הסקרים של טלטול

yaelia

New member
קיסרי חרום

אחרי יותר מ-48 שעות אחרי ירידת מים ללא פתיחה וללא צירים. נעשה בשל ירידת דופק של העובר ושל אמא של העובר. ובעיקר כי הממו את שנינו עם כמויות פיטוצין שיכלו להרוג חמור. לא אירוע טראומתי, על אף שלחלוטין זאת לא הדרך שבה הייתי בוחרת ללדת. סתם מבאס שבמקום למרוח את זה על שלושה ימים יכולנו לגמור ב10 דקות בדיוק. למען האמת, העדפתי לא להקדיש מחשבה מרובה ולטחון את הלידה הזאת מידי כי דברים רבים יכלו להתבצע אחרת ולא. בלידה הבאה אני מאוד מקווה לחוויה מתקנת (או לקיסרי אלקטיבי, עוד לא החלטתי).

עינבלית

New member
קיסרית לא יזום ולא דחוף.

הניתוח עצמו זכור לי כחוויה משחררת, לאחר הרבה שעות של כאב ללא תכלית- צירים כואבים ולידה פעילה ש"נתקעה". הטראומה כבר השתחררה ממני, אבל הרבה זמן הסתובבתי עם תחושת פספוס, שלא ילדתי לידה טבעית כמו שתכננתי. רק לאחרונה הבנתי, שאין שום קשר בין תכנונים למעשה בלידה בבית חולים. ועוד הבנתי, שלידה מעצימה באמת יכולה להתרחש, במצב מודעות המקבל ה כ ל באהבה. כל תינוק בוחר דרך אחרת לצאת לאוויר העולם, והחלק הכי חשוב בלידה זה המפגש עם האם. אגב, כאחות בריאות הציבור, התהי מעוניינת לשמוע את הביקורת שלי על אחיות טיפת חלב (המכונות בפי העם טיפ(ש)ת חלב) כאן באזור שלי?

../images/Emo22.gifכן, בהחלט עינבלית, בהמשך...

אני שואלת גם על "טיפת- חלב". תני לי לנחש, שהתחנה שאת שייכת אליה , שייכת ל"משרד הבריאות, או לעיריה" ומאישות אותו אחיות מ"אני באנו ארצה???

עינבלית

New member
ב../images/Emo70.gifד../images/Emo70.gifי../images/Emo70.gifן../images/Emo70.gifק../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

משרד הבריאות, לא מוכנות להכניס מחשב ואגב, האחות הראשית, (כן נובי, פרומה) היתה גם האחות טיפת חלב של כמה מחברותיי ובעליהן, כשאלו היו תינוקות לפני 30 שנה ויותר...

nubi

New member
אה! גם אצלינו

אחות טיפת חלב של שי היתה גם האחות שלי. לא יאומן איזה מוסד מיושן...

לידה רגילה (וגינלית)

זכורה לי כחוויה חיובית ביותר
- ללא קרעים, חתכים או תפרים. מעצימה? לוידעת אם אפשר לקרוא לזה כך... מה שאני רואה כמעצים הוא ההתנסות של אחרי הלידה דווקא - ההורות עצמה.

lulyK

New member
נכון, כבר כמעט כתבתי שבמבט

לאחור הלידה היתה מעצימה, אבל במחשבה שניה, זו לא הלידה, זה ההורות

sharonmx

New member
לידה רגילה וחוויה מדהימה

עברתי לידה טבעית בליס, ללא אפידורל וללא כאבים נוראיים. החוויה היתה הרבה יותר טובה ממה שציפיתי, בהחלט לא טראומטית.

ליילה

New member
לידה רגילה, בהחלט לא טראומתית

למרות שעות של צירים כואבים, הלידה עצמה לא נחרטה כטראומה למרות החששות הרבים שלי ממנה. אני חושבת שיצאתי ממנה מאושרת בעיקר כי זה לא היה נורא כמו שחשבתי, וגם כי האפידורל עבד באופן מדהים ונתן לי לחוות את הלידה עצמה בלי שום כאב ובהכרה מלאה, וגם כי שלב הלחיצות היה קל ומהיר. לא הייתי קוראת לזה חוויה מעצימה, אבל בהחלט הייתי גאה בעצמי בסוף.

MASHY BOSTON

New member
לידה רגילה, חוויה חיובית ../images/Emo60.gif

בעצם, הגעתי לזירוז יזום - פטוצין (יום לפני כן ירדו לי המים ולא התפתחה לידה). 3 שעות סבלתי מהצירים, אך מרגע מתן האפידורל, הלידה בהחלט הפכה לחוויה חיובית. עוד 3 שעות ותמרי היתה בחוץ.

שִירָה

New member
לידה רגילה, וחוויה מדהימה

לעולם לא אשכח את הרגעים האחרונים לפני לידתו של בנימין. היה בהם איזשהו קסם שלא נראה לי שאחווה עוד לעולם.

למעלה