הסקרים של טלטול

דפנה מי

New member
לידה רגילה, מהירה, ללא חומרי הרדמה

בכלל!. התחושה היתה סרט נע, של חצי עילפון וחצי ערפול חושים ועם זו הכל היה כ"כ "חי", אמיתי, ברור וזכרתי כל פסיק והייתי לגמרי מחוברת לסביבה ולנעשה איתי וסביבי.

אדר שלי

New member
ניתוח קיסרי - חרום../images/Emo141.gif

1.בשל מצוקה עוברית מרגע ירידת המים. 2.חוויה מעצימה? ממש לא. חיובית? כן, רק בגלל התוצאה - בני המדהים.

אדר שלי

New member
ניתוח קיסרי - חרום ../images/Emo141.gif

1. לאחר מצוקה עוברית שהחלה עם פקיעת המים. 2. חוויה מעצימה? ממש לא. חיובית - כן, רק בגלל התוצאה - בני המדהים.

סם2

New member
לידה רגילה עם זירוז (בלון) ואפידורל

בהחלט זכורה כחוויה מעצימה, לא נתפסת. בחודשים שאחרי, נראה היה שזו תהיה חוויה חד פעמית
(.....זה עבר לי)

אפרת12

New member
לידת ואקום לאחר זירוז

קשה לי לקרוא לה טראומטית, אבל גם לא החויה הנהדרת והמרגשת שמצפים מלידה להיות. לא אכפת לי ללדת שוב - if that's what it takes להביא עוד ילדים, רק שאני מקוה שבפעמים הבאות אלמד מטעויות הפעם הזו. אז לסיכום - לא טראומטית, לא חיובית, אבל מלמדת לקח

hagitag

New member
רגילה ונהדרת. ממש לא טראומטית.

בהחלט אפשר לסווג כחויה חיובית...למרות שאני חייבת להודות שזה לא מוריד מהפחדים החדשים לקראת הלידה הבאה...

ת ו ל

New member
לידה רגילה (כמעט קיסרי..)

לא פירסמתי עדיין את סיפור הלידה של אוריאני , ולצערי לא לקחתי איתי כלי כתיבה לחדר לידה לרשום , הייתי בטוחה שאזכור (אח, הנאיביות הנאיביות...) אבל , למזלי האיש צילם את דקותיה הראשונות של פיציפלצת שלי וככה אני יכולה להיזכר טיפה בדברים... היה לא קל , ארוך מאוד (מעל 20 שעות בחדר לידה , הגעתי עם ירידת מים ובלי פתיחה , עם זיהום..) אבל למרות הכל , למרות 4 (כן , זו לא טעות) שעות של לחיצות שהשאירו אותי עם טחורים מכאן ועד אמריקה , זו היתה ונשארה חוויה חיובית , טובה ומדהימה בשבילי , בעיקר בגלל שהיתה לי מילדת מדהימה , שהנחתה את קורס ההכנה ללידה (ממליצה בכל פה) וככה זה היה כמעט כמו ללדת עם מיילדת פרטית , בקיצור היה טוב וטוב שהיה!

לידה חטופה, טבעית שלא בכוונה, חוויה

מתקנת. הלידה הראשונה היתה ארוכה, מלאת אפידורל, וואקום והרבה תפרים וכאבי החלמה. הלידה הנוכחית היא חוויה מתקנת כי היתה קצרצרה (שעה מרגע ההגעה לחדר לידה ועד ליציאת הצפרדע), ללא חומרי שיכוך (למרות שאני חסידה גדולה של אפידורל וחבריו - העיקר לא לסבול)וההחלמה היתה כל כך קלה שלא האמנתי (והיו כמה תפרים). מאחלת לכולן לידה כזו..

ניתוח קיסרי טראומטי

הגעתי בסופו של דבר לניתוח חירום בניגוד לרצוני. ביקשתי להמנע מזה ונתנו לי להבין שזו הברירה היחידה. הרגשתי לבד, בכיתי כל הניתוח והרגשתי שנלקחה ממני חווית הלידה וחווית הבאת הילד הראשון לעולם יחד עם בעלי. אח"כ היה סיבוך מהניתוח ונשארתי לאשפוז עוד שבועיים. מה שבטוח שאני מקווה לחוויה מתקנת בפעם הבאה ושהלידה שלי לא תגרום לי לא לרצות ללדת שוב כי כבר כמעט שכחתי את שעברתי

יעלי9

New member
לידה רגילה, חויה חיובית, מאד מעצימה

הלידה היתה מהירה מאד, ולכן לא התישה אותי בכלל, הכל הלך בקלות ולכן זאת חוויה חיובית. אני חושבת שאני רואה בה חוויה מעצימה מפני ששמרתי על שליטה מלאה. לי זה מאד חשוב, לדעת שהתמודדתי יפה עם הכאב כל עוד היה צריך (הגעתי עם פתיחה מרשימה ואת האפידורל קיבלתי כשכבר הייתי בפתיחה מלאה). כשאני חושבת על הלידה, אני גאה בעצמי.

ornaok

New member
קיסרי חירום../images/Emo4.gif

אחרי שבוע אשפוז בגלל רעלת הריון+זירוזים+ירידת מים...20 שעות בחדר לידה... הלידה היתה מאוד מאוד טראומטית, אבל מה שמעניין זה שככל שהזמן עובר אני - כמו אפרת - מרגישה שלמדתי לקחים... ואני מקבלת (כמעט) כל מה שקרה שם באהבה ובהבנה. רק את העובדה שהמרדים הבן יונה החליט על דעת עצמו לטשטש אותי ובגללו לא ראיתי את לירי אחרי כל הסבל שעברתי...
זה לעולם לא יישכח ולא ייסלח. הטראומה העיקרית מבחינתי היתה האשפוז לאחר הלידה, ואני מאוד מקווה שבפעם הבאה אפעל בהשראת גלית, ואשתחרר 12 שעות אחרי הלידה. (הטבעית
)

Joy107

New member
בהגדרה לידה רגילה....

בפועל, מה זו לידה רגילה? כל לידה זה עולם ומלואו לא? אז היתה לידה רגילה, ארוכה מאוד -22 שעות בחדר לידה - וכמו שכולם אומרים, בסוף היה שווה... טראומתי? לא חושבת, כי הייתי מוכנה נפשית להכל ובזכות בעלי שבאמת עזר בצורה שלא תאמן. כמה שהיינו קרובים לפני, חווית הלידה העצימה את הקשר ואת האהבה. גיליתי בו דברים שלא הכרתי קודם ובזכות זה למרות הקושי לא נשארה לי טראומה.

הנה התשובות שלי:

לידה רגילה (אני מאחלת לידה כזאת לכל בנות ישראל).
הלידה זכורה לי כחוויה חיובית ביותר שלימדה אותי שסף הכאב שלי כנראה גדול ממה שחשבתי. אני אספר בקיצור - הלידה התפתחה מהר מאוד, ממצב של פתיחה של 5 אצבעות ל- 10 אצבעות תוך דקות ספורות. המרדים שהוזמן לתת לי את האפידורל נשלח חזרה כי כבר הייתי בלידה, ותוך כמה דקות נועה נולדה ללא אפידורל. זה לימד אותי שאפשר ללדת בלי אפידורל וההחלמה המהירה יחסית אחרי לידה כזאת הפתיעה אותי מאוד.

למעלה