התנתקות בלי התושבים?

e 3 l D i

New member
למה לא באמת...

למה לא להפקיר מחללי שבת בחרמון? למה חייל דתי צריך לשמור עליהם? הרי הם עוברים על חוקי התורה שעומדים אצלו מעל חוקי הדמוקרטיה! למה לי לשמור על מסעדות לא כשרות? אם זו דעתם אז שימותו! שיתפוצצו! הרי הם לא חושבים כמוני! למה לי לשמור בתל אביב שידועה כמעוז השמאל? בואו נקים כמה צבאות, לא, כמה מאות אלפי צבאות שבהם כל אחד שומר על עצמו, אולי אפילו (לנאורים שביננו) על משפחתו. למה לא...

כינוי1982

New member
בלתי אפשרי

קודם כל, כי יש שם ילדים. אתה מוכן להפקיר כ"כ הרבה ילדים למוות די בטוח בגלל החלטת הוריהם? דבר שני, סיבות פוליטיות ומשפטיות: הפלסטינים לא צריכים לשלם את המחיר של מפעל ההתנחלויות. בהתחלה לוקחים להם שטח מהמדינה העתידית שלהם, ואח"כ עוד אומרים להם: תפתרו את זה בעצמכם. ככה לא משיגים שלום ובטחון, וככה ישראל יכולה למצוא את עצמה חייבת בהפרות של משפט בינלאומי.

e 3 l D i

New member
אפשר לשאול

מהו (ואם לא הייתי מנומס הייתי שואל "מהו לעזאזל") המחיר הזה? האם הם מתים מסבל כשהם רואים ישובים יפים ואנשים טובים קרוב מדי אליהם? או שאתה מתכוון למחסומים שהמסכנים צריכים לעבור כדי להסתנן לנתניה-לקניון,לירושלים-לסבארו וסביבותיה. או אולי רק להיות פה שבחי"ם ולגנוב מכוניות וסחורות, וכל המחסומים האלה רק בגלל המתנחלים הערמומיים שמתחת לאף גנבו להם את הנוף של הגבעות הצחיחות והחשופות ובמקומם הקימו ישוב ירוק לתפארת? למה לא להעיף משם את המפעל המושחת הזה שבנה במו ידיו אלפי בתים? למה לחסום את דרכם של מבריחי הקסאמים מעזה לרפיח רק בגלל איזה 8000 פרזיטים שחיים שם על חשבון המדינה ולא מוכנים אפילו לחרף את נפשם כשפצמרי"ם נופלים מסביבם כדי שבאשקלון וסביבותיה יוכלו לחיות בשקט? מישהו מוכן להסביר לי למה אני צריך לשלם את מחיר הערים הפלשתיניות שבהן מליוני תושבים? את מחיר מפעל הטרור שיוצא מכל כפר קטנטן בארץ? למה אני יכול לסבול פיגועים מתושבי המדינה ומאזרחיה, ואילו הם לא יכולים לסבול כמה ישובים יפים, כמה אנשים נחמדים ובלתי עוינים שחיים לידם? תרדו מהעץ שלכם, תתחילו להתעורר. זה שיש לנו צבא חזק, זה לא אומר שאנחנו אכזריים. זה שאנחנו מגינים על עצמנו בכל מקום בארצנו הקטנה, לא הופך אותנו לכובשים. זה שאנחנו מפריחים פה את השממה ובונים קהילות יפות ואיכותיות, זה לא אומר שאנחנו "תוקעים מקלות בגלגלי השלום". אלה שאכזריים הם הפלנגות הקטנות, ארגוני הטרור הפלשתיניים. הכובשים הם המיליונים שהתחילו לזרום לכאן מאז הקמת המדינה וטוענים היום שהם "פליטים" - וזאת למרות שיכלו לבחור לחיות בעשרות מדינות ערב שמהם היגרו לכאן ב 57 השנים האחרונות, פריבילגיה שנשללה ממנו במלחמת העולם השניה. אני מקוה שאני לא צריך לספר לכם מי הם אלה שתוקעים את המקלות...

כינוי1982

New member
יש להבחין בין שני מצבים

המצב הראשון הוא, אני מניח, המצב עליו אתה מדבר - הישיבה הנוכחית שלנו בעזה. אני לא דברתי על זה, אבל אם שאלת: הישיבה בעזה מנוגדת לחוק הבינלאומי. לפי אמנת ז'נבה הרביעית על הפרשנות המקובלת שלה והפרוטוקולים שלה, השליטה הישראלית ברצועה היא בגדר כיבוש, ומכאן שהאמנה חלה. וכיוון שהאמנה חלה, חל גם ס' 49 שלה, לפיו מפעל ההתנחלויות הוא פשע מלחמה. ולא בלי היגיון. ישראל גוזלת יותר ויותר שטחים מהמדינה העתידית של הפלסטינים ועוד בצורה של מובלעות שהופכת את חייהם לבלתי נוחים. אתה לא צריך לשלם את מחיר הטרור, אבל להתנחלויות אין קשר לכך. רוב ההתנחלויות ברצועה לא מפרידות בין שום ישוב ישראלי לבין הפלסטינים. בדוק במפה: ניצנים, כפר דרום, גוש קטיף - כולן מובלעות שמצפונן, דרומן ומזרחן יש גם ככה יישובים פלסטינים. נסיגה מהן תקרב את הפלסטינים רק לים או ליישובים פלסטינים אחרים. רק מעט יישובים - ניסנית, אלי סיני, דוגית - נמצאים בצפון הרצועה וחוצצים בין הפלסטינים לישראל, אבל מדובר בשטח קטן שגם ככה אמורים להתפרס בו כוחות בטחון שישמרו על חיץ. וממילא מגבול קל יותר לשמור על עצמך בלי לאבד חיילים. כך שאין קשר - אתה לא צריך לסבול את הטרור, והם לא צריכים לסבול את גזילת האדמות של המדינה העתידית שלהם, שנוכח המלחמה בשטחים גם מעובה בעוצר וסלילת כבישים ודרכי גישה אחרות על חשבון עוד אדמות, עוצר וסלילה שלא היו צריכים להתקיים אלמלא ההתנחלויות שאין ממש צידוק לקיומן. אפשר לגור בגליל ובנגב. לגבי המחיר שעליו דברתי - אני דברתי על נסיגה ישראלית תוך הותרת המתנחלים שם. יש מדיניות תכנון לכל מדינה ואין סיבה שהפלסטינים יצטרכו להתמודד עם הבנייה בניגוד לחוק הבינ"ל של ישראל. זאת בשונה מהכפרים הערבים בישראל, שלא נבנו ע"י משטר קולוניאלי אלא היו שם בטרם ישראל כבשה אותם.

ילדים לא מסתובבים חופשי..

יש להם הורים.. שגם כיום מסכנים אותם ללא סיבה מאחורי קוי האויב.. ההורים הפאנטים הורגים את הילדים הכתומים.. ולא האויב שלנו.. "מדינה עתידית" של מי מה? איפה?

כינוי1982

New member
ובדיוק בגלל זה

יש להוציא אותם משם ולא להשאיר אותם שם "שיתמודדו". מדינה עתידית - של הפלסטינים. הם לא צריכים לשלם את המחיר של האמהות הישראליות שלא רוצות שהחיילים שלהן ילכו מכות עם מתנחלים (עד כמה שאני מבין אותן, בתור אח לקצין).

כינוי1982

New member
ציטוט מהתגובה שלך בראשית

השרשור: "מי שהיה נשאר בכוח היה פשוט נשאר בשטח אויב.. אבל הפעם בלי הצבא שהיה שומר עליו?"

למה אי אפשר

לפני הכל אני רק רוצה להבהיר - אני בעד ההתנתקות ובעד הפתרון הזה אבל מבין שאינו אפשרי. תארו לכם מצב בו אתם מטיילים בספארי עם הילד הקטן שלכם, אתם מעודדים אותו ללכת ולהסתכל מקרוב על הכלובים של החיות. ואז אתם לא שמים לב לרגע ורואים שהילד הקטן מנסה להשתחל דרך הסורגים לכלוב של הנמרים. מה אתם עושים? כמובן - מיד מושכים אותו משם. אבל אז הילד מתחיל להתבכיין בסגנון "אבל אבא, אתה עודדת אותי ללכת להסתכל על החיות" או "אבל אבא, נקשרתי לנמר הזה" בכל מקרה אתה לא תיתן לו להשתחל לכלוב, נכון? אתה תמשוך אותו משם למקום בטוח, ואפילו תפעיל קצת כוח (אם למשל הילד נתלה בכח על סורגי הכלוב) כי למרות שהילד נודניק לפעמים ומתנהג בטיפשות - הוא עדיין הילד שלך ואתה אחראי עליו ולשלומו. ועוד סיבה חשובה - אתה לא יכול להשאיר אותם בשטח אם הפלסטינאים לא רוצים אותם שם. זה יוצר מצב מאוד בעייתי, כי אז מה בעצם עשינו?

../images/Emo41.gifצודק.. אבל..ההבדל

שלילד שלך אתה יכול לתת עונש ולסגור אותו בחדר לשבוע ויחשוב על ההתנהגות שלו. אם אפשר לסגור את כל הכתומים בשכונה בתל-אביב עם גדרות חשמליים לשבוע כדי שיחשבו על מה שהם עשו.. יש הבדל..

../images/Emo123.gif לא צריך להיסחף...........

אני לא אוהב קיצוניים (מ2 הקצוות) אבל אני בהחלט חושב שהמשל שהמצאתי נחמד ומסביר יפה למה לא ניתן להתנתק בלי התושבים......

Eran De Niro

New member
זה לא לעבור דירה !!!!

זה לעקור אותך מהבית זה למחוק לך את המקומות המופלאים את החוויות שלעולם לא תוכל לחזור עליהם זה להוסיף עוד מובטלים למעגל כי כמו שאתה יודע גוש קטיף הוא אזור החקלאות בין הטובים בארץ אז זה לא לעבור דירה .! אם היו אומרים לך קום מהעיר שאתה גר בה ותלך קיבינימט וזה מה שהממשלה עשתה זה נקרא לעקור וגרש ולא לעבור דירה

זה בדיוק לעבור דירה.....

אף אחד לא בא ואומר לך תלך קיבינימט. אומרים לך שתעבור לניצנים, אשקלון, לנגב - לאן שבא לך כמעט. ייתנו לך דירה זמנית ופיצויים מתאימים. אף אחד לא זורק אותך לרחוב כמו שזה נשמע מדבריך

לא הייתם צריכים להגיע למצב של קראון

ידעתם מראש ומספיק זמן על ההתנתקות, יכלתם לקבל את כספי הפיצויים מספיק זמן מראש ולחפש לכם בית יפה לשביעות רצונכם בכל מקופ שתחפצו. זה שבחרתם לחכות עד הרגע האחרון - זו בעיה שלכם. המדינה לא אשמה בזה. וזה הפיתרון שהיא מצאה למי שחיכה עד הרגע האחרון, אל תשכחו שזה רק פיתרון זמני.

E טי

New member
זה לא התפקיד שלנו!

התפקיד של הממשלה הוא לדאוג לנו למגורים קבועים ברגע שהם מפנים אותנו! הם מחוייבים לדאוג לנו לאותם התנאים שהיו קיימים לפני שהם באו להפריע! המדינה היתה צריכה להקים ישובים קבועים ומגורים קבועים למפונים! בלא שום קשר לעמדת המפונים!

למעלה