חדר מלחמה- פרק 1

חמודית

New member
ובכן:

נתחיל מהבעיות: 1.הדיאלוגים מהירים מדי. לא תמיד ברור מה נאמר. לא יודעת. משהו בדיאלוגים שם מתפקשש. 2.דחוס מדי. אולי חדר מלחמה הוא מקום דחוס מבחינת אווירתו, אך זו סידרת טלויזיה. לא חדר מלחמה. יתכן ותחושת הדחיסות נובעת הן ממהירות הצגת הדמויות והן ממספרן הרב יחסית על הפרק הראשון. 3.חלק מהדמויות מורכבות ומרובדות. (למשל הסגן.) זה יפה. חלקן-לא. 4."מקצועני" מדי. ונעבור למחמאות: 1.תחקיר טוב. 2.תוכן מעניין. דילמות מרתקות. מאפשרות הצצה אל תוך הקרביים של קבלת ההחלטות. למשל בעניין החץ. 3.סוף מפתיע וזה טוב. 4.ההתיחסות לחריג בולטת מאוד לטובה בסידרה מסוג כזה. (השאלה היא מה קורה לאדם עם תסמונת-דאון או בעיה דומה שאין לו אח-שיש-לו-חבר וכו'.) ועדיין נתינת המקום היחסית רב לדילמת שילובו של החריג בחברה ועצם המחשבה על הנושא במסגרת שכזאת-מצויינת. סך הכל-שווה צפיה.

vitamin P

New member
חבל ש.....

לפי מה שהבנתי כבר צילמו את הפרקים הראשונים וזה מאוד חבל!! היו צריכים להפיק לקחים מהפרק הראשון כדוגמת חוסר המתח והאקשן ולהוסיף אותו בפרק השני ולסדר אותו קצת לפי דעתם דעת הצופים ודעת מבקרי הטלוויזיה

Gs17

New member
חביב לא יותר

קשה היה להחליט אם זה היה תוכנית בידור או דרמה רוב הקטעים כתובים בסגנון עוקצני ונחמד שמוסיפים לתוכנית ויש קטעים שממש צחקתי מהשנינות של חלק מהחומרים. אבל התוכנית הראשונה לא התאימה לנושא הסדרה חבל מאוד אבל נראה אם זה ישתפר.

מיקושון

New member
סדרה מ-ה-מ-מ-ת-!

אין! לפי דעתי סדרה ממש יפה! באמתכ די לצפות בה,זה מביא גם מידע בקשר לעם שלנו וזה משהו טוב מבחינתנו. הסדרה גם אמוד מענינת זה חוץ מאקטוליה יש גם קטעי צחוק,בעיות _בגידות,אהבות,שנאות) זו ממש תוכניתד רמה הכי יפה שריאתי! תצפו ותהנו! ~חדר מלחמה~זה הדבר הבא=====>

moty99

New member
מישהו כאן ראה הרבה "הבית הלבן"

זה פשוט העתק של הבית הלבן, אם כי העתק טוב - כל האינטראקציה, ההתרחשויות במקביל... אפילו הפתיחה עם המוסיקה הדרמטית הזו כבר בשרה על ההמשך... מה שכן, עשוי טוב. אהבתי את הקטע עם השגריר בצרפת - זה באמת היה מפתיע. צפו לביקורת דומה אצל רענן שקד מחר :)

vitamin P

New member
יש הסבר להעתקה אם אפשר לקרוא לה

ככה.... בבית הלבן יש גם סוג של חמ"ל שמעדכן את הנשיא ומעביר החלטות באופן טבעי אם עושים סדרה על מנגונני הבטחון במשרד ראש הממשלה זה יהיה לא כל כך רחוק כי בכל זאת לא מדובר במדע בדיוני נכון שיש כמה העתקות קטנות אבל אפשר לסלוח להם על זה

LoLo16

New member
רשמיי ../images/Emo26.gif

אחר שקראתי את כל תגובותיכם, גם אני רוצה להגיב. בסך הכל מאוד הופתעתי לטובה. סגנון הצילום היה מעולה, וזה דבר שמאוד נדיר למצוא בארץ. השחקנים מדהימים אחד אחד, אלי פיניש הפתיע אותי ביכולות שלו, ובכלל כיף לראות שחקנים ישראלים בכזאת רמה. הסדרה עצמה מאוד מרעננת לטלוויזיה הישראלית אכולת הריאליטי ותוכניות בשקל עשרים (ע"ע- אשליות), נחמד לראות שלא וויתרו על יצירות מקור איכותיות ויצרו דרמה אינטילגנטית. אבל עם כל הטוב, היו גם כמה פאקים. הפרק הראשון הכיל בתוכו מספר קווי עלילה שהיו מספיקים לכל העונה. זה יצר תסריט מבולבל, מבולגן ולא מפוקס. השולי נהיה העיקר. במקום להתרכז בח'אדר לדוגמא, ולשים את העלילה האישית של הדמויות (אחותו של סורק) ברקע, היה ההפוך. הפתיח דומה יותר מדי לפתיח של הבית הלבן וגורם להשוואות מיותרות. מלבד חוסר המיקוד, היה גם חוסר עניין. מתוך כל קווי העלילה שהוצעו לא מצאתי ולו אחת שמרתקת כ"כ וגורמת לי לרצות לראות איך זה יגמר. לא היה מתח, לא היה אקשן. לא ראיתי 24 ולכן אני לא רוצה להשוות בין השתיים, אבל הסדרה חייבת להתמקד במשהו "אקשני" אחד (A PLOT) וללכת איתו לאורך הפרק, ואת החיים הפרטיים של הצוות לשים בB,C,D PLOT. ראיתי ששבוע הבא הולך להיות מה שקרה לאח של שכחתי את שמו (ששיחק בתיק סגור), ולדעתי זה לא רעיון טוב כ"כ למשוך עלילות על גבי כמה פרקים. זה נותן לסדרה תחושה של (כן, כן...) טלנובלה. אני בעד לפתוח פרק עם בעיה ולפתור אותה בסופו (חוץ מאולי צמד פרקים שיש בינהם המשכיות, אבל לא יותר מזה). ברור לי שזה לא ככה במציאות, אבל המציאות לא צריכה להשתקף עד כדי כך במסך הטלוויזיה. לסיכום, התסריט צריך חידוד ויותר מתח. חוץ מזה, היה פרק ראשון מצויין, הרבה מעבר לכל דבר אחד שהתרגלנו אליו בטלוויזיה הישראלית בתקופה האחרונה.

vitamin P

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif מסכים איתך

הבעיה היא האקשן שחייבים להשיג אני יודע שכבר צילמו את הפרק השני אבל אני מקווה שהוא יותר....בעל פעולה ומתח כן מתחיחת העלילות היא לא רעיון טוב כל כך היו צריכים להתמקד בדברים בטחוניים 2-3 ולפתור אותם מקסימום על משך 2 פרקים איילת היא אחלה שחקנית השחקנית יעל נראית מצד אחד חכמה ומקצועית אבל בגלל שהיא חדשה היא שיחקה אותה "טיפשה" ככה לפחות אני הבנתי את זה וזה הרס

Aviad1987

New member
אלי פיניש לא כזה מבריק

הוא מדבר מהר ולרוב לא ברור.. לדעתי

adimos6

New member
דעתי על חדר מלחמה

שלום לאנשי ונשות הפורום! כאדם המעריך מאוד את כתביו של יאיר לפיד, ציפיתי לראות את הסדרה, והופתעתי. לשני הכיוונים . הופתעתי לחיוב : 1. דמויות צבעוניות. 2. דיאלוגים מצוינים . 3. עלילה ריאליסטית . 4. הסדרה זורמת. 5. איילת זורר. 6. סיום הפרק הקיטשי. עדיין לא החלטתי אם לחיוב או לשלילה : 1. עקיצות הסקס. 2. אלי פיניש השב"כניק. 3. רו"המ - לא יודע עד כמה זה מושג שתופס. אם זה יסתדר לי בהחלט אצפה בפרק הבא.

Pete® Pan

New member
../images/Emo4.gif אכזבה ../images/Emo31.gif ובכל זאת...

אני לא בטוח אם אלו הציפיות שנבנו מתוך כך שערוץ 2 לא הפסיק למכור לנו את הסידרה כמו סרסור מתוסכל, או שהסידרה באמת נוראית כמו שהרגשתי בקטעים מסוימים ממנה... אני כן מתכוון לתת לה עוד צ'אנס לאחר שראיתי את הפרומו של הפרק הבא בערוץ 2... אני רק מקווה שזהו לא הקטע היחידי שהם הצליחו לחתוך משם ולשים אותו כבשר עסיסי למראית עין, כשבעצם הוא רקוב מבפנים... הסידרה בינתיים (דגש על "בינתיים") מאוד מאכזבת! המונולוגים ממש לא רציניים, ממש לא כמו של אלה שנראה לי שגורל המדינה מונח בידיהם (עצוב מאוד אם כך היה המצב). נסיון כושל להפיק הוליווד... רשת רוצה להתפאר בסידרה שתוכל למכור לעולם - אם ככה זה ימשיך, הם עומדים לקבל חתיכת בוקס לפרצוף וחבל... יאיר לפיד... יש ציפיות, אל תאכזב... אוהבים אותך. רוני.

קראתי את כל ה60תגובות שלכם אז תגיבו

ראשית, קראתי בכתבה על נער שהביא לסאבלימינל שיר שכתב והלחין, לשמוע לדעתו והוא אמר שאין לו מה לעשות עם שיר אחד, כי זה לא משקף כלום ואמר לו לחזור אליו כשיהיו לו כמה שירים...זה לכל אלו שכבר קטלו את הסידרה על חודו של פרק!
שנית, לא ציפיתי לכלום (חוץ מאחד) ואולי בגלל זה יצאתי נשכרת בריבוע. למרות שאני עלולה להתמכר לתוכנית ללא פירסומות (הללויה) כך שכל הפרק נע באלגנטיות בין תמונה לתמונה כמו לולינים בקירקס שעפים באויר מאחד לאחד כתיבה ברמה שלא הורגלנו אליה עד היום (חוץ מבמהדורות החדשות) מפתיעה במיחוד השילוב העדין בין אימרות השפר להומור הספק סרקסטי שהוציא ממני כמה הבזקי צחוק בלתי אינסטקטיבים. המשחק מתון, נזהר משמלץ, מדויק ועובד, השחקנים נפלאים והדמויות שוות לב בעיקר אלי פיניש (אחחחח...חולה על האמממם הארוך
. החצוצרות שלי בהתלהבות כמו בסימפונט רעננה
) שמפליא בגילום ההיפוך שלו (מי שמכיר) ותודה ראשונה ליאיר שנתן לו הזדמנות אני צופה גדולות, לוחצת את ידו האימתנית של יאיר (אם היא לא אוחזת במשקולת
) לאות הערכה והצלחה ואחרון,דובר פה על שרוצים שחקנים אנונימים. איפה חותמים? תודיעו ליאיר'קה אבל שיהיה לו ברור מראש: שיכתוב אותי טוב: אסרטיבית, בעלת תובנות ריגשיות חדות, בסגנון "לייב און דה אייד'" כלפי חוץ ובפנים עדינה ומתוקה כמו צופית גרנט באמבט של שוקולד שבאה לעשות את עבודתה, לא מלוקקת, לא תיתן לאף גבר לרמוס אותה, אבל בהחלט מוכנה ל(צונזר) אותם בתיקייה כשכל התיקים עפים ומתפזרים. חוץ מזה לא מתפשטת לא מקללת לא מתנשקת....רק עם אלי,
אותו דבר לגבי סצינות בתיקייה ניפגש בהמשך לילה טוב

אריאן87

New member
../images/Emo13.gif

סדרה נחמדה+. אהבתי מאוד את המשחק של אלי פיניש, הפתיע אותי לטובה. ליאור אשכנזי ואיילת זורר כהרגלם מדהימים
רצוי כמובן להתמקד בפחות נושאים בעלילה כי אותי אישית עירוב הנושאים קצת בלבל.. בעיקרון סדרה נחמדה ואני מצפה לפרק השני

vitamin P

New member
לגבי קווי העלילה

אתם צודקים!!! 2 בעיות מרכזיות מתנגשות יחד גם יותר קווים בעלילה וגם אין בכלל מתח או דחיפות אז זה מבלבל ולפעמים קצת מעייף לעקוב כל קו עלילה הייתי מרחיב קצת ובכיף היה אפשר להפוך את הפרק הראשון ל2 פרקים אפילו יותר מה שבאמת חסר לי זה מתח ופעולה אבל אני מאמין שבפרק הבא זה ישתפר כי לא נראה לי הגיוני שיאיר ראה את מה שהוא עשה ולא שם לב שאין מתח

cindarela2

New member
../images/Emo31.gifמאכזב מאוד!!! השידור נטול מתח

והתרגשות,וזה בניגוד מוחלט למוצג בשידורי הפרומו. גיבוב של מלל סתמיהמתיימר להציג דילמות צבאיות ,פוליטיות ואישיות.

ziviki g

New member
לאף אחד לא יזיק ללמוד לפרגן.נקודה.

מה קורה לכולם? ציפיות , אכזבות , תורידו/תעיפו , למה? יש כאן נסיון יפה מאוד , מקצועי מאוד ואמיץ מאוד להרים סידרה ישראלית שהיא קצת יותר מהמכנה המשותף הנמוך ביותר , עם כותב מצויין, במאית מצויינת ושחקנים טובים - ו-כ-ו-ל-ם- י-ש-ר-א-ל-י-ם , אז אי אפשר לפרגן קצת? לתת צ'אנס? חייבים להיות כ"כ ישראלים ולחפש בדיוק איפה טעה יאיר לפיד שלא קלע בדיוק לצבע הכיסאות כמו בחמ"לי אמ"ן? נו , באמת.ברור שיהיו פרטים לא אמינים- אבל לא צריך להתחיל לחפש אותם - זו קטנוניות.כ"כ אופייני לנו , ואח"כ מתפלאים למה אין עוד סדרות והפקות ישראליות...אני ראיתי , אהבתי מאוד , נהניתי מהכתיבה , מהשנינויות ומהעלילה, ואם לא יפציצו את הפרקים בהפסקות פרסומת - יש לסידרה צופה קבועה לרייטינג.

idan909

New member
סדרה שהיא פחות מבינונית

התנהלות עלילתית מלודרמטית ומוקצנת עד כדי מיאוס. שחקנים עייפים, מרוכים מדי ובכלל שאינם מתאימים לסדרה כמעין זו. אין גרעין עלילתי. אין התפתחות נבונה של העלילה. אוירה נסחבת, מרדימה ומאולצת. מחסור רציני באלמנט המתח המלחמתי, קרות הרוח של הפיקוד. סדרה שהיא פשוט סתם אחד גדול. עוד קקה טלויזיוני במלוא הדרו.

למעלה