חייל דתי (כתום?!) ירה עם נשקו

לא.

לא. לידיעתך הימין לא מעודד לרצח. את יודעת מה? הוא גם מתנגד לאלימות. את לא היית באף אחת מהצעדות או כעצרות, אז אני אספר לך. כמעט כל נואם שעלה לבמה, דיבר נגד אלימות.. (לא רצח, זה ברור שלא - אלימות). והזכירו את זה פעם אחר פעם, כי לכולם ברור שישנם גם קיצוניים, ולא רוצים לתת להם לגיטמציה כלל. לבחור הזה הייתה בעיה - הוא רוצח. הוא רוצח על רקע לאומני. לבחור אחר גם יש בעיה, הוא רוצח - על רקע אנערף שהוא רב עם אישתו. הימין מעודד לפגוע במחבלים, על סצך ]סוק בתורה "הבא להורגך השכם להורגו" - אם ערבי מחבל מגיע לביתך עם סכין, אתה אמור לירות בו.

ידידתי, אותו דבר תקף לגבי

הסכסוך הישראלי-פלסטיני. את טומנת את הראש בחול כשאת מאמינה בלב שלם, רחוק אלפי קילומטרים מאוכלוסיה או מתרבות איסלאמית, שהקיצוניות באיסלאם היא מיעוט, ורוב האוכלוסיה, עמוק בפנים, מעוניינת בטורניר "שש-בש וניגוב חומוס" בלב תל-אביב, יהודי לצד ערבי. האם אין זו בריחה מהאמת? האם זה עוזר לך להאמין שהמין האנושי טוב מטבעו? אולי בכלל ישנה הסתה מוצדקת (כתגובה לכיבוש) והסתה פחות מוצדקת (כתגובה לגירוש)? אין ספק, קיים ימין קיצוני. אין ספק, המיקום הגיאוגרפי שלו מתרכז בעיקר בהתנחלויות. אם כי אני לא יכול לציין זאת בוודאות, אני מניח שרוב תושבי תפוח לא יתנגדו לטרנספר של ערבים במידה והצעה כזאת תעלה באופן דמוקרטי (אני רוצה לשמוע את התגובות בפורום הזה באם זה יקרה). כמה מתושבי תפוח, או כל התנחלות אחרת, קמים ומרססים קליעים באוטובוסים? לחשוב באופן קיצוני לא בהכרח הופך אותך לרוצח. לדבר באופן קיצוני מקרב אותך לפעולה, אבל לא מרשיע אותך. לפעול זה כבר דבר אחר. ההבדל בין לחשוב באופן קיצוני לבין לפעול באופן קיצוני הוא הבדל של שמיים וארץ. כמו כן, יש להתייחס בחומרה למי שמכריז בריש גלי כי ירצח. בגלל ההבדל הגדול הזה (בין לחשוב ולעשות), היום בידיעות אחרונות יכלו לעיין בארכיון ולשאוב רק 4 מקרים של רצח לאומני על ידי יהודים. את יודעת כמה עמודים יצטרכו להדפיס אם ירצו לשמור על אותו סגנון גם אם חס וחלילה יהיה פיגוע מצד הפלסטינאים? האם לא נכון לשער שמדובר במיעוט בחברת המתנחלים אם אפשר לספור את המעשים על כף יד אחת?

TheOrion

New member
../images/Emo45.gif

אבל היי, השב"כ כבר עשה כל כך הרבה דברים, שהמוסד הרגיש דחוי. אז הנה, הקדשתי לו מעשה
.

InfinityX

New member
אתם לא יודעים מה תפקיד המוסד, כנראה

אבל כל עוד זה משרת את הבדיחות שלכם, שהדבר היחיד שחסר להן זה הומור, תמשיכו להנות..

TheOrion

New member
דווקא די מצחיק לדעתי.

ואני הרי בורא עולם עוד כמה דקות, אז אני צודק.

InfinityX

New member
בדיחות כאלה מריצים בגנון......

"אבא שלי שוטר, הוא יעשה לך פיו-פיו!" "אז מה? אבא שלי טייס, הוא יפוצץ אותך!" זה בערך משקף את רמת הבדיחות שלכם..

boyboy03

New member
לא יאמן

כנסו לכאן שימו לב: "ארבעה בני אדם נהרגו ולפחות חמישה נפצעו בתקרית ירי שאירעה ביישוב שפרעם (יום ה', 4.8.05) סמוך לשעה 18:00 בתוך אוטובוס אגד מספר 165, אשר נסע מכיוון חיפה לשפרעם. היורה נרצח על-ידי ההמון הזועם שהגיע למקום והמשטרה פעלה לחלץ את גופתו מהמקום" המחבל הרוצח הרג ואז נרצח רק בישראל.

הוא לא נרצח?

אם לא היו מחסלים אותו הוא היה ממש לרצוח... רגע.. אתה קורה למה שהוא עשה "הרג" ולא "רצח"? חחח.. אני די בטוח שאלוהים לא אוהב אותך כרגע.. אתה מזלזל בחיי בני-אדם.. הוא רצח לא? או שלעלות לאוטובוס ולהתחיל לירות באנשים זה לא נקרא לרצוח? טוב אני לא מופתע... אתם מגזר של אנשים תמימים, שברגע שאחד קדוש שלכם רוצח אז הוא רק "הורג"... אני לא מתכוון לבקר את מה שאמרת.. זה מסתדר לי מעולה עם כל הכפייה הדתית שלכם ורצון שכולם יהיו כמותכם..
שבוע טוב ושנדע רק צער... (המבין יבין)

כינוי1982

New member
הוא דווקא צטט את המילים מהכתבה

שהיא כנתה את הטבח "הרג" ואת הרציחה שלו "רצח". והרצח שלו היה רצח. זה לא שונה ממה שעשו בצעיר הפלסטיני במוואסי. הוא היה כפות כשהרגו אותו.

הכיפה עושה להם את זה ../images/Emo8.gif

כמו שימשון הגיבור עם השיער.. שנתן לו כוחות.. מעניין איזה כיפה משגעת יותר את הנפש? :) שחורה או סרוגה.. סתם אני צוחק לא לקחת ברצינות.... ואם מתייחסים ברצינות אז אני מסכים איתך, והוא הביא את הכתבה בתור נציגה חוקית לדעותיו לא? :)

boyboy03

New member
לא הבנת אותי

הבאתי את הלינק הזה כדי להראות שכתוב שהמחבל הרג ולא רצח. כלומר היהודי רק הורג והערבי רוצח. לא הבאתי את הלינק כדי להראות שזה בסדר, בדיוק ההפך, להבא תנסה להבין את ההודעה לפני שאתה מגיב. שבוע טוב

לא צריך לעשות בכוח הר מעכבר...

הניסוחים שבהם השתמשו אנשי התקשורת באירוע הזה הם חד-משמעיים. בכותרת הכתבה כתוב בפירוש "מחבל יהודי רצח ארבעה בשפרעם". משום מה, אני דווקא זוכר ניסוחים פחות אובייקטיבים מצד התקשורת בכל הנוגע לפיגועים שהתבצעו על ידי ערבים, נגד אוכלוסיה יהודית. כך לדוגמא, בפיגוע המזעזע בדולפינריום, "נהרגו 21 צעירים וצעירות". נקח לצורך העניין מדגם קטן, אקראי לחלוטין, מכל אמצעי התקשורת האינטרנטיים, בהנחה שהם מייצגים (פחות או יותר), גם את אמצעי התקשורת המודפסים. 19 באוגוסט 2003 - אוטובוס מספר 2 בירושלים הכותרת: "20 הרוגים בפיגוע בירושלים" קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2731597,00.html 9 בספטמבר 2003 - טרמפיאדה ליד צריפין הכותרת: "עלה ל-8 מספר הרוגי הפיגוע בצריפין" קישור: http://www.ynet.co.il/articles/1,7340,L-2750857,00.html 9 בספטמבר 2003 - קפה הילל בירושלים הכותרת: "פיגוע בקפה 'הלל' בדרום ירושלים; 7 ישראלים נרצחו" קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2751176,00.html 25 בדצמבר 2003 - תחנת אוטובוס במחלף גהה בפ"ת הכותרת: "ארבעה הרוגים בפיגוע בצומת גהה" קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2848729,00.html 14 באפריל 2004 - מעבר ארז הכותרת: "מחבלת מתאבדת התפוצצה במעבר ארז; 4 הרוגים" קישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2858938,00.html "ר.צ.ח" אחד מתוך חמישה. ארבעה "ה.ר.ג" מתוך חמישה, ומהמשך העיון, הפרופורציה לא מתאזנת. אני יכול להמשיך, אבל לעזאזל, תעשה את זה בעצמך אם אתה חושב שהצדק איתך. לא נמאס להתאונן סתם? אתה מצפה שמישהו יקח אותך ברצינות? (מלבד אלו שיתמכו בכל אחד אם יש לו דעה פוליטית שחופפת את דעתם).

boyboy03

New member
ראשית כל

הכותרת שונתה, תחילה לא היה כתוב "רצח", את שאר הכתבה העלובה הם השאירו. שנית כל, הבעיה העיקרית עם הכתבה הזו היא לא שכתוב שהם (רק) נהרגו, אלא שכתוב שהמחבל הרג אותם ואז נרצח. לא היה לי בעיה אם היו כותבים שהוא הרג ואז נהרג, אבל זה פשוט אבסורד שכותבים שהמחבל הרג וכתגובה להרג הוא נרצח. אבסורד

אולי כדאי לדרוש מהם לשנות את שאר

הכתבה. כדי שחס-וחלילה אנשים לא יחשבו שמדובר בהריגה תמימה. אם היה כתוב שהמחבל "נהרג", היית מבין מכך שהוא היה כבר כבול כשהדבר קרה? אם כן, אכן מדובר בכתבה בלתי-הוגנת. ולמה אין לך תלונה על כך שמחבלים מתאבדים (רק) הרגו בנו במשך כל השנים? זה לא אבסורדי בעיניך? או שמא על זה לא באופנה לזעוק?

למעלה