ובכן
לא ערכתי מחקר מעמיק על קצבאות הילדים אך על פי מה שידוע לי מראשית המדינה עוּדדה הילודה על ידי חילונים למהדרין כמו בן גוריון למשל. המטרה בקצבאות הילדים הפרוגרסיביות הוא עידוד ילודה. אם זה גם מתקצב את החרדים, שהם לא המגזר של שינוי, זאת כבר בעייה אחרת. לא עברתי חילוני-חילוני ושאלתי אותו מה מעניין אותו, אבל אני חושב שהיכרותי עם הציבור החילוני לא פחות מעמיקה משלך (אלא, אם אתה מבוגר ממני), ולצערי לא הבנת מה שאמרתי ככל הנראה. אמרתי שאת הרוב המוחלט של החילונים בארץ לא מעניינת נכון לעכשיו הדמוגרפיה, או הבאת ילדים רבים לעולם, או שימור רוב יהודי בארץ ישראל. כך זה גם בכל שאר העולם החילוני (הנוצרי), שבו יש אף מדינות שהריבוי הטבעי בהן שלילי. אני לא רואה איזה תמריץ לגרום לחילונים להתעניין בדמוגרפיה וכו' יהיה קשור ל: אמנות, פילוסופיה או מדע (אולי- יבטיחו לחילונים שיחשפו טקסט פילוסופי שהממשלה הסתירה עד עכשיו אם הם יביאו הרבה ילדים לעולם). אני לא יודע אם שמעת על בנייה לגובה או על זה שישראל עוד לא מתקרבת למצב של פיצוץ אוכלוסין, אבל מילא. לא דיברתי על העניים, דיברתי על הדתיים. ובמדינה דמוקרטית יש חובה לכבד את המיעוט, וכמו שבמדינה נוצרית הנוצרים יחויבו לממן גם את לימודי הדת היהודיים כפי שהם מחוייבים לממן את לימודי הדת הנוצריים, כך גם במדינה חילונית חובה לממן את לימודי הדת היהודיים כפי שמממנים את הלימודים החילוניים. תחשוב על התקדים שייווצר, אם ידפקו את המיעוט הדתי עכשיו, וכשהוא יהפוך לרוב, הוא ידפוק את החילונים, לא יממן לימודים חילוניים, וייתן פריביליגיה ללימודי דתי. כפי שהמדינה מממנת חינוך-חינם (?) גם לבתי ספר ממלכתיים וגם לדתיים ממלכתיים, הגיוני שכשהיא תורמת לחינוך על-תיכוני, היא תתרום במידה שווה, פחות או יותר. אתה יכול באותה מידה לטעון שאדם שלומד פילוסופיה או אמנות, אינו תורם פיזית במיוחד לחברה. האם גם אותם לא צריך לממן?