לקראת הבחירות המתרבות

תמיר1991

New member
ויותר מכך -

מערכת ההשכלה הגבוה החילונית והדתית-לאומית פתוחה לכל מי שעומד בתנאי סף מסויימים, שקשורים ליכולת גרידא. "מערכת ההשכלה הגבוהה" החרדית פתוחה לגברים בלבד, וחוסמת 50% מהמעוניינים (כלומר, המעוניינות) - להצטרף אליה. האם לדעתך עלינו לממן מוסדות מפלים שכאלה, שעומדים בסטנדרטים אפלים מהמאה ה- 18 ואחורה, ושוכחים שהעולם התקדם? תמיר.

yo t a m

New member
גם בישיבות,

כל מי שעומד בתנאים יתקבל. זה, שבנות לא הוכשרו בכלל לדעת גמרא ושאר ירקות, ולכן אין שום סיכוי שיתקבלו, זה כבר עניין אחר. זאת בעייה של בתי הספר הנמוכים החרדים, ולא של הישיבות, ולכן אין לפסול את הישיבות בגלל זה. (זה כמו, שבבתי ספר חילוניים לא ילמדו בנות מתמטיקה, ואז לפקולטה למתמטיקה לא יתקבלו בכלל בנות- זאת לא אשמת הפקולטה למתמטיקה) (וכן זאת דמגוגיה מוחלטת)

תמיר1991

New member
אתה חי בעולם אידיאליסטי../images/Emo13.gif../images/Emo6.gif

משום מה יש לך "דוסופיליה", או לא יודע איך לקרוא לזה - בת שיודעת גמרא טוב הרבה יותר מראש הישיבה הגבוהה, יכולה לחלום על להתקבל, כיוון שהיא בת ושם בנות לא רשאיות להתקרב לממסד החרדי הגברי. יש מבין? תמיר.

yo t a m

New member
מה פתאום.

אף פעם לא ניסית, אז אל תקבע לפני כן. תמצא בת, תציע אותה לישיבה, ונראה מה יקרה.

תמיר1991

New member
ושאני אבין - אם בת מסויימת למדה

באופן אוטודידקטי גמרא כנערה, יקבלו אותה לישיבה גבוהה? לא! רק בגלל מינה. תמיר.

Pure M

New member
האיחוד הלאומי\מולדת

מבחינתי זה כמה שיותר ימני, אבל מפלגה גדולה עם אידיאולוגיה ימנית. לצערי צריך להתפשר בשביל לקבל כח, ולכן אצביע לאיחוד הלאומי ככל הנראה, אבל מבחינה אידיאולוגית הייתי הולך עם החזית היהודית של ברוך מרזל.

תמיר1991

New member
אתה איש ימין, לאומן - ואני אשאל

אותך: האם אתה חושב שהמדיניות של הימין אפקטיבית? עזוב רגע את הצדק של עם ישראל, אני איתך בעניין הזה - אבל האם אתה לא חושב שהמדיניות הזו לא מתאימה לימינו, לאחר כיבוש בן קרוב ל- 40 שנה, שהרחיק אותנו ממרבית אומות העולם? אני יודע שהצדק איתנו, אבל זה לא העניין - חשוב להיות פרקטיים, אל תהיה צודק אלא חכם, והחוכמה היא להגיע להסכמים, כן - גם דרך ויתורים כואבים. תמיר.

Pure M

New member
ויתורים כואבים?

דבר על ויתורים כואבים כשמדברים על הבית שלך, המקום בו גדלת והעברת את מיטב שנותיך כמקום המיועד ל"ויתורים כואבים". אומות העולם מעולם לא היו קרובות אלינו, וזהו דבר ידוע בעולם שאנו עם שנוא ודחוי בעולם, וככל שנמהר להפנים זאת כך ייטב לנו. מדיניות הימין כיום לא אפקטיבית בעליל, לצערי, אבל מה האלטרנטיבה? להצביע למפלגת השחיתות של שרון? להצביע לפרץ שתומך בז'נווה? אני אתן את קולי למפלגה שאני מאמין שתוכל לתמוך באינטרסים שלי כרגע - שהם האינטרסים המדיניים של שמירה על הבית, והגעה למצב של שלום דרך חיסול תשתיות הטרור במלחמת חורמה מוחלטת, שלאחריה ניתן יהיה להקל את תנאיהם של הפלסטינאים ולהפריד בין המדינות, מאחר וללא טרור אין הם מאיימים עלינו, ונוכל לחיות במצב זה בשקט ושלווה. בכל מקרה - להיות פרקטיים זה לא להגיד - "נותנים לנו בתחת? בואו נפתח אותו רחב יותר, שיכאב פחות". זה להגיד - "לא ניתן לזה לקרות". ולבצע את זה.

Theherod

New member
אם הבנתי אותך נכון

לאחר מלחמת החורמה המוחלטת לא ישארו עוד פלסטינאים. בעולם, בניגוד למצב בארץ, המצב הוא אינו כזה שעל מנת להתחבר עם מישהו אתה מביא לו כאפה, על מנת שיראה כמה חזק אתה. לפלסטינאים, כמו גם לנו, קיים הכבוד שלהם, והם לא יוותרו עליו, אף עם כמו גם אדם, לא יוותר על כבודו לאחר ש"תכנס" בו. נניח ואכן לא יהיה קיים הטרור, אנחנו נוכל לחיות בשקט, ומה איתם? להם לא יהיה איפה לחיות, סלח לי, אבל כשעזה יותר צפופה מסין, זה פשוט לא ריאלי להגיד להם "תסתדרו". מה שמביא אותי חזרה להתחלה, אין להם איפה לחיות?--->טרור. הטרור שלנו הוא (בערך) האצ"ל לח"י פלמ"ח שלהם.

Pure M

New member
לא.

לאחר מלחמת החורמה המוחלטת יישארו הפלסטינאים המעוניינים בשלום. אלו פעילי הטרור במוקדם או במאוחר יבצעו פעולות מרצח שיביאו למותם וביחד איתם - למותם של ישראלים. צריך להקדים תרופה למכה, ולהביא שלום בישראל. הפלסטינאים וכבודם הוא הבעיה שלהם, אבל דומני שברגע שנגיע למצב של שקט מסוים נוכל להיכנס לתהליך מדיני שייתן להם מדינה ולנו את השקט המיוחל. הצפיפות אוכלוסין שלהם היא באמת לא הבעיה שלנו, בסין מצמצמים ילודה בגלל הבעיה הזאת, שיעשו גם הם את זה. אנחנו לא צריכים לקחת אחריות על חוסר האחריות שלהם בתיכנון מרווח המגורים שלהם.

Theherod

New member
אם תקרא את הרעיון הראשון של טלי

פחימה עם ראש הג'יהאד, תראה שגם הוא רוצה בשלום. אם תבדוק את הביוגרפיה של ראשי האצ"ל/לח"י/פלמ"ח תראה שגם הם רצו בשלום. הג'יהאד פתח וכו' הם האצ"ל הלח"י והפלמ"ח שלהם. הפלסטינטים וכבודם הוא בעיה שלהם? היתכן כי לא למדת כלום ממלחמת העולם הראשונה+שנייה?! כך אמרו גם במלחמת העולם הראשונה, הגרמנים וכבודם בעיה שלהם, אנחנו רוצים את הכסף ושליטה מלאה בעם הגרמני. התוצאות כמובן ידועות. במלחה"ע השנייה כבר הבינו שזהו טמטום גמור להתעלם ממצב האחר ולהגיד "שיסתדר, בעיה שלו", ולכן תמכו בה כלכלית בהשתקמות. אתה חושב שנוכל להכנס להתחליך מדיני שיתן להם מדינה כשלהם כמעט ואין שטחים?, חשוב שוב, אי קיומה של מדינה להם=אי קיומו של שקט לנו. הצפיפות אוכלוסין ועוד איך בעיה שלנו, באותה המידה אני אוכל להעמיד משפחה חרדית בדירה קטנה, ולהגיד לה "בעיה שלכם, הצתמצמו בילודה, וכך הצפיפות תיפסק (הפואנטה היא, שהשטח שיש להם כעת פשוט קטן מדי מכדי להכיל עם שלם, לסין, יש שטח גדול). אגב, בדיונים הקודמים הפסקתי לדון משום שלא ראיתי בכך תועלת, במיד ובכל זאת תרצה למשל דוגמאות להשחתה ולפורענות של הימין הקיצוני, הגד. דבר אחרון, באחת ההודעות כתבת בורסא, הצורה הנכונה היא "בורסה", כמו גם "דוגמה" "ססמה" "משכנתה" "אתנחתה" "כורסה" "קופסה" וכו'.

Pure M

New member
סלח לי,

אבל ממש לא מעניין אותי לשמוע את דבריה של אישה כמו פחימה. בשעת מלחמה מסתובבת עם טרוריסט.. לזה התכוונתי כשתהיתי עד לאן הגיעה קיצוניות השמאל. כמובן שהם רוצים שלום, אחרי שיהיו להם שטחים נרחבים ממדינת ישראל, שטחים המיושבים כיום. אתה לא פותר בעיית ילודה של עם אחד ע"י פינוי עם אחר! זה מגוחך. אני חושב שאפשר להיכנס לתהליך מדיני בו תהיה להם מדינה מכוננת בעזה, ואם למדינות ערב ידידות הפלסטינאים כל כך איכפת מהם, שיתנו להם אדמות. אנחנו מדינה קטנה גם כך, מה נשאר לנו אם נחלק אדמות לכל דורש? משפחה חרדית במצב קשה שבו אין אפשרות להתרחב תבין ותצטמצם (צימצום ילודה, כמובן), תוך הבנת מרחב המציאות הקיים.

Theherod

New member
הא! הצחקת אותי!

אני אתחיל מהסוף ברשותך. משפחה חרדית לא תצטמצם, היא תדרוש עוד כסף. כיום משפחות חרדיות שאין בהן אף בעל הכנסה אחד, מביאות כ15 ילדים לעולם, אם זה הצטמצמות, אני לא רוצה לדעת מה זה הרחבה. עכשיו, מההתחלה. לא מעניין אותך לשמוע מה יש לה להגיד? לא ביקשתי שתשמע מה יש לה להגיד, הצעתי לך אם אתה רוצה לדעת קצת יותר לשמוע מה יש *לו* להגיד (במלחמה צריך גם להקשיב לצד השני, אחרת אין שום סיכוי שבעולם להליך מדיני). לא אמרתי שנפתור להם בעיות ילודה, אמרתי שניתן להם *מרחב מחיה*, השטח אשר נשאר בידם כיום מגוחך, לאחר שיהיה להם קצת שטח, שיפתרו את בעיות הילודה שלהם בעצמם, אך כמו שאמרתי, משפחה חרדית אשר יש לה רק דירה אחת קטנה (כאשר אנו מדמיינים מצב סוראליסטי, שבו הם לא יקבלו מספיק כסף לקנות דירה יותר גדולה), כבר אין יחסית חשיבות למספר הנפשות במשפחה, על מנת להגדיר את מרחב המחיה שלהם כצפוף, גם לשלוש נפשות דירה אחת קטנה היא מרחב מחיה צפוף. אנו לא נחלק אדמות לכל דורש, אך יהודה ושומרן+עזה אלו שטחים כבושים, אפילו אם נבדוק זאת מבחינת חוקיות, אלו שטחים שאינם מוגדרים כחלק ממדנית ישראל, בניגוד למזרח ירושלים, אשר אותה סיפחו. אלו שטחים אשר מוגדרים כשטחים כבושים, וככאלה, זהו פשע לבנות שם ישובים ישראלים (כחברים באו"ם איננו רשאים ליישב שטח כבוש, ככל מדינה אחרת החברה באו"ם).

Pure M

New member
שטחים שנכבשו במלחמה

שהתחילה על ידי צד תוקף מותר לצד המגן לכבוש שטחים של התוקף ולספחם לשיטחו. החלטה 242 אם אינני טועה.

אנשים פה חכמים מכדי להצביע

ועוד כמה דברים שכדאי שתדע, ידידי- 1. זאת רפובליקת בננות במסווה דק של דמוקרטיה. שי לב למי יש דגש פה- ח"כים מושחתים, גנרלים לשעבר (שהם גם ח"כים מושחתים, ואפילו ראשי ממשלה), אנשי האלפיון/עשירון/מאיון העליון שנהנים מפחות מיסים ומעאכרים למיניהם. 2. לא יהיה פה באמת שינוי כל עוד אנשים יקלוט שמדובר פה באחריות אישית שלהם לשנות את המדינה ויפקירו עצמך לחסדי שרלטנים פוליטיים שמוכורים להם כבר כשרלטנים פוליטים (ונותנים לעצמם להיות מובלים על ידי הם)

Nimst

New member
חכמים מכדי להצביע? חס וחלילה

אחת הזכויות הכי חשובות, וחבל לא לנצל אותה. לקחת אחריות? בוודאי. זה בהחלט לא סותר.

Theherod

New member
כל אנשי הפוליטיקה היום הם

למורת רוחך? בבקשה, הקם מפלגה, תכנס לפוליטיקה, זו מהות הדמוקרטיה.

למעלה