עִבְרוּת שמות- אובדן זהות

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך

vk3

New member
חחחחחחחחחחחחחחחח אהבתי ../images/Emo45.gif

רבה על הביאור הנהדר

newKiticat

New member
דווקא יש לי מה לומר בנושא.

אני אומנם לא עליתי, אבל הוריי עלו לארץ בשנות ה80' (מקנדה וארה"ב). לשניהם יש שתי שמות. אבל לאבא שלי השם העברי שלו בא בפועל רק בבית הכנסת כשהוא עולה לתורה. אימא שלי, היא אומנם בעלת שתי שמות, אבל היא גם גיורת. לכן עיברות השם היה קשור הרבה יתר להתגיירות שלה. זה תלוי באיזה גיל עושים את זה. אבל יש לי הרבה אמונה שאנחנו נולדים עם שמות שמתאימים לנו ובמקרים קיצוניים מחליפים אותם. יש הרבה סיבות שבן אדם יכול לבחור בשינוי השם שלו. אבל אני לא חושבת שזה דבר שצריך להכריח. בטח שלא ילד בן 8. ואולי צריך להוסיף, לא לשנות או להחליף, אלא להוסיף שם נוסף לשם הקיים. בכך מראים נכונות לעתיד חדש, אך ללא מחיקת העבר...

vk3

New member
זו גם הייתה הצעה נוספת...

להוסיף לי שם שני... אך גם זה לא התקבל על דעתי
נשמע לי דבילי מדיי...

newKiticat

New member
לי יש שתי שמות

לאימא שלי יש שתי שמות. מה רע בשם שני? זה לא מוחק את העבר, זה רק מוסיף. בעיני הוספת שם זה דבר עם הרבה משמעות.

vk3

New member
זה מוריד מהערך של השם המקורי...

בדיוק כמו שאם ידפיסו המון, המון שטרות כסף עכשיו, אנשים לא ייתעשרו והכלכלה לא תשתפר, רק ערך המטבע יירד

newKiticat

New member
למה לא?

זה בכלל לא אותו דבר. כל שם (בתנאי שאין 45 שמות שונים) יש לו את המשמעות האישית והאינדבודאלית שלו. יש לי שתי שמות, פלוס שם המשפחה, ויום יבוא ואאמץ גם את השם של זה שיבוא איתי בברית הנישואים. אני לא רואה ביטול חשיבות אלא הוספה. 20 ועוד 20= זה לא 40?

okts

New member
בגדול לאירופאייפ שביננו--

יוצאי ברית המועצות לשעבר, לא היה נהוג לתת שם שני בכלל! ביררתי על זה כמה וכמה פעמים עם ההורים. פה, בארה"ב, לכולם יש 2 שמות, חוץ מהרוסים שביננו. לאף אחד לא היה נהוג לתת שם שני.

Zot ani 1

New member
קיריל צר לי לאכזבך...

אבל יש בגרות מהיום למחר- באזרחות....
אני מקווה שמחר כשאהיה מאחוריה, אני אקרא את הכל ואגיב...

vk3

New member
את ממש לא מאכזבת ( ביאוססס ../images/Emo70.gif)...

אדרבא, אני גאה בך ונותן לך צל"ש... לימדי והצליחי יקירתי
לי אין את הבגרות הזאת...

aLiNuShKa

New member
עברות----->לא!

ההורים שלי לא הסכימו לעברת את השם שלי.. ואני ממש ממש שמחה שהם לא עשו זאת.. זה השם שקיבלתי מאז שאני ילדה קטנה..ואין סיבה שיקראו לי בשם אחר.. אילנה..רצו לקרוא לי אילנה..חחח... אבל טוב מאד שלא עשו זאת..חחחחח :) אני מאמינה..שאם קיבלתם שם כלשהוא..עליכם להישאר איתו לכל החיים...אני גם לא מאמינה בכל אלה שמשנים את השמות שלהם..משם אחד..לשם שבכלל לא קשור אליהם.. לפני יומיים בערך..המחנך שלי קרא לי אילנה..ואמר לי..אוייי עברתתי לך את השם..וצחק..לא יודעת למה...אבל זה פגע בי...מוזר אהה?

Angel lips

New member
מה זאת אומרת את לא מאמינה באלה

שמשנים תשם? מה יש להאמין?!?!?!

natigr

New member
הכרתי כמה אנשים שעברתו את שמם

והם היו אנשים צבועים ואינטרסנטים. למשל בחורה אחת ששינתה את שמה לאילנית (שם מכוער) ואמרה שהיא פולניה ושונאת רוסים למרות שברור שהיא רוסיה... פשוט מגעיל אותי

Lara F

New member
כן זה בדיוק הלוזרים שעליהן דיברתי..

שמתביישים במוצא שלהם...

Lara F

New member
מפתיעים אותי כל פעם מחדש...

אתה ה-NAMEKI היפים הבנתי במהירות... אבל לא אתייחס אליהם חוץ מלהגיד, שכאשר אמרתי "לוזרים וחלשי אופי" לאנשים אשר משנים את שמם כלל וכלל לא התכוונתי לעולים המסכנים שעלו בשנות ה-70 ואפילו שנות ה-90 ועשו זאת רק כדי להשתלב אלא לילדים היום, הנוער, איך ייתכן שאני מכירה ילדה שקראו לה יוליה, שינתה את שמה ל-טל ורצה ומקללת "רוסים מסריחים" -עכשיו היא לוזרית! שמתביישת במה שהיא... ומטומטמת באופן חד משמעי! מה היא חושבת שעל ידי עיברות שמה היא הפכה עליונה ברמה? -אבל עזבו, לא משהו קשור, אני יודעת, גם לי בילדותי הציעו הרבה פעמים לשנות את שמי, ל-ליאורה נגיד... לקרן, ולמה לא?.... ואני מהזה שמחה שלא שיניתי! ואני לא הייתי אידיאליסטית בילדותי, שלא תבינו לא נכון, היו לי את ההירהורים שלי כי בתכלס לאף ילד לא נעים להיות שונה... וסבלתי מיזה הרבה, אבל היום אני שמחה שהייתי חזקה ודבקתי בהחלטתי. לפי דעתי הצעה לעברת שם היא הצעה חצופה, בורה וחסרת כל שחר. אדם שלא מבין שהשם שניתן ע"י ההורים הוקדשה בו המון מחשבה, אהבה, זמן נכונות- חוץ מהעובדה שיכול להיות ומישהו נקרא על שם מישהו על מנת להלל נשמה ולהנציח זכרה- כמוני... (על שם סבתא של אמא שלי- קלרה) חוץ מהעובדה שאם כבר כולם משחקים אותה "יהודים חכמים" שרוצים לשנות את השמות של "הרוסים המוזרים האלה" הם היו צריכים קצת יותר להשכיל ולדעת פרטים כמו לדוגמא, העובדה שביהדות, שינוי שמות הוא דבר אסור, כלומר לא אסור אבל לשנות שם-פירושו ביהדות- לשנות את גורל האדם לגמרי. לדוגמא כאשר אדם סובל ממחלה חשוכת מרפא, או כמעט נהרג משנים לו את שמו לשם בעל סייג לחיים- כמו- חיה, או חיים, או אושרה או רפאל. אז למקרה שמישהו עדין לא הבין מה הנקודה שאני רוצה להבהיר זאת העובדה ששינוי שמות-עיברות שמות- הוא לא עניין של מה בכך...

newKiticat

New member
אני לא מאמינה בשינוי שמות

אלא בהוספה והקבלה. ואכן כן, למרות שאני יוצאת בשאלה, אני מאמינה ששם האדם משפיע המון על גורלו.

vk3

New member
חחחחחחחח טעות קטנה בידייך...

לא רמזתי עלייך... אז היו נוספים כמוך ואותך דווקא לא זכרתי... מי היה מאמין
ולא רמזתי על כלום הפעם, פשוט השתמשתי בטענה טובה זו. תודה על התגובה הנהדרת
.

natigr

New member
ישראל מדינה גזענית ומגעילה - אסור

לכפות על בן אדם לשנות את שמו מי שעושה את זה נכנע ללחץ ונוהג בצביעות

למעלה