מפתיעים אותי כל פעם מחדש...
אתה ה-NAMEKI היפים הבנתי במהירות... אבל לא אתייחס אליהם חוץ מלהגיד, שכאשר אמרתי "לוזרים וחלשי אופי" לאנשים אשר משנים את שמם כלל וכלל לא התכוונתי לעולים המסכנים שעלו בשנות ה-70 ואפילו שנות ה-90 ועשו זאת רק כדי להשתלב אלא לילדים היום, הנוער, איך ייתכן שאני מכירה ילדה שקראו לה יוליה, שינתה את שמה ל-טל ורצה ומקללת "רוסים מסריחים" -עכשיו היא לוזרית! שמתביישת במה שהיא... ומטומטמת באופן חד משמעי! מה היא חושבת שעל ידי עיברות שמה היא הפכה עליונה ברמה? -אבל עזבו, לא משהו קשור, אני יודעת, גם לי בילדותי הציעו הרבה פעמים לשנות את שמי, ל-ליאורה נגיד... לקרן, ולמה לא?.... ואני מהזה שמחה שלא שיניתי! ואני לא הייתי אידיאליסטית בילדותי, שלא תבינו לא נכון, היו לי את ההירהורים שלי כי בתכלס לאף ילד לא נעים להיות שונה... וסבלתי מיזה הרבה, אבל היום אני שמחה שהייתי חזקה ודבקתי בהחלטתי. לפי דעתי הצעה לעברת שם היא הצעה חצופה, בורה וחסרת כל שחר. אדם שלא מבין שהשם שניתן ע"י ההורים הוקדשה בו המון מחשבה, אהבה, זמן נכונות- חוץ מהעובדה שיכול להיות ומישהו נקרא על שם מישהו על מנת להלל נשמה ולהנציח זכרה- כמוני... (על שם סבתא של אמא שלי- קלרה) חוץ מהעובדה שאם כבר כולם משחקים אותה "יהודים חכמים" שרוצים לשנות את השמות של "הרוסים המוזרים האלה" הם היו צריכים קצת יותר להשכיל ולדעת פרטים כמו לדוגמא, העובדה שביהדות, שינוי שמות הוא דבר אסור, כלומר לא אסור אבל לשנות שם-פירושו ביהדות- לשנות את גורל האדם לגמרי. לדוגמא כאשר אדם סובל ממחלה חשוכת מרפא, או כמעט נהרג משנים לו את שמו לשם בעל סייג לחיים- כמו- חיה, או חיים, או אושרה או רפאל. אז למקרה שמישהו עדין לא הבין מה הנקודה שאני רוצה להבהיר זאת העובדה ששינוי שמות-עיברות שמות- הוא לא עניין של מה בכך...