עִבְרוּת שמות- אובדן זהות

• פותח הנושא vk3
  • פורסם בתאריך
אתה מוזמן לארוז. הכרטיס עליי.

נמאס מכל כפויי הטובה שיונקים משדיי המדינה אבל מכפישים אותה בלי סוף. מי שמכנה את ישראל מדינה גזענית בגלל היחס שלה לפלסטינים, למשל, שילך וינסה לגור באחת ממדינות ערב, ויראה מהי "דמוקרטיה"...
מי שמכנה את ישראל מדינה גזענית בגלל יחסה לזרים, שילך וינסה לגור בצרפת, שאוסרת על מוסלמיות לחבוש כיסוי ראש, או לכל מקום אחר באירופה, היכן שכולם שווים, אבל יהודים "קצת" פחות
אין כמו ישראל ואנחנו לא צריכים את החוליערות שמסייעים לשונאי ישראל במלאכת ההכפשה הבלתי פוסקת שלהם נגדינו.

natigr

New member
תמשיך לטמון את הראש באדמה ולחשוב

שאנחנו חסידי אומות העולם ודרך אגב אני תורם לפחות פי 100 ממה שאני מקבל מהמדינה.

the freaky girl

New member
שוב מפרסמת.. בעייה טכנית.. ../images/Emo3.gif

גם אתה השם שלי "עיברו", ועשו אותו "אילה" במקום "נסטיה", שאין בינהם כמעט קשר... גם במקרה שלי, אמרו שאם אני בישראל, אני צריכה שם ישראלי (במקרה שלי זו היתה הגננת, שגם היה לה קשה לבטא "נסטיה")... אני ממש ממש ממש מעדיפה את השם הרוסי שלי, כי הוא חלק מהזהות שלי, חלק מהיותני רוסיה.. ככה אני מרגישה יותר קרובה ל"תרבות הרוסית"... כששואלים אותי: "איך קוראים לך?", לפעמים אני לא יודעת מה לומר.. אם לומר נסטיה או אילה... אז אני אומרת את שניהם... אני אישית הייתי מעדיפה רק "נסטיה", אבל עכשיו אני ממש מעוצבנת על משרד הפנים... לפני כמה זמן קיבלתי תעודת זהות ולפני זה מילאנו איזה טופס עם שינוי הפרטים שלנו ועידכונים... הקטע המעצבן הוא שלא שינו לי את השם מ"אילה" ל"נסטיה" בלבד... ואפילו שרשמתי והדגשתי... זה ממש מעצבן.. טוב, נו.. רשמתי פה ממש מכתב.. אני בסערת רגשות...

natigr

New member
אל תוותרי למנייאקים האלה! רשמתי לך

באחת התגובות מספר טלפון של אגודה שנקראת משפחה חדשה שיכולה לעזור

the freaky girl

New member
אני לא מוותרת..

אני יום אחד בין הבגרויות אגש למשרד הפנים ואכריח אותם.. הם לא ראו אותי מתרגזת עדיין...
גם אבא כעס בהתחלה ואמר לי שכשאני אבוא אליהם, אני אגיד: "טיפשים, מה אתם חושבים לעצמכם? זה השם שלי והחיים שלי, אין לכם זכות!..." (הקטע המצחיק הוא שאבא אמר את זה ברגש כזה, ברוסית, ועם תנועות ידיים...
) טוב, אל תדאג.. הבעייה הזו תיפתר.. ואני בצד המנצח..

SupermanZW

Well-known member
תגובה

עברות שמות הוא בהחלט אובדן זהות, אין לאדם דבר שמייצג אותו יותר משמו, לכן שינוי שם צריך לנבוע אך ורק מסיבה שאדם חש לא בנוח עם שמו (תחושה אישית בלבד), ולא מסיבה של לחץ חברתי. אדם שנכנע ללחץ חברתי הוא חלש אופי ולחולשה זו יכולות להיות תוצאות הרסניות (אני לא מתכוון כאן לעברות השם אלא למעשים שאנשים חלשי אופי מסוגלים לעשות כתוצאה מהפעלת לחץ חברתי, אשר לא היו מעלים על דעתם אלמלא היו מושפעים ממנו, אך גם עברות השם מהווה דוגמה להיכנעות ללחץ חברתי). עברות שמות אינו רלוונטי לתקופתנו ואני טוען שלא היה רלוונטי מעולם, בתקופות שהיה נפוץ הוא נבע מכך שאנשים באמת רצו לאבד את זהותם הישנה ולרכוש זהות חדשה, ויחד עם זאת גם למחוק את עברם, באותה תקופה אנשים התגאו בהיותם "צברים" או התביישו בהיותם עולים, היתה דעה שמי ששמו לא ישראלי לא יכול להיחשב ישראלי, וכך דורות של אנשים מחקו את זהותם כדי ליצור אשליה שתתאים להם ולסביבתם, אך זו היתה טעות חמורה, הדבר רק הגביר את הלעג של החברה ה"צברית" לעולים, ובמיוחד לכאלה שהחליטו לשמר את זהותם ולהפוך לישראלים מבלי לשנות את שמם, המהווה למעשה את הייצוג הרשמי ביותר שלהם וחלק חשוב מזהותם, כי ראו בהם חוליה חלשה ו"חיצונית" כי ע"פ ההגדרה הרווחת אז מי שלא עיברת את שמו לא יכל להתערות בחברה הישראלית והדבר גרם נזק רב הן לצברים והן לעולים (אוכל להרחיב על כך, אך אני מעדיף להיצמד לעיקרי הדברים). הבעיה היתה לא מה שהעולים הבינו אז (שצריך להשלב בחברה הקולטת) אלא דווקא מה שלא הבינו אז (שבוויתור על זהותם הם מפגינים חולשה ושמים עצמם ואוכלוסיות עולים אחרות ללעג, הפגנת חולשה תמיד גוררת אחריה זלזול ולעג מצד הסביבה). לא מוצדק להאשים את מעברתי השמות באופן בלעדי משום שהאשמה נופלת גם על החברה הקולטת שניסתה בכל כוחה לאלץ אנשים לוותר על זהותם ולהמציא לעצמם זהות חדשה, והמעברתים באמת היו אנשים מסכנים שנכנעו ללחץ חברתי, אך לא נכון לומר שלא ניתן היה להתנגד לו, אני מכיר רבים וטובים שלא הסכימו לעברת את שמם, למשל, סבתי עלתה ב-1950, כאשר היתה בת 17, וניסו לשכנע אותה לעברת את שמה במשך שנים, היא תמיד התנגדה לכך ולכן נשארה עם שמה המקורי, התנגדותה נבעה מכך שגם היא סברה שעברות שם הינו כניעה ללחץ חברתי ואובדן זהות, ולכן תופעה שיכולה להביא רק תוצאות שליליות. אני חושב שמי ששמו עוברת לא גדל להיות אדם אחר אך הוא במרבית המקרים יזכור זאת ככניעה ואובדן זהות, לא דבר שאפשר להתגאות בו. עיברות שם לא יכול לגרום לפיצול אישיות אך הוא יכול לערער את הביטחון העצמי. אני נולדתי בישראל, לכן שמי לא עוברת, אז אני לא יכול לספר מניסיון אישי, אך לאור ניסיונם של אחרים אני רואה בעיברות תופעה שלילית.

Evil Gremlin

New member
לדעתי...

כן אני זוכר.. אני הגעתי לארץ כשהייתי בן 5 ולא ממש חשבתי על הנושא הייתי פשוט כמו כל ילד קטן שנותנים לו לבחור שם חדש.. לדעתי זה ממש לא הוגן כלפי האנשים, החריכו אותם לשנות את זהותם אני לא שיניתי את שמי בחזרה כי כבר התרגלתי עליו ואני שלם איתו אבל אני חושב שהיחס הזה היה לא הוגן

vk3

New member
דעתי בנושא...

לדעתי עברות שמות אכן מהווה מן אובדן זהות ואני מסכים גם עם הטענה שתלוי באיזה גיל. אני חושב שברגע שהילד מודע לזה ששמו שונה, אז נוצר הקרעי, הבלבול וכביכול אובדן הזהות. לדעתי עברות זה שלילי ואילוץ אווילי שרק מראה על חוסר כבוד וניסיון לדכא ואף להשפיל. אולי בעבר זה היה באמת מתאים, כדי לחזק את הציונות והיהדות, אף שגם אז זה נראה לי מן המיותר ( אך שאין לי הזכות לקבוע). אבל כיום זה לא רלוונטי לחלוטין...

vk3

New member
אז צריך להרים כוסית לכבוד זה ../images/Emo48.gif

Lara F

New member
אכן כן- ../images/Emo175.gif

זהו באמת ארוע נדיר, אבל אני אסתפק בקולה..חח

vk3

New member
פששש... את מפתיעה אותי מרגע לדודלי

ודרך אגב... זה Bloody Mary

Sheep From Hell

New member
זה תלוי....

אם מישהו עולה בגיל קטן שבקושי זוכרת את עצמו ואז מחליפים לו את השם זה לא בדיוק אובן זהות... כי הואלא ממש זוכר כלום..... ויש כאלה שמשנים להם פתאום בגיל 12-13 שהם רגילים לעצמם... הם יודעים מי הם והכל זה באמת דיי הורס.... אבל יש הרבה אנשים שדווקא שמחים ששינו להם.. לי למזלי לא שינו כלום.... אבל הרבה זמן סבלתי עם השם שלי. אבל עכשיו אני מתה עליו!! זה הכל תלוי במנטליות שבו הבנאדם חיי....יש אנשים שזה נראה להם נורמלי ששינו להם את השם... לפי הסביבה... יש כאלה שזה נראה להם מוזר לאאלה.... אבל לדעתי אנשים שמשנים מרצונם זה הכי נורא... הם מנסים להסתיר את מי שהם.. וזה דוחה.... אבל כמו שאמרתי קודם זה הכל תלוי בסביבה שלך...:\

glebka

New member
ויש אנשים שלא מחליפים את השם שלהם..

התופעה אמנם מתרחבת בשנים האחרנות אבל אני מכיר אנשים רבים שלא החליפו את שמם----->ראה אותי קוראים לי גלב -GLEB ולא הייתי מעלה אפילו בדעתי להליף את השם שלי.. הממ חוץ מזה העלייה בשנות ה 70 היא העלייה הכי בריאה מבין כל העליות הרוסיות--במיוחד אלו שעולים אחרי המילניום! חוץ מזה האם זה כל כך נורא להטמע בתוך התרבות ואטניות של המדינה בה אתה חי?!!?!?!?!?!!?!? הנושא מיותר...

the freaky girl

New member
אוקיי...

קודם כל ברוך הבא..
והסבר נא לנו מי אתה, מאיפה, בן כמה.. וכו' וכו'.. ולא הייתי אומרת שהנושא מיותר, יש לאנשים עקרונות וזהות שהם קובעים לעצמם דרך שמם, והאנשים והממשלה מכריחה אותם לוותר על זה, ולשנות את שמם. אני אישית מאד כועסת על התופעה הזו, כי אין להם את הזכות לעשות דבר כזה. אולי הנושא מיותר בשבילך, אבל בשבילי הוא ממש לא.. ד"א, אני נסטיה או אילה, איך שנוח לך..
גם קורבן לעברות השמות ה#$^%^$^#@...

glebka

New member
תגובה :))

נעים מאוד נסטיה :)) כפי שאמרתי קוראים לי גלב,אני בן 17 מרחובות סבורני כי הממשלה לא מכריחה אף אחד לשנות את השם.השם שלך זו לא פונקציה בשום אספקט בחברה המודרנית---->הישראלית לצורך העניין.(אם זה בצבא,מקום עבודה,בית הספר,אסכולה ללימודים גבוהים וכיוצא בזה). אנשים הנוטים ליחס לשם שלהם חשיבות כל כך גבוהה-לטעמי טועים. האם אי פעם אדם איבד חברים בגלל השם,נושל ממקום עבודתן?,הוציא צין שלילי במבחן על הרקע הזה?!--אני לא חושב! אני אישית דוגמא חיה לזה-יש לי שם מאוד מקורי ואף אחד לא מתייחס אליי אחרת בגלל זה,יש לי חברים,ואני תלמיד לא רע בכלל. חוץ מזה--שינוי השם הוא כן עוד דרך אחת להטמע בחברה הישראלית,אם תרצה או אם לווא.

למעלה