עדכוני צהריים/ערב - יום 56, ה-26.10

shlomitgueta

New member
נחמד... נראה לי שאני שייכת כרגע

ע"פ הניתוח שלך לקבוצה שתומכת בונסה (ועל הדרך גם איתי) אבל גם אני עברתי מקבוצה לקבוצה ואולי הטעות היא בעצם בעובדה שאנחנו מנסים ליצור "קבוצות" בדיוק כמו במשחק. זה לא שיש קבוצות קבועות, מי שרואה את עצמו מזדהה עם דמות זו או אחרת אוטומטית נחשב תומך באותה קבוצה אך לדעתי כל העניין הוא תלוי-סיטואציה. בנוסף ברגע שדמות מתגלה כצבועה אנחנו באותה המידה יכולים לשנות את דעתנו.

yonni1111

New member
אני עובר על הודעותיך ופשוט רואה בעיקביות שאתה

אדם קטן שאוהב לחנך את הזולת. פשוט מעציב אותי לראות שכל תגובה שלך בפורום, ללא קשר לנושא עצמו, פשוט מסתכמת בכך שאתה טוען כמה כולנו טיפשים וכמה אתה חכם. אתה מזכיר לי את המשל של אפלטון.......משל המנהרה, אנחנו כמובן משולים לבני האדם, שעיניהם סתומות ולא יכולים לראות דבר מחוץ למערה, ואתה אפלטון-הפילוסוף תדריך אותנו איך לנהל את חיינו בצורה הנכונה. עכשיו שאני רואה את הדברים הללו, אני מבין מדוע אתה מוצא לנכון לסנגר על שפרה.....אני רואה קווי דימיון באישיותיך ובאישיותה. שניכם אוהבים להיות פילוסופים-יווניים מחנכים ומורי דרך שרק דעתם היא הנכונה ורק הם יכולים להביא אותנו לקץ הבורות ותחילת הנאורות. אבל, ידידי, בשבילי אתה פשוט דמגוג ואני לא קונה את הניסיון לחינוך שאתה מעביר פה. יום טוב!

יNOT

New member
לרגע אמרתי לעצמי אולי אתה צודק...

אבל זה החזיק רק רגע. כי בשנייה אח"כ קראתי שמדבריו , או מההתנסחות שלו כ"מחנך" להגדרתך, אתה מבין את הסיבה למה הוא מסנגר על שיפרה.
(הלכת רחוק מידי...) אני לא חושב שהוא קרא לך טיפש , או למישהו אחר פה בפורום , וכמו שנראה רצית שנדע שאתה מכיר את משל המערה של אפלטון
אז השתכנעתי שאתה אדם משכיל.
אבל איפה ראית דמגוגיה?! אתה מבין, בדיוק בנקודות האלה כשהולכים מקיצון לקיצון אתה מאבד את הקורא ואת המסר שאוליי רצית להעביר. בסופו של דבר מה שמסתכם מדבריך: הוא דמגוג, אתה אדם משכיל, וכמובן שצורת ההתבטאות שלו והניסוחים שלו פירושם להסבר למה הוא מעריץ את שיפרה, כי אתה מצאת ביניהם קווי דמיון.
משעשע. ויום טוב.

KroKodil1

New member
איך הדיירים יודעים שיכניסו עוד דיירים../images/Emo35.gif../images/Emo2.gif

gwini1

New member
שפרה ליאון ועינב קלטו שמאירים את הדלת לוילה

והסיקו שהולכים להיכנס דיירים חדשים. עינב עוד מקווה שאולי יחזירו מתמודד שהודח (אשר).

קמבילי

New member
הברוגז של רנין לצבר ושפרה נמשך כבר היום השני

בחזית ש"ץ מצב הרוח שפוף ולא מדברים על הנושא. ליאון אמר באקראי: "מאד נהניתי מההרצאה של רנין" ונענה ב"כן" סוגר שיחה. רנין כל היום עם עינב וליאון, שוכבת ליד עינב במיטה הכפולה ומסתודדת איתה. אני אעלה השערה נועזת: רנין מצביע היום לש"ץ כי הם פגעו בכבודה. ועתה גילוי נאות: הקשבתי לשיחה בין שפרה וצבר (ליאון בתור הקהל) על אקולוגיה וזו היתה שיחה מעולה. לצטט יהיה לי קשה, הם דיברו על התעשיה בהודו, על הסרט של אל גור ועל עוד דברים נכונים וחשובים. שפרה אמרה שהאנושות צורכת הרבה מעבר למה שהיא צריכה והפתרון הוא ללמוד להגביל את הצריכה. צבר אמר שזה לא יעזור כי האנושות מתרבה מהר מדי. לכל מין יש חסם ביולוגי שמגביל את צמיחת האוכלוסיה שלו אבל אנחנו איבדנו את החסם הזה. הוא ציטט מאיזה מקום שאמר: האנושות היא הסרטן של הפלנטה ארץ. שניהם אמרו דברים טובים ונכוחים, וליאון בתפקיד הקהל צמא הדעת שאל שאלות תם ואמר "אף פעם לא חשבתי על גלובל וורמינג, יש דברים יותר חשובים. כמו מה יקרה היום בערב למשל". ובזאת תמה השיחה.

קמבילי

New member
רנין רצתה להרצות איזה הרצאה

שהרצתה פעם על יחסי ערבים-יהודים. זה כל מה שידוע לי כי לא שמעתי. שפרה וצבר לא התעניינו באותו רגע. גם אני לא הייתי מתעניינת כי כבר שמעתי יותר מדי דיבורים כאלה. נזכרתי שהיא אמרה אח"כ לצבר שיש לה דעה על כל הארגונים האלה כמו זה שרנין חברה בו, וכמה אפשר לשמוע שוב ושוב דיבורים בנושא עם שבמילא מסכימים עליו. רנין נעלבה ומאז היא "ברוגז".

shlomitgueta

New member
חשבתי שהם "השלימו" רק שצבר לא רוצה

להתיחס אליה כמו שי "קוצי מוצי" ולכן היא לא נדבקת רנין צריכה ואוהבת צומי והכבוד אצלה הוא עניין עקרוני וערך עליו היא חונכה מי לא שתיחס אליה בצורה כזו היא לא מתיחסת אליו. מה שכן שי תמיד אמר לה "יש לי ראש ערבי" ותמיד התנהג כמו שהיא רצתה

gralanit

New member
זה היה במאטריקס, לא?

המשפט "האנושות היא הסרטן של הפלנטה ארץ".

למעלה