עידכונים מהוילה - יום 42 , 12.10

סתונית5

New member
הבאת דוגמה נפלאה להוכיח ההיפך ממה שהתכוונת

בשיחה הזו אשר התלונן שההשתתפות האין סופית באירועים המחייבים להביא סכומי כסף גבוהים, לא מאפשרים לו לסגור את המינוס ופוגעים ביכולת לחסוף לעתיד ילדיו. שפרה ניסתה להבין איך נוצר מצב שבו אנשים חוגגים אירועים גרנדיוזיים מעבר ליכולתם ומצפים מאורחיהם לכסות את העלויות, את המעגל הבלתי ניתן לשבירה כתוצאה מכך. הוא הביא לי וכעת יש לו אירוע ואני חייב להביא לא פחות משהוא הביא לי וכו'.... היא סיפרה שלחתונתה של חברה טובה מאוד הביאה מתנה מקסימה בשווי 100 ש"ח והחברה קיבלה את המתנה בשמחה כי ידעה שאין ביכולתה של שפרה להביא מתנה בסכום גבוה יותר. היא הציעה לאשר לנסות ולדבר עם סביבתו ולשבור את המעגל, כדי להבין שחתונה, ברית מילה או בר מצווה נועדו לשמוח ולשמח ולא ליצור לאנשים חור בכיס. אם זו לא חוכמה, אני כבר לא יודעת מה כן.

Lady in red2

New member
בלי קשר לויכוח של מי צודק או לא

(אבל רק במילה אחת - נכון שאירועים לא אמורים ליצור חור בכיס, אבל היא אמרה שעדיף לא ללכת בכלל. ואם האירוע חשוב לו? מה שכן תמיד צריך לדאוג למתנה מכובדת) היא הציגה את הדרך שלה באופן שנראה מתנשא על יוסי ואשר, ככה זה עשה רושם.

Yaki J

New member
דווקא דוגמא מצויינת

אני אישית לא חושב שהיא מתנשאת, רק שהיא מנותקת ומרוכזת מדי בעצמה. היא גם מאוהבת בפוזת ה-know it all שאימצה לעצמה, אבל זה נובע מתהליכים פסיכולוגיים שקצרה היריעה מלפרט אותם ושלדעתי נובעות גם מהחזרה בשאלה שלה. אבל יש כאן דוגמא מצויינת איך אנשים יכולים לקדוח שעה על עליונותה של שפרה וכשיש טענה שלא מקובלת עליהם הם מתנהגים בצורה עלובה ומגיבים פשוט ב
במקום לתת את הכבוד למי שכתב את הפוסט שעליו הם הגיבו ולהקיד ש3-5 מילים על הסיבה שאינם מסכימים.

קרמפה

New member
צודק, סליחה.

פשוט חשבתי שזה ברור לגמרי למה אני לא מסכים. על מה לפרט? כתבת ששפרה מתנשאת, סתם כי נראה לך. אבל היית בסדר, באמת שהשתדלת, אפילו הבאת דוגמה לשיחה שהתנהלה בינה לבין אשר. אבל בשיחה שהבאת לא היה שום ציטוט או משהו שמראה על התנשאות, אז פשוט סיכמת- "נראה שהיא מתנשאת מהם." אז תסלח לי שלא פירטתי, חשבתי שכל אדם עם עיניים בראשו יראה לבד את הרבסורד בהודעה שלך. אתה יודע מה? יש מצב שאני מתנשא.

FreshF5

New member
../images/Emo45.gif

אגב, למרות שלא תמיד אני באה בדעה אחת איתך כשיוצא לי, אני אוהבת לקרוא את ההודעות שלך בעיקר בגלל דרך הכתיבה והניסוח

נועם7

New member
נראה לי שלא הקשבת לשיחה שהתנהלה בין שפרה שי

ורנין בשעות הקטנות של הלילה שבוע שעבר. שי עימת אותה כהרגלו וניסה לרדת לגרעין האמיתי שלה. הקללות שיצאו מפיה ימנעו מתגובה זו להתפרסם. אגב - אני לא בטוחה שכולם בבית חושבים כך. אל תשכח שזה משחק והם חייבים "חברים" בכדי ששמם לא יעלה להדחה. איתי בדכים מאוד פתלתלות לא הסכים להרבה מהדברים שלה. כך גם שי בשיחתו. יוסי, אשר, ועינב - גם לא חולקים את דעותיה (מילה יפה ללא סובלים אותה).

נועם7

New member
נראה לי שלא הקשבת לשיחה שהתנהלה בין שפרה שי

ורנין בשעות הקטנות של הלילה שבוע שעבר. שי עימת אותה כהרגלו וניסה לרדת לגרעין האמיתי שלה. הקללות שיצאו מפיה ימנעו מתגובה זו להתפרסם. אגב - אני לא בטוחה שכולם בבית חושבים כך. אל תשכח שזה משחק והם חייבים "חברים" בכדי ששמם לא יעלה להדחה. איתי בדכים מאוד פתלתלות לא הסכים להרבה מהדברים שלה. כך גם שי בשיחתו. יוסי, אשר, ועינב - גם לא חולקים את דעותיה (מילה יפה ללא סובלים אותה).

כל זה בתכלס לא רלוונטי לגוף ההודעה .

כי ההודעה המקורית נסבה על ההתנשאות כביכול של שפרה . וכל זאת בשל הרהיטות שלה ובשל האינטונאציה שלה . לא כתוב בשום מקום שאנשים מסוג כזה או אחר לא מקללים לעולם . בחיי שאפילו אם תתרכזי תשמעי אותי מקלל פה ושם . וחכמה ורהיטות לאו דווקא גורמת להסכמה בקרב הצד השני . לא משנים דיעות של אף אדם במשפט או שניים שנשלפים בדיון . ואת זה אני כותב בכלליות ולא בהקשר ישיר לשיחה ההיא שהזכרת . בסופו של דבר חכמה היא בעיניי המסתכל ( או המקשיב ליתר דיוק ) ואילו רהיטות זאת תכונה אובייקטיבית . אלה שמתלוננים על הרהיטות של שפרה רק מוכיחים את עצמם כעילגים בסופו של דבר . ובנושא הזה אין ממש חשיבות למה שחושבים עליה דיירי הבית . הרוב שם לא בדיוק אילנות גבוהים שיש להתלות בהם בכל הנוגע לשפה המדוברת ( חלק מסיבות מובנות כמו ונסה ואולי אפילו יוסי ) וחלקם אפילו לא בנוגע למורכבות המחשבתית . עבור חלק מהם מספיק שהם לא מבינים את הלקסיקון שבו משתמשת שפרה על מנת לכנות אותה מתנשאת . בעוד שעיקר האשמה נמצאת בעילגות של עצמם . יש תופעה דיי מוזרה בעיניי של לחץ חברתי שמושך לכיוון מטה בכל הנוגע להתבטאות של אנשים ( " דברו יותר עממי " ) במקום שאיפה והערכה כלפיי אנשים שיודעים להתנסח בצורה יפה ובעברית תקנית ( ולא רק בין כותלי בית המשפט או בספרות הכתובה ) . וכאן בפורום לשמחתי הרבה נתקלתי בלא מעט דוגמאות של אנשים שיודעים להעריך ניסוח והתבטאות רהוטה . ואם זה לא פסול כאן אז אין סיבה שזה יהיה הטיעון העיקרי כנגד מתמודדת שם בוילה . עבורי ובעיניי לדעת להתבטא בעברית יפה ( ובחיי שזו שפה מאוד יפה ! ) ותקנית עם אוצר לשוני גדול ולדעת לתבל גם במילים לועזיות בפרשנות הנכונה זה לא פגם באישיות אלא יתרון . אני רק רוצה לציין שאני דווקא לא מהמעריצים של שפרה . אבל פשוט חורה לי שבכל פרק זמן קצוב עולה פה תגובה שטוענת ששפרה מתנשאת בגלל טון הדיבור שלה ואוצר המילים שלה . ולא מגבים את האשמה של ההתנשאות בשום פעולה אקטיבית שננקטה על ידי שפרה על מנת להראות את ההתנשאות שלה ליכאורה . גם לשוחח שיחה ולנסות לשכנע אנשים אחרים על ידי הצגת טיעונים בבטחון לא נחשב בעיניי כהתנשאות . ומאידך להגיד משפט כמו " אני יותר טובה כאן מכולם " זאת התנשאות וזה יצא דווקא מהפה של עינב ולא של שפרה . רק שעינב אומרת את זה בשפה ואינטונציה עממית יותר ולכן קיים המשפט " אל תסתכל בקנקן אלא במה שבתוכו " קרי אל תשפוט על פי האינטונציה בלבד אלא על פי התוכן הנאמר .

קפרי

New member
אני לא אוהבת לשבח לפחות לא באופן ישיר כאן

בפורום אבל ההתנסחות שלך ושל עוד כמה כאלה כאן בהחלט מעידה על חוכמה (בעיניי לפחות) אולי אני טועה אבל כך אני רואה, כל חיי (ויש הרבה אחריי) שקדתי שהילדים שלי יקפידו להתנסח נכון וברהיטות ככל האפשר וכבר כתבתי בהודעה אחרת שאת הבן הגדול שלי גילו כילד חכם בגיל ממש קטן במקרה בשל ההתנסחות שלו שהייתה ברמה יחסית לגילו... יש רמות ויש תחומים אבל בהחלט התנסחות זה סוג של.

Yaki J

New member
שפרה אכן יודעת להתבטא ברהיטות ואני לא חושד בה

בהתנשאות, אבל חכמה גדולה - היא לא. מעבר לעובדה שהיא לא רואה ממטר את המניפולציות של חלק מחבריה, רוב הדיעות שלהם הם קשקושים פסאבדו-אינטלקטואלים שמתאימים לסטודנטים משועממים ונעדרי ראיה רחבה יותר. זה תמוה בעיני שמישהי שיכולה לקדוח ללונסה שעה וחצי על הטיבטים הנרדפים וזכויותיהם, עושה ככל שביכולתה להשפיל מתמודד אחר רק כי הוא מחזיק באמונות דתיות שונות משלה. זו הבעיה ברוב (אני מנסה לא להכליל אבל יש לי מספיק ניסיון) המקרים של החוזרים בשאלה, האנטי שלהם כל כך חזק שהם יוצאים קיצוניים (ואפילו קרובים לפאשיסטיים בדיעות שלהם כלפי דתיים) בכל הנוגע לדת אבל מלהגים ללא סוף על זכויות אדם אחווה ושאר סיסמאות.

למעלה