עידכונים מהוילה - יום 42 , 12.10

דבר ראשון

חכמה היא לא החיסון בפניי תמימות וזה בנוגע למשפט שכתבת " מעבר לעובדה שהיא לא רואה ממטר את המניפולציות של חלק מחבריה, " אפילו אלברט איינשטיין נפל פעם למניפולציה כאשר הוא הפציפיסט הגדול תומרן להביע תמיכה בבניית פצצת האטום . דבר שהצטער עליו מאוד בערוב ימיו . דבר שני , אני מניח שכל שאר הדברים תלויים בנקודת המוצא שלך באשר לנושאים המדוברים . ולפי דעתי לא על פי כך נמדדת חכמה . ואגב ההתרשמות שלי מעט שונה משלך . שפרה לא מנסה להשפיל מתמודד אחר רק כי הוא מחזיק באמונות דתיות שונות משלה . קיים שם דיון בנושא הזכויות של שני הצדדים לקיים את האמונה שלהם ( גם אי אמונה או חילוניות היא סוג של אמונה ) כאשר יש סתירה בינהן .

קרמפה

New member
אני מבקש שתסביר

את המשפט הזה: "עושה ככל שביכולתה להשפיל מתמודד אחר רק כי הוא מחזיק באמונות דתיות שונות משלה." מה שפרה עשתה שבא להשפיל מישהו?

מייליי

New member
ביקורת, אני בטוח משעממת../images/Emo8.gif

כי אני מסכימה תמיד עם כל מה שאתה אומר
מה גם שאתה אומר זאת בצורה הכי נעימה שיש

Lady in red2

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif../images/Emo13.gif

וכמו שציינתי אני בהחלט מסכימה שסגנון דיבור יפה ורהוט אצלה ממש לא מעיד על התנשאות, אבל לא התרשמתי ממנה לטובה בלי קשר לזה.

Jason2

New member
כמובן שאני מסכים

אבל תזכור שחלק מהתגובות האלה באות מאנשים שעדיין בבית הספר התיכון.

mooolly

New member
תקשיב, זיגמונד

מילא היה רק בראש שלה, אבל כשמדובר בקבוצה הולכת וגודלת של אנשים? לכל דבר בעולם אפשר להגיד שהבעיה נמצאת רק בראש של הבן אדם... אי אפשר לדעת אם זה ככה גם במקרה הזה... אני מכיר הרבה אנשים "נהורים ורהוטים", מעניין שאף אחד לא העלה לי את הסעיף עד כה. לטעמי (שוב, ייתכן שזה בראש שלי, אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שזה בראש של כל כך הרבה אנשים), שפרה מזויפת. היא מאלה שאכן יש להם שכל בקודקוד, וחייבים להראות את זה ולהוכיח לכולם שוב ושוב עד כדי גיחוך. וזה מה שמעצבן בה. הוכחנות המיותרת הזאת, הקטע של לעשות דווקא. הפלצפנות. זה מה שמעצבן. ומה שמעצבן אותי, לא מעצבן אותך ולא מעצבן אחרים, אז אין טעם להתווכח. יום טוב. וד"א... עשיתי גם עשיתי שטויות בספסל האחורי של האוטובוס, ואיך שהוא אף פעם לא נחשבתי אינפנטיל. רוצה לנתח את זה?

2 נקודות חשובות .

1 . אל תשכח שיש כאן הרבה אנשים שמתמקדים בלחפש חסרונות אצל המתמודדים בוילה . וזה לעיתים מגיע גם לרמה מגוחכת של קטנוניות ( אני לא טוען שאתה באופן ספציפי אבל יש כאלה ) . 2 . אף אחד לא מתווכח , לא איתך ולא עם אחרים בנושא הזה . כל אחד מציג את דעתו ואת זוית הראיה שלו על הדברים . לי בעיקר הפריע שהטענה המרכזית שמושמעת כלפיי שפרה היא בנוגע לטון הדיבור והלקסיקון שהיא משתמשת בו . בעיניי זה לא חיסרון או פגם אלא יתרון . ושוב מיותר לציין שהכל תלוי בעיניי המתבונן . אני מניח שהוכחנות גם היא תוצר של שיעמום ואני לא שמתי לב לקטעים שבהם היא ממש עושה דווקא ( פרט אולי למקרה עם אשר וגם זה נתון לויכוח ולא עובדתי ) . לגבי הפנייה שלך " תקשיב , זיגמונד " היא לא ממש בוגרת בעיניי . וזה מה שמוביל אותי לנושא האחרון שהעלית : " עשיתי גם עשיתי שטויות בספסל האחורי של האוטובוס, ואיך שהוא אף פעם לא נחשבתי אינפנטיל. רוצה לנתח את זה? " ישנם 4 סוגים של מציאות . יש את מי שאתה חושב שאתה , מי שאתה חושב שאחרים חושבים שאתה , מי שאחרים באמת חושבים שאתה ומי שאתה באמת . ולכן אתה לא יכול לדעת באמת אם נחשבת לאינפנטיל או לא . ( ניסיתי להתאפק מלא לנתח את זה , אבל לא הצלחתי )

mooolly

New member
כן, אתה צודק לגבי 4 סוגים של מציאות.

זה כבר דיון עמוק יותר, אבל בן אדם לא חי בתוך בועה, הוא מודע, לא באופן מלא, למה שהולך סביבו כך שהמציאויות השונות לא מנותקות לחלוטין זו מזו, ברוב המקרים. (אבל נסחפתי, מה זה קשור לפורום האח הגדול?) בגדול, מה שרציתי לאמר זה ששיפרה לא מדברת בלקסיקון שזר לי, אני רוצה לחשוב שאני מקבל בהבנה אנשים שונים ממני עם דעות שונות משלי, ולפי החיים שלי (מה שכמובן, אי אפשר להוכיח) נראה לי שאני כזה, ובכל זאת שיפרה מעצבנת אותי. מה שסותר את הטענה שלך. והדעות בינינו חלוקות לגבי מה בוגר ומה לא.

אני מאוד לא רוצה להפוך את הדיון לאישי .

אבל זה קצת קשה לי כי אתה נותן את עצמך בתור דוגמא . אז אם אני רוצה להפריך את טענתך אני חייב להפוך את התגובה כביקורת אישית נגד מה שאתה כתבת . ואין לי עניין או רצון למתוח ביקורת אישית על אנשים שאני כלל לא מכיר (מאידך אין לי בעיה למתוח ביקורת על דעות ) . אז אם אתה מעיד על עצמך כפי שאתה מעיד על עצמך בתגובה הזו . אז אני יכול לכתוב שבעיניי אתה היוצא מן הכלל . אני מודה שזה הפיתרון הקל והדמגוגי אבל בהתחשב באפשרות השניה שהיא דיון לגופו של מגיב אני אעדיף את האופציה הזו .

baric

New member
די ....אתה פשוט גדול בעיניי

אני כל כך אוהבת לקרוא את מה שאתה כותב ...למעשה אני אפילו מחפשת את התגובות שלך...אני סקנית לדעת ...בן כמה אתה???

אתה בעצם רומז ש

שמי שחושב שהיא מתנשאת, הוא ברמה יותר נמוכה ממנה? לא מסוגל להבין דברים בצורה יותר בוגרת או שהוא לא מכיר את הלקסיקון הגבוה שלה? אנשים יכולים להיות אינטיליגנטיים גם בלי להתנשא, ויכול להיות שזה באמת בראש שלי - ההתנהגות שלה, אבל מה שאני אישית רואה, שהיא מתנשאת. אני מכירה אנשים שחכמים כמוה, בעלי ניסיון רב בהרבה תחומים כמוה, אבל הטון דיבור שלה שונה. זה לא מספיק שהיא חכמה, היא צריכה גם להשתמש בתכונה הזאת בתבונה, והיא לא. זה פשוט מה שהיא משדרת לי..

Superboi

New member
../images/Emo45.gifובקשר לשאלה../images/Emo59.gif

גם לצבר יש את הקטע הזה בדיבור, וגם אותו הרבה לא סובלים. לא מבין איך הגיעו לזה שהם מתנשאים. מה כבר הוא או שפרה עשו?!

לצערי התשובה של חלק מהכותבים היא :

לא מתבטא בצורה עממית = מתנשא . אופציה נוספת היא שיש אנשים שקודם לא מסמפטים מתמודד מסויים מסיבות כאלה או אחרות ( מסמל עבורם משהו לא אהוד ) ואז מתחילים לחפש סיבות שיתנו לגיטימציה לאי האהדה . ולפעמים זה מגיע לרמה של קטנוניות . ויש כאלה שפשוט לא רגילים לאנשים מסוג מסויים ואז זה נראה להם כאילו האנשים מהסוג הזה הם לא אמיתיים ומזוייפים . אלה הן האופציות שאני יכול לחשוב עליהן בנוגע לנושא הספציפי הזה .

למעלה