עידכונים מהוילה - יום 43 , ה- 13.10

בוא נעשה סדר בדברים

מיקי ונעמה מהסיבות שלהן חפרו ותיווכו לקרן וערן להיות זוג.בהתחלה הייתה התלהבות של מי תופס ראשון ושלהיות בזוג זה יתרון. הזוג הצעיר התשכנעו ויצאו לפעולה שמיד אחריה חפרו להם אנשים אחרים שזה לא לטובתם.ערן נבהל וקרן נפגעה ועל הדרך הסתבך עם רנין ושיקר ורנין החזירה לו בעונש חמור בהצבעה נגדו והלשינה על קרן חברתו אצל ונסה....בקיצור מנדראג' באותו זמן ממש מיקי חפרה לנעמה והציעה לה להתחבר מיד עם הבנות אחרת נו נו נו..... שי כעס על נעמה וחש בגידה,אבל עדיין ניסה לשמור על הקליקה שלו,ערן ,קרן,נעמה,הוא דרש מהם משמעת בהצבעה כדי לשמור על הכוח ולצאת מהמנדראג' בשלום.צבר בקושי דיבר ואיתי היה זנב . נעמה וקרן הסתבכו כל אחת וסיבותיה והן בסך הכל רצו לשרוד ולא להיות מודחות.הן לא התכוונו לבגוד בקליקה ולא לעשות כלום נגדם.שתיהן ביקשו הבנה ותמיכה מהקליקה שלהן ושתיהן קיבלו בעיטה משי. שי עם החרדות והצורך שלו להיות בשליטה כל הזמן ,דפק את עצמו ,ניהל בכוח את המהלכים בבית ובהתנשאות מעצבנת,דרך ורמס את הבנות עד הסוף ובדרך הקריב חייל.הפגין המון כוח וגסות רוח.הפסיד את אהבת הציבור וזה רק עניין של זמן שהוא יעלה לגריל ויעוף. אני לא מאמינה שיתנו לו לזכות.הוא מעוניין בזכיה בלבד,תמיד אמר "אם אני לא אמור לזכות עדיף לי לעלות לגריל עכשיו ושידיחו אותי מהמשחק.חבל על הזמן שלי. ואני שואלת למה? למה? למה אתה מתערב בכלל ? תן להם לאהוב,תן להם לריב,תן להם לשרוד את הטעויות,חכה בסבלנות. עשה כמו צבר ,נצל את הכישורים הנפלאים שלך להוכיח שאתה אדם מקסים,פתוח,חבר שנותן כתף למי שמבקש,שותף פעיל במשימות,יוזם פעילות ותורם בניהול התקציב וכל דבר שמבקשים.נצל את זה שאתה חתיך ונראה טוב ולך על הקלפים החיוביים הרבים שלך.בחדר של האח הגדול שיצביע מה שנכון לו ושיפרשן לנו את הדעות שלו,שיתחבר לקהל בבית. בקיצור לדעתי שי היה שורד ועוד איך שורד עד לשלב הזה בקלות ובנועם ,כי יש לו את הכלים הנכונים לזה... שי יצא למלחמה לא לו בכלל,שי רדה בחברים שלו, שהיו נאמנים וטובים אליו, שי העכיר את האוירה בבית והכעיס אותנו הצופים כל הזמן,שי הפך להיות דחוי ומעצבן ברמות שאנשים כמוני לא רואים יותר את התוכנית שהייתה הראשונה בריאלטי שאהבתי. ואני שואלת למה?

טוב , אז בואי נסגור שאת לא ממש

אובייקטיבית . כי לבחון את כל השתלשלות העניינים רק מזווית אחת שלא אוהדת כלפיי דמות מסויימת זה לא ממש אובייקטיביות . אז למה להעמיד פנים ? ומה הטעם לנהל דיון בתנאים הללו ? ואם את לא רואה בכלל את התוכנית אז אין בכלל על מה לנהל דיון . ולכן אאחל לך בהצלחה ושתמצאי תוכנית לטעמך בקרוב .

ביקורת מוסיקה איכזבת

כי דווקא ראיתי את שי מזווית שיכלה להיות מאוד אוהדת. ואני ראיתי יותר מדי את התוכנית עד אתמול בלילה.יכולת להבין ממה שכתבתי לך שאני ראיתי את התוכנית ובקיאה בפרטים. אבל בסדר

לפעמים אני נהנה לאכזב ...

מכירה את המשפט " אין טעם לנסות לשכנע את המשוכנעים " ? למה לי העבודה הסזיפית הזו לנסות לגרום לך להבין שאת סובייקטיבית לחלוטין וכבר גיבשת את העמדות הנחרצות שלך ? מוזמנת להתאכזב , אבל אני נמצא בפורום על מנת לנהל דיונים ולא להטיח דעות אחד בשני , לא מוצא בכך פשוט שום טעם . אם לך יש את הדעה הנחרצת שלך כפי שהצטיירה בתגובה הקודמת ולי יש את הדעה שלי והן הפוכות בנקודת המוצא הבסיסית ביותר שלהן . אז מה הטעם ? אז הנה , תמשיכי להתאכזב לך בנחת ...

אתה עושה בדיוק מה ששי עושה בוילה

טוחן את המוח וקוביע עובדות אתה מנפח מה שבא לך לנפח לא דעה נחרצת ולא בטיח אני פתוחה להבין כל דבר ואני לא קרובה לאף אחד/אחת בוילה. כנראה שאין לך מה להגיד מול הדברים שכתבתי ואתה מתחמק. אין לי בעיה שאין לך תשובות ואתה יכול לא להגיב לי.זכותך. אתה לא כותב לענין.לא עונה על הדברים שכתבתי. סוטה מן הנושא. אתה מתעסק בדעה הנחרצת שלי. הלווו אתה את הדעה הנחרצת שלי שים בצד ושב תענה כמו שצריך אני בניגוד אליך חושבת ששי לא פעל נכון והוא ישלם את המחיר ולא יזכה במיליון ולא רק.... אני אומרת שאילו שי היה פועל באסטרטגיה אחרת ואפשרית מבחינתו ,היה מגיע לשלב הזה בלי שום בעיה + אהדת הצופים בבית עם סיכוי טוב לזכות במיליון בדיוק כמו יוסי ליאון וצבר. ואת זה אתה לא יכול כנראה לטעון נגד.אז שב בשקט. בפעם הראשונה כתבתי לך מתוך סקרנות,לא קראתי אותך מספיק,אחרי שקראתי את השרשור הזה אין לי ספק שיש לך מטרות כאן בפורום והן לקדם את שי ולסנגר עליו.אתה פועל בדיוק בשיטה של שי. "מיקי ונעמה מהסיבות שלהן חפרו ותיווכו לקרן וערן להיות זוג.בהתחלה הייתה התלהבות של מי תופס ראשון ושלהיות בזוג זה יתרון. הזוג הצעיר התשכנעו ויצאו לפעולה שמיד אחריה חפרו להם אנשים אחרים שזה לא לטובתם.ערן נבהל וקרן נפגעה ועל הדרך הסתבך עם רנין ושיקר ורנין החזירה לו בעונש חמור בהצבעה נגדו והלשינה על קרן חברתו אצל ונסה....בקיצור מנדראג' באותו זמן ממש מיקי חפרה לנעמה והציעה לה להתחבר מיד עם הבנות אחרת נו נו נו..... שי כעס על נעמה וחש בגידה,אבל עדיין ניסה לשמור על הקליקה שלו,ערן ,קרן,נעמה,הוא דרש מהם משמעת בהצבעה כדי לשמור על הכוח ולצאת מהמנדראג' בשלום.צבר בקושי דיבר ואיתי היה זנב . נעמה וקרן הסתבכו כל אחת וסיבותיה והן בסך הכל רצו לשרוד ולא להיות מודחות.הן לא התכוונו לבגוד בקליקה ולא לעשות כלום נגדם.שתיהן ביקשו הבנה ותמיכה מהקליקה שלהן ושתיהן קיבלו בעיטה משי. שי עם החרדות והצורך שלו להיות בשליטה כל הזמן ,דפק את עצמו ,ניהל בכוח את המהלכים בבית ובהתנשאות מעצבנת,דרך ורמס את הבנות עד הסוף ובדרך הקריב חייל.הפגין המון כוח וגסות רוח.הפסיד את אהבת הציבור וזה רק עניין של זמן שהוא יעלה לגריל ויעוף. אני לא מאמינה שיתנו לו לזכות.הוא מעוניין בזכיה בלבד,תמיד אמר "אם אני לא אמור לזכות עדיף לי לעלות לגריל עכשיו ושידיחו אותי מהמשחק.חבל על הזמן שלי. ואני שואלת למה? למה? למה אתה מתערב בכלל ? תן להם לאהוב,תן להם לריב,תן להם לשרוד את הטעויות,חכה בסבלנות. עשה כמו צבר ,נצל את הכישורים הנפלאים שלך להוכיח שאתה אדם מקסים,פתוח,חבר שנותן כתף למי שמבקש,שותף פעיל במשימות,יוזם פעילות ותורם בניהול התקציב וכל דבר שמבקשים.נצל את זה שאתה חתיך ונראה טוב ולך על הקלפים החיוביים הרבים שלך.בחדר של האח הגדול שיצביע מה שנכון לו ושיפרשן לנו את הדעות שלו,שיתחבר לקהל בבית. בקיצור לדעתי שי היה שורד ועוד איך שורד עד לשלב הזה בקלות ובנועם ,כי יש לו את הכלים הנכונים לזה... שי יצא למלחמה לא לו בכלל,שי רדה בחברים שלו, שהיו נאמנים וטובים אליו, שי העכיר את האוירה בבית והכעיס אותנו הצופים כל הזמן,שי הפך להיות דחוי ומעצבן ברמות שאנשים כמוני לא רואים יותר את התוכנית שהייתה הראשונה בריאלטי שאהבתי. ואני שואלת למה? "

אובן1

New member
לא מסכים

שי פעל מתוך חשש שיועמד להדחה ע"י אשר-עינב-יוסי. במשך כל השבוע הוא "עשה עבודה" על צבר ושלח לו מסרים שידיח את הדיירים שלא שייכים לשום צד - ונסה ואיתי, וקיווה שצבר יסחוף אחריו את שיפרה וליאון. למה הוא עשה את זה ? כי הוא היה מודע לכך שמול שלישית הבובלילים הסיכוי שלו לשרוד נמוך יותר מאשר מול איתי או ונסה. במקביל הוא והחיילת מס' אחד שלו רנין המשיכו בקו האסטרטגי המוכר והצביעו לעינב ויוסי (גם כדי לפרק את כח בובליל וגם כדי לשמור על קו אחיד ואמין בעיני הציבור). אם זה היה תלוי אך ורק במהלכים שלו, הכל היה מתפקשש לו, הוא (או מישהו מאנשיו) היה מועמד להדחה לבדו מול הבובלילים, כי שיפרה וליאון לא נפלו ברישתו ולא הצביעו לאיתי או ונסה. מי שחיבל לקבוצת בובליל (שהיו יכולים להמשיך עד הסוף אם היו מקבלים החלטות בצורה קצת יותר שקולה ונבונה..) הוא אשר שהחליט מסיבה לא ברורה לשבור את המשמעת הקואליציונית של הברית ולבחור בעצמו להדחה. יוסי ועינב פעלו בהתאם להחלטה המשותפת - קול אחד מוקדש לשיפרה, קול שני הוא בחירה חופשית (כדי לטשטש את העובדה שהם מתאמים הצבעות) עינב בחרה בשי מסיבותיה היא, יוסי שחטא בחטא הגאווה והרגיש שהשלישיה לחלוטין בטוחה מבחינת מקומה בבית הצביע לאשר כדי "לחנך אותו" אבל לא ציפה שרק בני בריתו יועמדו להדחה. למה אשר בחר להדיח את עצמו ? אפשרות אחת - הוא קיווה לעמוד להדחה מול שיפרה כדי להוכיח לה היכן שוכן הצדק. והמעשה הנעלה של הקרבה עצמית יעלה את הפופולריות שלו בקרב הציבור ויעזור לו להתמודד מולה או מול צבר. אפשרות שניה - הוא פעל באמת מתוך כנות ורצון להכות על חטא. בכל מקרה, לשי לא היה חלק בזה.

אני מסכים

ששי פעל מתוך חשש שיועמד להדחה . עד כאן ההסכמה שלי ומיכאן אני חולק .
שי שלח מסרים באמצעות רנין לצבר שיש " לפרק את השלישיה " . בהתחלה הוא באמת חשב להפנות את האש כלפיי איתי וונסה כי כולם היו חמים על כל אלה שנהנים מחילופי המהלומות בין הקליקה של צבר ושפרה לבין השילוש הקדוש . אז שי ניסה בהתחלה להפנות את האש ממנו לעבר ונסה ואיתי . אבל אז הוא גילה שזו הזדמנות בלתי רגילה להעמיד רק את השילוש הקדוש להדחה . בוא נבחן מי העמיד את השילוש הקדוש להדחה : לאון הצביע כנגד אשר ויוסי . רנין הצביעה כנגד יוסי ועינב . איתי הצביע כנגד עינב ואשר . שפרה הצביעה כנגד עינב ויוסי . שי הצביע כנגד עינב ויוסי . וגם ונסה הצביעה כנגד רנין ויוסי אבל זה כבר יותר עניין של מסורת מאשר אסטרטגיה כלשהיא . להערכתי שי סמך על צבר שיצביע כנגד עינב ואשר . ואילו צבר החליט לשמור על התדמית הנקיה שלו כרגע מול הצופים והחליט לבחור באיתי וונסה . שים לב להצבעה של לאון שמתרץ אותה בד"כ בכך שהוא רוצה לעזור לעינב ולהרחיק את יוסי מהבית . הפעם הוא שם את החבר הכי טוב של עינב יחד עם יוסי ברשימת ההדחות . לי אין ספק שזאת תוצאה ישירה מהמסרים ששי העביר לו . באופן כללי זה צריך להיות צירוף מיקרים מאוד קיצוני שכל האנשים הללו הצביעו בדרך הזו ללא שום תיאום או מישהו שיפעיל את כולם וינתב את ההצבעות . בייחוד שאשר ועינב לא עשו שום דבר יוצא דופן השבוע ודיי הנמיכו פרופיל . אל תשכח שאתה לא רואה את כולם כל הזמן ובזמן שמראים לך שיחות מסויימות מתקיימות שיחות אחרות בוילה . מה שכן אתה יכול לראות זה את התגובות של המתמודדים למשמע המועמדים להדחה . שים לב בעיקר לתגובה של צבר ושל שי . לגבי אשר אני מאמין שהוא אכול רגשות אשמה ונקיפות מצפון על הדרך בה הוא נהג אחרי ראש השנה . ויוסי ? ליוסי עלה קצת השתן לראש והוא חושב שהוא כל יכול . אז הוא ירה לעצמו ברגל . האיש ממש מאכזב מבחינה אסטרטגית . אם אתה רוצה לחנך אנשים תדבר איתם . למי זה יעזור שתעמיד אותם להדחה ? אני מניח שיוסי רצה שאשר ועוד מישהו יהיו מועמדים ואז הוא יגיד לאשר שזה קרה בגלל ההתרפסות של אשר מול צבר . אבל בדרך בה הוא בחר הוא שפך את המים עם התינוק .

אובן1

New member
גם אם התיאוריה שלך נכונה

למרות שלהערכתי היא שגויה משום שלאורך כל השבוע כולל ביום בחירת המועמדים להדחה דיבר שי עם צבר על כך שיש להדיח את המתנדנדים (שי שלח את רנין כדי להבהיר לצבר שהוא לא לכלך עליו באוזני עינב ואשר ולא כדי להעביר לו מסרים לגבי זהות המודחים) מה עשה בדיוק שי שהעמיד רק את שלישית הבובלילים להדחה? הוא לא גרם לאשר להדיח את עצמו ולא את בובליל להצביע לאשר. אם הכל היה מתנהל לפי התוכנית שלכאורה יחסת לו, הרי ששיפרה היתה מועמדת להדחה מול שלושלת הבובלילים וקרוב לוודאי שגם היתה הולכת הביתה. אם הוא באמת פעל כפי שאתה חושב, הרי שזה רק מעיד על כך שהוא טקטיקן מאוד קטן שלא קורא את המפה נכון. איזה אינטרס יש לו להעמיד את שלושת החזקים מולו או מול אחד מאנשיו ? אתה נותן לו הרבה יותר קרדיט מאשר מגיע לו..

טוב , אז לאט לאט , צעד צעד .

שי השפיע על : לאון , רנין , איתי , שפרה וכמובן גם על עצמו
להצביע כנגד השילוש הקדוש ( האב , הבת ורוח הקודש ) . שי גם פעל בנושא של צבר שיצביע כנגד עינב ואשר . והוא גם סמך על כך שאשר לאחר הסולחה לא יצביע כנגד שפרה או צבר בהצבעה הזו . אז אם נצא מנקודת ההנחה שאשר היה מצביע נניח לאיתי וונסה ויוסי היה מצביע לשפרה וכל אחד אחר פרט לאשר וצבר היה מצביע לעינב ואשר . התמונה של ההדחה היתה נותרת בעינה . איכשהו צבר החליט לצאת נקי כפיים ולהצביע כנגד איתי וונסה ומצד שני אשר אכול רגשות האשמה ויוסי היומרני החליטו להדיח את אשר . בהתחלה באמת היתה כוונה לנסות להדיח את איתי ואת ונסה מכיוונו של שי . ואפילו כתבתי על זה בשבוע שעבר לאחר ההדחות . אבל כיוון הרוח השתנה כאשר שי הבין שיש לו אפשרות חד פעמית להדיח את אחד המתמודדים החזקים בוילה על ידי כך שהוא יעמיד רק אותם להדחה . והוא גם שלח מסרים בנוגע לעניין גם לצבר וגם לשפרה . אתה מעדיף לחשוב שכל זה קרה במקרה ? שכך סתם כל אותם האנשים הצביעו לשילוש הקדוש ובפיזור הצבעות כלכך מדוייק ? אז אתה גם כנראה מאמין בניסים . אשריך .

אובן1

New member
בוא ננסה אפילו לאט יותר.

אני מקווה שאנו מסכימים על כך ששי לא ידע וחזה שאשר יצביע לעצמו ויוסי לאשר. (אחרת אתה מייחס לשי תכונות של נביא, ועם זה אני לא יכול להתווכח..) שי במהלך השבוע התנהג כמי שחושב שהפעם הוא יועמד להדחה. מדוע הוא חשב כך ? כי הוא כן האמין שקבוצת בובליל לא כזו מטומטמת וכן תשמור על משמעת קואליציונית ותבחר הפעם בו להדחה באמת בשל הסולחה שנערכה בין צבר ושיפרה לעינב ואשר. (מהשיחה בינו לבין שיפרה אפשר להבין שהפעם הוא היה בטוח שהוא יבחר). ומאמונה זו הוא החל לפעול. הוא לא ידע שאשר יבחר בעצמו, אולי הוא שיער שהפעם אשר לא יבחר בצבר או בשיפרה (גם קשה לי להאמין,זה מנוגד לחלוטין להשקפת עולמו..) אך אני בטוח שהוא לא ציפה שאשר יפרק לחלוטין את ברית בובליל.אמונה זו באה לידי ביטוי גם במעשיו ושיחותיו עם אנשים. אם כפי שאתה טוען, הוא השפיע על כולם להצביע שוב לקבוצת בובליל, הרי שזה הופך אותו לטקטיקן קטן שלא מודע למאזן הכוחות בבית ומחוצה לו ומה שהציל אותו זה אכן נס. נס פתאומי שהתרחש בראשו של אשר ואין לזה שום קשר לפעולותיו של שי. אם הוא יצא מנקודת הנחה שהפעם הוא מועמד להדחה ורצה להעמיד מולו, בנוסף לשני חברים מקבוצת בובליל מישהו "חלש" יותר בדמות איתי או ונסה, הרי שזה הופך אותו לטקטיקן קצת פחות קטן, אך גם בדרך זו הוא נכשל. כי שיפרה וליאון לא הושפעו ממנו. לגבי ההצבעות של שאר דירי הבית, לא היה דרוש שם שום נס כדי שהן תתקיימנה. ליאון באופן מסורתי בוחר ביוסי, בנוגע לאשר, הוא בחר בו בשל העובדה שזה נתפס על חם בתיאום ההדחות, ולא רק נתפס על חם, אלא גם הצביע לחברתו הטובה ביותר בוילה, שיפרה. (לעינב הוא לא רצה להצביע משום שגם היא חברה טובה שלו, והוא לא רצה להצטייר כצבוע בעיני הקהל,אז הוא העדיף את אשר) לגבי איתי, אם אינני טועה, הוא כבר הצביע כמה פעמים ליוסי ועינב, או לפחות לאחד מהם. יתכן שמעשיהם של אשר ועינב השפיעו גם עליו או שפשוט הוא החליט שצריך להדיח את החזקים יותר. רנין כפי שציינתי, היא חיילת שי שי ואכן לשי היתה שאיפה שגם 2 חברים מקבוצת בובליל יועמדו להדחה. צבר, אחרי החפירות המעמיקות של שי הושפע והצביע לונסה ואיתי, ושיפרה...עשתה מה שהתחשק לה.

דו שיח חרשים .

אני אתמצת עוד מספר נקודות . אבל אין בדיון הזה ממש טעם כי נקודות המוצא שלנו מאוד רחוקות זו מזו . ובסופו של דבר כל אחד מאיתנו משתמש בספקולציות כאלו או אחרות שלא ניתן לאשש או להפריך . 1 . שי לא צפה שאשר ידיח את עצמו ושיוסי ידיח את אשר . 2 . החכמה של שי באה לידי ביטוי בעיקר ביכולת שלו להסיט את האש ממנו . בהצבעות האחרונות רק אדם אחד הצביע להדחתו ( עינב ) . וגם אם היה מקבל עוד שני קולות ( מאשר ומיוסי ) הוא עדיין לא היה מועמד להדחה על פי התוכנית שלו . 3 . צבר היה אמור להצביע לאשר ולעינב על פי האסטרטגיה של שי . ועל פי מקורות יודעי דבר ( אנשים כאן בפורום ) רנין אמרה לצבר ששי שיכנע אותה שיש אנשים יותר מסוכנים כרגע מאיתי וונסה ושצריך לפרק את השלישיה . 4 . העניין של הצבעות שאר דיירי הבית הוא הפיזור של הקולות בין כל השלישיה שהועמדה להדחה ( אם תוסיף גם את מה שצבר היה אמור להצביע ) . 5 . לאחר השבוע החולף ולאחר שממש זחל על גחונו על מנת לזכות במחילה של צבר . ולאחר שהבטיח בשיחה בינהם שהוא לא יצביע יותר כנגדם . אשר לא יכל להצביע לשפרה או לצבר . אז הוא היה מצביע לאנשים אחרים . גם אם היה מצביע כנגד שי אז זה לא היה משנה את התמונה ( שוב , אם צבר היה עושה את מה ששי ציפה ממנו ) . 6 . שי ניהל שיחה עם שפרה והם הגיעו להבנות בינהם . קשה לי להאמין ששפרה גם לא עידכנה את צבר בעניין . בכל מקרה , מדובר כאן בספקולציות אז אין יותר צודק או פחות צודק . אני נוטה לתת את הקרדיט על ההדחה הזו לשי ( למרות שהיה מעורב בהדחה הזו גם המון מזל מבחינתו של שי בגלל מה שצבר החליט ) . ואתה נוטה לחשוב שאין מה לתת לשי את הקרדיט על ההדחה הזו . בשורה התחתונה אחד מהשילוש הקדוש יודח ביום שלישי וזה אולי הדבר הכי חשוב בכל העניין . מכיר את המשל על החכמה ועל המזל ?

אובן1

New member
אכן כך הדבר

בוא ננסה לחדד את הדברים - המחולקת בינינו בעצם נעה סביב דבר אחד - אתה סבור ששי שיער שקבוצת בובליל לא תשמור על משמעת של הצבעות, כלומר, כל אחד מהם יצביע בטיפשות למישהו אחר בבית ורצה לנצל את המצב. אני, על סמך היכרותי השטחית עם שי, עם דרך חשיבתו,עם השקפת עולמו, עם העובדה שהוא נוטה לנתח מחשבות ומעשים של אחרים מנקודת מבטו המאוד סובייקטיבית, וכמובן על סמך התנהלותו ושיחות שניהל עם אנשים במהלך השבוע החולף. הסקתי קצת אחרת. (אגב, גם ביום ההדחות הוא המשיך לחפור לצבר על חוסר נחיצותם של ונסה ואיתי בבית) אתייחס בקצרה לנקודות העלית : לגבי סעיף 2 -שי דווקא עושה הכל כדי למשוך אליו אש, הוא מרגיש צורך בלתי נשלט להתבלט, להיות דומיננטי, להרים את הקול כשצריך וכשלא צריך, לעיתים הוא נוהג בטיפשות ונותן לאמוציות להשתלט עליו. אז למה לא בחרו בו עד כה להדחה ? קבוצת בובליל, מסיבות כאלו ואחרות שלאו דווקא קשורות למשחק נטו, העדיפה את שיפרה וצבר. בכל מקרה הוא פועל בחוסר תחכום משווע בכל הנוגע לעיצוב דעת הקהל. במיליון, הוא כבר לא יזכה. טקטיקן בחצי גרוש. אם יוסי ואשר היו בוחרים בשי הוא דווקא היה מועמד להדחה, מספיקים שלושה קולות, התוכנית"הגאונית" שלו היתה קורסת והוא היה הולך הביתה. וזה עוד דבר שחזק את דעתי בנוגע למהלכים של שי. הוא לא טיפש, הוא ידע (או לפחות חשב כך..) שהשלישיה לא תחרוג ממנהגה להצביע במשותף לפחות לדייר אחד בבית. לגבי סעיף 3 - אם אכן צבר היה אמור להצביע לאשר ולעינב, ולא עשה זאת, כלומר, לא פעל בהתאם להוראותיו של שי, האם אין זה אומר שגם במקרה זה שי נכשל ומי שהציל אותו (או את שיפרה, אם נהייה יותר ספציפיים..) וגרם להעמדתם הבלעדית של שלישית בובליל להדחה הם אשר ויוסי ? :) בכל מקרה, ראיתי את השיחה בין רנין לצבר, מטרתה היתה להבהיר לצבר ששי לא ריכל עליו. מטבע הדברים, היא ליכלכה כמובן גם על שלישית בובליל. לגבי סעיף 4 - לא יודע, לא הבחנתי בפיזור יוצא דופן של הקולות. ליאון ואיתי הם היחידים שחרגו מהקו הרגיל.וכפי שציינתי, יש לכך הסבר הגיוני ופשוט. במקרה של שי, על פי כל תרחיש שנבחן, שכל לא ממש היה, הרבה הרבה מזל, בהחלט כן.

אני מסכים בנוגע למזל

או יותר נכון הטיפשות שהפגינה אותה הקליקה . האסטרטגיה של שי היתה להעמיד את השילוש הקדוש להדחה . אם אפשר שיעמדו להדחה לבד ואם לא אז שיעמדו מול מועמד אחר שהוא חזק ( אני הערכתי שהוא ינסה להעמיד אותם מול לאון ). שי היה מוכן לקחת את הסיכון כעת ולעמוד להדחה מול השלושה ולו רק על מנת הסיכוי שיפרק את השלישיה . כי אם השלישיה הזו היתה נשארת בוילה אז לא היה טעם לשי להמשיך להישאר שם . כי ככל שמספר המתמודדים קטן כך גדלה מידת ההשפעה של השלישיה בקרב הקבוצה . ואם הם גם מאוד פופולארים מחוץ לוילה אז זה יהיה בלתי אפשרי להיפתר מהם . בסיטואציה כזו עדיף כבר להעמיד את עצמך בסיכון של הדחה . ואם תודח לפחות לא תסבול את כל אותם הימים עד שידיחו אותך " על התנהגות טובה " כפי שמן הסתם יקרה לאיתי . אתגר מהסוג הזה מאוד מתאים לתפיסה של שי כלפיי עצמו . סיגנון משחק של הכל או כלום ואם אני אצא מהמשחק אני אצא כגבר . הנקודה הקריטית היא שהוא הבין שההדחה הזו חייבת להתרחש עכשיו , בדיוק בזמן הזה . בשבוע שעבר לא הבשילו התנאים לשם כך . ובשבוע הבא ( אם השילוש הקדוש לא היה מפורק ) יש מצב שזה היה כבר מאוחר מידי ( שי לא יודע על כוונת ההפקה להוסיף עוד מתמודדים באמצע העונה ). טקטיקן קטן או לא , הוא לפחות הבין את זה בזמן אמת וניסה לפעול אקטיבית על מנת שזה יקרה . והוא לא יושב שם כמו כל שאר המתמודדים על התחת ומחכה שמישהו יושיע אותם .

אובן1

New member
טוב

אנחנו טוחנים מים, בוא נסכים שלא להסכים בעניין האסטרטגיה של שי. כנראה שכל אחד מאיתנו ראה דברים אחרים והתרשם באופן שונה ממעשיו של שי. הנקודה היא אחרת, אני סבור שגם אם נאמץ את הגירסה הסתורה משהו שלך במלואה, נגיע למסקנה ששי יצא אסטרטג די קטן, אפילו יותר קטן - בוא נניח שאלוהיו של אשר לא היה בוגד בו והכל היה מתנהל כצפוי וכשורה, כפי שלפחות 30 אחוזי רייטינג כולל שי (הוא התבטא בנושא פעמים רבות) חשבו, וקבוצת בובליל היתה ממשיכה במזימתה להדיח באופן שיטתי בכל שבוע אדם אחר מהקבוצה היריבה (שי, שיפרה או צבר).מה ציפה להשיג שי בניסיונו להעמיד את השלישיה החזקה להדחה ? האם הוא חזה את קריסת ברית בובליל ? האם הוא צפה שאשר ידיח את עצמו ?האם הוא העדיף להסתמך הרבה הרבה הרבה הרבה מאוד על המזל כמו שטקטיקן טוב בדרך כלל לא עושה ? אם הכל היה מתנהל כפי שציפו, הוא מקסימום היה מצליח לזרז את תהליך ההדחה שלו עצמו. זו חשיבה של אסטרטג טוב ? לא. זו חשיבה של אדם שלא רואה חצי צעד קדימה. דבר אחד קטן היה צריך לקרות כדי שכל התוכנית שלו תיפול - אשר מקדיש קול לשיפרה (ואם לא לשיפרה, אז לשי, וכך גם יוסי). רצה אלוהים ובאשר ויוסי נכנס דיבוק שגרם להם להצביע כנגד אשר, לא שי גרם לזה. לא התוכנית המרשימה שלו גרמה לכך, ואם הוא היה תלוי אך ורק בה, מצבו או מצבה של שיפרה היה בכי רע. עם שאר הדברים שכתבת אני בכלל לא מסכים. שי מלכתחילה הצהיר שיש לו משימה, להעיף את "הרעים" לטענתו ולהתברג בין החמישה האחרונים. שום דבר שעשה לא העיד על כך שהוא מוכן להסתכן ולהקריב את עצמו למען הכלל בשלב כה מוקדם. אפילו להפך, כל מה שהוא עושה רק מעיד על כך שהוא מנסה לשרוד עוד ועוד, ולא משנה לו מתי או איך הוא יודח, העיקר שיודח כמה שיותר מאוחר ורצוי בשלבים הסופיים.(לא מזמן הוא החל לעבוד על בני הבית בנושא של איתי..הוא לא נח לרגע, השי הזה..) בנוסף לכך, כפי שהספקנו להכיר את שי, נראה לך, שאם היה חולף בראשו הרעיון של להקריב את עצמו מול השלישיה, הוא לא היה מנצל את ההזדמנות כדי להתרבב על כך שעות על גבי שעות באוזניהם של שיפרה צבר, איתי וכו' ? "אני לוקח את כולכם על הגב שלי". זה לא קרה. במקום זאת הוא התבכיין בפני שיפרה על החשש שלו מפני הדחה. שי "גבר גבר" רק בתיאוריה, במציאות הוא סוג של "נחש נחש".

התשת אותי ...

אני תוהה האם אתה טורח בכלל לקרוא את מה שאני טורח לכתוב . כי אתה חוזר שוב ושוב על אותם הדברים . אני להבדיל ממך לא אטרח לכתוב שוב את הכל . פשוט תתבונן ותקרא שוב את התגובות שהגבתי לך קודם אני חושב שהן מפורטות מספיק . ואם לא בא לך לקבל אותם כזווית ראיה לגיטימית על מה שקרה זה גם בסדר ... לא חייבים להסכים . רק שים לב שאתה טוען 2 טענות סותרות במקביל : 1 . שי טקטיקן קטן בגלל האסטרטגיה הזו . 2 . האסטרטגיה הזו כלל לא יצאה אל הפועל . ועדיין בסופו של דבר התוצאה היא התוצאה . אז תקרא לזה מזל , גורל , כח עליון או מה שבא לך . בסופו של דבר שי לא מועמד להדחה גם שפרה לא ואילו יוסי , עינב ואשר כן . ועוד שאלה לפניי סיום ... לך יש פייבוריטים בתוכנית ? או שאתה מתרכז רק במי שלא לטעמך ?

אובן1

New member
חוששני שאינך יורד לסוף דעתי

אנסה לפשט את הדברים - שי טקטיקן קטן משום שבחר באסטרטגיה שכלל לא הצליח ליישם. שי טקטיקן קטן בגלל שאם לא היה מתרחש "נס בובליל" (יוסי מציע את אשר, אשר מציע את עצמו), לפי הערכתי, האסטרטגיה שגיבש שי (אך לא הצליח להביא לכדי מימוש) לא רק שלא היתה עוזרת לו, אלא אף מזיקה לו ומחלישה אותו. אז מי בכל זאת הציל את שי או את שיפרה ? אלוהים ואשר. אין סתירה בדברים שכתבתי, ואני מזכיר לך שהטענות מתייחסות אך ורק לגירסה שלך - זו שגורסת ששי רצה להדיח את השלישיה ותו לא, על אף שכלל אינני מסכים איתה מכיוון שאני סבור ששי פיקח יותר ולכן בחר באסטרטגיה פחות מטופשת. בנוגע לשאלתך, אני בעד ונסה - נשמה טובה ונקייה.

למעלה