טוב , תפסת אותי .
ואני מקווה שהכותרת גרמה לך להרגיש מעט יותר טוב עם עצמך . אבל אם נחזור לנקודה העיקרית של הדיון שלך אז אחזור שוב ואנסה להסביר לך ( בפעם האחרונה ) . אתה טוען מצד אחד שהאסטרטגיה של שי מוטעית מיסודה . ומצד שני אתה טוען שהוא טקטיקן קטן . סבבה ? יופי ! בהתחלה אתה בעצמך כתבת ש : " גם אם התאוריה שלך נכונה למרות שלהערכתי היא שגויה משום שלאורך כל השבוע כולל ביום בחירת המועמדים להדחה דיבר שי עם צבר על כך שיש להדיח את המתנדנדים (שי שלח את רנין כדי להבהיר לצבר שהוא לא לכלך עליו באוזני עינב ואשר ולא כדי להעביר לו מסרים לגבי זהות המודחים) מה עשה בדיוק שי שהעמיד רק את שלישית הבובלילים להדחה? " מה גם שטרחת להוסיף " אם הוא באמת פעל כפי שאתה חושב, הרי שזה רק מעיד על כך שהוא טקטיקן מאוד קטן שלא קורא את המפה נכון. איזה אינטרס יש לו להעמיד את שלושת החזקים מולו או מול אחד מאנשיו ?" נמשיך בסקירת הדברים המפורטים שלך ... " אם כפי שאתה טוען, הוא השפיע על כולם להצביע שוב לקבוצת בובליל, הרי שזה הופך אותו לטקטיקן קטן שלא מודע למאזן הכוחות בבית ומחוצה לו ומה שהציל אותו זה אכן נס. נס פתאומי שהתרחש בראשו של אשר ואין לזה שום קשר לפעולותיו של שי." " אני, על סמך היכרותי השטחית עם שי, עם דרך חשיבתו,עם השקפת עולמו, עם העובדה שהוא נוטה לנתח מחשבות ומעשים של אחרים מנקודת מבטו המאוד סובייקטיבית, וכמובן על סמך התנהלותו ושיחות שניהל עם אנשים במהלך השבוע החולף. הסקתי קצת אחרת. (אגב, גם ביום ההדחות הוא המשיך לחפור לצבר על חוסר נחיצותם של ונסה ואיתי בבית) " אגב אני מצטט אותך כרונולוגית ע"פ סדר התגובות שלך . ועוד ציטוט : " עם שאר הדברים שכתבת אני בכלל לא מסכים. שי מלכתחילה הצהיר שיש לו משימה, להעיף את "הרעים" לטענתו ולהתברג בין החמישה האחרונים. שום דבר שעשה לא העיד על כך שהוא מוכן להסתכן ולהקריב את עצמו למען הכלל בשלב כה מוקדם. אפילו להפך, כל מה שהוא עושה רק מעיד על כך שהוא מנסה לשרוד עוד ועוד, ולא משנה לו מתי או איך הוא יודח, העיקר שיודח כמה שיותר מאוחר ורצוי בשלבים הסופיים.(לא מזמן הוא החל לעבוד על בני הבית בנושא של איתי..הוא לא נח לרגע, השי הזה..) בנוסף לכך, כפי שהספקנו להכיר את שי, נראה לך, שאם היה חולף בראשו הרעיון של להקריב את עצמו מול השלישיה, הוא לא היה מנצל את ההזדמנות כדי להתרבב על כך שעות על גבי שעות באוזניהם של שיפרה צבר, איתי וכו' ? "אני לוקח את כולכם על הגב שלי". זה לא קרה. במקום זאת הוא התבכיין בפני שיפרה על החשש שלו מפני הדחה. שי "גבר גבר" רק בתיאוריה, במציאות הוא סוג של "נחש נחש". " ואת כל זה אתה מנתח מהיכרות שיטחית ? פשששש כל הכבוד ! שאפו . עכשיו ניסיתי להסביר לך את האסטרטגיה בערך 5 פעמים . אתה יוצא מנקודת ההנחה ומשוכנע בצידקתה ומסרב לקבל כל דרך אחרת . ומתבסס על סמך היכרות שטחית ( או לא ) של מתמודד . אני אנסה בפעם השישית אולי הפעם יהיה לי יותר מזל . בכל מקרה , לא אנסה בפעם השביעית . שי לא התייחס בכלל אל הבחירות של השילוש הקדוש בנוגע להדחות . מבחינתו זה לא רלוונטי ולא שווה את ההשקעה כי אין לו באמת שליטה על זה . הוא מיקד את המאמצים שלו איפה ועל מי שהוא חושב שיש לו שליטה . ההיגיון של האסטרטגיה הוא מאוד מאוד פשוט . המטרה היא להביא להדחה את השילוש הקדוש . אם אפשר להעמיד אותם לבד מול עצמם אז מה טוב . אם לא , אז צריך להעמיד אותם מול מתמודד חזק . ואולי אפילו מול עצמו . ההיגיון לכך הוא מאוד פשוט ( אם כי אתה מסרב להכיר בו בשלב זה ) . אין פרס למקום החמישי וגם לא למקום השני . לא כבוד ולא נעליים , שום דבר ! בשלב הזה ברור כי המתמודדים החזקים הם הבובלילים . אבל מול מי הם נאלצו להתמודד עד כה ? מיקי ? קרן ? ערן ? כל המתמודדים הללו הודחו כי לא היו פופולאריים מסיבות מאוד מובנות גם לשי וגם לי ( במידה ואתה לא שותף לזה ) . בדיעבד שי יודע כי הם לא היוו אתגר מבחינה פופולאריות על הבובלילים . היום בשעות הבוקר המוקדמות הסביר צבר לאיתי שהמשחק כאן הוא כמו טקטיקו . בשלב הזה הקהל בבית גיבש את הפייבוריטים שלו ( כך צבר טען וזה משדר את הלך הרוח בבית ) . יש את ההכי פייבוריט ויש את המקום השני ויש את המקום השלישי וכו' ככל שחולף הזמן הסיכוי שהסדר הזה ישתנה קטן . עכשיו בכל הדחה יודח הפייבוריט במספר היותר נמוך . אם מקומות 1, 5 ,3 ,8 מועמדים להדחה אז 8 יודח ( צר לי שאני מסביר לך את זה כמו לדביל אבל אתה ממש דורש את זה ) . עכשיו גם בלעדי ההדחה הזו למי שממוקם במקום ה-8 אין סיכוי ממשי לזכות במיליון . הוא יכול למשוך עוד קצת זמן בוילה . אבל הוא לא יקבל כתוצאה מכך שום דבר ! הוא רק יסבול קצת יותר . כי בכל זאת יש געגועים לבית ולסביבה המוכרת . אז מה הטעם להמשיך במשחק אם אין לך ממש סיכוי לזכות במיליון ? אם יש לך מחשבות לפתח קריירה כתוצאה מההשתתפות באח הגדול . אז יש לך סיבה להישאר כמה שיותר זמן בוילה ולזכות בכמה שיותר חשיפה . אבל אם יש לך קריירה והמטרה שלך זה הניצחון אין לך טעם למשוך את העינוי הזה עוד ועוד . המון אסטרטגים גדולים לאורך ההסטוריה הגיעו למצב שבו הם הלכו בדרך של " הכל או כלום " . במקרה של המשחק הזה בשלבים הללו זה אפילו מחוייב ממי שמחשיב את עצמו אסטרטג . דבר ראשון , על מנת לנסות להעריך את סיכוייו לזכות בכלל במיליון . דבר שני , על מנת לצבור סוג של כח ( בעיקר בטחון עצמי בדרך ובשיטה שלו ) במידה והוא לא יודח . דבר שלישי , על מנת לצאת מהמשחק במידה ואין לו ממש תמיכה ציבורית ואין לו ממש סיכוי לזכות במיליון , גם בגלל הסיבה של הגעגועים הביתה וגם לשם מיזעור נזקים . כי במקרה של שי זה לא ברור לו האם הציבור מחפש את המתמודדים שיעשו בלאגן ואסטרטגיות או את אלה שישארו הכי נקיים . הוא לקח הימור והלך על דרך שהיא נתונה במחלוקת ( ואין שם אף אחד שלא מפקפק בדרך שלו לשחק את המשחק גם צבר ואפילו איתי שהודו בזה ) . עכשיו שי רצה לברר האם הדרך שלו נכונה והאם יש לו סיכוי לזכות במיליון . היות שהמתמודדים הכי חזקים בוילה על פי התוצאות עד להדחה האחרונה הם השילוש הקדוש . אז אם שי יעלה להדחה מולם יש לתוצאות משמעות גדולה עבורו . אם הוא יודח אז לא היה לו סיכוי לזכות במיליון מלכתחילה . כי במקרה הכי אופטימי הוא ה-4 ברשימת הפופולאריות של הציבור . אם הוא נשאר ומישהו אחר הודח אז הוא במקרה האופטימי והסביר אחד מ 3 הפופולאריים . ולכן לאסטרטגיה של שי היו 2 פנים . מצד אחד הרצון להעמיד להדחה את ההכי חזקים ומצד שני לבחון את כוחו שלו . העניין הוא שגם אני חושב ששי חשב כי השילוש הקדוש "יתלבש" הפעם על שי . אבל מה ? לזכות בהדחה מול איתי וונסה זאת לא כזו חכמה גדולה . וזה לא יוסיף או יגרע משי שום דבר . אתה בכל הניתוחים שלך מוציא את האלמנט האנושי הבסיסי ביותר מחוץ למשוואה . הם לא נהנים להיות שם בוילה , הם סובלים שם ! ומי שרוצה באמת לנצח מעדיף לגלות בהקדם האפשרי אם יש לו בכלל סיכוי , כי אם לא , עדיף לו להיות בבית עם החברה שלו מה לא ברור כאן ? זה מה שעושה את שי לטקטיקן קטן בעינך ? ואולי אתה אדם קטן עם פרשנות קטנה ? לא משנה מה התשובה אשר תהה אני איתך סיימתי את הדיון . אין לי בעיה להסכים על לא להסכים . זה בסך הכל ניתוח שמבוסס על ספקולציות ואתה מתנהג כמו אדם עם קיבעון אנאלי ושולל כל פרשנות אחרת פרט לפרשנות שלך . אז תמשיך לך בדרכך ואני מאחל לך בהצלחה בהמשך הדרך . ואני אודה בטעות כאשר תהיה כזו . לגבי ניסוי וטעיה צדקת ( אם כי השתמשת בביטוי לא נכון ) אבל לגבי כל השאר , יצאת קטן וקטנוני ובעיקר מתיש ונודניק . יאללה שא ברכה טוסטר אובן יקר