עידכוני צהרים/ערב - יום 62, ה- 1.11

בובליל והפרידמנים - הכתבה ../images/Emo187.gif

" "פרידמנים" זו הגדרה חדשה? אני מכיר את זה מבית הספר של הילדים שלי. ולמי שלא הבין פרידמן=יורם=חנון ותו לא,ללא קשר לעדה גזע דת ומין ורק לזה התכוונה עינב כאשר קראה כך לצבר, שפרה, איתי וליאון. " http://www.nrg.co.il/online/54/ART1/805/262.html

דנה1982

New member
מה זה קשור??

זה לא משנה מה משמעות "פרידמן" בחוץ. בתוך הבית זה כינוי "למי שמתנהג התנהגות אשכנטוזית", במילותיה של עינב לחגית עוד כשהיו בסוויטה. וחוץ מזה, היא וגם אימא שלה (אתמול בכתבה בערוץ 2) הסבירו שזה אשכנזים קמצנים ומתנשאים. אימא של עינב צפתה בקטע ששפרה מסבירה מה זה, ואמרה שזה נכון (תוך שהיא מוסיפה קללה מקסימה, שמתעלה על הערת השרמוטה)

בטח שזה משנה!!

מנסים להפוך אותה לגזענית והיא התכוונה בדיוק לאשכנזים חנונים שפרה הוסיפה את המילה קמצנים בלי שום קשר לא אהבתי את התגובה הדוחה ביותר של אשתו של יוסי פשוט בושה וחרפה, אני מרחמת עליו שהוא נשוי לה עכשיו גם מבינים מאיפה כל הצעקניות הזו מגיעה אך כל זה לא מפחית מהערצתי לעינב ויוסי

דנה1982

New member
אם לדעתך "פרידמנים מתים" זה לא גזענות

אז אין לי מה להגיד יותר, באמת. חנון זו לא מילה חיובית במיוחד ואם יקראו לך "חנון" אתה קצת תעלב, תודה. וזה אכן לא משנה מה המשמעות "בחוץ" כי מה שעינב מגדירה כ"פרידמן מת" זה בדיוק מה שיגדיר עד כמה היא גזענית!!

לפי מה שאני הבנתי "מת" במובן שלא ניתן

לשינוי ומה שחיזק את דעתי היה השיר שהיא שרה לאיתי למחרת: "אני פרידמן פרידמן שום דבר לא ישנה אותי פרידמן פרידמן נולדתי ואמות פרידמן ופרידמן" בכל מקרה אני מאמינה שכשהיא תצא מהוילה וישאלו אותה היא תסביר ותראו שהכוונה היא לאנשים חנונים, לא חמים, יורמים ולא ניתן לשנותם.

דנה1982

New member
אני מתייאשת

אם גם אחרי שעינב הסבירה בבירור את הכוונות שלה (חפשו באתר של קשת את השיחה שלה עם חגית בסוויטה) אתם אומרים שהיא לא גזענית והיא התכוונה ל"יורמים", אז בשפתה של רנין - תפאדלי. לבריאות.

דנה אל תתיאשי אני ראיתי את הקטע בסוויטה. אני

מסכימה שאמא שלה גזענית לפי מה שאמרה אבל ממש לא עינב ולא יוסי הם גם לא מתנהגים כגזענים. עכשיו תתיאשי :)

דנה1982

New member
חחח

זכותך להרגיש איך שאתה מרגיש. אני מחכה שעינב תצא מהוילה ותבהיר מה היא חושבת, כי אני כרגע באנטי כלפיה...גם ההתקרבות לשפרה לא נראית לי נורא אמינה...

אם כבר ההתקרבות של שפרה לא אמינה אבל

אני בטוחה שאחת תצביע לשניה. עינב היא אדם שמסוגל לאהוב גם שונים ממנה. היא לא התחברה לשפרה בעיקר בשל נושא הדת שזה צרם לה. לשפרה יותר קשה והיא גם לא ממש עושה צעד לקראת זה-קחי לדוגמא את כניסת הדיירים

האמא היא הגזענית הכי גדולה

והיא גם הכי מסוכנת. האבא הוא איש מצחיק וקצת חכם שלא סתם ניתן לו הכינוי שוטה הכפר. אין לו מילה בבית ואין לו שום השפעה על החינוך של ילדיו. את הגזענות ינקה עינב מהאמא ולא מהאבא. האבא איש קשה יום שעבר חיים קשים והוא עושה את דברה של אשתו ושפוט של ילדיו. כל זה פשוט נאמר אפילו על ידו. מספיק היה לי אתמול לשמוע את אשתו בכמה משפטים כדי להבין עם מי יש לנו עסק. שרמוטה מבחינתה הוא כינוי חינני וגזענות יש רק אצל הצד השני. היא "מלח" הארץ עם פה ג'ורה. לא הייתי רוצה להיתקל בה בסימטה חשוכה. האמת, גם לא עם הבת. דווקא עם האבא הייתי יכולה לנהל שיחה מדהימה. עם האמא זה לא היה נגמר טוב.

האמא היא הגזענית ללא צל של ספק ואצלה

אכן ניתן לראות את השינאה בעיניים!! גם כשהיא מדברת על וונסה או שפרה היא מגעילה אותי ברמות שלא ניתן לתאר ולכן אני מסכימה איתך לגבי האמא. הבת דווקא מקסימה ונראה לי שהתוכנית הזו רק תעזור לה לצאת מהבועה הזו כי היא חכמה מקווה בשבילה בכל אופן

קפרי

New member
המילה חנונים קשורה לאשכנזים בעל כורחם, כמו

המילה צ'חצ'חים למזרחיים וזה מקומם ומה פתאום להשתמש בשם משפחה לתאר? זו בורות!

נהפוכו, דווקא הבחירה "פרידמן" מתקשרת עם

אסוציאציות חיוביות- אנשים משכילים, נאורים, וכמו שעינב אומרת "מלומדים" אני יכולה לתת לך מלא דוגמאות של אנשים מפורסמים אבל אני בטוחה שאת מכירה

קפרי

New member
כן, אבל בהקשר למה שנאמר בווילה

התכוונו לשלילי ,חנון, נחנח. חנון מתקשר אצל רוב האנשים למשהו שלילי. אחר כך גם היטיבו רבים להסביר שזה מתקשר לכוונה חנונים וכו' וזה מעליב.

גמני אשכנזיה "פרידמנית" עם תואר ונשואה

למזרחי ואוהבת את עינב ואת יוסי- את החום שלהם, את האהבה שלהם,ואת הפשטות

קפרי

New member
אבל למה צריך להדגיש את זה? לא כולם אותו דבר

אני חצי טריפוליטאית וחצי אשכנזיה (בפעם המאה) ונשואה לטריפוליטאי ואין לי תואר אבל אני במשפחה טובה ומרוצה משני הצדדים מי יותר ומי פחות, ולא אוהבת כינויים כמו "פרידמנית", אברג'ילית במיוחד אם הם מקושרים למשהו שלילי (מבחינת המכנה, מילא איינשטיין (.. )

למעלה