פרק 5 - שלב ההדחה

AntilopA2

New member
זה לא מוכיח כלום

עדיין ויקה יותר חלשה ויותר מפריעה להתקדמות של השבט. חוץ מזה יש פה עוד גורמים,למשל יחסים בין אנשים בתוך השבט.

אוהד 49

New member
כן, אבל פה יש הבדל

שמשימת הסרטנים היא פסיכולוגית. שאר המשימות (הפיזיות) היא לא הייתה טובה..כמו למשל הטיפוס על הסולם (זה היה סולם לא
) ופתיחת ה-וו שהיה במים...משימת הסרטנים ממש לא הייתה פיזית(!) היא הייתה יותר לצד הפסיכולוגי.... מה שאומר, שויקה- במשימות הפיזיות היא חלשה (מה שבעצם אומר שהיא לא חזקה) ופסיכולוגית היא חזקה.

אוהד 49

New member
שלום ארבושקה...

יואב פישל אבל מיה הודחה- זה כי ראו שמיה היא החוליה החלשה, והיא תיהיה זאת שאולי 'תעכב' אותם. ואת יואב הם לא הדיחו כי בכל זאת, נתנו לו צ'אנס...ראית את הבנאדם? מבחינה אסטרטגית הם חשבו שהם צריכים להשאיר אותו כי הוא *אמור* היה לעזור להם הוא חזק מבחינה פיזית, גבר חסון וגבוה. לכן הם העדיפו להוציא את מיה. משה פישל, אלכס הודח- לא יודע עם ראית, אבל אלכס היה זה ששיכנע את משה ונתן לו את ה'מושכות'...לכן הוא הואשם. ו-ויקה יותר חלשה מנעמה ויותר סיסית מנעמה. וחשוב לי להגיד שאני לא לוקח שום צד בעניין, רק מסביר לך את העובדות

abrushka

New member
נמשיך

-איך זה שלא כל רוסי זה תלוי בדינאמיקה קבוצתית. סבאנה פחות גזענים. למה לא מרינה? step by step. אם מה שאני אומרת נכון, גם מרינה תעוף בקרוב. >שלא כל המודחים הם רוסים כי אנשים לא עד כדי כך מפגרים. מדיחים מסיבות שונות. >אפליה גזענית אין קשר. "לפעמים בננה היא רק בננה" (C) >הספיקה לי ההערה על תאי המח שלי נפגעת בחוליה החלשה?

AntilopA2

New member
נו באמת

כל מתמודד יודח בשלב מסוים, זה מאוד קל לחכות שמרינה תודח ולהגיד נו בטח זה בגלל שהיא רוסיה. כשאתה תקוע על אי בודד במשחק שבו סכנת ההדחה מרחפת מעל ראשך, מה שמשנה לאנשים זה מי תורם בשבט ומי מאיים עליך במשחק, לא מי רוסי ומי לא.

abrushka

New member
אם היו מדיחים רק לפי מי תורם/מאיים

הייתה הסתברות שווה לרוסי ולישראלי להיות מודח בגין אותה עבירה. לפי שאת/ה רואה זה לא המצב. סימן שאת/ה טועה. מסתבר שגם במצבים שבהם סכנת הדחה מרחפת על הראש אנשים מתנהגים לפי סטריוטיפים והעדפות אישיות ולא לפי הגיון. חבל.

AntilopA2

New member
ממש ממש לא.

זה יצא ככה מכל מני סיבות, זה תלוי במה העבירה בדיוק ואיך זה השפיע על השבט ומה הקשר של אותו אדם עם אנשים אחרים בשבט ואיך מתחלקות הבריות בתוך השבט ו1001 גורמים. אין שום קשר לרוסים,אפלו לא קצת, אלא אם כן ממש מתאמצים להמציא קשר, כמו שאת עושה בהצלחה.

susmet

New member
לוגיקה זה לא מספיק

בשביל להוכיח אפלייה צריך להשתמש גם בסטטיסטיקה. מקרה בודד של "רוסי+מעשה=עף" (כהגדרתך) לא מספיק בשביל להראות אפלייה נגד רוסים. הכל נמצא בעייני המתבונן.

LeahBor

New member
סטטיסטיקה

בסדר, אפשר להישתמש בהתפלגות K או אפשר להשתמש בהסתברות מותנה (משפט בייז) אפליה: מה ההסתברות שמי שגורם לכישלון במשימה, הואשם בכך בקולי קולות בתנאי שהוא ישראלי? (אין) מה ההסתברות שמי שלא גורם לכישלון במשימה, הואשם בכך בקולי קולות בתנאי שהוא רוסי? (אלכס) מה ההסתברות שמי שגורם לכישלון במשימה, לא הואשם בכך בקולי קולות בתנאי שהוא ישראלי? (יואש, מושה) נק' השוואה: מה ההסתברות שמי שגורם לכישלון במשימה, הואשם בכך בקולי קולות בתנאי שהוא רוסי? (ויקה) מה ההסתברות שמי שלא גורם לכישלון במשימה, הואשם בכך בקולי קולות בתנאי שהוא ישראלי? (אין, בספק רב מיה) מה ההסתברות שמי שגורם לכישלון במשימה, לא הואשם בכך בקולי קולות בתנאי שהוא רוסי? (אין) את החישובים אני אשאיר לך
אפשר להשתמש בשתי שיטות - א. התפלגות K

AntilopA2

New member
מה ההסתברות שזה היה במקרה?

אוקיי,אפשר גם ככה: מה ההסתברות שבשבט סבאנה יעיפו ראשון מישהו עם שיער בלונדיני? (אף אחד) מה ההסתברות שיעיפו מישהו עם שיער שחור? (מאיה) אה-הא, אפליה בוטה כלפי אנשים עם שיער שחור!! עליתי על זה!!%&%&&%

bendit88

New member
אני רוצה להבין.

אם דן יכל להצביע פעמיים, למה הוא לא רשם נעמה ב2 הפתקים? למה הוא בחר בסיוון? אסור לו לבחור באותו אדם פעמיים, אם כן אז מה הפרס של ההצבעה הכפולה שווה ?

illusion7

New member
ענית בעצמך

אי אפשר להצביע פעמיים לאותו אחד, מה שהופך את ההצבעה הכפולה לחסרת ערך.

LiRs Lullaby

New member
כי ההפקה לא חשבה על זה עד הסוף.

אם זה לא היה ככה, נעמה הייתה עפה היום.

LiRs Lullaby

New member
מה לא בטוח?

אם הכח הכפול היה עובד כמו שצריך (להלן - *ניתן* להצביע נגד אותו האדם פעמיים) אז דן לא היה מצביע לסיון אלא לנעמה והיא הייתה עפה.

מיניונט

New member
למה?

דן - דן - ויקה - סיוון -משה VS. נעמה - מרינה - יעל - אלכס - נועם תיקו. (בכוונה רשמתי את דן פעמיים, הרי הכוונה שהוא מצביע פעמיים לנעמה - הצד הימני זה אלו שהצביעו לנעמה, הצד השמאלי אלה שהצביעו לויקה)

CharmedRulez

New member
פרק מצויין.

סוף סוף הם עשו פרק שעשוי ממש כמו שצריך! שאמנם הפרק שוב היה ארוך מדי ובטח שאפשר היה לקצר אותו בהרבה, אבל המתח ממש העמיד אותי על קצות האצבעות. אם הם היו מעיפים את נעמה, אני לא יודע מה הייתי עושה! זה היה ממש ממש מותח! ובכלל, אני ממש שמח שהם לא טיפשים מספיק כדי לא להבין את התככנות של דן. שלא יהיה לנו פה מקרה ריץ' האץ' שוב! לא בישראל! לא לא! חוץ מזה, היה דיי מיותר להראות מה קורה בסבאנה ובטח שמיותר לעשות שוב את אתגר הכוח הכפול, כי כמו שראינו שוב, זה לא עזר לאף אחד ובטח שלא לזיפזופים.... מה שכן, העריכה השתפרה משמעותית, הם קיצרו למשה את הזמן אוויר של מילות חוכמה (או לא) שזה תמיד טוב (וקשה לי להגיד את זה אבל איזה מצחיק היה שהסרטנים נתפסו לו על הידיים והוא המשיך לרוץ. הוא כזה מסכן. הוא ממש השק אגרוף של התוכנית הזאת) והצליחו לעשות את שני הפרקים האחרונים יותר מותחים ומעניינים מההתחלה. כל הכבוד. לא יכול לחכות לפרק הבא! (בעיקר כי ה"בפרק הבא" נראה מעניין במיוחד).

למעלה