רוצה להיות חבר של קבע....

rolan

New member
../images/Emo41.gifרוצה להיות חבר של קבע....../images/Emo41.gif

לא, לא בחברה להגנת הטבע... אני מתכוונת לחברות של קבע כחבר פורום... אני פותחת כאן שרשור שהוא ראשיתו של שרשור שבסופו של דבר יביא להגדרת החברות בפורום. ולמה אני מתכוונת... הפורום שלנו יצא לאויר במחצית פברואר השנה. בתחילה היו כאן מספר בנות, שהחזיקו אותו בשיניים, מאוחר יותר הצטרפו עוד גברים ונשים חדשים וחדשות... השבוע הגענו לשיא שלא הכרנו והפורום חי תוסס ונושם... הרבה פעמים אני תוהה לגבי שאלות שאף פעם לא שאלנו את עצמנו, ונדמה לי שהגיע הזמן שנעשה, רגע חושבים, מן פאוזה כזאת ונשאל את השאלות - 1. מיהו חבר פורום? 2. האם יש לנו מחויבות לפורום? 3. האם אנחנו מרגישים קירבה ואנטמיות (לא במובן הרומנטי - כמובן) אל חברי הפורום? 4. האם הפורום מהווה לנו מקום להישען ולהיתמך באמת? 5. עד כמה אנחנו מזדהים עם מצוקות שעולות במסרים שכותבים חברים אחרים? 6. האם אני "מרשה" לעצמי לכתוב את מצוקותי וכאבי, אבל, לא כל כך מתייחס לשל האחרים? 7. איך נראית בעיניך התייחסות כמו זו ששאלתי בשאלה 6? הרבה שאלות, אני יודעת, אך נדמה לי שהן יכולות לתת לנו בסיס להבנה טובה של החברים כאן, בסיס להמשך שעוד יבוא... מיותר לציין שלא חייבים לענות על כל השאלות וגם לא על אף אחת מהן... כמובן שאשמח לשמוע מה דעתכם...

gila411

New member
לא ברור לי

למה בכלל צריך להגדיר חבר פורום?? החברות נוצרת מאליה דרך השיחות פה בין האנשים והעובדה שאותם קבועים נכנסים לפה רק מראה על כך שטוב ונעים להכנס לפה ולפי התגובות לשאלות שעולות רואים שלאנשים פה יש דאגה כנה ואמיתית למצוקות ולבעיות ובכלל עצם זה שאנשים באים ומעלים שאלות על בעיות אישיות מראה על הביטחון להשען ולהתמך

למי שיש כרטיס מועדון כמובן../images/Emo6.gif

1.חבר פורום לדעתי הוא כל מי שמרגיש שיך . 2.מחוייבות לפורום,לכל החברים לא,אך בהחלט זה תלוי במערכת היחסים שנרקמה,ולחברי היקרים בהחלט,וזה תלוי באישיותי. 3.קירבה ואינטימיות,לחבריי האמיתיים מאד,(בעיקר אליך רולן
) 4.מקום להשען בו,מאד 5.הזדהות עם מצוקת האחר,אישית מאד עד כדי כאבי בטן לפעמים ,ומחשבות גם כשאני לא כותבת. 6.רק משתפת או גם תומכת,אני אישית תומכת יותר ממשתפת והסיבות ידועות לכל....מרחפים.מזהה מהר את אלה שלא מגיבים ורק חושפים את בעיותיהם ולא פעם יש לי חשק לשאול אותם למה? (לוקחים אך לא נותנים
בעעעעע) 7.לפעמים אני נשבעת שלא אגיב לכאלה שלא תומכים באחרים ומתרכזים רק בעצמם (לא תמיד אני עומדת בזה)אולי מעכשיו כן.

המורה, המורה,אני {אייקון של מצביעה}

אני רוצה לענות, אם אפשר ברשותכם. השאלות שלך, רולן, מזכירות לי את השרשור העצוב שפתחתי לפני כמה ימים בנושא הפורום ההוא, השני שבו השתתפתי בקביעות כמעט שנתיים ועזבתי אחרי שהרגשתי נבגדת ונפגעת נורא. ובכן, אי אפשר להגדיר חבר פורום. אני חושבת שחבר פורום הוא אדם שמרגיש שהוא נמצא, קורא ומגיב וכותב בפורום מסוים יותר מבפורומים אחרים. אני מניחה שאין לי מחויבות לפורום. אני אלך כשארצה ואהיה כשארצה, אבל היום, יש לי גם חברים כאן שמן הסתם איידע אותם אם ארצה ללכת. האם הפורום מהווה לי משען ותמיכה? רק בנושאים מסוימים. אם מישהו כאן הוא גם חבר לא וירטואלי, אז אוכל להרגיש ולבטוח בו גם בתחומים אחרים אבל בינינו, קשה לי להאמין שאם אני אמות מחר... מישהו כאן חוץ מאולי שניים, יגיעו להלוויה שלי... ולכן, זה לא ממש חברות אמיתית, אלא בכל זאת מוגבלת. ושוב, אלא אם כן נוצרו חברויות מחוץ לווירטואליה כבר. ושאלת השאלות: אני, באופן אישי, פחות ופחות מחבבת אנשים שרק באים, "שופכים" את בעיותיהם ומבקשים התייחסות, אבל לא מגיבים לשרשורים שלי או של חברים. יש בזה תחושת אגואיזם וניצול קטנה, כך אני מרגישה. אבל שוב, זה עניין אישי. אני לא שופטת. יש אנשים שיודעים רק לקחת ולא יודעים לתת. יש אנשים שרק רוצים לקבל, יש אנשים שלא מודעים לזה שזה פוגע, ולכן אני לא שופטת רק מביעה את התחושה האישית שלי בעניין. ככל שהזמן חולף ואני רואה שאותם אנשים אף פעם לא מתייחסים אליי או לחברים אחרים שמשתתפים כאן, במצוקותיהם, אז בכלל לא בא לי להיכנס לשרשורים שלהם כי זה מכעיס. ושוב, זו דעה אישית ולא שופטת. אני מודעת לזה שאותם אנשים אולי אפילו לא מודעים לכך. זה פשוט הם. הם לא יודעים להיות אחרים. זהו, סיימתי לנאום, המורה!!

יעלי

שני דברים 1.תוסיפי בחתימה שלך עוד משפט קטן,אני לא שופטת....יחסוך לך כל פעם מחדש להסביר . 2.אל תמותי לי בבקשה רגע לפני 120,ככה שלא אצטרך לגרור עצמי ללוויה שלך כי אני אהיה כבר באדמה.

כפרה עלייך, אהובתי../images/Emo6.gif

בסוף תתבלבלו פה. תחשבו שאני מרוקאית ולא פולנייה... תראי מה הפחד שירביצו לי, עושה לי. מתנצלת שבע מאות פעם במשפט. נהייתי פראנואידית... ושאת לא תמותי לי לפני 121, למה אין לי כוח לראות איך מחפשים אלונקה ובור באורך מטר שמונים... די..... פחחחח.... טפו טפו טפו. מלח מים. שכולנו נחיה כאן עד מאה עשרים...

תשובות לשאלות חשובות מאוד.

1.חבר פורום לדעתי שכותב/ת לפחות 4 פעמים בשבוע מעל 3 חודשים. 2.מחויבות אין.אבל צריך לקחת בחשבון שעצות/כלים שניתנים לאחרים שלא תמיד יהיו נכונים אך אנשים יישמו אותם יש אחריות כבדה בנושא למי שנותן עצה שלאו דווקא יש לו ניסיון חיים. 3.לא כולם רק אלה שנמצאים ביחסי חברות טובים. 4.לא לכולם. 5.לדעתי נשים מזדהות יותר עם נשים. 6+7 כשגבר כותב מצוקה או אישה רק בין מינו/מינה יכול להבין. אישה תסתכל על הדברים מנקודת טובת הילדים גברים יסתכלו מתוך נקודה כלכלית,זוגית. משהו אישי-לדעתי יש פה אנשים מאוד אינטלגנטים שחשובה להם טובת האנשים.אבל לא על כל בעיה שלא כולם חווים אותה צריכים לתת עצות אלא רק מי שחווה או בעלי מקצוע.לעודד כן אבל כלים בהחלט לא תמיד.

ואגב, גבר....

למה אתה חושבת שרק נשים מזדהות עם נשים וגברים עם גברים? ולמה נשים חושבות רק על טובת הילדים וגברים רק על נקודת מבט כלכלית/זוגית? אני מה-זה-לא-מסכימה-איתך... אני חושבת שנשים יכולות להזדהות עם גברים באותה מידה ואני חושבת שגברים חושבים על טובת הילדים באותה מידה כמו נשים. כך בעלי לפחות, בנוגע לילדיו החשובים לו מכול.

שחר היקרה

ראשית לא תמיד כולם יסכימו עם כולם.זה יהיה משעמם לא? נשאלה שאלה לגבי מצוקות.זאת דעתי.זאת התחושה שלי.מותר לי להיות צודק או טועה.כל אחד בדעתו שלו. את למשל יכולה להבין את בעלך אבל לא גברים אחרים.שוב זאת דעתי. ברור שכל גבר חשוב לו ילדיו(ברור לי כמובן)אבל כשגבר במצוקה החשיבה שלו היא על תחום הכסף והזוגיות.הפחד שדברים אלה לא יפגעו.הרי אנחנו משפחות מורכבות.

blonda3

New member
גבר שלום../images/Emo20.gif../images/Emo32.gif../images/Emo32.gif

עם הערתך האחרונה אני לא ממש מסכימה איתך זהו פורום תמיכה ולא פורום מקצועי לא תמיד צריך לחוות כל דבר על מנת לתת עיצה נכונה. גם אנשי מקצוע טועים והרבה. גם אנשי מקצוע מייעצים ולא תמיד עברו את כל החוויות שעולות כאן ובכלל. תשאל 3 אנשי מקצוע שונים תקבל 3 דעות שונות....לפעמים. והפורום הזה ובכלל לא נועד רק כדי לתת עידוד. וזו רק דעתי בלבד וכותבת זאת מתוך נסיון של כתיבה רבה וממושכת במספר פורומים ברשת. האחריות של לקחת מכאן עיצה או לא היא על זה ששואל וקורא. עצה שלי שנראית למישהו כעיצת אחיתופל יכולה להיות עיצה מצוינת ומאד לעזור או שלא אבל אף אחד לא מכריח אף אחד לקבל את העיצות שניתנות כאן. באיזה מקום זה מצוין בתקנון שזה לא פורום מקצועי וכולם יודעים זאת.ואם לא-אז שידעו.

blonda3

New member
לא לכולם יש תמיד מה להגיד../images/Emo22.gif

לא לכולם יש תמיד עצה טובה לתת לא לכולם יש זמן לייעץ ולתמוך וזה גם דבר שמשתנה לא לכולם יש מחשב בבית או בעבודה או בכלל.... ולפעמים המחשב מתקלקל....ואף אחד כאן לא יכול לדעת.... אני באופן אישי לא עושה חשבון למי אני עונה או לא בטח שלא לפי אם הוא הגיב לי או לא גם לי קורה שאני נמצאת פה פחות בגלל כל מיני סיבות וזה אף פעם לא דבר שמתוכנן מראש קורה לי שאני מתיחסת לחלק מהשרשורים ולחלק לא-רק בגלל שאני משתתפת בפורומים נוספים ולא תמיד מספיקה.לפעמים אני חוזרת 3-4 דפים לאחור רק כדי לקרוא מה הפסדתי ואז זה לא תמיד רלוונטי להגיב..... לפעמים אני רק קוראת וכלכך עיפה שגם אם יש לי מה לכתוב אין לי כח אז אני מאמינה שלפחות חלק מהסיבות שמניתי כאן קימות גם אצל אחרים. כמו כן ישנם פורומים שאני נכנסת אליהם פעם ב..... או באופן חד פעמי....כותבת משהו ואנשים מתיחסים אליי, מגיבים לי ואם לא-אז לא. אני מרגישה שאני משלמת הרבה כסף בחודש בשביל התענוג הזה ששמו אינטרנט ומה שאני הכי אוהבת כרגע זה לכתוב/לקרוא בפורומים. זה בינתיים מה שעלה לי בעקבות מה שיעלי כתבה.

noamic

New member
איך היד הפכה לנר ????../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

oehhe

New member
לי יש קשר אינטימי אומנטי עם

חברת פורום ! אז מה? oehhe a lefthanded octopus

1נתי 1

New member
נו..נו.. נו..

מחפש פרוטקציות? קשרים עם המנהלת? הלווווווו - איפה ההנהלה !

החתולית

New member
וואו, אילו שאלות בשעת עייפות זו...

1) לא חושבת שאפשר להגדיר חבר פורום, מלבד בפורומים שמחייבים הרשמה לפורום עצמו (ויש כאלה, אמנם לא בתפוז). אני גם לא מאמינה שיש צורך להגדיר חברי פורום, שכן אינטרנט, פורומים, צ'אטים הם מדיומים דינאמיים. 2) המחוייבות הינה פועל יוצא של אדם לאדם או אדם למטרה. אני לא חושבת שהפורום כפורום הוא מטרה, אלא הקשרים בין האנשים, התמיכה וכו'. 3) קירבה ואינטימיות הינן פועל יוצא של הכרות אישית. קשה לי להאמין שהקרבה והאינטימיות יכולות לצמוח בין אנשים וירטואלים לחלוטין, למרות שגם זה קורה לעתים רחוקות, שהרי תמיד יש מקרים יוצאי דופן. 4) אני מקווה מאד שהפורום מהווה מקום של תמיכה ומשענת, שהרי אילולא היה כזה, לא היו כותבים אנשים בכלל. מהשהות הקצרה שלי איתכם, אני רואה תמיכה, איכפתיות, מאמץ להתייחסות - מה שמוכיח לי שזה אכן כך. 5) זה שוב עניין אישי - יש מצוקות שיהיו מוכרות לי ואוכל להזדהות איתן, יש כאלה שלא יהיה לי שום חיבור אליהן. אני לא חושבת שזה שייך למין הכותב. 6) מי שמרשה לעצמו לכתוב את שעל ליבו, אבל לא מתייחס לאחרים, סופו שלא יקבל שום התייחסות בכלל. המינונים של כל אחד כאן, הם שונים, אבל הרי ברור שאם מישהו לא יתייחס לשום דבר שנכתב, ורק יפתח נושאים, ייווצר מצב של חוסר חשק ברור של האחרים להתייחס לקיומו. אנשים כאלה מוצאים עצמם מהר מאד, מחוץ לפורומים. חיברתי את שתי השאלות האחרות, ברשותך, רולן. מקווה שלא היתה התיימרות בכך שעניתי לשאלות, למרות שאני חדשה כאן.

לפי דעתי

חבר פורום הוא אדם שכותב בפורום בצורה קבועה. אם יש לנו מחויבות...אני מרגישה צורך להכנס לכאן, לראות מה אחרים כותבים ולהעזר במידת הצורך.1.אני מרגישה קירבה אל האנשים שאני מגיבה אליהם ואל אלו שמגיבים לי. (לעיתים אני לא מגיבה מפני שאין לי יכולת לעזור או שאינני מתמצאת בתחום אותו השאלה דורשת שאכיר)2.מבחינתי הפורום משמש מקום להתמך ולהשען בכנות כשיש מצוקה לאחד מחברי הפורום ברגע שאעניתי לו אני מרגישה משהוא מסויים לגבי בעיתו. אני בדרך כלל עונה מתוך חוויות אישיות(5) זה לא שאני לא מרשה לעצמי לא להתייחס לבעיות של אחרים אני פשוט לא יכולה שלא להתייחס אליהם. אין לי תשובה ל-7

למעלה