שאלות לשירה בן חור

צלף

New member
גב' שירה בן חור תתארח בפורום ../images/Emo26.gif

אנחנו שמחים להודיע שגב' שירה בן חור זוכת אות השוויון לבעלי מוגבלויות ופעילת בקול ותיקה במיוחד בנושאי תיקשורת תתארח בפורום שלנו בתאריך 16/12/2003 ביום שלישי בשעה 21:00 ותענה לשאלות המענינות את הגולשים מתחום פעילותה. למי שלא היכיר אותה והרבה מחברי בקול לא הזדמן להם להכירה אותה אישית ופעילותה, מצורפים בזאת קורות חיים שכתבה: גב' שירה בן חור בגיל 14 התגלתה אצלי מחלה שהיא בעצם פגם בעצבים, הגורם לגוף "להצמיח" עליהם גידולים שפירים. כחלק מהמחלה התגלו שני גידולים על עצבי השמיעה ובגיל 14 הוציאו לי את הגידול הראשון בבית חולים בפאריס – מצד שמאל. כתוצאה, הוציא המנתח גם את עצב השמיעה ואיבדתי את שמיעתי באוזן שמאל. בתיכון עברתי זעזוע מוח, ולכן החלה להתדרדר השמיעה, מה שאילץ אותי להתחיל להיעזר במכשירי שמיעה, כולל מכשיר FM. בעזרתם של חבריי, המורים ומנהל התיכון – סיימתי עם בגרות מלאה. לאחר התיכון, הצבא סרב לקבל אותי, אזי בחרתי להתנדב לעמותת "שלומית" לשירות לאומי חילוני. את השירות עשיתי בחיפה, בפנימיית "אחוזת ילדים" לילדים ממשפחות מצוקה, כאשר את לילותיי עשיתי בבית לנ"י בחיפה. תפקידי היה עוזרת מדריכה בקבוצת בנים (בני 13 בממוצע), והייתי איתם, על פי רוב, מארוחת הצהריים ועד לכתם לישון (לפעמים גם אחרי), כאשר שיחקתי איתם, עזרתי בשיעורי בית, שוחחתי איתם, הלכתי איתם לחוגים ועוד. למרות קשיי השמיעה, ואולי בזכותם, הילדים ואני יצרנו קשר מיוחד והם נתנו לי המון ולימדו אותי שיעורים שלא אשכח לעולם. לאחר השירות הלאומי, התחלתי לימודיי משפטים באוניברסיטה העיברית, אולם הגידול השני במח, בצד ימין, גדל מאד והפריע לי לתפקד. על כן טסתי לגרמניה, שם הוציאו לי את הגידול, אך מפאת גודלו איבדתי את השמיעה בצד ימין ויצאתי עם שיתוק בחצי הימני של הפנים. אם כן, התחרשתי לגמרי. כשחזרתי ארצה, נרשמתי כעבור מספר חודשים ללימודי תקשורת וסוציולוגיה באוניברסיטת ת"א ובספטמבר 2000 התחלתי את לימודיי. במשך ארבע השנים שלמדתי, נתקלתי בקשיים רבים, כגון ניתוחים שונים שעברתי, אשר הפריעו לרצף הלימודים והעובדה שאלו לימודיי תקשורת, המצריכים שימוש בחמשת החושים (לפחות) ואני איני שומעת. מה גם, שאני הסטודנטית החרשת הראשונה בחוג והסגל לא ממש ידע כיצד "לאכול" אותי ואיך להתאים לצרכים/יכולות שלי את המשימות האקדמיות. אולם, בעזרת ראש החוג, פרופ' למיש, המזכירות והפקולטה כולה, כמו גם עמיתיי לספסל הלימודים, הצלחתי לעבור ואף לזכות בשתי מלגות הצטיינות לסטודנטים לקויי שמיעה. יש לציין את המכון לקידום החרש ואת הביטוח הלאומי, שמימנו לי שירותי תמלול לאורך כל שנות לימודיי ושבלעדיהם לא הייתי מצליחה לעשות זאת כלל וכלל. בימים אלו אני שוקדת על העבודות האחרונות לתואר. בינואר 2002 התקבלתי (לאחר שנים של חיפוש עבודה, עת נתקלתי שוב ושוב בסירובים על רקע המגבלה שלי) לעבודה בעיתון גלובס, כעורכת באתר האינטרנט של חדשות כלכליות שוטפות. למרות הנכות, התקבלתי בזרועות פתוחות ואני מאד מרוצה ונהנית בעבודתי. זאת, בעיקר משום שהצוות השכיל להשלים עם המגבלה שלי ולהתאים לי את סביבת העבודה, דבר שבסופו של דבר הביא לסביבת עבודה נעימה יותר עבור כולם. אודה שעדיין קיימות בעיות, בישיבות וכו' וישנם דברים שאיני יכולה לעשות. בנוסף, ב- 2002 התחלתי להרצות בהתנדבות לקהילות לקויי שמיעה ואנשים בעלי מוגבלויות ברחבי הארץ בנושאים של זכויות האדם, מטעם ארגון אמנסטי אינטרנשיונל, בו אני חברה כבר 8 שנים. מחוץ להרצאות, ההתנדבות שלי כללה ריכוז פעולה דחופה (כאשר הקמפיינים למען אסירי המצפון והקרבנות צריכים להיעשות במהרה, בשל חשש לחייהם ומצבם של האנשים). כיום, אני פועלת בעיקר בתחום החינוך. החל משנת 1999 אני חברה בארגון "בקול" - ארגון כבדי השמיעה והמתחרשים בישראל. הארגון הוקם ומנוהל על ידי אנשים לקויי שמיעה במטרה לשפר את איכות חייהם ולאפשר התמודדות עם המגבלה, תוך שילוב בקהילה. בשלוש השנים האחרונות, אני מתפקדת כחברת ועד, כאשר במסגרת זו אני לוקחת חלק פעיל בכל ההחלטות האסטרטגיות של הארגון ותורמת מכישוריי בעיקר בתחום התקשורת. החברות בארגון שינתה את חיי ובזכות האנשים שבו והפעילות שהארגון עושה יום ביומו, השתפרה, ומשתפרת כל הזמן, איכות חיי, כמו גם איכות חייהם של יתר לקויי השמיעה בארץ.

0ne Man

New member
הערב הפורום מארח את גב' שירה

שלום לכולם, אנו מזכירים לכם, כי הערב בשעה 21.00 תתארח בפורום הגב' שירה בן חור, זוכת אות השיויון לבעלי מוגבלויות. הגולשים מוזמנים לשרשר לשירה שאלות וכמובן להשתתף בדיון הערב! אני ביקשתי מהנהלת תפוז לפרסם על האירוע החשוב בדף הראשי של תפוז, כדי שכל הגולשים בתפוז יידעו על האירוח שמתקיים בפורום ויוכלו להשתתף, אם יירצו בכך כמובן, בדיון. שיהיה לנו דיון מרתק!

0ne Man

New member
הגולשים מוזמנים

לשרשר כאן שאלות לגב' שירה בן חור על פעילותה בארגון בקול ועל פעילותה בארגון אמנסטי בנושא זכויות האדם, וכל שאלה הולמת אחרת!

yoyo10

New member
שאלה משומעת

אני שומעת ורציתי איך אני בתור אזרחית יכולה לתרום להקל על עולם ליקויי השמיעה. בתור אזרחית מה אני נכולה לעזור ולא רק בתרומה כספית.

כיסוף

New member
את שואלת מה את יכולה לעשות?

אוקיי אז ככה קודם כל תזרמי כאן בפורום. אחרי שתעברי את האש הצולבת וכמה תחקירים במתכונת של השב"כ . משהו כמו. מה יש לך לחפש פה? ומה את מבינה בתור שומעת בקהילה של העולם שלנו. או יותר נכון מה מצאת בנו. ואחרי שתספקי את התשובות המתאימות כנראה עברת או נכשלת לפי מה שנראה. אם יש לך את החוזק ואחרי שיגמרו לבדוק אותך ולראות שאת בסדר ולעמוד בקריטריונים אז יופי. וזה הכל מניסיון!! ברצינות הייתי בסרט הזה
ובסוף תוכלי לכתוב אפילו ספר עם כמה כרכים או תוכן עינינים "מחוויותי עם קהילת הלקו"ש" לא לצחוק חברה שלי שומעת אמרה לי לפני שבועיים את יכולה לכתוב ספר מההיכרות הזאת. אמרתי לה למה ספר אינציקלופדיה שלימה.

כיסוף

New member
עכשיו בתור עונש

את הולכת וכותבת שני סיפורים חדשים. לא הספיק לי אתמול עם האטריות אני רוצה עוד ועוד עוד ועוד ועוד.. ועודדדדד. ואיך לא תדעי שזאת אני תגידי לי. את מכירה עוד אחת כמוני? לא נראה לי.

כיסוף

New member
על מה אתה מדבר צלף

ההודעה כאן היתה לג'סססססססססס והיא הבינה על מה מדובר אז על איזה אנחנו?

כיסוף

New member
אני עדיין מתעקשת לדעת

לאיזה רמז עבה אתה חותר, שאתה אומר לא אצלנו כאן. וכדאי לך לשים דברים על השולחן. ועדיף שלא תפספס את הנקודה שאליה אתה מתכוון.

צלף

New member
כל אורח (כולל שומע) ברוך הבא

אני לא אסכים לתגובות של סליחה מה את/ה עושה כאן... כמו שתיארת...

שלום שירה

קודם כל וואו גדול לך ומגיע לך אותו בכל פה ובכל אוזן ! כאמא לילדה קטנה שכל הזמן צריכה להיות אם אצבע על הדופק לגביה איך את רואה את הדברים. לפי הסיפור אני מבינה שכילדה שמעת עד לגילוי המחלה הרגשת בשינוי התנהגות? איך לעזור לילד שלא שומע או איך לנסות לדובב אותו להסביר את החוסר בשמיעה.

כיסוף

New member
ג'סיייייייייייייייייי

אני בשוק אני בהלם אני עמוממממממממה. אני לא טועה הא? מה מצצצצצצב?
מאווווווה אחד לך ואחת למיקוששששש

צלף

New member
תשובות של גולשים אחרים ../images/Emo26.gif

אלו תשובות שניתנו בפורום ע"י גולשים אחרים מיש שמשיב שיעתיק את השאלה וישיב לה, זה סידור שימנע סדר בבלגן. אני מתנצל שלא עשיתי את זה אתמול ===> כך היה נמנע הריסת הסדר, נשתדל להזיז את ההודעות למקום המתאים.

צלף

New member
תשובה לשאלה משומעת yoyo10

השאלה היתה : אני שומעת ורציתי איך אני בתור אזרחית יכולה לתרום להקל על עולם ליקויי השמיעה. בתור אזרחית מה אני נכולה לעזור ולא רק בתרומה כספית. ההודעה מיועדת לנשים וגברים תשובתי היא:
פשוט להיות איתנו זה הכול... איננו צריכים שתהיי מתורגמנית, כי רובנו כבר יודעים להסתדר, אנחנו שומעים משהו וקוראים שפתיים, ורובנו הגדול מסוגל לתיקשורת אוראלית שוטפת פחות או יותר ועם סבלנות ניתן להבין את רובנו... נקח לדוגמא את כיסוף אז בשלוש שנים שהיא היתה איתנו היא השתתפה איתנו למשל במילים בסלנג עברי, או בהפגנת הממשלה החירשת, או בהתרת סחבת שהיתה לנו עם סל התקשורת, וגם היא הרויחה מאיתנו, ועכשיו היא כותבת אוסף סיפורים
על חויותיה בעולם החרשים
כולל סיכוי טוב לזכות בפוליצר
(כל קשר למציאות מקרי בהחלט
) אז השארי איתנו והכול כבר יזרום לבד...

כיסוף

New member
רגע רגע רגע

כתבת כיסוף היתה איתנו שלוש שנים? כבר אני ז"ל אמרת קדיש עליי לפחות?
איך אתה רוצה שאסיים את הספר שארבעה פרקים רק עליך

צלף

New member
את לעולם לא תוכלי לכתוב ../images/Emo63.gif ../images/Emo6.gif

כי עוד מוזמן לך תקופת חיים שלימה איתנו, ומרוב אירועים לא יהיה לך זמן לכתוב
...

moran f

New member
סתם לידע כללי

פרס פוליצר הוא פרס עיתונות, לא כתיבה. לפחות עד כמה שידוע לי.

למעלה