שאלות לשירה בן חור

0ne Man

New member
../images/Emo141.gif שירה בן חור מתארחת ../images/Emo141.gif

אם אינכם יודעים מי זו שירה בן חור, ואתם רוצים לדעת, לחצו כאן

דפי26

New member
היי שירה

אני מאד מעריכה את האומץ הרצון והכוח שאת מגלה ואני לא יודעת אם אני מביעה את זה מספיק בפורומים אחרים. ממה שהבנתי את לא משתמשת בשפת הסימנים ולא קוראת שפתיים.כשומעת אולי שאלתי תשמע טיפשית אבל איך את מסתדרת בחיי היום יום? בהם אין מתמלל לידך?בדברים הקטנים כמו קניות,סידורים,טלפונים. סליחה על הבורות ואולי שאלתי תשמע טיפשית אבל מהם המכשולים בהם אתם נתקלים ואנחנו כשומעים לא שמים לב?לדוגמא מהדורת החדשות שפתאום הבנתי שאין בה תרגום. תודה

היי דפי ../images/Emo140.gif

טוב, אני רוצה להגיד משהו - זה שאני קוראת שפתיים, לא אומר שאני מייד אקרא את שפתיו של כל אחד, אפילו אדם שרק עכשיו פגשתי ואפילו של אדם מזוקן... פה זה לא סיינפלד ואני לא מרלי מטלין.. (או סו תומאס, לצורך העניין)
אבל אני כן קוראת שפתיים, בעיקר את אלו של הקרובים לי - כי למדתי להכיר את סגנון דיבורם והם למדו כיצד לדבר איתי ואיך להדגיש את השפתיים. זה עניין הדדי - אני צריכה ללמוד את השפתיים של האדם והאדם צריך ללמוד איך לדבר איתי.. זה לרוב לא קורה בין רגע, ואשרי אלו שזה כן קורה להם... כמובן, שיש אנשים שיותר קל להבין אותם וכאלו שפחות (וגם כאלו שלעולם לא אצליח להבינם! אני מודה ומתוודה). לגבי סידורים - קודם כל אני מנסה לדבר עם האדם שמולי, אם אני לא מצליחה להבין אותו, אני מתעקשת שיכתוב לי על נייר.. אין מה לעשות, אני לא אסתגר בבית רק כי איבדתי את שמיעתי. טלפונים -אני משתדלת להשתמש בסמס, ואת השאר איציק עושה עבורי... מה לעשות
צריך לאלתר.. למצוא כל הזמן דרכים אלטרנטיביות :) וזו בכלל לא שאלה טיפשית

milford

New member
אני לא שירה...

אבל ראיתי שכתבת בעצמך שהיא כבר ענתה אז אולי לא שמת לב שהיא ענתה בדיוק על כל השאלות ששאלת. ואגב, זה לא כ"כ מדוייק לכתוב שרק מי שנולד חרש מדבר בשפת סימנים - אני דוגמא לכך וגם רוב חבריי אז זה לא מחוייב המציאות. מה שכן, אם הסביבה שסובבת אותנו היא סביבה של שומעים אז קשה לשמור על שפת הסימנים כי לא משתמשים בה - זה קורה גם בשפות אחרות שלא משתמשים בהן אז מתחילים לשכוח אותן. וזה אומר ששפת הסימנים היא שפה ככל השפות עם כללים משלה ואגב, לשם ההבהרה, לא למדתי שפת סימנים למרות שלפעמים אני חושבת שאולי כדאי ללמוד כדי להבין את האנשים שמדברים בשפת סימנים אבל האמת שלרוב אני לא בקשר עם אנשים שמדברים בשפת סימנים. ואני חושבת ששירה היא היוצא מהכלל שיכול בהחלט ללמד את כולנו פרק בצניעות ובמעשים ולא רק בתלונות ומגיע לה כל הכבוד וההערכה והתקווה שהיא תוכל להמשיך בפועלה ושתרגיש טוב ושתהנה מהנישואין הטריים.

י ו ג ל י

New member
שאלה על שפת סימנים בגיל מאוחר

שלום שירה, ראיתי שכבר שאלו אותך על שפת סימנים, אבל אני תוהה: בתור מי שהתחרשה מאוחר, האם את יודעת שפת סימנים? ידוע לי שרבים מאלו שאינם חרשים מלידה, או מילדות, אינם דוברים שפת סימנים. אם את יודעת שפת סימנים, או ניסית ללמוד, האם זה קשה, או קל?

0ne Man

New member
הגולשים בפורום מוזמנים

לשאול את שירה שאלות, ושירה תענה עליהם מיד! לא להתבייש - שירה היא אחת מאיתנו... קדימה, כל מי שרוצה לשאול שאלה- מוזמן לשאול, ושירה תענה ברצון!

לצערי, אין לי מידע בנוגע לסל התקשור

גם אותי זה מאד מעניין, אך אני כנראה אצטרך לפנות לוועדת חרגיים, בגל לשלא איבדתי את שמיעתי לפני גיל 3... בבקול אני משתתפת בוועד המנהל שמתווה את האסטרטגיה לפעילות הארגון ומלבד זה, תורמת בעיקר בתחום התקשורת ויח"צ. אני אגלה לך סוד... בעצם נראה לי שזה כבר סוד גלוי - ההודעות בסמס? זה אני כותבת

0ne Man

New member
אהה! אז את היא זו ששולחת לי

כל הזמן הודעות SMS!!! תפסתי אותך

צלף

New member
מעניין - חודש כבר לא קיבלתי SMS

מבקול - האם הפסיקו לשלוח או זה תקלה אחרת...

קפהש

New member
נגישות בעבודה

שלום שירה הבנתי שחלק מהדיונים נערכים אצלך עם המסגנר. אבל האם יש לכם גם דיונים "חיים"? אם כן : איך את מתמודדת עם זה? אני באופן אישי מתחרפן לחלוטין בכל הדיונים וזה ממש מתסכל אותי. מחפש את פתרון הקסם

תמלול, כמובן

מגיע לך ולי ולכולם.... מתוקף התאמת סביבת העבודה. אצלנו זה יותר קל, כי יש קלדניות בעיתון ויש מחשבים, אז פשוט מזמנים אחת מהן שתתמלל לי. ניתן לברר יותר על התאמת סביבת העבודה אצלנו בבקול, או אצל המכון לקידום החרש ואפילו בביטוח לאומי :) ב ה צ ל ח ה

0ne Man

New member
שאלה "מיקצועית" לשירה

אם תוכלי לספר לנו במה בדיוק את עוסקת בארגון בקול, והאם יש לך מידע או עידכון בנושא שמעניין את כל לקויי השמיעה- סל תקשורת תודה!

../images/Emo41.gifתודות../images/Emo41.gif

היה לי מאד כיף, מרגש ומעניין... באמת
שלא לדבר על כבוד גדול! אני רוצה רק להדגיש שלא תחשבו שאני הגרסא החירשת של מרי פופינס, גם לי יש רגעי נפילה, אבל חשוב לדעת לקום וחשוב לדעת איך לקום.. ומה להפיק מהנפילות הללו... קשה מאד להעביר את ההרגשה של אדם שכמעט איבד את חייו וזכה בהם מחדש בלי כל סיבה הנראית לעין, אבל אני מקווה שהצלחתי, ולו במעט. ובאמת באמת, אפילו אם תצטרכן להכריח את עצמכם - Always look on the bright side of life בברכת אור ואהבה
שירה

0ne Man

New member
../images/Emo141.gif תודה רבה../images/Emo70.gif ../images/Emo141.gif

לשירה, היה ערב עם דיון מרתק ומעניין מאד, ונהניתי מאד מהדיון! בשמי, בשם שותפי לניהול ובשם הגולשים כאן, תודה רבה לך על שהסכמת להתארח בפורום שלנו ולענות על שאלות הגולשים, למרות שחלקן היו אישיות למדי. אין כמוך! ושוב, תודה רבה! אני מקווה שנראה אותך גם בעתיד בפורום שלנו, כגולשת מן המניין... לילה טוב וחלומות פז!

למעלה