שאלות לשירה בן חור

פ א ב

New member
שירה תודה על התשובה וכל פעם את

מצליחה לרגש אותי עם תשובות אינטיליגנטיות שמדברו בגובה העינים. מגיע לך להגיע רחוק. רחוק מאוד.

עידו, אתה פה? ../images/Emo8.gif

וואו, מיה... ממש קצרה היריעה. שירת האדם זה אפילו לא מגרד את קצה הציפורן של כל מה שהארגון עושה. אנחנו עובדים במישורים רבים, כגון קידום הנגישות (בכל מקום! אפילו בתאטראות, שחלק גדול מהם נגיש עכשיו ללקויי שמיעה בזכות בקול), העברת קורסים ללקויי שמעיה (מחשבים, מציאת עבודה ועוד), קידום חקיקה (דוגמה מצויינת היא הכתוביות בטלוויזיה) ועוד ועוד...

0ne Man

New member
ו..מותר גם לי לשאול משהו...? ../images/Emo9.gif

שלום שירה, וברוכה הבאה לפורום!
האם תוכלי לספר לנו על מה בדיוק זכית באות השיויון- כלומר מה עשית, שבעקבות זה החליטו להעניק לך את האות? ומה זה בדיוק האות הזה? אני יודע במעורפל שהאות ניתן על פעילות התנדבותית למען בעלי מוגבלויות, והייתי רוצה לדעת מהם בדיוק הפעילויות שלך למען בעלי המוגבלויות, ואיך את מוצאת לך זמן פנוי לכל הפעילויות ההתנדבותיות שלך, בהתחשב בכך שאת גם עובדת וגם מתנדבת בארגון בקול? תודה!

אות השיוויון

נדמה לי שהדבר המרכזי לגבי אות השיוויון היה היותו של האדם בעל מוגבלות שהשכיל והצליח להשתמש בכל האפשרויות הקיימות להתגבר על מצבו מבחינת שילוב בחברה, בלימודים ובתעסוקה. דוגמא לשיוויון המתאפשר כתוצאה מהאמצעים המוקנים כיום בחוק שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות.

אות השוויון

אני באמת לא יודעת למה זכיתי באות השוויון... ואני ממש לא מצטנעת! אם מישהו היה צריך לזכות, זה מנכ"ל גלובס, שייתן דוגמא למעסיקי םאחרים. בעקרון, האות הוא למי שמשתלב היטב בחברה "הרגילה", אז אני מניחה שקיבלתי בעקבות עבודתי בגלובס... אבל (!!!), אני לא ממש שמחה על האות, כיא ני חושבת שעצם זה שהמדינה מעניקה אות על השתלבות בחברה, היא מודה ומתוודה שזה ממש ממש קשה להשתלב, עד שמי שמצליח צריך לקבל פרס. זוהי תעודת עניות למדינה שלנו. זמן.. .שאלה טובה... אני מניחה שאם רוצים משהו חזק חזק, אפשר למצוא לו זמן, זה עניין של כוח רצון. מצד שני, לקחתי עכשיו שבוע חופש מהעבודב כדי ללמוד למבחן האחרון בתואר.. לא תמיד מצליחה לתמרן

Luly4

New member
הי שירה!

יש לי שאלה : יש לי חברה שבדומה לך מתחילה עקב מחלה להתחרש,רציתי לקבל עיצות/הדרכה איך אני כחברתה יכולה לעזור לה. מה אני אמורה לעשות עכשיו ע"מ שנמשיך להיות חברות. קצת קשה לי כי היא לא כ"כ נותנת להתקרב אליה אבל אני מקווה שזה יעבור. בקיצור השאלה היא:איזה המלצות יש לאנשים קרובים,שמישהו יקר להם נמצא בתהליך התחרשות. בסה"כ נשמע לי קצת יותר מסובך לאבד את השמיעה במהלך החיים מאשר להיוולד למציאות כזו,אבל זו רק דעתי.

שאלה לא פשוטה, לולי

אני מנסה לחשוב על חברתי הטובה ביותר, שלא עזבה אותי ושעזרה לי עלבור את הכל.. הכי חשוב זה לתת לה להרגיש, וזה נכון (!!) שזו רק השמיעה.. אולי לא היה נכון להגיד את זה לפני 20 שנה, אפילו 10, אבל היום יש כל כך הרבה עזרים, ואני לא מדברת עכשיו על עזרי שמיעה, אלא כל הטכנולוגיות - פקס, אימייל, סמס, ביפר, פאלם.. האמת, יותר קל להשיג אותי מאשר להשיג אדם שומע
ויותר חשוב מכך - לא לעזוב! להיות איתה כל הזמן! ולמוד יחד איתה איך מסתגלים.. חברה שלי הפתיעה אותי וכשהייתי בניתוח, היא למדה איות אצבעות, כך שיכלנו לתקשר היטב כשחזרתי. חשוב לתת הרגשה שזה לא סוף העולם ושום דבר לא משתנה, חוץ מאולי כמה התאמות קטנות.

Luly4

New member
מפיך זה נשמע הרבה יותר פשוט

כל ההסתגלות למצב החדש. וזה לא בדיוק כך.

רק על עצמי לדבר ידעתי ../images/Emo4.gif

אני מניחה שאם הייתי מאבדת את השמיעה ללא כל מה שמתלווה לזה (המחלה), זה היה לי הרבה יותר קשה... אבל בגלל שהתהליך הזה התלווה למשהו הרבה יותר גדול ומשמעותי (כמעט אובדן החיים), זה נראה לי פעוט... אבל בכל מקרה, זה לא חשוב - הכי חשוב לבנאדם שעובר שינויים בחייו, לרעה, שחבריו יתנו לו הרגשה שדבר לא משתנה בעיניהם...

noreenie

New member
אני מציעה שתעני לשאלות, היכן

שהן מופיעות, שרשור אחד למטה...

0ne Man

New member
ערב טוב לך, שירה! ../images/Emo140.gif

תודה שהסכמת להתארח בפורום שלנו, ואני לאחל לך ולכל הגולשים דיון מרתק ונעים, והמשך ערב מוצלח!

hearing

New member
הי, באתי רק להגיד לשירה בהצלחה!

כמו שהיא מצליחה בכל דבר שהיא עושה בחיים, ומגיעה רחוק רחוק... אין כמו שירה. :) עידו ג

0ne Man

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif

בתפוז אפשר לראות אנשים בשלושה צבעים אופנתיים- שחור לילה כחול ים אדום דם למרבה הצער, המלאי מוגבל....

למעלה