זה מה שעניתי לבצלאל -
" אני אענה לך. אני מבקש, והייתי שמח לצד כותרת של בלוגים נצפים, בלוגים אהובים, מומלצים - "בלוגים אלטרנטיביים". הרי ידוע לכם שהנצפים, האהובים, והממומלצים אלו אותם בלוגים בסה"כ. ושוב מדובר על כמות. כמויות - של אנשים, צפיות, כסף. בסה"כ הפופלארי מקבל במה, ואז מופיע גם שם. בואו תפתיעו, ונפתיע אתכם חזרה - שימו כותרת, או נושא - של בלוגים אלטרנטיבים. בלוגים אלטרנטיבים הכוונה ליותר ביקורות, יותר פילוסופיה, יותר מדעי חברה, רוח. תסתכל בגדול, אל תתקטנן איתי. אתה יודע טוב מאוד שאתה שם דברים שיענו למכנה המשותף הנמוך ביותר. זאת פילוסופיה של כל כלי תקשורת למטרות רווח. אלא שאתם, שמסתמכים על כתבי גולשים, פשוטים רגל. התכנים שאתם מעלים, לא מסוגלים לייצר דיון ועכיבות. השינוי הוא תפיסתי - תפסיקו למספר ולדרג! יצירה אי אפשר לדרג. רכילות כן - כי זה נמדד ברייטינג. כדי שתבין שאני לא בעל אינטרס - אני החלטה על סגירת הבלוג שלי והפסקת הכתיבה קיבלתי. אין לי רצון לכתוב יותר. ויחד עם זה - רבים וטובים, ראויים לקבל במה במסגרת אלטרנטיבית. DUSA35 כתבה על חוויה מול פגועי נפש - ועד שפרסמתם, פרסמתם בשעות הלילה כשאין נפש חייה. היא בצד תקפה ואמרה שאתם מחביאים מידע כזה בכוונה. אז אוקיי - אתה פוחד לפגוע בכל "הנורמלים", "רכי הנפש" שצורכים צהוב ורכילות - ומפחדים פחד מוות מהמילה נפש - סבבה. אתה משתף עם זה פעולה - אחלה. אבל - תן משהו, תן לאלו שרוצים לצרוך. שמעניין אותם הסיפורים של אינה על החוויה האחרונה שלה בסיטואציה דומה. שמעניינים אותה הסיפורים והמבט של DUSA35. שמעניינים אותם הזווית האחרת של עולם הפורנו - שסימור נותן. יש לזה קהל, אתם פשוט משדרים לו שהוא צריך להתחבא. אתם לא מפרסמים את התכנים, ואם כן אז מאוחר. תנו לבלוגרים לכתוב טיזר - אל תוציאו מהקשר. אל תשימו לפוסט שלי "חיוךפוביה" - שפרסמתם והמלצתם - תמונה של סמייל ישל שמש. הרשומה דיברה על ההיפך מסמיילי - ואתם אם התמונות שלכם שהופכות הכל לבדיחה וקלילות. תן מקום לכבד, לחפירות, להתעמקות. DUSA35 מאז אותו קטע למשל, מבקשת באופן צודק של צד שהרגיש שלא מכבדים אותו ואת קהלו שלא יקדמו את רשומותיה. אתם מפספסים את אלו שיכולים לעשות אתכם אתר תוכן שיש בו עוד משהו פרט לשטויות. תנו פינה, עם המאשבים שלכם - גם לתרבות אחרת. תרבות של בחינה מחדש, תרבות של חשיבה, עומק. לא תרבות של חלון ראווה, מציצנות ובות על חוט - זה יש מספיק. "ההוא לא תרם", זאתי התנשקה עם ההוא, עשתה שלישיה עם שניהם, זה שתה קפה בלי קצף, זה מכין תה ושם בתוכו שקדים - דיי עם זה. יש לזה קהל - גם לתכנים הגבוהים יותר יש קהל. למה אתה לא מבקש בלוגרים שיכתבו על תכנית דרמה ישראלית למשל? דרמה ויצירה מקורית - באופן קבוע - כמו השרדות - ונותן לזה במה קבועה? למה אתה לא מעודד כתיבה מאסיבית יותר על יום הזיכרון לרבין? למה - כי אנשים החליטו שזה נמאס להם? האם תשקיע בפרוייקט יום הזיכרון ויום השואה - כמו שאתה משקיע בפרוייקטים של השרדות והאח הגדול? האם תתן למישהו במה - לצד כתיבה על הפרק של האח הגדול - להעלות מאמר שמספר כמה מדובר בנורמות פסולות, מהי ההפשעה על בני נוער, ומהם המודלים לחיקוי שזה מצמח? מה זה אומר על היצירה בארץ? מה זה אומר עלינו? תתן לזה במה קבועה - לא הבלחה חד פעמית. אני לא מעוניין שלכולם תהיה יד בהמלצה על בלוגים נבחרים. המלצות הגולשים כבר יש. כולם זה הרוב, והרוב צורך עמרי חיון - ורק אתם הפכתם אותו ודומיו לגיבורים. אתם לא שאלתם מאיפה המידע, מהיכן הושג, ואיך? הרוב רדוד. תן לנו משבצת של בלוגים אלטרנטיבים. תגיד לי שכן - ואני אציע לך דרכי מיון, איך למיין. אני אסיים עם רשימה של בלוגים אלטרנטיבים ואסביר למה אני מתכוון - לסדר אין קשר - הבלוג של רומי איתן - הכתיבה שלה הזוייה לגמרי, וממכרת עוד יותר. הבלוג של דוסה 35 - אין צורך להוסיף. הבלוג של אינה קריימר - אין צורך להוסיף. הבלוג של סימור - שיא האלטרנטיבה בעיני. הבלוג של דניאל (שבכלל הלך רחוק, ותרבות הבלוגרים היא בדמו) ל-CV יש בלוג נהדר - השילוב שלה בין סוגי אמנות שונים וכתיבה הבלוג של Righteousness - שכותב על שלל נושאים הבלוג של Anne of green gables שכותבת על ספרות. לא לכל הבלוגים פה, אגב, אני מנוי. זאת רק רשימה קצרה. כמובן שאני לא מכיר את כולם. זה תפקידך לחפש יותר פי תגיות של "פילוסופיה, פסיכולוגיה, נפש, אמנות, פורנו(ולא סקס), ביקורת". ופחות "האח הגדול, השרדות, סקס, מתכונים, רכילות, סלבריטיז , כוכב נולד... תוריד מזה, ותעלה בראשון - יהיה יותר קרוב לשיוויון. אני הפסקתי לכתוב. ואתה תמשיך להפסיד בלוגרים שמתבלים בתוך כל הצהוב הזה, אם תמשיך בדרך הזאת של להקטין ראש, ולא לקבל שיש גם צרכנים של תרבות אחרת. לכל אלו ולאחרים שפספתי, והמלצות נוספות תוכל לקבל מעוד אנשים - מגיע משהו שיאכלס אותם, בעמוד הראשי של הבלוגיה. משהו אלטרנטיבי."