שירשור הפרק השבועי - פרק 10

droriko

New member
לא דת הורסת את האנושות

בורות ושנאת האחר הורסת היטלר לא היה דתי, גם לא סטלין, גם לא גנרל פרנקו גם לא מוסליני ואפילו לא סדאם חוסיין ואני חלילה לא משווה אותך ואת חבריך אליהם , אבל קח בחשבון את מה שאמרתי......

FreshF5

New member
כמו שציינו

זו לא הדת זה מה שאנשים עשו מהדת בתור מסורתית (דתיה לייט) כשניסו לכפות עליי בכוח בבית כל מיני דברים שקשורים בדת, התנגדתי וזה רק הרחיק אותי ממנה. כשלא מנסים לכפות עליי בכוח, אני מוצאת שאני עושה דברים מתוך איך שאני מרגישה ולא כי צריך או מצפים ממני.

אורישקי

New member
מה הקשר לעזאזל?

היא שאלה אותו שאלה,ואפילו אמא שלי,שיש לה אח חרדי שגר באלעד,עושה לפעמים קידוש לפני שהוא מתפלל כדי שהילדים שלו לא יירדמו. היא נתנה לו הוכחה מהספר,והוא קולט שהיא מבינה על מה היא מדברת ומבינה יותר טוב ממנו אז מנסה להילחם נגדה,לפני שהוא אומר שדרך ארץ קדמה לתורה,שישים לב למה שהוא אומר.

אתם אשכרה משחקים את משחק 'הפרה העיוורת'.

כמה פעמים שפרה מנסה להפטר מאשר בהדחה? שמת לב לנימוקים שלה כשהיא רוצה להעיף אותו? זה כ"כ שקוף והיא לא מנסה להסתיר את זה.

אורישקי

New member
וואוו...

וראית כמה פעמים אשר ועינב רצו להיפטר משפרה בהדחה?ושמת לב לנימוקים שלהם כשהם רצו להעיף אותו?

זה נכון

הקטע שהם עושים את זה בהדחה לעומת שפרה שנראה כאילו היא תלטה שלט גדול בכל חדר ובו רשום: "בא לי חזיר ברוטב חלב עם נגיעות של גבינה מלוחה מעל". אני יגיד לך עוד פעם אני ממש מקבלת ומבינה את זה שהיא חזרה בשאלה(אני בעצמי חילונית גמורה אבל עדיין מאמינה).

metrosexual

New member
חילונית גמורה ומאמינה לא הולך ביחד

אז את לא גמורה את בין חילונית למסורתית (לא דתיה)

אורישקי

New member
מוזר,כי אני לא מכיר את המילה הזו תלטה

ושימי לב שהם גם מרכלים עלייה...מה שעד כמה שידוע לי היא לא עושה מה יש לך להגיד?

פלדי1

New member
אף אחד לא קלט פה

שההוכחה ששפרה הביאה מהספר בכלל לא היתה הוכחה לענין . ברגע שהיא קראה את מה שכתוב , היא הבינה ששגתה , ונסוגה. באופן בלתי הגון גרמה לכולם להאמין שאשר הוא המתוכח ונמאס לה. באופן כללי ודאי ששפרה הרבה יותר משכילה מאשר בעניני יהדות , אבל כאן נהגה באופן לא הגון ולא ישר.

אכדית

New member
הבעיה שלתורה יש 7000 פרשנויות

כל אחד בוחר מה שנוח לו. בלי קשר לשיפרה אין תרבות דיון. היא באה עם הספר כאילו יש לה הוכחה חותכת, וכשאשר רצה לשאול אותה מה זה לילה לדעתה היא ישר חתכה והוציאה אותו וכחן שלא יודע לקבל דיעות אחרות.

insane sanity

New member
ומה עם זה שהם מקניטים אותה לגבי זה?

מה עם זה שהם לא מקבלים אותה על הדרך שלה? מה עם זה שהם לא מוכנים לקבל אמונה אחרת? מה עם זה שהם כופים את הדת על כל דיירי הבית? מה עם זה שהם עורכים את ארוחת שישי רק בצורה מסוימת, זו שלהם? קצת סבלנות וסובלנות לדעות אחרות לא תזיק להם..

metrosexual

New member
בהתחלה שמחתי שיש דתי

אמרתי אחלה הביאו מכל מגזר אבל עכשיו די כמה דת בתוכנית אחת! חזרה בתשובה אונליין

אתה בטוח שאתה נמצא במדינה הנכונה?

משום מה יש שם אדם דתי, ומשום מה אנחנו נמצאים לפני 3 חגים, ומשום מה כל ה'דת' בתוכניות האחרונות אלו בגלל שלא קורא שם ולא מתפתח שם שום דבר מעניין, ומשום מה אתה נמצא במדינת יהודית!

insane sanity

New member
אבל דיי ראבק! כמה אפשר..

לא חושבת שבאח הגדול במדינות אחרות.. עוסקים בנצרות או וואט אבר. אנחנו במדינת ישראל.. יש שם רק אדם דתי אחד, מתוך כלל הדיירים. חגים אפשר לחגוג בצורות שונות, גם חילוניים חוגגים חגים. ויכולים לקרות דברים מגוונים.. משום מה בחרו להתמקד בזה. זה מרגיש שהתוכנית מתרכזת בדת.. אני התחרפנתי מכל הקטע..

אם שמת לב

כל התפתחויות האחרונות והמעניינות קרו בעיקר סביב החג ובית הכנסת (רנין וונסה, ויכוח בין שפרה לאשר ועוד), חוץ מזה לא קרא שום דבר מעניין באותו זמן ובינינו ערוץ 2 לא עד כדי כך מפגרים אם היה משהו אחר הם היו מראים, תאמיני לי. וזה שדיירי הבית החליטו לחגוג בצורה הזאת זאת החלטה שלהם.

למעלה