לא ...
אני לא מצפה מרנין שתנהיג כי זה לא האופי שלה . אבל אם היה מדובר בסוגיות שממש חשובות לה היא לא תיכנס לעימות מול שי אבל גם לא תשתוק ויחד עם זה תערער את המקום של שי ( ויש גם דרך לעשות את זה ) . העניין עם רנין הוא שקשה להגיע איתה לעימותים . לא בגלל שהיא מבטלת את עצמה אלא דווקא בגלל דרך ההסתכלות שלה על החיים . ולכן היא אהודה על הדיירים בוילה . רנין היא מפונקת ( אין על כך ויכוח , אפילו לא איתה ) אבל יחד עם זה היא גם בחורה חכמה . היא הבינה שמה ששי אמר לה שירת את האינטרסים שלה לטווח הארוך בניגוד למה שהיא רצתה בטווח הקרוב . לבוא ולהתחיל להסיק מכך מסקנות מרחיקות לכת ... לא יודע . אל תשכח שיש שם משחק וכולם משחקים באסטרטגיות . בשלב הזה אסטרטגיות הישרדות ( כולם פרט לצבר ואני אפרט בהמשך ) . שי הפעיל אלימות מילולית כנגד נעמה בסיטואציה מאוד ספציפית . כפי שטענתי עוד קודם , אנשים שחוששים מכאלה דברים מקומם לא בבית האח הגדול . ואני גם סבור שלא פחד הוא מה שמניע כרגע את האנשים שם , בינתיים שי עושה את המלחמות שלהם בבית . וגם מכוון לעבר עצמו את האש של כולם ( גם בוילה וגם בציבור ) . כרגע כל המשתתפים נוהגים מתוך בחירה אסטרטגית כמו אותם הדגים ששוחים מתחת וליד הדג הגדול . הם עושים זאת רק בגלל שזה כרגע משרת את האינטרסים של כולם . וזאת גם הסיבה שהם לא ממש מנסים למרוד בו . בבוא הזמן , כאשר מישהו מהם יחוש סכנה ממשית הם יתחילו להרים ראש . כרגע שי מתמקד בחלשים קרן , איתי , ונסה ועינב . המשותף לכולם הוא הכישורים החברתיים שלהם שלוקים בחסר . ולכן עד כה הדרך של שי לא מפריעה לאחרים . לגבי צבר , הוא האסטרטג הגדול של המשחק הזה . אני לא יודע אם זה יעבוד לו ( זה לא תלוי רק בו , זה תלוי גם בציבור המצביעים ) . אבל הוא באמת היחידי שמתכנן מהלכים קדימה לטווח הרחוק מאוד . אם שי מתכנן 3 מהלכים קדימה צבר מתכנן 20 . וזה משפיע על ההתנהגות שלו עכשיו .