שירשור הפרק השבועי - פרק 10

בואי ננסה לעבוד על הגדרות ...

כאשר אומרים את המילה דומיננטי מה התרגום של זה לפי דעתך ? ובכן אם את תטעני שיש מספר רמות שונות של דומיננטיות אני אסכים איתך . אבל לבוא ולצאת בהצהרה בנוסח " שי משליט טרור בבית " זה קצת מרחיק לכת . שי בעצמו אומר שאם הרוב יעלו משהו שהוא יתנגד לו הוא יקבל את זה . אבל הם לא מעלים שום דבר . אם זה בגלל שהם חוששים או לא , עדיין הם יכולים לבוא רק אל עצמם בטענות ולא אליו . הוא מביע את דעתו ונלחם עליה . וזאת זכותו כפי שזאת זכותם של שאר המתמודדים . זכות שהם לא מנצלים . ולראיה , כאשר מדובר על סיגריות אנשים יודעים יפה מאוד לעמוד על דעתם ולהשמיע קול . אז כנראה שבשאר הסוגיות זה לא חשוב להם מספיק . את כמובן יכולה למתוח ביקורת על הדרך בה שי או כל מתמודד אחר מתבטא . את יכולה לומר שהוא מרים את הקול הרבה . שהוא כוחני . אבל משליט טרור ? קצת קשה לי לחשוב שבמדינת ישראל לא ידעו את המשמעות המלאה של המילה טרור . טרור זה שלטון הפחד כתוצאה ממעשים . אם המתמודדים שם מפחדים להביע דיעה אז זה רק בגלל שהם פחדנים וזה גם ללא קשר לשי . * הכותב הוא לא מהמעריצים של שי . אבל הרגשתי צורך לכתוב את הדברים .

droriko

New member
לפי המילין, טרור משמעו פחד

יש כמהשני סוגים של טרור יש טרור באמצעים אלימים ויש טרור באמצעים לא אלימים . עצם זה שאנשים מפחדים משי פחד מוות,ומוכנים למכור את הערכים שלהם בשבילו מראה לך שזה יותר מסתם משחק חביב.

בכלל לא ...

לפי דעתי זה אומר שהערכים שלהם לא היו מוטמעים בהם . או שהם מאמינים בערכים האלה רק כשזה נוח ולא מאתגרים אותם . שי לא עושה שום דבר יוצא דופן בצורה מוגזמת ( קרי אלימות פיסית או אלימות מילולית אולי פרט לקטע עם נעמה שהיה קטע אישי ) שיצדיק את הטרור שמייחסים לו . למתמודדים שם פשוט נוח להתקפל וזאת תעודת עניות להם הרבה לפניי שזאת תעודת עניות לו . אם הם לא יודעים כיצד להתמודד עם דומיננטיות אז המקום שלהם הוא לא בתוכנית מהסוג הזה . ואני גם חושב שיש שם 7 אנשים שיכולים להתמודד מול הדומיננטיות של שי והם : ונסה , צבר , שפרה , רנין , עינב , יוסי ואשר . העניין הוא שהדומיננטיות של שי כרגע משרתת את כל האנשים הללו בדרך מסויימת ולכן גם הם לא מדברים ( פרט לונסה שכלל לא מחוברת לכל עניין המשחק כרגע ) . סיבה נוספת שחלק מהמתמודדים מניחים לשי להיות דומיננטי היא : שזה מאפשר להם בינתיים לא למשוך את תשומת לב הקבוצה וכך להתחמק מהדחה .

droriko

New member
אתה מצחיק

אתה אומר ששי לא מפעיל אלימות מילולית "חוץ מפעם אחת....". החוץ מפעם אחת הזה לא אמור להקל על החומרה של המעשה , הפעם הזו מספיקה כדי לשדר את המסוכנות שלו , למען יראו ויראו . נתת לא מעט שמות של אנשים שיכולים לתת קונטרה לשי. אם הם כל כך מסוכנים לו, למה הם לא התאחדו כדי למרוד בו? למה הם אמורים לקבל על עצמם שילטון טוטליטרי ? הבן אדם הזה פשוט משפיל אותם ועושה מהם שפוטים שלו לעיני המצלמות (להוציא את ונסה ועינב) אם זו שיפרה שמלקקת לו בצורה שמזכירה לי מאד את עידן קפון ודן מנו , ואם זה צבר ששי אפילו השתיק אותו פעם אחת (כשרנין עשתה סצינות בארוחת שישי) ותפסיק כבר לתת יותר מדי קרדיט לרנין הזאת. ראית מה קרה במשימת השינה? שי ואיתי כל הזמן חילקו לה הוראות כשהתגובה הקבועה שלה היתה להגיד "אוףף אבל אני לא רוצה"(בטון של ילדה) ובכל זאת עשתה את מה שהם ביקשו ממנה . הבחורה מבחינה מנטלית עוד לא הגיע לגיל 12 אז אתה מצפה ממנה שתנהיג?

לא ...

אני לא מצפה מרנין שתנהיג כי זה לא האופי שלה . אבל אם היה מדובר בסוגיות שממש חשובות לה היא לא תיכנס לעימות מול שי אבל גם לא תשתוק ויחד עם זה תערער את המקום של שי ( ויש גם דרך לעשות את זה ) . העניין עם רנין הוא שקשה להגיע איתה לעימותים . לא בגלל שהיא מבטלת את עצמה אלא דווקא בגלל דרך ההסתכלות שלה על החיים . ולכן היא אהודה על הדיירים בוילה . רנין היא מפונקת ( אין על כך ויכוח , אפילו לא איתה ) אבל יחד עם זה היא גם בחורה חכמה . היא הבינה שמה ששי אמר לה שירת את האינטרסים שלה לטווח הארוך בניגוד למה שהיא רצתה בטווח הקרוב . לבוא ולהתחיל להסיק מכך מסקנות מרחיקות לכת ... לא יודע . אל תשכח שיש שם משחק וכולם משחקים באסטרטגיות . בשלב הזה אסטרטגיות הישרדות ( כולם פרט לצבר ואני אפרט בהמשך ) . שי הפעיל אלימות מילולית כנגד נעמה בסיטואציה מאוד ספציפית . כפי שטענתי עוד קודם , אנשים שחוששים מכאלה דברים מקומם לא בבית האח הגדול . ואני גם סבור שלא פחד הוא מה שמניע כרגע את האנשים שם , בינתיים שי עושה את המלחמות שלהם בבית . וגם מכוון לעבר עצמו את האש של כולם ( גם בוילה וגם בציבור ) . כרגע כל המשתתפים נוהגים מתוך בחירה אסטרטגית כמו אותם הדגים ששוחים מתחת וליד הדג הגדול . הם עושים זאת רק בגלל שזה כרגע משרת את האינטרסים של כולם . וזאת גם הסיבה שהם לא ממש מנסים למרוד בו . בבוא הזמן , כאשר מישהו מהם יחוש סכנה ממשית הם יתחילו להרים ראש . כרגע שי מתמקד בחלשים קרן , איתי , ונסה ועינב . המשותף לכולם הוא הכישורים החברתיים שלהם שלוקים בחסר . ולכן עד כה הדרך של שי לא מפריעה לאחרים . לגבי צבר , הוא האסטרטג הגדול של המשחק הזה . אני לא יודע אם זה יעבוד לו ( זה לא תלוי רק בו , זה תלוי גם בציבור המצביעים ) . אבל הוא באמת היחידי שמתכנן מהלכים קדימה לטווח הרחוק מאוד . אם שי מתכנן 3 מהלכים קדימה צבר מתכנן 20 . וזה משפיע על ההתנהגות שלו עכשיו .

droriko

New member
רנין לא אחת שמסוגלת להתמרד באמת

ראינו את זה בריב שלה עם שי אז בארוחת שישי, כשהיא רתחה עליו מזעם והוא באמצעות התקרא לזה כריזמה תקרא לזה כוחנות לא רק שהרגיע אותה גם גרם לה להתנצל בפניו(!!) וזאת למרות שבתוך תוכה היא הרגישה שהוא הלא בסדר (היא גם אמרה את זה לג'ני שעה אחרי)

2 דברים

1 . אמרתי בעצמי שרנין לא בנויה לעימותים מהסוג הזה של פנים מול פנים . היא גם עמדה אז בפוזיציה של מיעוט . היא הערבייה הנוצריה והם היהודים . וזה העמיד הכל בפרספקטיבה אחרת עבורה . במקום שבו אתה אמור לחיות זמן ממושך עם אנשים לא תמהר למרוד בכולם כבר מההתחלה . ורנין בכלל לא הטיפוס שימרוד . אבל במקרה שיגיעו לנקודות מהותיות לרנין , יש מצב שהיא תתחיל לנצל את ההשפעה שלה . לפי דעתי אם זה יקרה ( זאת רק הערכה שלי שמבוססת על תחושת בטן או אולי wishfull thinking ) זה יקרה בעוד דיי הרבה זמן . 2 . אני טוען ( כבר הרבה זמן ) שרנין היא הבחורה שתתפתח הכי הרבה בתוכנית הזו . כרגע רנין מכבדת את האוטוריטה ( שי ) . אבל כחלק מתהליך ההתפתחות שלה יתכן שהדברים ישתנו . אבל זה גם תלוי בהתנהגות של שי . כרגע שי מגן עליה והיא דיי סומכת עליו . לרנין אין כרגע אפילו סיבה להיכנס עם שי לעימות . וזאת כמובן סיטואציה זמנית , השאלה כמה זמנית . והשאלה היותר גדולה היא עד כמה רנין באמת רוצה ליזכות במיליון . על מנת שהדברים יקרו כפי שכתבתי אותם כאן צריך להתקיים המשפט " עם האוכל בא התאבון " עבור רנין . כי המנטאליות הראשונית של רנין היתה כמו של אחת שנסעה לטיול שנתי . עכשיו לאט לאט היא מבינה את המשחק ואת המטרה . ואז השאלה היא : עד כמה היא תהיה מוכנה להרחיק לכת מנקודת המוצא שלה על מנת ליזכות או להוות איום . הנבואה ניתנה לשוטים , אבל בחיי שזה כיף המשחק הזה של הנבואות . שוטים כנראה עושים אחלה חיים ! ( רשמתי לעצמי
)

טלטוש

New member
ועוד איך טרור

אם אתה לא מכיר את הביטוי המילולי של המלה אתה יכול לחפש הן במילון והן בעיתונות. ואם אתה רוצה להתפלסף זה לא המקום. אם היית רואה קצת יותר מאשר את החצי שעה שמראים פעמיים בשבוע תראה ששי מרים את הקול. ששי קובע ולא אכפת לו מה אחרים אומרים.ששי שכבר הגדרתי אותו כבעל כריזמה שמשתמש בה לרעה - הצליח להשתלט על יכולת הויכוח של האנשים. אז, כן, קוראים לזה להשליט טרור.

אז ...

להיות בעל כריזמה ולהרים את הקול בויכוח זה לזרוע טרור ( אני מסכים שזה לא תרבותי אבל טרור ? ) ? להיות דומיננטי זה לזרוע טרור ? ובתוך קבוצה אין כזה דבר שאחד קובע . האחרים מסכימים לקביעה גם אם זה בשתיקה . ועל כך אין לך מה לבוא אליו בטענות אלא לאלה שחולקים ושותקים . זאת דמגוגיה לטעון שהוא האשם .

טלטוש

New member
ונסה וקרן בשיחה אישית

היה במשך היום בערוץ 20 - לא ידעתי לאן לשרשר את זה. ונסה וקרן דנו בקשרים בין בני זוג בתכנית, קרן סיפרה על הנשיקה עם ערן וונסה על הקטע עם איתי. בסופו של דבר ונסה אמרה שהוא חמוד אבל אם הם היו נפגשים מחוץ לסט היא לא היתה שמה עליו. הוא אמר לה שהוא מתחיל להדלק עליה, היא מבחינתה לא בכיוון. המסקנה שלה היתה שהיא צריכה להתחיל להתרחק מאיתי כדי שלא יפגע. לי נראה שלא משנה מה היא תעשה, הוא יפגע בכל מקרה כי הוא בנה עליה.

הפרצוף של שפרה נחשף!!! פשוט גרועה!

הבנתי וקיבלתי את זה שהיא אדם שחזר בשאלה ולא הייתה לי שום בעיה עם כך. אבל כל ההתנגדות שלה כלפי הדת מחליאה. כאילו הדת הוא האויב שלה. וגם אשר ועינב דיברו על זה ששפרה אוהבת להקניט אותם בנוגע לדת ושמנו לב גם לויכוח של אשר ושפרה. שפרה - אם קיבלו אותך כמו שאת אין שום סיבה להציק לאחרים בנוגע לאמונותיהם. שוב, אני ממש אין לי שום בעיה עם זה שהיא חזרה בשאלה רק ההתנגדות שלה לדת.

metrosexual

New member
למה אנחנו צריכים להיות השפוטים של הדת?????.

דת=הרס לאנושות,אור לחלשים!

איתי בל

New member
זו לא הדת שהורסת את האנושות

זה אנשים שהורסים את האנושות דת זה שמהו שיכול להיות באמת מקסים ויפה ואני אומר את זה בתור חילוני כופר חוטא מוחלט דת זה רעיון מאוד טוב... שאנשים טיפשים הפכו לאמונה ברגע שדת זה כבר לא רעיון זו אמונה מתחילים כל המלחמות

איתי בל

New member
זה תרוץ להרוס את האנושות

אם זה לא היה דת זה היה לאום..אנחנו מישראל הם מצרפת בואו נהרוג אותם ואם םא לאום אז לפי ערים ואם לא ערים אז צבע שיער מספיק אנשים נלחמו את אותם מלחמות על גברים נשים שחורים לבנים אפילו בית"ר והפועל ברגע שנכנסת אמונה ברמה הזאתי... יוצא מזה הרבה חיים וגם הרבה מוות

למעלה