שירשור הפרק - פרק 8

Eloola

New member
וכמובן, איך לא -

שי רץ לקרקר סביבה כדי לתפוס זמן מסך בפריים טיים, ושפרה קפצה על הזדמנות הפז כדי לחרמן אותה.

Saladin

New member
יא אללה מסכנה ג'ני.

ישבה עם ארז טל וראתה את התמונות של רנין בוכה ולא היה לה נעים, כי עכשיו גם היא היתה צריכה לבכות או להיראות עצובה כשבעצם היא לא ממש נקשרה לרנין, בטח לא כמו שרנין העמידה פנים שהיא נקשרה לג'ני (רנין הרי מעמידה פנים בכל דבר, בצורה הכי שקופה שקיימת).

אני מניח "שנכשלתם " בהדחה הפעם קמבילי

לא נורא , קורה . יש לי תחושה שתתחילי להתרגל לכישלונות מהסוג הזה ... כמה הפסדת הפעם ? כמה אס אמ אסים שלחת על מנת "לבער את הרוע " ? כמה זה יוצא ? 10 ש"ח ? 20 ש"ח ? 30 ש"ח ? לכמה מתמודדים שלחת אס אמ אסים ? נו האסטרטגיה של להצביע נגד ולהכפיש עובדת לפי דעתך ? לפי דעתי האסטרטגיות של שי כנראה עובדות יותר טוב . ( גם אני רציתי פעם אחת לשמוח לאיד , וזאת הזדמנות מעולה ! ) . ולגבי הבכי של רנין . הסברתי את זה באריכות בתגובה קודמת . אבל לפי דעתי רק אדם קר ומנוכר לא יכול להבין ולהזדהות עם העצב שחשה רנין כאשר החברה הכי טובה שלה שאיתה היא חיה 24 שעות 7 ימים בשבוע במשך חודש ימים מודחת מהתוכנית . חברות שתמכו אחת בשניה ברגעי המשבר וברגעי השמחה המשותפים . חברות ששותפות חיוביות לחוויה החד פעמית הזו . ואחת מהן מודחת . ואת בוחרת ללעוג כהרגלך ולחפש באנושיות את השלילי ? מה זה בדיוק אומר עלייך ? ומה זה אומר זה שאת מרוכזת רק בבעסה ששי לא עף ולא מסוגלת לחשוב על שום דבר פרט לעובדה הזו ?

bibaso

New member
תאמין לי - חשבתי עליך שבטח אתה נהנה

כי בסוף ג'ני לא היתה בטוחה. בעיני ההנאה הזאת חביבה ולא מזיקה. היא קצת דלק למה שעושים פה. אבל אין פסול בעיני שהיא השקיעה באס אם אסים - זה היה כמו לשלוח טופס טוטו שנכשל. ננסה שוב בשבוע הבא. הקטע עם כיבוש עזה לדעתי מכוער ברמות, בלי קשר אם הבכי מעושה או לא. קמבילי אולי תגיד שאנחנו נאיבים אבל נראה לי שגם מישהי לא דרמה קווין היתה בוכה, בסיר לחץ שהם נמצאים בו סף הרגישות גבוה וגם בלי פרידות לא נדיר לראות שם מישהו בוכה.

אין בכך הנאה .

יש בכך מוסר השכל שהחכמים יפיקו מהנעשה . אני בתגובות שלי רק מדגיש את הנקודה הזו . וללעוג לנקודות חולשה כל אחד יכול ... לא רק " חכמי " הפורום . זה אפילו לא אתגר . אבל הרעיון הוא לא לשמוח לאיד אלא להעביר מסר שהדרך היתה לא נכונה . אני מצטרף בהחלט למה שכתבת על הקטע עם כיבוש עזה .

נועה21

New member
זה לא רק היא. חצי מדינה תגרום להדחה של שי

המשימה עדיין לא הושלמה

הממממ....

בהצלחה לכם ולכן עם הפרוייקט החדש שמצאתם ומצאתן לכם ולכן . לא שזה כזה מזיז לי מי יודח ומתי ( יש לי פייבורטים אבל אני נשאר בפרופורציות ) . חשובה לי יותר הדרך בה הדברים קורים . אגב הדיווחים של ערוץ 2 מדברים על עשרות אלפים של אס אמ אסים ( ולא לשכוח שחלק מצביעים מספר פעמים ) . אז אני לא כלכך משוכנע שמדובר כאן ב-"חצי מדינה " . חוץ מזה כפי שאני חוזר ואומר כל פעם . ההצבעה היא בעד ולא נגד . אתם לא בוחרים את מי להדיח אלא את מי להשאיר . ולא משנה כמה תנסו להפוך בזה , זה עדיין ישאר כך .

Saladin

New member
חביבי

קמבילי לא לבד בתחושות שלה, וללעוג למי שלועגים לחולשות אנושיות זה גם ללעוג לחולשות אנושיות ודי קל. ולהתלהם כנגד שי זה יותר מובן מלגבי כל דבר אחר כי שי הוא אלים.

" הכל עובר חביבי " .

אההה .... אז קודם כל אני לא מנהל ויכוח על תחושות . אלא על הדרך להביע אותן . ודבר שני , לא טענתי שזה מורכב או מסובך ללעוג למישהו . אפילו ציינתי שזה לא מהווה אתגר . זה הדבר הכי קל בעולם ! וזה כנראה עוד יותר קל לעשות כן מול אנשים שלא יכולים להגיב לך ( המתמודדים ) . אתה טוען שלהתלהם כנגד שי זה יותר מובן כי הוא אלים ? ואתם מה ? אתם נופת צופים ? לא משתמשים באלימות מילולית ? אתם יותר עדינים בתגובות שלכם על המתמודדים ? אז אם זה יותר מובן שמתלהמים על שי כי הוא אלים . אז זה גם מובן למה פלוני אלמוני ירצה להתלהם על התגובות שלכם כאן בפורום מאותן הסיבות בדיוק . אבל אני באמת לא חושב שאני מתלהם או משתלח . אני רק שם לכם מראה . רוצה להאשים אותי בכיעור שלכם ? בהצלחה . * אני מתייחס ברבים אל אלה שכן משתמשים בשפה מתלהמת ומשתלחת . אלה שטורחים להכפיש ולהשמיץ ולהוציא דיבה . ואני לא מתכוון ישירות אליך דווקא סלאדין . פשוט הנושא עלה בתגובה שלך .

למה אתה מתקיף את קמבילי על בסיס אישי ?

רק בגלל שהיא לא חושבת כמוך ? הרי אתה הטפת להתנהגות שונה - להדגיש רק את הטוב. נו כנראה מילים לחוד ומעשים לחוד...

ואתם מכנים אותי צדקן ?

אתם אלה ששמים את עצמם כמגני הצדק עליי אדמות . ובשם ה-"צדק" ליכאורה מרשים לעצמכם לומר כל דבר וכל הכפשה על כל אדם שפשוט " לא בא לכם טוב " . ואז כאשר אתם חווים את אותה החוויה אתם מפנים את השאלה , אבל למה על בסיס אישי ? ואתם רוצים ללמד אותי צדקנות מה היא ? כאשר את וקמבילי כותבות שאתן שונאות או מתעבות את שי זה לא על בסיס אישי ? כאשר את טורחות לשפוך את כל הביוב מהמקלדת שלכם בלי שום צנזורה עצמית אז זה לא על בסיס אישי ? וכאשר אתם כותבים שרנין או עינב הן טיפוסים בלתי נסבלים זה על בסיס מה ? על בסיס מים ? או שמא על בסיס חלב ?
וכאשר אתם ממשיכים להתקיף ( ולצודד במתקיפים ) את נעמה גם לאחר שהיא פרשה מהמשחק , על בסיס מה זה בדיוק ? אז עכשיו את רוצה להסתתר מאחורי התירוץ של הבסיס האישי ? את מזכירה את הבדיחה על הנער שרצח את הוריו ואח"כ ביקש מהשופט הקלות בעונש כי הוא יתום . אני מטיף להתנהגות שונה - להדגיש את הטוב . אבל חלק מכם הרגישו טוב מאוד להמשיך ולתקוף על בסיס אישי גם את המעומדים וגם את אלה שחלקו על דעתכם . אז הנה אני נותן לכם לטעום קצת מהרעל שאתם מאכילים בו את האחרים . אולי זה סוף סוף יגרום לכם להבין שמה שאתם עושים לאחרים כאן בפורום הוא לא מה שאתם הייתם רוצים שיעשו לכם . כי נדמה לי שקמבילי כתבה פעם שמהות הרוע הוא כל מה שלא עונה למשפט " מה ששנוא עליך אל תעשה לחברך " . נו , אז זה נעים לכם מה שאתם עושים לאחרים ? ורק לציין שאני את כל הביקורת שלי מעביר בצורה מכובדת ומנומסת ולא משתלחת כפי שאתם נוהגים לעשות . וכמובן שלכם יש את זכות התגובה ( דבר שנמנע מהקורבנות העיקריים שלכם ) .

bibaso

New member
מסגרות

יש כאן עירבוב של מסגרות "בסיס אישי" בפורום הוא תקיפת הבנאדם במקום הדעה. שי אינו משתתף בפורום ולכן אין אפשרות לתקוף אותו על בסיס אישי תקיפת שי בפורום היא לא על בסיס אישי אלא על בסיס התנהגותו. בהתאם לחוקי המשחק שמקובלים גם על שי ויתר המתמודדים, תפקידנו כצופים במשחק לשפוט את המתמודדים על בסיס אישי מאד - אישיותם, כאשר הפורום הזה משמש כמקום בו השופטים יכולים להחליף ביניהם ראיות, ודעות על כל אחד מהמתמודדים. האם לגיטימי או לא מבחינה מוסרית "לשנוא" מתמודד במסגרת המשחק או קבוצת כדורגל מסויימת במשחק אחר כל עוד מתקיימת הפרדה בין המשחק למציאות ?? לטעמי, כל עוד מתקיים התנאי הזה? לדעתי האישית כן

bibaso

New member
תיקון טעות עקב זה שפתאום באו אורחים

ושלחתי את התגובה בלי לבדוק מה כתוב - המשפט "תקיפת שי בפורום היא לא על בסיס אישי אלא על בסיס התנהגותו" - האמת - הייתי מוריד אותו לגמרי לו היתה ניתנת לי ההזדמנות. טוב, אכלתי אותה

דע לך

האינטרנט הוא אמצעי תיקשורת לכל נושא ועניין . כתיבה בפורום מזמינה תגובות . ניתן להגיב תגובות חיוביות או שליליות . התגובות השליליות יכולות להתחלק לתגובות ענייניות ברמת הדעה שנכתבה או יכולות להיות ברמה האישית ( מצב שמשתדלים להמנע ממנו ) . מאיפה שאבת את הכלל שהמתמודדים ( נעמה לצורך העניין ) הסכימו שיגידו עליהם שהם " חרא של בן אדם ! " ( ובכלכך הרבה צורות התבטאות ) . אם זה נראה לך טבעי ומקובל אין זה אומר שזה מקובל על כולם ! הם הסכימו להשתתף במשחק . הם גם הסכימו שאנשים יחוו דעתם על התנהגות כזו או אחרת בתחומי המשחק . אבל לא נראה לי שהסכימו לפגיעה במשפחתם ( כמה פעמים קראת דברים בנוגע לבעל של מיקי או הילדים של נעמה ? ) . הם לא הסכימו שלמען ההנאה הסאדיסטית של חלק מהצופים יהיו כאלה שיהרסו את שמם הטוב של אנשים בהכפשות והשמצות . אם תצליח להראות לי שכתוב באיזה שהוא מקום שהמתמודדים הסכימו לכך , אני אסתום לנצח . מה שאתה כותב דומה לדוגמא הבאה : ידוע לכולם שתאונות דרכים מתרחשות בכבישי ארצינו . ולכן כל אדם שעולה על רכב או הולך ברחוב בעצם לוקח את הסיכון שהוא יידרס או יעשה תאונה ולכן לא יכולות להיות לו תביעות כנגד הדורס . כי הוא לקח על עצמו את הסיכון הזה מראש . ובכל זאת , לא כך הם פניי הדברים וטוב שכך ! זה שאדם נכנס לרכב או הולך ברחוב לא מתיר את דמו למרות שהוא לוקח על עצמו כביכול את הסיכון הזה במודע . ויש לעשות הכל על מנת למנוע תאונות ובמקרה שהתרחשו תאונות יש להעניש את האשמים . כעת אני אחזור לנקודה המקורית : המתמודדים באח הגדול הסכימו לשחק משחק והסכימו שישפטו אותם בהתאם למשחק . אבל אף אחד לא נתן את ההסכמה שישפטו אותו בתחומים שהם מעבר לגבולות המשחק . ולכן ניתן לומר שנעמה שיחקה משחק צבוע . וערן השתחצן . ושי לקח את התפקיד הדומיננטי ועשה טעויות שיקול . אין בעיה להעביר ביקורת בגבולות המשחק . אבל כשמישהו גולש מתחומי המשחק והופך את הדברים ומגיב אליהם ברמה האישית אז מוטב לו להבין שהוא מאפשר גם לאחרים להגיב לו ברמה האישית . כי אי אפשר לאחוז בחבל בשני קוצותיו בו זמנית . אי אפשר לשחרר כאן נהרות של ביוב על בסיס אישי כנגד מי שלא יכול להגיב ואז לגלגל עיניים מעלה ולומר " למה אתה מגיב ברמה האישית ? " . בני אדם הם בני אדם בכל מקום . גם כאן בפורום וגם שם בוילה וזכאים לפחות לאותו היחס . מה גם שכאן בפורום מדובר בדמויות וירטואליות ואף אחד בעצם לא יודע מי האחר . גם אם אני ארמוס את שמו של אחד המשתתפים בפורום הוא מחר יוכל ללכת לעבודה או למצוא עבודה ולא תהיה לו בעיה מול חברים ומשפחה ( וגם בפורום הוא יוכל להחליף כינוי ולהתחיל מחדש ) . ואילו בתוכנית הדמויות הן לא וירטואליות ודעת הקהל בהחלט יכולה לפגוע בעתידם . ולכן יש להיזהר במה שכותבים על המתמודדים בוילה אפילו שבעתיים ממה שנזהרים לכתוב על חברי הפורום . זאת דעתי .

bibaso

New member
דעתי בנדון

קודם כל הבהרה קטנה - לא אני התלוננתי על זה שתקפת את קמבילי באופן אישי - טענתי שאפשר לעשות את מה שאתה מכנה "לתקוף מתמודד באופן אישי". דבר שני - הטענה שמתמודד אינו יכול להגיב איננה רלוונטית משום שגם כשאתה כותב "שי מעל בתפקידו כמנהיג, וסיכן את הקבוצה" (הציטוט הוא מהזיכרון) , ובכך אתה גורם לצופה=משתתף בפורום=שופט במשחק לשנות את דעתו על שי - גם לזה הוא לא יכול להגיב. כמובו שדברים בנוגע לבעל של מיקי או הילדים של נעמה לא שייכים, ואין לי ויכוח אתך בנושא זה, אבל משפט כמו " חרא של בן אדם ! " לדעתי לא יפתיע אף מועמד ולא נראה לי שמשפט כזה שנכתב בפורום יש לו השפעה כלשהי על עתידו של מועמד. מה שישפיע בעיקר על שמו הטוב של המועמד הוא בעיקר איך הוא עבר בשידורים של ערוץ2, ערוץ 20 וראיונות בכל מיני תוכניות ועתונים. אם נקח לדוגמא את ערן ונעמה - עם הפורום או בלעדיו לדעתי הנזק דומה. כוחו של האינטרנט בהרס שמו הטוב של אדם מתבטא יותר בהפצת שמועות זדוניות, אני לא רואה איך דברים שנכתבו בפורום הזה, מהסוג "אני שונא את שי" יכולים לגרום לו נזק בעתיד יותר מאשר "שי מעל בתפקידו כמנהיג...". עוד סתם הערה קטנה - אני נגד העלבת מתמודדים בסגנון "שיפרה מכוערת" , אבל זה שונה בעיני מלכתוב "אני לא סובל את שיפרה היא מזוייפת". תשמע - קודם נתקלתי בפוסט על רנין שכתב אחד בשם "שאולי 5" - זה היה בתקופה לפני שנכנסתי לפורום, אני לא יודע אם נתקלת בו, אבל אחרי שקראתי מה כתוב שם, אני רוצה להגיד לך שמה שאנחנו מתעסקים עכשיו או ההתעסקות בקמבילי היא התעסקות בקטנות. אני לא יודע איך דבר כזה עבר בפורום עם תגובת נגד בודדה שטבעה בים של תגובות אוהדות. החלטתי לא להגיב שם מתוך 2 סיבות: א. זה יעלה את השירשור, ואני מעוניין שהוא ייקבר במקום בו הוא נמצא ב. זה בעל קונוטציה פוליטית ויפתח ויכוח שלא ייגמר, ולא ישנה את דעתו של אף אחד. אבל זה די מייאש..

דעתך חשובה בהחלט !

נראה לי שאתה תטען שאני מכבס מילים , אבל אני באמת מתכוון לדקות הבאה : יש הבדל בין הכפשה של אדם לבין ניתוח של המשחק או השחקן . כאשר אני כותב ( ואני מצטט אותך מצטט אותי מתוך הזיכרון לצורך העניין ) "שי מעל בתפקידו כמנהיג, וסיכן את הקבוצה" אני כתבתי את זה בהתייחסות ישירה למשימת המחסור בשינה . כאשר הוא עשה כמעט הכל ( בין אם במודע ובין אם לא ) על מנת לגרום לנעמה לבגוד בשאר המתמודדים . עכשיו תגיד לי אתה , האם זאת הכפשה על בסיס אישי או ניתוח ( = פרשנות ) של הדברים בתוך גבולות המשחק ? אבל תיראה , אני ואתה מתעסקים כאן בדיון אקדמי על קוצו של יוד להנאת שנינו ( לפחות אני נהנה , אני לא רוצה לשים סתם מילים בפיך ) .אבל בתכלס דברים מאוד חמורים מתרחשים כאן בפורום . הן מבחינת הדעות המוצגות והן מבחינת הדרך בהן הן מוצגות . אחת הסיבות שגרמו לי להתחיל לפרסם את הפירסומים אשר פירסמתי הם השירשורים מהסוג שהצבעת עליהם . והם עדיין קיימים . היום למישהי הפריע לשמוע את רנין שרה בערבית ( שפת אמה ) כאשר רנין נשארה לבד בבית . ואפילו טענה שאין לה בעיה עם רנין , רק אמרה שההפקה היתה צריכה להמנע מלשדר את זה בראש השנה . כאילו שרנין ששרה בערבית פגמה לה באווירת החג . אבל זה קצת מוזר לי כי לאון שר כל היום וגם באנגלית . איך זה לא עלה לדיון אף פעם ? ועוד נקודה ( שאני הולך להגיב עליה מייד לאחר שאני מסיים את התגובה הזו לך ) . יש שירשור שלם שעוסק בכך ששפרה ישנה בזמן שחלק מהדיירים היו בבית הכנסת . ואז פתאום כולם מתחילים להסביר את הנושא שזכותה של שפרה לא להשתתף בדבר שהיא לא מאמינה בו . אותי מעניין איפה רוב הקולות הליברליים הללו היו כאשר העלו כאן בפורום את רנין ( הנוצריה ) על המוקד משום שהעזה לקום משולחן הקידוש ( בשוגג על פי טענתה ) . ויש כאלה שהגדילו לעשות כאן בפורום ובאו אליה בטענות עוד לפני שהיא קמה מהשולחן וזה רק בגלל שהיא לא שידרה שהיא נהנית מטקס הקידוש . עכשיו נורא קל לי להביא דווקא את רנין בתור דוגמא כי קל לבטא את זה במילים . אבל הצביעות ועוד תכונות שלא נעים לי אפילו לבטא אותן חוגגות כאן . וזה מה שגרם לי להתחיל להגיב בדרך בה הגבתי . אז בתכלס , לכתוב " חרא של בן אדם " זה לא ממש הדיון כאן . אתה יכול להמשיך לתמוך בכך ואני יכול להמשיך לחלוק על כך . הבעיה היא יותר מהותית מאשר סימנטיקה . הבעיה היא גם הרבה יותר עמוקה . ולפי דעתי היא לעיתים מקבלת ביטוי לא לגיטימי בצורת כתיבה מהסוג שאני מעיר עליו .

bibaso

New member
להתרכז בדברים רק החשובים באמת

בנושא הויכוח האקדמי - ההבדל ביננו הוא אתה אומר שהפורום הוא לדון מתמודדים לפי מהלכי המשחק ואני אומר שהפורום הוא לדון מועמדים לפי מי אהבנו ומרחיב גם ל- מי שנאנו ובנוסף - שאפשר כמין שיחה כזאת גדולה גם להעביר חוויות ורגשות. פורום מהסוג הראשון מתאים לדעתי למסגרת לימודית בנושא התוכנית. בנושא הדברים החמורים באמת - זה בדיוק מה שכתבתי בחלק האחרון של התגובה הקודמת. לדעתי, ולו לפחות מהבחינה האפקטיבית צריך להתרכז בפוסטים כאלה בלבד. התאוריה שלי בנושא היא: אני מעריך שאף אחד לא רוצה להצטייר כ"מטיף הפורום" ויותר קל להצטרף לתגובה על צורת התבטאות שמישהו אחר כתב, מאשר להעלות אותה ראשון בעצמך. אבל אם מישהו שכבר הצטייר כ"מטיף הפורום" העלה תגובה כזאת - הוא יקבל הרבה פחות תמיכה, וגם ישפיע פחות. לכן, לדעתי צריך להתרכז רק בדברים החשובים באמת.

למעלה