שירשור הפרק - 7 - הדחה - 21:00

rosedal

New member
הציעו לערן עבודה חדשה בתוכנית האחות הקטנה

בתור חשפן במועדון גייז, אבל הוא צריך להיות בתוך כלוב חחחחחחח יש לו גם תביעה מהצבא על חשיפת מבצע צבאי וגם מארגונים למען החיות על זה ששילם 100 דולר בשביל שיירו בפרה בהודו אוייי הבן אדם הזה טיפש ויהיר, שטוב שהוא המודח ה3, איזו השפלה!!!

חחח זה עוד כלום

תביעה של האקסית על כך שהוא הזכיר את שמה +שם המשפחה שלה,ופיטורים מהעבודה שלו חחחחחחח

אבא משלם ...

אני מקבל את התחושה ( שצריכה להיות כבר ברורה ) שכף האזניים המכריע של תוכניות הריאליטי הם בני ובנות הטיפש עשרה . מדובר בחבורות של נערים ונערות שכמו בבתי הספר מחליטים בינם לבינם מי מקובל ומי לא מקובל . אצל בני הטיפש עשרה אין רבדים ואין עומק . גם באסטרטגיות ארוכות טווח הם לא כלכך מבינים/ות . השאיפה הראשונית שמניעה את בני הטיפש עשרה היא ללכת אחרי העדר מתוך ציפיה להיות חלק מהעדר . וכמו בלהק של דגי סלומון מספיק שאחד או אחת תשנה כיוון אז כל שאר הלהק ישנה את כיוונו . בני הטיפש עשרה כן מבינים בצביעות ואפילו מעריכים צביעות . והם מאוד אוהבים אנשים מהסוג של יוסי שאפשר להסתלבט עליהם . הם גם אוהבים את הנון קונפרמיסטיים מתוך המחשבה שהם " כאלה מאגניבים " . מתוך בחינה מעמיקה של המתרחש בתוכנית האח הגדול אני מתרשם כי שוב פעם מדובר בלהק של בני/ות טיפש עשרה שמרגישים נורא טוב עם עצם היכולת שלהם " להכריע גורלות " . וכל תוכניות הריאליטי מוכיחות שוב ושוב כי לא רק שנכון להגביל את זכות הבחירה לכנסת ולממשלה למעל גיל 18 אלא אולי להעלות טיפה את הרף לגיל 21 . לכל בני הטיפש עשרה מדובר בשאלה החשובה איך הם משפיעים על העולם שסביבם . לקחת חלק ולהיות חלק מהקבוצה המנצחת וה"צודקת" כביכול בעיניי עצמם . אין להם גם בעיה לשלוח 50 אס אם אסים כל אחד או אחת כי אבא משלם ... האח הגדול הוא התוכנית האולטימטיבית של האחים הקטנים זבי החוטם ולבושי המותגים . לא שזה רע , רק צריך לקחת את כל האינפורמציה הזו בחשבון כאשר מתחברים לתוכניות מהסוג הזה . בסופו של דבר מי שיכריע על המנצחים או המודחים זה אותו הנחיל עם האקנה שמשתמש בתוכנית כפלטפורמה למשחק הפופולאריות הכי ותיק . מי הכי מקובל בכיתה ?

droriko

New member
אז איך אתה מסביר את זה שנעמה ושיפרה עלו

שיפרה היא ממש לא טיפוס שמוצא את עצמו מקובל בחברה של תיכון(כבר כתבתי שהיא בטח היתה הפריקית המוזרה בצעירותה) ונעמה היא בכלל על תקן מורה (!!!) ועוד את מי הם ניצחו? את ערן שלפי התפיסה שלך היה צריך לעקוף אותם ב-10 סיבובים. כי הוא בדיוק הטיפוס שתיכוניסטים אוהבים , הוא ממש אחד מהם במנטליות שלו. הוא מה שבתיכון קוראים לו מאאגניב

אלה רק השערות אבל ...

כתבתי שבני נוער אוהבים נון קונפרמיסטיים . שפרה עונה להגדרה הזו בדיוק . ערן נתפס כהחתיך של השכבה שכל הבנות נעלבות ממנו . וכעת זה זמן הנקמה מבחינתן . כלפיי נעמה וכלפיי יוסי יש עדיין סוג של כבוד כלפיי אוטוריטות . נעמה היא מורה ויוסי הוא ההורה המבוגר ( פרט לכך שהוא משעשע ומצחיק במין הומור משובב נפש ולא מתוחכם של בני נעורים ) .

droriko

New member
להגיד שבני נוער יצביעו למורה מתוך כבוד

זה נשמע מופרך. בתקופה שנאי הייתי בתיכון (10 שנים אחורה) שנאנו את המורים בטירוף. זה לא שנות ה-60 שכשהמורה היה נכנס לכיתה היית עומד דקה מתוך כבוד אליו . היום זה אפילו יותר גרוע . היום לקלל מורה זו הנורמה, ואם היא מתנהג ת לא בסדר אפשר להרביץ לה "כדי לחנך אותה קצת" .

droriko

New member
ואתה גם סותר את עצמך

מצד אחד אתה אומר שילדים הולכים בתלם אחרי כללים חברתיים (בצדק) ומצד שני טוען שיש להם חיבה דווקא לאנדרדוגים , אלה שהחברה מקצה מתוכם.

זאת לא סתירה .

ילדים הולכים בתלם אחרי כללים חברתיים שהם שונים בתכלית ( ובמכוון ) מהכללים החברתיים של המבוגרים . בעיני בני הטיפש עשרה להיות שונה = " מאגניב " . אבל להיות שונה מחוץ לחברה או מוקצה מהחברה = מעאפן . שים לב טוב טוב את מי בני הטיפש עשרה אוהבים להעריץ . את תרבות הפאנק ( שזה חבורות של אאוטסיידרים כביכול ) . או את תרבות הגותי . לבני נוער יש כללים משל עצמם שמגדירים עבור עצמם מה עונה להגדרה של מגניב בעיניי עצמם . ולמתבונן מהצד זה באמת לא כלכך מובן . אבל בתכלס כולנו היינו שם וחלקינו עדיין שם . אז אני לא חושב שזה בא למישהוא בהפתעה מה שאני כותב .

droriko

New member
פאנק? באיזה עשור אתה חי?

רוב הנערים שומעים טראנסים וה"אשכנזים" שביניהם גם חוטאים מדי פעם בגלגלצ כך זה היה כשאני הייתי בתיכון, כך זה גם היום.

טעות .

טעות לחשוב שאיך שאתה היית כולם כאלה גם היום . ולגבי הפאנק ... זאת יותר שאלה של איפה אתה נמצא ( גיאוגרפיה ) מאשר באיזו תקופה אתה חי ( היסטוריה ) . בת"א יש סצנה דיי מכובדת של פאנקיסטים וגותים וגם של פריקים ( שאנטי שאנטי ) ומטאליסטים ועוד כל מיני אופנות ותרבויות ( גם ערסים שמתכחשים להיותם ערסים ) . אני ממליץ לך לעשות טיול קצר במרכז ת"א וליד כיכר צינה ( דיזנגוף ) פעם בלילה ...

droriko

New member
רוב אלה שיושבים אגב הם בכלל לא תל אביב

זה פשוט המשכן הארצי שלהם , רק שם הם יכולים לשבת בשקט מבלי לחטוף מכות .....

droriko

New member
וקשה לי לראות

את כל הפנקיסטים מסמסמים בהמוניהם לאח הגדול זה הכי לא פאנק שיש

לא יודע לגבי זה

אבל עובדתית הם קיימים . ובת"א הם גם לא מחזה כזה נדיר ... אבל אנחנו גולשים מהנושא . לפי דעתי יש השפעה ניכרת לבני/ות הטיפש עשרה על התוצאות של התוכנית . ואפשר גם להסתכל מעט בפורום ולהתרשם כך . חלק הפכו את זה לאיזה תוכנית צבאית לכיבוש חצי האי סיני שוב כולל מפות וחלוקה ליחידות , מטרות מוגדרות וייעדים . משום מה זה לא נראה לי כמו התנהלות של אנשים בוגרים . אבל שוב ... זאת רק ההתרשמות שלי .

droriko

New member
הפורום מאוכלס ברובו על ידי בני 18 ומעלה

אם אתה מחפש פורום אמיתי של טינאייג'רס לך לפורום של קשת (רק אל תשכח לחזור אלי עוד 5 דקות כדי לקבל כדורים לכאב ראש)

הגדרה קולעת .

הפורום של קשת הוא בכלל סוג של ביזיון . ולא בידיוק אילן שיש להאחז בו ( ואני יודע שגם לא נאחזתה בו ) . אבל אני לא התכוונתי ספציפית לפורום הזה אלא לכלל הפורומים שעוסקים בתוכנית . הביקורת שלי לא מופנית כלפיי קוראי הפורום הספציפי הזה . ולמעשה זאת לא בידיוק ביקורת כי אם תיאור מצב כפי שאני רואה אותו . אם תסתכל על התוצאות ועל התנהלות הפורומים ( במושג הרחב ) תבין שללהק בני/ות הטיפש עשרה יש השפעות עצומות על גורל המשחק . וזאת היתה כוונתי מלכתחילה . לגבי הגדרתך : " הפורום מאוכלס ברובו על ידי בני 18 ומעלה " אני יכול להעיד שזו גם התרשמותי בכל הנוגע לפורום הנ"ל . אבל גם בני 18 הם עדיין בתחום הגליאים של בני הטיפש עשרה להזכירך . ושוב אין עם זה שום בעיה ! אני רק מתאר את המציאות כפי שהיא .

זה אמנם נשמע קצת מופרך ...

אך אני חושב ( או בוחר להאמין , תלוי בדרך ההסתכלות ) שבכל זאת מתקיים כבוד לאוטוריטות . זה מאוד באופנה בקרב בני טיפש עשרה לומר בריש גלה שהם לא אוהבים את הבית ספר או את המורים . אבל אני לא קונה את זה כלכך מהר . לגבי נעמה באופן ספציפי יכול להיות שפשוט הנקמה בחתיך של השכבה יותר בוערת מאשר הנקמה במורה .

בלאגנית

New member
אויש באמת אתה בעצמך מסתבך עם עצמך

ורוצה לצאת טוב מכל הניתוחיישן שלך לפי ההודעה הראשונה שלך ,ערן היה צריך להיבחר על ידי אותם "התיכוניסטים המגניבים"...

לפסול זה מאוד קל ...

תני תאוריה נגדית ואז נוכל לנהל דיון . עובדתית יש לחלק מקהל הצופים תחושה שכך הם פניי הדברים .

N o a m V

New member
דווקא אתה טועה

בייחוד אחרי ההדחה של היום ניראה לך שממוצע הגילאים שמצביעים הוא מתחת ל-18 ? אם הוא אכן היה ככה אז לדעתי ערן היה נישאר כי הרבה בנות בטח ירצו להמשיך לראות אותו על המסך וממש לא יעדיפו את נעמה, אישה בת 34 לא הכי ניראת טוב בבית ואין מצב שתפתח יחסים עם איזה משתתף בבית .

קפרי

New member
../images/Emo45.gif-הכי צודק בעולם, מודה שלא הייתי מצליחה

לכתוב כפי שהסברת-ולכן אחרי הפעם הראשונה הפסקתי להצביע, בין כה קולי לא נשמע ונבלע בין להק בני/הטיפש עשרה...

למעלה