אבו מישמיש
New member
תבשיל גרגרי חומוס וירקות
מצרכים: • 1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה (או לפחות מספר שעות) במים קרים • 1/4 כוס שמן זית מעולה • בצל סגול גדול (או בצל יבש רגיל) • 3 גזרים חתוכים לקוביות • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות • 1/2 כרוב פרוס לרצועות דקות • 2 זוקיני ירוק או קישואים רגילים חתוכים לקוביות • 1 כך גדושה כורכום • 1/4 כפית כמון • מלח • פלפל שחור • 1/2 כוס אפונה קפואה (אופציונלי) • עלי כוסברה קצוצים ללא הגבעולים (אופציונלי, למי שאוהב כוסברה) הכנה: • מבשלים את גרגרי החומוס במים קרים כ-45 דקות עד שיהיו רכים, אך לא רכים מדי (הם צריכים להשאר שלמים). מוציאם ומסננים. • בינתיים מקלפים את הבצל וחותכים לקוביות די קטנות. • במחבת רחבה וכבדה מטגנים את קוביות הבצל כ-10 דקות, על אש בינונית. • מקלפים וחותכים את הגזרים לקוביות • מוסיפים למחבת את קוביות הגזר, הפלפל האדום ואת רצועות הכרוב וממשיכים לאדות על אש בינונית עוד כ-20 דקות. • מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל וממשיכים לאדות תוך ערבוב מדי פעם. טועמים ותקנים טעמים. • מוסיפים את קוביות הקישואים והאפונה הקפואה, וממשיכים לאדות כ-30 דקות נוספות. • לשים לב שיש כל הזמן מעט נוזלים בתחתית המחבת, אם יבש להוסיף כף או שתיים של מים שלא יישרף. • בסיום הטיגון ניתן להוסיף עלי כוסברה קצוצים למי שאוהב את הטעם. מנת תוספת צבעונית יפה וטעימה מאד.
מצרכים: • 1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה (או לפחות מספר שעות) במים קרים • 1/4 כוס שמן זית מעולה • בצל סגול גדול (או בצל יבש רגיל) • 3 גזרים חתוכים לקוביות • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות • 1/2 כרוב פרוס לרצועות דקות • 2 זוקיני ירוק או קישואים רגילים חתוכים לקוביות • 1 כך גדושה כורכום • 1/4 כפית כמון • מלח • פלפל שחור • 1/2 כוס אפונה קפואה (אופציונלי) • עלי כוסברה קצוצים ללא הגבעולים (אופציונלי, למי שאוהב כוסברה) הכנה: • מבשלים את גרגרי החומוס במים קרים כ-45 דקות עד שיהיו רכים, אך לא רכים מדי (הם צריכים להשאר שלמים). מוציאם ומסננים. • בינתיים מקלפים את הבצל וחותכים לקוביות די קטנות. • במחבת רחבה וכבדה מטגנים את קוביות הבצל כ-10 דקות, על אש בינונית. • מקלפים וחותכים את הגזרים לקוביות • מוסיפים למחבת את קוביות הגזר, הפלפל האדום ואת רצועות הכרוב וממשיכים לאדות על אש בינונית עוד כ-20 דקות. • מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל וממשיכים לאדות תוך ערבוב מדי פעם. טועמים ותקנים טעמים. • מוסיפים את קוביות הקישואים והאפונה הקפואה, וממשיכים לאדות כ-30 דקות נוספות. • לשים לב שיש כל הזמן מעט נוזלים בתחתית המחבת, אם יבש להוסיף כף או שתיים של מים שלא יישרף. • בסיום הטיגון ניתן להוסיף עלי כוסברה קצוצים למי שאוהב את הטעם. מנת תוספת צבעונית יפה וטעימה מאד.