שלב ההצבעות - הסבר והבהרה

תבשיל גרגרי חומוס וירקות

מצרכים: • 1/2 כוס גרגרי חומוס מושרים לילה (או לפחות מספר שעות) במים קרים • 1/4 כוס שמן זית מעולה • בצל סגול גדול (או בצל יבש רגיל) • 3 גזרים חתוכים לקוביות • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות • 1/2 כרוב פרוס לרצועות דקות • 2 זוקיני ירוק או קישואים רגילים חתוכים לקוביות • 1 כך גדושה כורכום • 1/4 כפית כמון • מלח • פלפל שחור • 1/2 כוס אפונה קפואה (אופציונלי) • עלי כוסברה קצוצים ללא הגבעולים (אופציונלי, למי שאוהב כוסברה) הכנה: • מבשלים את גרגרי החומוס במים קרים כ-45 דקות עד שיהיו רכים, אך לא רכים מדי (הם צריכים להשאר שלמים). מוציאם ומסננים. • בינתיים מקלפים את הבצל וחותכים לקוביות די קטנות. • במחבת רחבה וכבדה מטגנים את קוביות הבצל כ-10 דקות, על אש בינונית. • מקלפים וחותכים את הגזרים לקוביות • מוסיפים למחבת את קוביות הגזר, הפלפל האדום ואת רצועות הכרוב וממשיכים לאדות על אש בינונית עוד כ-20 דקות. • מתבלים בכורכום, כמון, מלח ופלפל וממשיכים לאדות תוך ערבוב מדי פעם. טועמים ותקנים טעמים. • מוסיפים את קוביות הקישואים והאפונה הקפואה, וממשיכים לאדות כ-30 דקות נוספות. • לשים לב שיש כל הזמן מעט נוזלים בתחתית המחבת, אם יבש להוסיף כף או שתיים של מים שלא יישרף. • בסיום הטיגון ניתן להוסיף עלי כוסברה קצוצים למי שאוהב את הטעם. מנת תוספת צבעונית יפה וטעימה מאד.
 
פרחי כרובית אפויים

כרובית בתנור או טוסטר אובן, קל ביותר להכנה ומתאים כתוספת או מנת פתיחה או סתם נשנוש בריא בין ארוחות. מצרכים: * כרובית גדולה ויפה * שמן זית * מעט מלח גס * פלפל 4 טעמים גרוס * מעט לימון * פטרוזיליה ונענע קצוצים הכנה: מפרידים את פרחי הכרובית ושמים בסיר מלא מים עם מעט מלח, משרים לרבע שעה כדי לנקות שאריות לא רצויות. מסננים את הכרוביות, מחזירים לסיר הריק (אין צורך במים עכשיו) ושמים לאידוי על הגז כאשר הסיר מכוסה ואטום. כאשר הכרוביות רכות מספיק אבל לא יותר מדיי, מוציאים, שוטפים במים קרים ושמים בתבנית משומנת. מושחים על הכרוביות בנדיבות שמן זית מעורבב עם מעט לימון בעזרת מברשת. זורים מעט מלח גס, פלפל גרוס, ואפשר להוסיף עוד תבלינים לפי טעמכם האישי, אבל מומלץ לא להגזים. שמים בתנור או טוסטר אובן בחום בינוני (לא לכסות) עד שפרחי הכרובית מקבלים גוון זהוב-חום. זורים פטרוזיליה ונענע ומגישים. בתאבון!
 
פשטידת תרד וירקות

מצרכים: תרד - לקצוץ כמות של כ 2 כוסות בצל גדול קצוץ גזר חתוך לקוביות ברוקולי חתוך דק מעט כרישה 2 ביצים גבינת קוטג' אפשרות לציפוי - גבינה צהובה מגוררת עם פרמז'ן תיבול: 2 כפיות מלח פלפל לבן רוזמרין טימין הכנה: את התרד בינתיים שמים בצד, ומאדים את שאר הירקות עד שהם מתרככים. מוסיפים את התרד לעוד כמה דקות אידוי. לאחר האידוי מקררים קצת בצד, ואחרי זה מעבירים את הכל למעבד מזון. קוצצים במעבד המזון עד לקבלת מחית גסה (לוודא שהירקות לא הופכים לדייסה, אלא לחתיכות קטנות) מוסיפים מלח פלפל לבן, קוטג', ואת הביצים אחת אחת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. את הכל מוסיפים לתבנית משומנת היטב. זורים טימין ורוזמרין. אפשר להוסיף את הציפוי של הגבינה הצהובה או פרמז'ן אם רוצים. שמים בתנור/טוסטר אובן מחומם כמה דקות לפני לחום של 200 מעלות לכ 40 דקות. להוציא אחרי שבודקים עם קיסם עץ במרכז הפשטידה והוא יוצא יחסית יבש.
 
לביבות חצילים קלויים עם גבינה בולגרית

לביבות חציליים קלויים עם גבינה בולגרית המצרכים: 2 חצילים קלויים וקלופים 1 גמבה קלויה וקלופה 150 גרם גבינה בולגרית פלפל, מלח לא צריך כי הגבינה מלוחה 1 כפית בזיליקום יבש או כמה עלים טריים קצוצים. 1 ביצה 5 כפות פירורי לחם מתובלים ההכנה: שמים את החצילים הקלויים והגמבה הקלויה במסננת ונותנים לנוזלים לצאת. לוקחים את החצילים והגמבה וחותכים אותם בסכין לחתיכות ( כמו שחותכים סלט ירקות) בצורה גסה. אליהם מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומפוררים אותה ביד. מוסיפים פלפל ובזיליקום ומערבבים ביד היטב. טועמים. למי שלא מספיק מלוח יכול להוסיף מלח. אני לא הוספתי ויצא נהדר. עכשיו אפשר להוסיף את הביצה ואת פירורי הלחם. לערבב היטב שוב בידיים ולהכניס למקרר להתייצבות. לאחר כשעה להוציא מהמקרר. לפרוס נייר אפייה על תבנית גדולה ולשמן אותה היטב! ליצור עם ידיים מעט רטובות לביבות, ולהניח על גבי הנייר. להכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות ל30 דקות. להוציא את התבנית ולהפוך בזהירות עם מרית את הלביבות לצידן השני. לאחר עוד 20 דקות כשהשחימו יפה להוציא מהתנור. לא לגעת בהן עד שיתקררו. מעט, כ- 10 דקות. זהו, אפשר להגיש עם סלט ליד. נהדרות
 

peporain

New member
../images/Emo45.gif

גם את זה ניסיתי. טעים מאוד, הוספתי גם ממרח עגבניות מיובשות, יאמי :)
 
פשטידת חצילים ופטריות ללא פחמימות

מתכון לפשטידת חצילים ופטריות ללא פחמימות וללא גלוטן תבנית 20 על 20 המצרכים: | 1 חציל 2 בצלים 1 חבילת פטריות מסוננת ושטופה ( אפשרי כמובן גם טריות) 2 בצלים 1 קצת פחות מכפית מלח 1/2 כפית פלפל 1/2 כפית אבקת שום 1 קוטג' 5% - 250 גרם 3 ביצים ההכנה: החציל - לפרוס לפרוסות, לפזר מעט מלח על הפרוסות ולהניח למרירות לצאת ( כחצי שעה לערך). לשטוף את החצילים מהמלח ולהכניס אותם לתנור, על גבי נייר אפייה מרוסס בשמן או מרוח עם שמן ב-180 מעלות לכ- 40 דקות עד שהחצילים ישחימו. להוציא מהתנור ולחתוך לחתיכות גסות כל פרוסה . אני חתכתי לרבעים. את כל החלק הזה של החצילים אני עשיתי יום קודם. לקצוץ 2 בצלים ולטגן אותם בספריי שמן במחבת. כאשר מתחילים להיות שקופים מוסיפים את הפטריות ותבלינים. נותנים לזה להתבשל יחד כ- 5 דקות. לקראת הסוף להוסיף את החצילים החתוכים לתערובת, לערבב ולתת להם עוד דקה יחד עם ה"חברים" כדי שייתפשו טעמים. בקערה גדולה לשים חלמונים ולערבב יחד עם הקוטג'. לערבב היטב. להוסיף את הירקות החמים ולהניח בצד. בקערת הקצפה להקציף את 3 החלבונים לקצף יציב כ- 3 דקות. לאחד את הקצף עם הירקות בזהירות ובעדינות. לרסס בספריי שמן תבנית, להניח העיסה ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ-50 דקות או עד שהפשטידה מתייצבת ושחומה למעלה.אפשר וכדאי לנעוץ קיסם ולראות שאינו יוצא רטוב מדיי...
 
מאפה חצילים ועגבניות

תמונה אצלי בבלוג http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1701510 מאפה חצילים ועגבניות המצרכים ל- 4 מנות 2 חצילים פרוסים ואפויים מבעוד מועד 2 עגבניות פרוסות 3/4 כוס עד כוס גבינה צהובה מגוררת מלח,פלפל לרוטב האדום: רסק עגבניות 250 גר' כף פפריקה אדומה כפית של אבקת שום מלח, פלפל 1/2 כוס מים אולי מעט יותר הכנת הרוטב: על מחבת טפלון עם ספריי שמן, לשים את הרסק והתבלינים ולתת לטעמים "להיפתח " כדקה אחת. לאחר מכן להוסיף את המים. אם הרוטב עדיין סמיך להוסיף עוד מים עד שיהיה מעט נוזלי. להרתיח ולכבות את האש. לרביכה: 1 כוס חלב 1/2 כף אבקת מרק כף קמח 1 ביצה הכנת הרביכה: לבשל הכל על האש תוך כדי ערבוב מתמיד כדי שהביצה לא תהפך לחביתה. הערבוב הוא כשתי דקות בסה"כ עד שהתערובת מסמיכה. להרכבת המנה: בתבנית פיירקס מרובעת של 20על 20 שמים 4 כפות מהרוטב האדום, שיכסה את כל התחתית. אפשר לפזר עם כף. מעל הרוטב שמים את פרוסות החצילים האפויות ,מעליהן, שכבה של פירורי גבינה צהובה ומעל לשים מעט מלח ופלפל . שוב חוזרים על כל התהליך מהתחלה:רוטב, חצילים,עגבניות וגבינה צהובה. מעל כל זה שופכים את הרביכה שתכסה את כל החלק העליון. מכניסים לתנור שחומם מראש ל200 מעלות: 15 דקות ראשונות ב-200 ולאחר מכן להוריד ל180 מעלות לעוד כ30 דקות. המאפה מוכן כשמתחיל להזהיב קלות בחלקו העליון.
 
פשטידת קישואים דלת קלוריות

החומרים הדרושים: 5 קישואים בינוניים מגוררים בפומפיה 1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן בכף שמן זית 1/2 קופסא של גבינה בולגרית 5% מפוררת ביד 1 קופסא גבינה לבנה 5% 2 ביצים XL 50 גרם גבינה צהובה מגוררת ( יש עכשיו 9% ) 3/4 כוס קמח פלפל לפי הטעם מעט שמן זית לשימון התבנית אופן ההכנה: סוחטים מעט את הקישואים המגוררים מעל מסננת ומעבירים לקערה. מטגנים את הבצל עד לריכוך והזהבה קלה. מערבבים בקערה את הקישואים עם הבצל המטוגן, הגבינה הלבנה, הביצים והגבינה הבולגרית. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב. מוסיפים את הקמח והפלפל ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. משמנים תבנית חד פעמית קטנה במעט שמן זית ומעבירים את התערובת לתבנית. מפזרים מעל את הגבינה הצהובה המגוררת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180-190 מעלות . אופים בין 40-50 דקות, עד שהפשטידה משחימה מלמעלה ורכה ומבפנים. מגישים עם סלט קטן בצד ונהנים !
 
למעלה