שרשור היכרות לימות החגים

סיריוס, ../images/Emo63.gif ../images/Emo45.gif

קראתי את השירשור, וכשהגעתי לכאן, רציתי לבדוק את הלינק. עוד לא עשיתי זאת מפאת קוצר הזמן, וגם לא בדקתי עדיין את הקובץ, אבל זה קורץ לי מאד. מבטיחה לקרוא ולהביא את חוות דעתי (אני יודעת שהפידבק הוא דבר חשוב), אבל זה יקח קצת זמן.

S i r i u s

New member
תודה לך! אשמח לשמוע תגובות ../images/Emo9.gif

זה עושה לי טוב לדעת מה אנשים חושבים.

inbal76

New member
בכל זאת עוד קצת עובדות על עצמי

לא חושפניות מידי... בת 28 (אבל את זה יכולתם לדעת מהכרטיס) בעלת תואר ראשון ציפורית לילה (ומנסה נואשות לשנות את זה) קוראת הרבה מד"ב ופנטזיה (אבל גם מיינסטרים פה ושם, וגם ספרי ילדים) סובלת מ-OCD משקפופרית (ובכלל חנונית גאה. אחרי סיום התיכון קניתי ספר לימוד בפיזיקה ולמדתי לבד את הפרקים שלא לימדו אותנו לבגרות (על תורת היחסות)! ) אוהבת לבשל אבל לא מצטיינת בזה בינתיים (תחביב חדש אצלי, עד לפני כחצי שנה המקסימום שלי היה פנקייק וחביתה) בוכה בקלות בסרטים (ובתוכניות טלויזיה, ובחדשות...) חובבת טריוויה, חידות הגיון, תשבצי היגיון (חנונית כבר אמרתי?) אתאיסטית (כמו הרוב כאן, מסתבר) היתה לי ילדות מאושרת יחסית. סדרות טלויזיה שאוהבת/אהבתי: אוז, בנות גילמור, הבית הלבן, משפחה בהפרעה (אם יש לכן "יס" - תראו!), המשרד, קוויר בעיר (הגרסה הבריטית המקורית ל"הכי גאים שיש" ואין מה להשוות), הסימפסונים, וויל וגרייס, ועוד. סרטים שאהבתי במיוחד: מועדון קרב, ממנטו, כל סרטי מונטי פייתון, רוב סרטי וודי אלן (אך לא מהשנים האחרונות!), הטוב הרע והמכוער, כולם בסדר, סינמה פאראדיסו, ועוד ששכחתי. מפחדת מנחשים, מזריקות ומחטים בכלל, בתי חולים. עצלנית. לא יכולה לסבול ריח של סיגריות (ומריחה אותן מקילומטר). שונאת במיוחד: אנשים שמעשנים איפה שאסור (בקניונים בעיקר!) שדרני רדיו שמלחששים בלילה, דיבורים ברדיו בכלל, רגל קרושה, לקום מוקדם בבוקר, את המצב הפוליטי והחברתי במדינה, גשם כבר אמרתי? במיוחד גשם שיורד *עלי*. לא לוקחת לעולם תרופות לאחר תאריך התפוגה וגם זורקת לפח כל דבר מהמקרר עם התאריך של אתמול. (דבר שהיה משגע את הורי כשגרתי בבית) בילדותי שנאתי טיולים. היום אני מאוד אוהבת. לימדתי את עצמי לתכנת לבד בסביבות גיל 11. משתדלת מאוד לא לקנות מוצרי קוסמטיקה שנוסו על בעלי חיים. טוב זה מספיק בינתיים.

efroch99

New member
חנונית וילדות מאושרת?

חשבתי שזה אוקסימורון. חנוניות זה לא הפתרון של כל הילדים הלא מקובלים? לפחות אצלי זה היה ככה. לגבי עישון, את מיליטנטית שמרימה את הקניון בצעקות (ועושה פדיחות למי שנמצא איתך), או אוכלת את עצמך מבפנים?

inbal76

New member
בילבלת בין הביצה והתרנגולת ../images/Emo8.gif

חנוניות
זה לא הפתרון של הילדים הלא מקובלים, אלא זאת הסיבה שהם לא מקובלים... בכל אופן בילדות ממש, כלומר לפני גיל ההתבגרות, החנוניות שלי עוד לא ממש "פרצה החוצה", ולמזלי יצא ששתי הילדות הכי מקובלות בשכבת הגיל שלי היו שכנותי וחברותי הטובות מגיל צעיר מאוד, ככה שבזכותן הייתי גם אני "במרכז העניינים" למרות שאני ממש לא הטיפוס. מגיל 13-14 בערך זה באמת כבר היה הרבה פחות אושר. אך בכיתה ח' התחברתי עם חנונית נוספת, שעזרה לי להעביר גם את שנות התיכון בפחות בדידות מהחנון הממוצע, אולי. בכל אופן התכוונתי לילדות ממש, לא לשנות ההתבגרות. את הילדות אני זוכרת באמת כמאושרת. לגבי עישון - ראית את הפרסומת שהיתה בטלויזיה עם המלאכים: "הגיע עוד ביישן..." - אז זאת אני. סובלת בשקט, אבל בלב מדמיינת את עצמי שולפת אקדח, מצמידה להם אותו לגב ומוליכה אותם אל מול השלט "אסור לעשן" ושואלת בסבלנות: "לקרוא אתה יודע?", (הנהון מפוחד), "אז תקרא לי בבקשה מה כתוב פה", (אסור לעשן), "ומה אתה מחזיק ביד?", (סיגריה), "אז אתה יודע מה זה אומר נכון?, (מניד ראש לשלילה), "זה אומר שאני צריכה להרוג אותך עכשיו, שלום!", (מתבוסס בדמו על הריצפה, תוקעת לו את הסיגריה בפה לשאיפה אחרונה, "קח, תהנה!", ומשאירה אותו לגסוס מתחת לשלט, למען יראו וירָאו. סוף.)

efroch99

New member
בואי נסכם

שזה תהליך שמזין את עצמו... ככל שהילד חש יותר דחוי מהסביבה הוא גם נוטה לקבור את עצמו בספרים ושאר עיסוקים חנוניים. הצחקת אותי, אני מזדהה עם התחושות שלך. אני דווקא נוטה לפתוח את הפה ולהרגיז כל מיני מעשנים... פחות בזמן האחרון אחרי שבן זוגי כמעט הסתבך במכות בגללי...

shira chan

New member
אני קצת מקנאה בך על זה

שבחרת להתנדב לצבא, בניגוד אליי שלא שירתתי בכלל. אמנם אני מאד סולדת מצבא ושלום עולמי דווקא כן נשמע לי מעניין, אבל קצת קשה לחיות בחברה שלנו בלי "לטעום" מהצבא.

inbal76

New member
עדיין?

חשבתי שהסטיגמה הזאת כבר לא רלוונטית היום. בכל אופן בזמנו, לפני 10 שנים, זה באמת היה נראה לי נורא חשוב לעשות מה שכולם עושים (למרות שאני לא ממש זוכרת איך קיבלתי את ההחלטה.) היום אני שמחה שעשיתי את זה לא כל כך בגלל הסטיגמה, אלא פשוט כי די נהניתי מהשירות ואני זוכרת את התקופה הזאת לטובה. אבל קחי בחשבון שזה הרבה עניין של מזל איפה את נופלת, ואני מכירה גם כאלה שסבלו מאוד בזמן שירותן, והיו שמחות לוותר על ה"חוויה".

prizman

New member
אני עונה

אחרי שהחלשתי קצת את נורית גלרון ברקע, בכ"ז קצת לא נעים מהשכנים בשכונה הטיפה מסורתית שלי, בערב יום כיפור. חילוני לחלוטין למרות הרקע הדתי, לא מגדל בבית בע"ח כולל ילדים שאי אפשר לאכול אותם אח"כ. חי להנאתי ובשבילי, בלי זיקה לשום דבר אחר. שמאלני כן מין הסתם בת זוג שחיה בעיר אחרת ועדיין חברה שלי ומבינה את דעותי ועוד כמה דברים שיפתיעו אותך

אני

מי את? פשדיטת תירס איפה את גרה? ליד ב"ש עם ההורים? לא אני נשואה עם חבר/ה? בלע וילדים במה את עוסקת? כרגע מובטלת סטודנטית? הייתי, יש לי תואר 2 למדת? כן מגדלת חתולים? לא כלבים? לא חילונית? אכן שמאלנית? במרכז בודהיסטית משינוי? מה? מאמינה שאלוהים הוא לסבית שחורה? מקווה צימחונית? לא כבר קראת הארי פוטר? לא, התחלתי וזה שיעמם אותי לא לובשת עור מטעמי מצפון? לובשת ולובשת מה מעניין אותך? מוסיקה חברותית ובעלת הומור שחור? חברותית לא, הומור שחור מאד אוהבת מה את קוראת? כרגע? ביוגרפיה של סיד וישס פעילה פוליטית? לאאא עושה גרפיטי על גשרים עיליים? לא הופכת לזאב בלילות ירח מלא? ברור אוהבת את החורף? כן. מעדיפה נרות ריחניים? לא, זה ניראה לי מפגר רוצה להיות אשת קריירה? לאאאאא נוודית עם מקטרת? ווט איז? הולכת מכות עם שוטרים בהפגנות? לא הייתי בהפגנות חובבת מדע-בדיוני וסוכריות קופצות? שניהם לא הכי אוהבת לצייר לבבות קטנים בזמן שאת מדברת בטלפון? אני כותבת שמות של זמרים שאני אוהבת... רוצה להקים חווה אורגנית ושתהיה גם קומונה? הל נו סרבנית גיוס? היה לי פטור מסיבות רפואיות, חושבת שאין כמו פאריס בעולם? יש - לונדון או ת"א מכורה לעוגיות עם שומשום ולסופראנוס? לא אמא שלך בדיוק עולה לך על העצבים? ברור בנית סוכה? לא אנרכו-סוציאליסטית? מה? לסבית גאה? בי ראית סרט משובח? לא אוהבת סרטים מתנדבת איפשהו? לא בדיוק קנית כובע מדהים עם פונפון קטן? אויש מה שאני בת 13?

S i r i u s

New member
אני ../images/Emo107.gif

מי את?ג'סי איפה את גרה? רוצים גם מספר בית? בצפון. עם ההורים?עם בן זוג וההורים שלו. במה את עוסקת?לומדת מגדלת כלבים,חתולים,חולדות, וחמוס חילונית צימחונית כבר קראת הארי פוטר?בהחלט. אפילו כותבת פאנפיקשן בזמני החופשי. לא לובשת עור מטעמי מצפון?כן מה מעניין אותך?בעלי חיים, כתיבה, קריאה. חברותית ובעלת הומור שחור?לא חברותית בכלל לצערי מה את קוראת? ספרים פעילה פוליטית?לא עושה גרפיטי על גשרים עיליים?לא... הופכת לזאב בלילות ירח מלא?לא... אבל נוטה ללכת מתוך שינה בירח מלא. אוהבת את החורף?מאוד מעדיפה נרות ריחניים? לא סובלת אותם רוצה להיות אשת קריירה? דיי הכי אוהבת לצייר לבבות קטנים בזמן שאת מדברת בטלפון?מעדיפה צורות לא ברורות. רוצה להקים חווה אורגנית ושתהיה גם קומונה? לא סרבנית גיוס?כן שואפת לסגור את האוברדראפט ושיהיה שלום עולמי?מעדיפה לעצור את ההתעללות בבעלי חיים קודם. חושבת שאין כמו פאריס בעולם? מעדיפה את לונדון מכורה לעוגיות עם שומשום ולסופראנוס? מכורה לעוגיות חמאה אמא שלך בדיוק עולה לך על העצבים? אה הא בנית סוכה? מעולם לא אנרכו-סוציאליסטית? הממ לא לסבית גאה? לא ראית סרט משובח? כמה מתנדבת איפשהו?לא כרגע בדיוק קנית כובע מדהים עם פונפון קטן? לא

t32

New member
נו טוב

אבל חלקי ואקלקטי תמי גרה באיזור השרון... עם חבר טוב - משפחה אלטרנטיבית (אנחנו לא בני זוג במובן במקובל) עובדת ולומדת לתואר שני. מגדלת? כלבה, חתולים (בבית שניים, בחצר עשרה- כולם מסורסים ומחוסנים) שני אקווריומים וארנבת. לובשת עור אבל לא מעילי עור. צמחונית? בערך עם מעידות קלות וחיבה עזה לשוקולד. קוראת הכל, הספר האחרון? שנת הבשרים שלי וthe fatherland. גרפיטי על גשרים עיליים? לא אבל גרפיטי על בנין ההנהלה של בנק גדול נחשב? צינית אבל נחמדה. מתנדבת בלתת ופעילה למען בעלי חיים בעיר מגורי (פעילה מדי) וגם במשטרה.. כן, כן. אוברדראפט- עזבו, אין. חווה אורגנית? בדרך - אני עובדת על זה בחודש האחרון ומקווה לעבור בקרוב מאד. מעדיפה גברים בדרך כלל. סרט משובח- סוף העולם שמאלה- תמכתי בקולנוע הישראלי והרווחתי.... כובע עם פונפון? איך ידעתם? אבל החתול ניכס אותו לעצמו.

gertrude

New member
מעניין...

את מוכנה לספר קצת על משפחתך האלטרנטיבית (נדמה לי שאולי זה הדבר שהכי מעניין אותי בעולם - משפחות/זוגיות אלטרנטיבית)? וגם על החווה אליה את עוברת? ומה העניין עם המשטרה? תודה
.

t32

New member
אז ככה

יצאתי עם בחור נחמד ונפרדנו אבל נשארנו בקשר הדוק. באיזשהו שלב הוא נאלץ לפנות את דירתו בת"א ולא מצא דירה אחרת. מכיוון שאני גרה בדירה נחמדה קרוב למקום העבודה שלו- עברנו לגור יחד(כל אחד בחדר משלו) כשאנחנו מקיימים בעצם אורח חיים זוגי , כלומר קניות, בישול, חברים, משפחה.... מתוך ידיעה שלנו ושל הסובבים אותנו שאנחנו לא זוג במובן המקובל. הבחירה הזו היא מכיוון שהרבה יותר נחמד ביחד מאשר לבד או עם שותפים. זה אמנם הסבר קצר שלא מראה את הדינמיקה שנוצרה אבל אם תרצי להרחיב- את מוזמנת לביקור
לראות"איך זה עובד" - אנחנו רבים הרבה פחות מכל זוג שותפים/חברים שפגשתי אי פעם ונורא נחמד להיות ביחד - אבל בלי המחויבות ולקיחת האחר בתור מובן מאליו. החווה- כבר כתבתי כאן כמדומני שאני שואפת לעבור מדירתי לבית עם שטח אדמה על מנת לגדל את מזוני או לפחות את חלקו בעצמי וגם על מנת שיהיה לי מקום לאכסן את בעלי החיים הנטושים שעוברים דרכי. מאד קשה להיות משפחה אומנת לכלב/חתול שוב ושוב בדירה עירונית שכבר גרים בה כלבה ושני חתולים. אולי גם יתאפשר לי להגשים חלום ולשקם סוס/חמור דרך העמותה למען הסוס. הרעיון בחווה כמובן הוא גידול ירקות ותרנגולות באופן אורגני (אני מעונינת גם בעיזים בשלב מאוחר יותר) לא מדובר בחווה גדולה- חצי דונם יספיק לי בהחלט. מקווה ליותר. בינתיים אני מחפשת בית קרקע באיזור עם שטח אדמה ובעל בית שיאפשר לי לשכור עם אופציה לקנות. במקביל אני לומדת על חקלאות אורגנית זעירה. והמשטרה... נו, אני מתנדבת במשטרה כבר ארבע שנים מתוך מטרה להעלות את רמת הבטחון בעיר שלי וגם מכיוון שאני מאמינה שמתנדבים איכותיים שכבר ראו וחוו דברים בחייהם מזוית שונה משל שוטר צעיר או שוטר שחוק קצת יכולים לתרום הרבה לשיפור ה"שירות" במשטרה. זהו.

gertrude

New member
עוד שאלה

סליחה על החטטנות, אני באמת מתעניינת, את לא צריכה לענות אם לא נוח לך... השותף/חבר יעבור איתך גם? אתם מחפשים בני זוג אחרים באותו הזמן או שאתם מתכננים עתיד משותף? את רוצה שאני אבדוק אם יש מקומות להשכרה במושבים שסביב ירושלים, או שזה רחוק מדי בשבילך?

t32

New member
תודה רבה

אבל איזור ירושליים רחוק- אני מעדיפה להמשיך בשלב זה לחפש כאן כל עוד אני עובדת במרכז. במקביל אני בודקת אופציה של הגירה מוחלטת מכאן. אם נעבור יחד? אני מניחה שכן. אנחנו יוצאים במקביל עם בני זוג אחרים לעתים אבל עדיין לא נתקלנו בקשר שמחייב פירוק של הקשר שלנו- למרות שזה בהחלט יכול לקרות. הסיבה לביחד : אני לא יודעת אם יש לך מושג כמה בדידות יש שם בחוץ, כמה פעמים חזרתי לבית ריק או כמה פעמים מצאתי את עצמי אוכלת טבעול כי אין חשק לבשל רק לעצמי. אני לא רוצה להתחתן ולא מעוניינת(מן הסתם) בילדים. ביחד זה יותר נחמד, וכמה שיותר אנשים משתתפים יותר טוב, כמובן בדרגות שונות של קרבה (אני בהחלט לא מתכוונת כאן לסקס או אהבה חופשית סטייל הסיקסטיז וגם לא חיים בקומונה אלא חברות מרובת משתתפים). ככה יש כפול חברים, כפול משפחה, כפול מתנות בימי הולדת
אם את זוכרת את הספר- about a boy עשו מזה סרט.. עם יו גראנט. הילד בסיפור מסביר שזוגיות זה אאוט, שצריך יותר אנשים במשוואה כדי לשרוד בתנאים המודרניים. אני חושבת לעתים שהוא צודק. צריך קהילה, קבוצה. העובדה שאני לא רוצה ילדים לא מחייבת אותי להיות לבד. ככה טוב ונעים לי בינתיים. אם יהיה שינוי- נשנה. (המינוס העיקרי הוא שצריך להסביר את הסיטואציה לגברים שאיתם אני יוצאת.)

gertrude

New member
מכירה?

מכירה את המושג פולימריה (polyamory - אהבה מרובה)? נדמה לי שזה בדיוק מה שאת מתכוונת אליו (פעם התעסקתי המון בנושא הזה), אם חידשתי לך משהו, תחפשי בגוגל polyamory ותמצאי די הרבה שותפים לדרך.

למעלה