שרשור היכרות לימות החגים

karnity

New member
ובכן... היה זה לילה גשום...

סתם...בכלל לא היה חורף... גרטרוד ואני היכרנו ביקום הוירטואלי הלא הוא האינטרנט.. קצת לפני שהפכתי להיות פעילה בפורומים...הייתי לרוב סמויה...יום אחד נתקלתי בהודעה שכתבה גרטרוד בפורום "שיחת נשים" ב- YNET ...הדיון נסוב על..מה אם לא? - לא להביא ילדים לעולם... עד לאותו הרגע הייתי די בודדה...לא הכרתי אף אישה אחרת שמרגישה כמוני ומאד התלהבתי שאני לא לבד... מין יצור פגום שכזה... יש עוד "דפוקות" כמוני! אז שלחתי לה מייל "הזדהות" ואז התחלנו להתכתב באינטנסיביות... זה נשמע מאד רומנטי, אבל החיבור ביננו ממש מיוחד... באחד המיילים הציעה גרטרוד שנרחיב את המעגל... ונקים פורום לנשים כמונו, שגם להן יהיה עם מי לדבר, ושלנו יהיו עוד נשים מלבדנו לשמוע .. הרעיון נשמע לי מצוין ומיד פעלנו להפכו למציאות... רצה הגורל (יותר נכון, הנהלת תפוז..) שאני אהיה באופן רשמי המנהלת (סיבות טכניות לגמרי..)... אבל כמו ששמים לב חברי הפורום ידה של גרטרוד בכל!!! וכמו שאמרתי כאן פעמים רבות... אני חושבת שהיא מנהלת ראויה לפורום יותר ממני ומקווה שבעתיד זה יהיה רשמי..

gertrude

New member
והנה ההודעה המקורית

רק כדי שנוכל לחזור ולקרוא את זה בעוד שנים, כשיכתבו עלינו ספר, הנה ההודעה מ-YNET: ..."ראיתי שבסוף מרץ היה לכן דיון בנושא אי-הולדת ילדים; מזה זמן-מה אני שוקלת להקים פורום לנשים שלא רוצות ילדים, בגלל שקצת לבד לי עם תגובות מסוג "מה, את לא רוצה ילדים? לא יכול להיות! כשתגדלי תשתני על-בטוח! אבל זו מהות הנשיות! לא שמעתי על דבר כזה בחיים! את חולת נפש!" ושאר תובנות אוניברסליות. מעניין אותי לעסוק בשאלות מסוג איך בונים זוגיות שאינה מבוססת-ילדים?; מה המשמעויות הפוליטיות של הבחירה האישית הזו?; איך מסבירים לחותנת?; האם יש טעם בכל הטיעונים הדמוגרפיים, הפוליטיים, הפמיניסטיים, הפסיכולוגיים והאישיותיים או שפשוט נולדנו בלי הגן הנכון?; איך מתמודדים עם כל החברים שלא מפסיקים לדבר על הילדים הנפלאים שלהם? ועוד ועוד. אנו נשים שמערערות, (עם או בלי כוונה), את הבסיס החברתי בכלל והנשי בפרט; נשים, שנדמה לי, שאין להן שום-מקום בשום-שיח. חשבתי שמטרת הפורום החדש תהיה להוות מוקד תמיכה חברתית לנשים שבוחרות לא ללדת ילדים, בגלל שזה עסק קצת בודד ואני מאמינה שיהיה נחמד לחפור לעצמנו נישה. אז רציתי לשמוע מה דעתכן וגם לשאול האם יש מישהי שמעוניינת להקים את הפורום הזה יחד איתי. אז מה אתן אומרות?" ויש להוסיף שקרניתי, על אף צניעותה המופלגת, היא האור שלפני המחנה (וסליחה על הדימוי המיליטריסטי).

efroch99

New member
מעניין

הרבה שאלות ששווה לפתוח שירשורים חדשים עבורם... שירשורים בנושאים לא טרוליים.

marish

New member
בלילות ירח מלא...

אני הופכת לגויאבה. בימים ולילות אחרים אני סטודנטית למשפטים תואר שני באוניברסיטה העברית, מתמחה בפרקליטות מחוז י-ם.בשנים קודמות התנדבתי בארגונים של סיוע משפטי והייתי פעילה סביבתית, השנה, לצערי, אני תורמת רק במקום העבודה (שעות נוספות שלא משלמים לי). חיה באוטובוס מס' 940 (חיפה - י-ם - חיפה), ביחס של 2:5 לרעת חיפה. נרות בריח שוקולד קונה רק לחבר (הפירומן). מקווה ללמד יום אחד קורס ב"אנרכיזם ומשפט". חשוכת חתולים. תמיד תהיה לנו פריס.

אחד הכלים באינטרנט המקנים לו כוח רב

הוא: הקישור (Link) . באמצעות כלי זה ניתן לתת ידע רב, שכבר נכתב בעבר במקום אחר.

הרבה משותף לנו, וגם הרבה שונה

מלח יקר, כבר מזמן 'סימנתי' אותך כאיש שיחה מעניין. זה בגלל שיש לנו כל כך הרבה מהמשותף וגם כל כך הרבה מהשונה. עקבתי אחרי הלינק וקראתי עד שנמאס לי. אני מעריצה את אומץ הלב שלך ואת חוזק הנפש שלך - עשית צעד לא קל. אשמח לשמוע עוד מהגיגיך ומקורות חייך (קצת בכל פעם - זמני קצת מוגבל). דרך אגב, יש סיבה מיוחדת לניק שלך?

תודה על המחמאות ../images/Emo20.gif

למרות, שהניק ציבורי, סיבת בחירתי לניק קצת אינטימית מכדי לפרטה על במה כה ציבורית. בשיחה פנים אל פנים אוכל להסבירה במפורש [זה דומה למפתח פרטי ומפתח ציבורי מתחום ההצפנה - RSA למי שמתעניין]. בצד הגלוי של הניק יש מילות מפתח שיכולות לרמוז על משמעותו: משמעות המושג 'מלח הארץ' ערך המלח בעולם העתיק מלח ולא סוכר או דבש שמים ולא ארץ זה כמו בשירה שהמשורר נותן פתח לכל אחד לפרש כפי נטייתו. וכבר אני נבוך לילה טוב

shellyshelly

New member
נעים מאוד!

מי את איפה את גרה? אני סטודנטית שגרה בתל אביב עם חבר/ה? כן, אבל אני מחפשת דירה כרגע, אנחנו נפרדים במה את עוסקת? יש לי קורות חיים מלאים בעבודות, כרגע בייביסיטר, אם אתם מכירים מישהי שצריכה אחת, יש לי גם המלצות. מגדלת חתולים? חתול אחד בן 8 בבית של ההורים בצפון כלבים? כלב פינצ'ר מעורב מקסים שבעקבות הפרידה ומצב כלכלי סטודנטיאלי יאלץ למצוא בית חדש כנראה. חילונית? שמאלנית? ככה אני מגדירה את דעותיי בדרך כלל. אני בעיקר הומניסטית, אבל החילוניות שלי מתפתלת בין יהדות לאהבת אנשים ונשים באשר הן / הם. שנים אין לי דיבור עם אלוהים... צימחונית? הייתי רוצה אבל אני משלימה עם מי שאני - בררנית מאוד באוכל - שניצל וצ'יפס (בלי קטשופ...) כבר קראת הארי פוטר? לא מתכוונת לקרוא - כבר קראתן את נורית זרחי- מחשבות מיותרות של גברת? לא לובשת עור מטעמי מצפון? בהחלט מה מעניין אותך? לחיות חיים טובים עם ערכים שאני מאמינה בהם, מעניינים, ליצור קשרים טובים עם חברות וחברים, מוסיקה, קולנוע איכותי. חברותית ובעלת הומור שחור? לפעמים, אבל יש לי נטייה לציניות ואני לא תמיד חברותית. מה את קוראת? מחשבות מיותרות של גברת... מדע בדיוני, קרלוס קסטנדה, ספרים אוטוביוגרפיים או שמבוססים על סיפורים אמיתיים. פעילה פוליטית? פעילה פמיניסטית כן. אוהבת את החורף? לא אוהבת קור, אבל חורף ישראלי יכול להיות נחמד. רוצה להיות אשת קריירה? לעבוד במקום עם אנשים ונשים שכיף לעבוד איתם בעבודה לא משעממת נוודית עם מקטרת? לפעמים בא לי להיות נוודית (ללא טבק..) אבל אין לי אומץ הולכת מכות עם שוטרים בהפגנות? למה בהפגנות כשאפשר במיטה... חובבת מדע-בדיוני וסוכריות קופצות? כן... (אבל סוכריות עושות לי כאבי שיניים לצערי..) רוצה להקים חווה אורגנית ושתהיה גם קומונה? אם אפשר מתישהו, למרות שעדיף להצטרף למשהו קיים סרבנית גיוס? לא אבל תומכת בדעות של הסרבנים שואפת לסגור את האוברדראפט ושיהיה שלום עולמי? אם הייתי מיס עולם.... אבל כן, זה בכיוון שלי... חושבת שאין כמו פאריס בעולם? לא הייתי בפאריס אמא שלך בדיוק עולה לך על העצבים? לעיתים קרובות, מנסה שלא להתרגש מזה בנית סוכה? לא, יותר כיף להיות אושפיזין לסבית גאה? גאה בלסביות אחרות! ראית סרט משובח? אוהבת סרטים משנות השבעים והשמונים, קולנוע עצמאי ואירופאי - האל הארטלי, ג'יין קמפיון, "שמש נצחית בראש צלול" ועוד. מתנדבת איפשהו? כל מי שנותן לי מלגה, אני מתנדבת אצלו, אחרי הלימודים אולי יתווספו מקומות אחרים. כרגע - עמותת חיים, התנדבתי ב"מקום אחר". החולשות שלי - מתעצבנת כשלא עושים מה שאני רוצה - מתאכזבת מהר - אבל מחזיקה מעמד - גמישה ומשתנה בהתאם למי שאני אוהבת - משתפת מאוד והרבה - צורך בהמון אהבה למרות שמסתפקת במעט (נזירה ממש...)- מלאה בחוסר סבלנות(אולי זה רק בתקופת העיר-לימודים-עבודה סטודנטיאלית?). מקווה שסיפקתי את סקרנותכן/כם.

נעים מאד - זאת אני ../images/Emo61.gif

אני גאטו נגרו, נעים מאד. גרה באיזור המרכז, עם בן-זוגי (בעלי
) בדירה החדשה שקנינו לפני כחצי שנה (
לנו), ועם 2 ה
ה
שלנו. עברתי את ה-30 לא מזמן, וכבר 13 שנה לא גרה עם ההורים. יש לי תואר ראשון, חילונית, שמאלנית. אני ה"קולית" שבחנונים והחנונה שב"קולים". מאמינה בכל ליבי שאלוהים היא לסבית שחורה. אוכלת בשר ולובשת עור כי אני מאמינה שאם כבר הרגנו חיה (כדי לאכול) אז צריך לנצל את משאביה עד הסוף. רוכבת על אופנוע כבד ומסיתה גם אחרים ל"דבר עבירה" זה. מתנדבת במשטרה וזהו (כרגע. בעבר: לקידום נשים, תנו לחיות לחיות, ת"א בשביל אופניים ועוד) שונאת את החורף אוהבת
, קיץ וכמה שיותר חם! משוגעת על חמסינים (בחיי
). לא מדברת הרבה בטלפון. לא מדברת הרבה בכלל. מעדיפה פורום על צ'ט ואי-מייל על טלפון. אני חיה עירונית ולא מוכנה להפרד מהסופר-24-שעות-מתחת-לבית, אבל בצעירותי חלמתי להקים קומונה שבה אוכל לחיות בחברת אנשים כמוני. אוהבת בטירוף את המדינה הזאת (גם אם קורים כאן דברים שמעלים לי את הסעיף
), אין מקום אחר בעולם בשבילי. שואפת לסגור את האוברדרפט ושתהיה קטסטרופה עולמית שערער את יסודות החברה החולה הזו ותיצור תשתית לחברה חדשה. השנה לא בניתי סוכה. מקווה ששנה הבאה כן. גאה בחברתי הלסבית ובחברי ההומואים. לא קניתי שום בגד חדש כבר שנה (אמרנו אוברדרפט) אבל קיבלתי במתנה זוג נעליים שחורות עם נקודות לבנות
(באמת
).

"רק על עצמי לדבר ידעתי..." ../images/Emo79.gif

א. רציתי להוסיף כמה דברים ששכחתי לספר: פאריז? - הייתי פעמיים (
) בצרפת, אך לא פעם אחת בפאריז
נוודית עם מקטרת? - טוב, תמיד אני צריכה להיות חריגה, לא? אז הנה זה בא - כן, אני מעשנת. כשבא לי, ובדרך-כלל ביחד עם חברים שמעשנים. כיום מעדיפה טבק לגילגול אחרי שניסיתי כבר סיגריות, סיגארים וגם מקטרת. ב. נראה לי שעברנו את שלב התשובה הראשונית, ועכשיו הגיע הזמן להתחיל להגיב לאלה שיש לי מה לומר להן (אל תדאגו - רק גברים טובים
)

S i r i u s

New member
אני מאוהבת באופנועים! ../images/Emo99.gif

אבל לא מסכימה איתך בקטע של העור והבשר

רוכבת בעצמך? אם לא, יש סיכוי להדביק

אותך בחיידק? אנחנו הרוכבות נמצאות במיעוט רציני, ולקחתי על עצמי לשנות את המצב (קצב יומרני מצידי, אני יודעת, אבל תמיד אפשר לנסות
). לגבי העור והבשר - איש איש באמונתו. מעניין שלא אמרת כלום לגבי העישון
איכשהו, אני תמיד מוצאת דרכים להיות יוצאת דופן בכל קבוצה שהיא.

shira chan

New member
אחלה שאלות מנחות gertrude,

גם אם זאת לא הייתה הכוונה. אני לא מהכי פעילים בפורום, למרות שלאט לאט הוא מתחבב עליי יותר ויותר... בייחוד עכשיו, כשהפורום מתרכז יותר בלהכיר אחד/ת את השני/ה ופחות בלהתווכח עם אורחים שבאים לספר לנו שאנחנו עושים את טעות חיינו. זה באמת מקומם, אבל מה לעשות, ויכוחים משעממים אותי פחד. מי אני? שירה. בכינוי, כמו גם בחיים. גרה עם ההורים? כן. מצב לא קל אבל מלמד. חבר? יש, כבר שלוש (וחצי!) שנים. גר במרחק שעתיים נסיעה באוטובוס. סטודנטית? הייתי והספיק לי.בינתיים. מגדלת חתולים? כלבים? לא וכן. כלבה בת 16 (וחצי!). חילונית? אתאיסטית. בודהיסטית? כן! בודהיסטית במובן של פילוסופיית חיים ולא במובן הדתי. משינוי? השינוי הוא אחת האמיתות עליהן מבוסס הבודהיזם. לגבי המפלגה- אני נמנעת מפוליטיקה בעקביות ובעקשנות מאז שאני זוכרת את עצמי. צמחונית? לא, אך גאה בחברותיי הצמחוניות. מה מעניין אותך? ספיציפית להיום, יום א' ה-26.9: מודעות דרושים, הפורום הזה, אחותי שנמצאת בארץ רחוקה וכביסה. חברותית ובעלת חוש הומור? חברותיות ממוצעת. חוש הומור- יש לי לפעמים, אבל זה לא בשליטתי. מה את קוראת? היום, בתור ללשכת התעסוקה, התחלתי את "אהבה" של טוני מוריסון. אוהבת את החורף? אני אוהבת את החורף בסתיו ועד דצמבר בערך, אחר כך הוא קצת נמאס. אבל השנה החורף הולך להיות שונה, כי למדתי לסרוג. רוצה להיות אשת קריירה? רוצה מאד, אבל לא כחיקוי למודל הגברי. רוצה קריירה נשית. נוודית עם מקטרת? סובלת מאד (!!!!) מעישון,ושמחה לקרוא פה שאני לא לבד. חובבת מדע בדיוני? ממש ממש לא. לא נמשכת בכלל לספרות מד"ב ופנטזיה, כולל הארי פוטר (עניתי על שתי שאלות בבת אחת). הכי אוהבת לצייר לבבות קטנים בזמן שאת מדברת בטלפון? שמתי לב שלא משנה מה אני משרבטת,כל קישקוש אני תמיד תוחמת במעין מסגרת (צמאה לגבולות ???). סרבנית גיוס? פטור רפואי. מעניין, אני כבר השלישית בשירשור הזה... שואפת לסגור את האוברדרפט ושיהיה שלום עולמי? אני חיובית, גם בעו"ש וגם בשאיפה לשלום עולמי. פאריס? לא הייתי שם אבל יש לי תחושה שתמיד אעדיף את קיוטו. מכורה לעוגיות? לא. אמא שלך בדיוק עולה לך על העצבים? לעלות על העצבים זה חלק מתפקידה, לא? בכל מקרה, היא מדהימה. ראית סרט משובח? סרטים אהובים: "עישון", "זיקוקין די נור", "ואת אמא שלך גם", סרטי אלמודובר ועוד ועוד... לסבית גאה? רוב הזמן סטרייטית. יש לי תקופות של בי, ולאחרונה הן הולכות ומתמעטות. מתנדבת איפשהו? כן, ב"אל-סם". התכוונתי להוסיף עוד כמה שאלות מקוריות משל עצמי ולענות עליהן, אבל כבר אין לי כח
. זה מעייף, מסתבר, לדבר על עצמי.

marish

New member
סריגה לחורף!

בתור אחות לנשק (עוד לא היתה פעם אחת שמכונות השיקוף עלו על המסרגות הארוכות שלי) - מאחלת לך חורף חמים מעשה ידייך.

Cat79

New member
קצת באיחור...

מי את? Cat79. איפה את גרה? בחיפה. עם ההורים? נשואה. במה את עוסקת? עובדת בבית משפט. סטודנטית? לומדת איפור מקצועי. מגדלת חתולים? כן, אחד שיהיה בריא. כלבים? הייתי רוצה אין אפשרות כרגע. חילונית? לחלוטין. צימחונית? הייתי 14 שנים, נפלתי בירח דבש שלי בארה"ב (הייתי חייבת לטעום מקדונלדס כן כן אני יודעת שזה נשמע טפשי, אבל במילא מאז שעברתי לגור ביחד עם בעלי אז התחלתי לבשל גם בשר ואין מה לעשות... כבר קראת הארי פוטר? לא וגם לא נראה לי שאני אקרא או אפילו אראה ת'סרטים. לא לובשת עור מטעמי מצפון? הייתי רוצה קשה מאד לביצוע. מה את קוראת? בשירותים "לאשה" והספר "נקמה" - שרה אנג'ל. אוהבת את החורף? שונאת שונאת שונאת. מעדיפה נרות ריחניים? אוהבת את כל סוגי הנרות לא אכפת לי ריחני עוד לא נתקלתי באחד שהריח לא נמוג. שואפת לסגור את האוברדראפט ושיהיה שלום עולמי? כן מוחלט, אבל שניהם לא יהיו יתקיימו בלי נס משמים לפי דעתי. חושבת שאין כמו פאריס בעולם? אין כמו לאס וגאס בעולם תודה רבה. מכורה לעוגיות עם שומשום ולסופראנוס? שונאת שומשום ושונאת טלויזיה. אמא שלך בדיוק עולה לך על העצבים? נפטרה לפני קצת יותר משנה. בנית סוכה? לא.. נראה לי. לסבית גאה? ממש לא אבל אין לי שום בעיה איתם. ראית סרט משובח? אולי בגלל שזה כל כך נדיר אני לא רואה טלויזיה ולא הייתי בקולנוע לפחות שנתיים - שלוש.

S i r i u s

New member
גם אני מבשלת בשר אבל מה זה קשור

לאכילו?
את הסרטים של הארי פוטר לא לראות אבל הספרים

גם אני רוצה

אני סטודנטית,גרה במעונות (ועם ההורים בקיץ) ועושה את המיליונים שלי כמלצרית וכברמנית בסופרים (האלו שעומדות עם הדוכנים ונותנות לאנשים לדגום משקאות 'סודה קלאב'-'סופר דרינק' מלהיבים. חוץ מזה אני מתה על ספורט ועל ספרים וסרטים... ולפני שזה יהפוך לתיבה קולית באתר היכרויות אני חושבת שאני אקטע את זה

למעלה