תזכורת-תרופות,מוחזר בזאת השרשור

מני בר

New member
אירילה

קדם רציתי לשאול אותך אם הפרופור בן יהודה הוא נוירולוג? והאם גם אתם שמתם לב לשינוי הקיצוני?לתופעות הבלבול ההתכנסות העצמית וכו? האם היתה גם ירידה במינימנטל? לגבי איביקסה כתבה כאן בפורום אסתר שאצל בעלה היה שיפור מצוין בזיהוי. לגבי מה שאתה מתאר אולי תרופת הרגעה יכולה לעזור.. דעתי האישית שרוב הרופאים בתחום ממהרים עם התרופות ובעצם עושים מחקר משלהם על שיפור או אין שיפור... ההחלטה שלכם. מעבר להוצאה הכספית, לא פעם יש גם הרה עם התרופות
 

אירילה

New member
כן ,בוודאי שהוא נוירולוג

אני אישית הבחנתי בשינוי הקיצוני כבר מזמן והערתי על כך לחמותי ,שהעדיפה לחכות לבדיקה השגרתית שנרבעה מראש. גם בזמן ארועים או סתם בישיבה במסגרת המשפחתית ,תמיד יושב מכונס בתוך עצמו , רק הפעלה מצד הסובבים שפונים אליו גורמת לו לדבר. את שמות הנכדים כבר לאל זוכר וקורא להם "הקטנים" ,או למשל אלם המילים בא לידי ביטוי כאשר הוא רוצה להגיד משפט על נושא מסויים ,יש קושי רב במציאת המילים המתאימות ,אבל לזה הוא מצא פיתרון פשוט ,לנושא שאין לו את המילה המתאימה הוא קורא "העסק הזה" ,מסתבר שבתחום "היצירתיות ההסוואתית" החולים יודעים היטב איך לנווט. מקריאה בפורום ,אולי נחשוב על נטילת מלטונין ,עפ"י שקראתי כאן בפורום ,פרופסור קרסו המליץ לאחד החולים וזה אכן עזר ,המלטונין אינו נחשב כתרופה אלא כתוסף מזון ,מה יש כאן להפסיד??
 

מני בר

New member
התכוונתי

האם הוא נוירולוג או פסיכוגריאטר...כי הגישה שלהם שונה לפעמים. כן היצירתיות ההשרדותית ..אתה קראת לה הסוואתית קיימת. כשהם מקשקשים משהו נגיד סיפור שקרה ושואלים אותם מי מה וכו יש תשובה מתגוננת של: אני לא חייב לספר או סתם תוקעים שם. אצלנו דוקא יש עודף פטפטת. לא נותן לדבר ליד השולחן.
 

פנטזי1

New member
גם עם תוספי מזון צריך להזהר שלא

יתנגשו עם תרופות אחרות שהחולה מקבל ולכן צריך להתיעץ עם הרופא.
 

zvooloon

New member
לנו יש נסיון קצר וטוב עם אביקסה

שאבי נוטל רק מזה חודש וחצי. כמו שדיווחתי כאן - יש אצלו שיפור משמעותי בכושר הריכוז, אם כי לא בזיכרון . לא ברור לי מה בדיוק האבחנה בין השלב ההתחלתי, הבינוני והחמור של המחלה, אבל לי וגם לרופא המשפחה היתה תחושה שאבא שלי התחיל בלקיחת התרופה אולי בשלב מוקדם יחסית. למרות זאת החלטנו לנסות וטוב שכך. הוא כבר חולה שנתיים, לאחרונה היתה החמרה, אבל עדיין אנו רחוקים מהשלבים שחמך נתון בו. התרופה מוגדרת על העטיפה כמתאימה לשלב הבינוני והחמור של המחלה. אני אפילו לא בטוחה שאנחנו כבר בבינוני, על סמך מה שאתה מתאר. שאלה שצריכה להישאל, האם יש בעיה להתחיל את התרופה, ואם היא לא עוזרת להפסיק? הגולשים פה דיברו על בעיה פסיכולוגית, אחרי שהתחילו הם לא רוצים לחוש שהם חוסכים משהו מן החולה האהוב. השאלה היא אם יש בעיה רפואית להתחיל ולהפסיק? ההתחלה לוקחת חודש. לקחנו את התרופה בהדרגה, שבוע חצי כדור בבוקר, שבוע גם חצי כדור בערב, בשבוע השלישי עלינו לכדור בבוקר וחצי כדור בערב, וברביעי כדור בבוקר וכדור בערב. ההדרגה חשובה כדי שלא תהיינה תופעות לוואי. האם צריך הדרגה גם אם מחליטים להפסיק? ובקשר למחיר - את החפיסה הראשונה קניתי בסופר-פארם, היא עלתה סביב 700 ש"ח. את השניה קניתי בבית המרקחת של קופ"ח, ואז התברר לי שאף שהיא אינה בסל התרופות למבוטחי כללית מושלם יש הנחה של 20 אחוזים וכך שילמתי פחות מ-600 ש"ח. בהצלחה והרבה בריאות!
 

פנטזי1

New member
אז למה התחלתם עם התרופה

בשלב הזה?אנחנו התחלנו אחרי למעלה מ 5 שנים שאבי חולה. האם הוא לוקח תרופה נוספת או רק אביקסה? אבי לוקח אריספט+אביקסה . הבעיה היא שהרופאים עדין לא יודעים בעצמםאיך התרופה משפיעה הרופאה המטפלת של אבי אמרה שאין להם שום נסיון ולכן היא גם לא רוצה להגיד אם להמשיך או לא זה נתון לשיקול דעתנו בלבד.בינתיים אנחנו ממשיכים.
 

zvooloon

New member
למה התחלנו?

כי אף שאיני יודעת בדיוק באיזה שלב אנחנו, עברנו כבר כמה הידרדרויות. אבי חולה מזה שנתיים. משך שנה וחצי לקח אקסלון, בכל פעם שהגדלנו את המינון של האקסלון היתה הטבה לזמן קצר, עד שגם הגדלת המינון הפסיקה להשפיע. אז עברנו לממוריט, שלא חוללה נפלאות, וכשלמדנו שייתכן שיש יתרון לשלבה עם אביקסה, ניסינו לשלב. רופא המשפחה, בהתייעצות עם מומחים, תמך בכך, אף שאמר שעל פי רוב מתחילים להשתמש באביקסה בשלב קצת יותר מאוחר.
 

דלי24

New member
ריספרדל

זו תרופה אנטיפסיכוטית מהדור החדש, בשימוש נרחב למדי בפסיכיאטריה. תרופה זו בשימוש לתופעות אי השקט, החשדנות והפרויה שקימות במחלת אלצהיימר. האינפורמציה - מקצועית ואישית (אב חולה ומטופל).
 

מני בר

New member
../images/Emo27.gif../images/Emo27.gifתודה

ואיך התרשמותך? עוזרת? לא גורמת לרעד בגוף? את רופאה?
 

דלי24

New member
ריספרדל

עוזרת כשניתנת לחולה המתאים. יחסית - פחות תופעות לוואי דמויות פרקינסון. לשאלתך האחרונה - כן.
 

מני בר

New member
למה הכוונה חולה מתאים../images/Emo41.gif

איך זה שתרופה העוזרת לחולי סכזופרניה מתאימה גם לחולים דימנטיים?
 

דלי24

New member
תשובה

התרופה מטפלת בסימפטום (רגזנות, חשדנות, אי שקט). במחלות שונות ייתכנו סימפטומים דומים.
 

מני בר

New member
כדאי ללכת עם תחושת הבטן

והנה אנחנו שומעים שהתרופות לא יעילות לאחר מחקרים מקיפים. יובל כדאי להפסיק...כמו שאמרת גם כך בקושי אוכל...
 

hilaryw

New member
אביקסה

גם יש לי נסיון לא כל כך טוב. לפני כמעט חודש התחלתי את אמי באביקסה. יש יותר בלבול, הזיות וגם אי שקט (כל הזמן מזיזה את הידיים שלה על הגוף כדי לסדר את המכנסיים, החולצה - הלוך ושוב הלוך ושוב בצורה אובססיבי. אתמול בלילה הסתובבה חצי לילה עם התיק שלה וסוודר מעל הפיג'מה. לא הסכימה ללכת לשון - המתינה ל"בעלה" (אבא שלי שנפתר לפני 20 שנים) לבוא לקחת אותה הביתה.(נתתי לה SEROQUEL בסוף והלכה לשון כמעט בתדהמה). כמה זמן להמשיך לתת לה את התרופה? יהיה שיפור? או פשוט לא מתאים לה ולהפסיק? כואב לי הלב עליה. כיום היא לוקחת כדור וחצי ליום. בשבוע הבא אני אמורה להשלים ל-2 כדורים ליום. HELP!!!!! תודה מראש, הילרי
 
איביקסה

מתוך ניסיון, רק לאחר 3 או 4 חודשים החלה התרופה להשפיע, נעלמו כמה תופעות, והיא שומרת על יציבות במצב, אין התדרדרות, אני יודעת כי ישנם חולים שהיא משפיעה לטובה וישנם חולים שאין השפעה, כנראה שזה מזלי שהשפיעה לטובה, בעלי לוקח את התרופה כבר שנה וחצי. והלוואי שישאר במצבו הנוכחי ולא יתדרדר.
 

פנטזי1

New member
אביקסה

אבי מקבל את האביקסה כבר כמעט 6 חודשים ולא רואים שינוי לטובה להיפך הבלבול שלו גובר אבל כנראה שזה התהליך שכל החןלים עוברים בלי קשר לתרופה.
 

zvooloon

New member
אביקסה - אצלנו היא אולי עוזרת

לפני חודש אבי החל לקחת אביקסה, לאור התגובות הפושרות כאן ובכלל היינו פסימיים מאוד, אבל החלטנו לנסות, ממילא אין מה להפסיד. השבוע עברנו למינון המלא - 2 כדורים ליום, וטאצ' ווד - יש איזה שיפור בכושר הריכוז אם כי לא בזיכרון. גם לא חווינו תופעות לוואי לא נעימות מן הסוג שפורט כאן ובעלון המצורף לתרופה. ממחקרים באינטרנט הבנתי שהתרופה עובדת, אבל רק אצל אחוז מסוים מאלה שנוטלים אותה. יש לציין שהאלצהיימר אצל אבי הוא עדיין לא בשלב מתקדם, אולי בינוני. אגב מישהו יודע מהי בדיוק האבחנה בין שלבים שונים? אלצהיימר קל, בינוני או מתקדם. האם האבחנה היא על פי נתוני המינימנטל?
 

מני בר

New member
כן גם

מינימנטל נותן הערכה חלקית. אבחון מלא הוא של רופא אחות מרפאה בעיסוק עו"ס וכו. השלבים בתיאוריה לפי מה שמתפרסם בעמותה(כנס לאתר שלהם)
 
למעלה