תזכורת-תרופות,מוחזר בזאת השרשור

ממוריט או אקסלון

בעלון העמותה מאפריל 2004 ישנו מאמר של דר' יהודית אהרון על התרופות החדשות ובו היא מציינת כי שתי התרופות עובדות על אותו מוליך עצבי- האצטיל כולין. הן מכילות כנראה חומרים דומים. השם הגנרי כלומר החומר הפעיל הוא אחר אך המטרה זהה. לכן לפעמים כדאי לנסות את שניהם. התרופות האלה אמורות "להיטיב את התפקוד הקוגניטיבי ומשפר את ההתנהגות אך מכיוון שבמחלת האלצהיימר הפגיעה אינה מוגבלת למסלולי האצטיל כולין ההטבה היא חלקית". אביקסה או ממנטין היא תרופה נוספת שמנגנון פעולתה שונה ואושרה לאחרונה לטיפול באלצהיימר בישראל ולפעמים כדאי לתת את שתיהן ביחד כדי לכסות יותר אפשרויות השפעה על התהליכים האחראים למחלה.

מני בר

New member
ממוריט אסנטה ואריספט

הן אותה תרופה גנרית. אקסלון שונה אבל עושה עבודה דומה במוח. לכן משנים... עופרה קראת את הציטוט מדר מערבי הגריאטר מהדסה? מחקרים חדשים שוללים את יעילות התרופות..

winderon

New member
מרבה לישון

בקרנו אצל פסיכוגריאטר והוא הוריד כדורים אחרים כמו מודל וסרוקסט אבל לא הוריד את האקסלון כי זה מחזיק אותו במצב טוב יחסית.

מני בר

New member
האקסלון מפיל למיטה

מודל אולי גם מרדים סרוקסט מעורר.. לא יודע, הייתי מתייעץ עם עוד רופא. ראית את הלינק שצרפתי לגבי יעלותן הבלתי מוכחות של תרופות האלצהיימר?

ידידים

New member
אקסלון

אני לא יכול לשפוט את טיבה של התרופה. (הרופא אומר שלאחד היא עוזרת יותר ולאחד פחות, ולצערי בכל התרופות אנו נמצאים בפחות ואני מקווה שלחלק הן כן עוזרות) אך מתקופת הלקיחה אני יכול לקבוע בודאות שאם לא לוקחים את התרופה רק לאחר אוכל יהיו בעיות של כאבי בטן ועיוותים. יש להקפיד על אוכל לפני התרופה - זה רשום וגם חשוב

פנטזי1

New member
תרופות

הצרה היא שקשה לדעת האם התרופות עוזרות אן לא ,אצלינו חשבתי כל הזמן שהאריספט עזר לעכב את המחלה כי בכל זאת עברו עלינו כ---------------6 שנים עם התרופה הזאת והמחלה התקדמה לאט לאט אבל עכשיו בשנה האחרונה חלה החמרה רצינית בזכרון או יותר נכון אין זכרון לטוח קצר בכלל וזה כבר עם תוספת של אביקסה.אז לכן אני לא יודעת האם זה מהלך רגיל של המחלה או שלתרופות היתה השפעה.ועם כל זאת אין לי אומץ להפסיק את לקיחת התרופות כי אולי בכל זאת הן עושות משהו.

מני בר

New member
פנטזי

אביך נמצא בבית עם מטפלת? את מתארת החמרה בזכרון בטווח הקצר? מה עם זכרון מהעבר? האם מזהה תמיד את בני הבית?

פנטזי1

New member
מני

אבי נמצא בבית יש לו מטפל מביטוח לאומי .גם הזכרון מהעבר נפגע קשות אבל אם יש לו זכרון כלשהו אז זה רק מהעבר.הוא יכול להזכר פתאום בשם הרחוב שהוא גר בילדותו בחו"ל ולא זוכר איפה הוא גר היום.את בני הבית הוא מזהה אבל שמות של הנכדים הוא לא זוכר.הכי קשה זה שהוא לא זוכר מה שהיה לפני דקה.

תרופות

אבי נמצא באותו מצב . למעשה אובחן משנת 2001 ועד לפני מספר חודשים המצב היה נסבל. לאחרונה חלה החמרה רצינית ביותר . במיוחד בזכרון לטווח קצר. (מטופל בממוריט מאז 2001). כמה זמן החולה מקבל באביקסה ? תודה

אביקסה כל זמן שזה עוזר אם זה עוזר.

מומלץ לקחת את זה יחד עם תרופה כמו ממוריט, אריספט אואקסלוןוכו'.

למאירה של הצאט

בנוסף לאקסלון בעלי מקבל כבר שנה ורבע איביקסה, אני מאד מרוצה, נראה לי שהתרופה מחזיקה אותו במצב יציב, רק לידיעתך.

למאירה של הצ'אט.

שלום מאירה, כן, כדור בבוקר כדור בערב, ראי תגובתי למני ,שם פירטתי איזו הטבה נראית לי בעיקבות האיביקסה.

פנטזי1

New member
אביקסה

אצלנו החולה מקבל אביקסה כבר כמעט חצי שנה ואני לא רואה שום שינוי לטובה

תרופות

הי, א. תודה . ב. אצלנו המצב של אבי דומה למה שתארת במכתב קודם. המצב מידרדר, יש גלים לפעמים ככה ולפעמים ככה ככה. :) להשתמע

mali10

New member
תודה על ההתיחסות

לפני חצי שנה , הזמנתי רופא , מנהל מחלקה גריאטרית מבי"ח,והוא קבע שאימי ב"דרגה מתקדמת". בינתיים היא מזהה את כולם, מדברת די לעניין. אך קשה לה ללכת, לא תמיד מגיעה לשרותים בזמן, רוצה לשכב במשך היום,יש שינויים באופי,ומאד קשה לי להתמודד עם המצב. הוצאתי רישיון לעובד זר, אך אבי, שגם הוא יש לו קשיים בהליכה, מתנגד בכל תוקף. אני חסרת אונים ולא יודעת איך לפתור את הבעיה. תודה על התיחסותך, אין לי עם מי לחלוק את הבעיה, כי למזלי הרב, אני בת יחידה.

אנימו

New member
מצב קשה ומוכר.- למאלי.

אולי תנסי לשכנע בתואנה-טענה שזו עזרה עבורך לניקוי הבית ולבישול וכיו"ב. לפעמים צריך לקבוע עובדות בשטח אבל במסווה אחר. כך אני נהגתי בשעתו והעובדת הוצגה ע"י החולה כעזרה עבורי למרות שעזרה לו בבית ואפילו בהליכה ברחוב. לפעמים חשבתי שהחולה בעצם רצה שאני אחליט עבורו אבל לא "אאשים" אותו בשינויים שחלים. הכל הוצג בחוסר היכולת שלי להתמודד עם המטלות השונות. בהצלחה.

למעלה