שרשור הפרק (היומי) האחרון

גלבטרון

New member
אבל למה לעשות 'פאשלות' בסוף?

מכיוון שדילן (טומי) הוא מהעתיד, היה ברור שאם הוא יעצור את האסטרואיד שהוא יחדל מלהתקיים. טומי (זה שהביא לדילן את הפתק) לא היה צריך להעלם עם הבאת הפתק אלא רק אחרי שהאסטרואיד נורה - אבל זה לא בעיה גדולה כי אפשר פשוט לטעון שברגע שהפתק הועבר שאז ה"גורל" כבר נקבע והאסטרואיד מושמד ובכך מעלים את טומי. ה'פאשלה' הגדולה היא שלפי אסתר, ההורים של כ-ו-ל הילדים הגיעו מהעתיד ולכן אם האסטרואיד הושמד שאז אף אחד מהם לא צריך להתקיים יותר. לאחר שהאסטרואיד נורה, ראינו גם את היאכטה נעלמת, היאכטה יחד עם אדי וסילביה, לא הגיעו מהעתיד אבל מכיוון שלא היתה מחתרת שגייסה אותם היאכטה לא היתה צריכה לצאת לשייט באותו יום - כי אין אם מי לשוט! וכמובן שאסתר עייני לא יכולה להיות רה"מ. כותבי הסידרה צריכים לתת הסבר מאוד מוצלח כדי להסביר מדוע הילדים מ-2010 לא נעלמו גם כן בסוף הפרק (ואני מקווה שההסבר יהיה מוצלח והגיוני ולא שהמקרה יהיה כמו מקריי המכתב בבקבוק, הקבר של ג'יני, החלום של צ'יף והזיכרונות של ג'יני שמתקיימים למרות שאין להם סיבה להתקיים). אבל סה"כ, סידרה נחמדה, סוף עונה חמוד (אם כי מה עושה את זה פרק כפול - 8 דקות נוספות?).

Rioter

New member
גם אני תהיתי לגבי אסתר עיני וראשות הממשלה

ואני חושבת שההסבר הכי הגיוני שנקבל, במקרה הטוב, הוא 'ככה גיורא רצה'
ושישארו הרבה קצוות פתוחים.. ולגבי הפרק הכפול - נראה לי ש'פרק כפול' התפרש כפרק כפול בזמן, אבל למעשה זה בסה"כ פרק אחד שמכיל שני פרקים. במקום לסיים את העונה עם 49 פרקים, הם קראו לפרק 40 גם פרק 50 והוסיפו שמונה דקות

גלבטרון

New member
תראה, לכל דבר (כמעט) אפשר למצוא פיתרון

ובמיוחד כאשר זה נוגע למדע בידיוני. למשל, הקטע עם הצלחת במיקרו עדיין משגע אותי בכל פעם שאני רואה את זה אבל אפשר לטעון שאיזה ממבו ג'מבו טכנולוגי עתידי המאפשר זאת - זה לא הסבר ראלי, הגיוני אבל עדיין הסבר. די ברור שהדבר נעשה כדי להשאיר 'קצוות פתוחים' ולהשאיר את הצופים במתח לעונה הבאה אבל דברים כמו הקבר, הבקבוק, החלום של צ'יף והזיכרונות של ג'יני, לדעתי לפחות, היו צריכים לקבל מענה כבר בעונה זו. יש כמה "תוצאות" למסע בזמן: "הלולאה": אדם X חוזר לעבר וגורם לתהליכים שיובילו לכך שהוא יחזור לעבר ויניע אותם (דוגמא טובה לעקרון זה ניתן לראות בסרט "שליחות קטלנית"). "הפרדוקס" - תופעה שמונעת את האפשרות של מסע אמיתי חזרה לעבר. פרדוקס הוא מצב לא הגיוני המכיל סתירה פנימית ולכן לא יכול להתקיים. למשל, אדם לא יכול לחזור אחורה בזמן ולהרוג את סבא שלו כי אז הוא לא יוולד ולא יוכל לחזור בזמן כדי להרוג את סבא שלו. למצב כזה יש 2 תוצאות: מתקיימת לולאה אין סופית עבור אותו אדם או שהיקום נחרב בעקבות הפרדוקס הבלתי אפשרי. על מנת ליישב את הפרדוקס יש מס' סברות: 1) לא ניתן לנסוע לעבר כלל. 2) אדם שחוזר לעבר למעשה גורם להיווצרות של יקום חלופי ובכך גם אם הוא יהרוג את סבא שלו הדבר לא ישפיע עליו כי ביקום המקורי שלו הוא לא חזר לעבר והרג אותו ואותו אדם כעת יחייה את חייו ביקום המקביל שיצר. 3) גם אם אדם יסע בזמן "היקום" לא יאפשר לפרדוקס להתקיים וכך משהו תמיד ימנע מאותו אדם לשנות את העבר (או שהדבר פשוט יוביל להיווצרות לולאה). 4) במידה ואדם יחזור לעבר וישנה משהו הוא עצמו יחדל להתקיים והיקום ימשיך לנוע בכיוון החדש שנוצר כאשר הגורם לשינוי יחשב כ"מקור חיצוני" (מקור מיחוץ ליקום הנוכחי) - ניתן לראות דוגמא כזו בסרט "בחזרה לעתיד". היקום של "האי" ככל הנראה פועל על בסיס הסברה הרביעית (שכן חמיצר אמר שאחת ההשראות שלו לסידרה היתה הסרט "בחזרה לעתיד") אך הבעיתיות ביקום של "האי" הוא עם העתיד המאוחד ולאו דווקא עם העבר.. פיתרון שנעשה בעבר עם סיפורים דומים הוא לטעון שהאי (מקום מסויים כלשהו) הוא מעין 'נקסוס' (נקודת הצטלבות) של כל מיני אפשרויות מזמנים ויקומים שונים. אולי זה יהיה לבסוף הפיתרון של האי (למרות שהדבר מעולם לא יזכה להתייחסות על המסך).

shirpan

New member
הסבר מרתק ונכון

בדיוק כמו שאמרתי- יש הגיון פנימי למדע הבידיוני. וגיורא קצת סטה ממנו....

ny22

New member
מנהל
בעיקרון למיקרו יש לי הסבר פשוט...

אוכל דחוס מאוד... מה שלי לא ברור - למה מי שחי בשנת 2100 ויותר שומע בדיסקמן? למה הלנה שמעה בפטיפון? אלו המצאות שכבר נמצאות ברוב המקרים בבית קברות.

shirpan

New member
פטיפון זה קלאסיקה

אנשים משתמשים בו גם היום למרות שממש אין צורך. זה דווקא אומר עליה שהיא עם טעם ושיש לה כסף כי בשנת 2100 ומשהו זה בטח יהיה מש נדיר

2MayaN

New member
כי דיסקמן לפעמיים יותר שימושי ../images/Emo215.gif../images/Emo221.gif

מאייפוד או אמפי (או מה שלא המציאו ב-2100)
למי יש כוח להוריד דיסק שלם ולהוריד אותו?

ליליאן15

New member
לא נכון

היא לא אמרה שכל ההורים של כולם הגיעו מהעתיד, היא אמרה שכולם טיימרים. זה לא אותו דבר, טיימרים יכולים לבוא גם מהעבר. אבל לא הבנתי, מה קרה עכשיו לילדים שעל הסירה? עכשיו יש פעמיים ליבי, פעמיים סול, פעמיים אנה... הם גם נעלמים?

גלבטרון

New member
טיימרים נוצרו על האי בעקבות הקרינה

שנבעה מהאסטרואיד שהתנגש מכדה"א.

תראה\תראי מה כתבתי -

לפעמים כנראה גיורא בוחר להתעלם מדברים, כי אפשר יום שלם לשבת, לחשוב על היסטוריות ולהגיד "רגע, אבל אם ככה וככה קורה, אז ככה וככה לא יכול לקרות"..

shirpan

New member
בטח שאפשר. וזו גם האחריות שלו- על

זה שהוא בחר להתעסק עם נושא כל כך מסובך. שנראה להרבה אנשים לא הגיוני, אבל יש הגיון. אין סיכוי שיוצר פשוט יגיד- כככה בא לי לעשות צריך להיות הגיון מאחרוי הכל. ואם הוא יספק לי את ההגיון הזה בעונה הבאה, אז הכל יהיה בסדר. אבל מתפקידו לפתור פלונטרים כמו שהוא פתר את כל הפלונטרים של השמיניה

למעלה