עידוכניי ערב חג סוכות
-יום 43

sivan1237

New member
עינב המלכה!!איזה נאום איזה??היא כל הזמן..

מפתיעה אותי מחדש הבחורה הזאת ולטובה.. כל האנשים המשכילים והאשכנזים עם ערכים עינב מכניסה אותם בכיס הקטן שלה נטולת פטזה, חמה, מכינה להם אוכל למרות הכל.. אין עליה אין היא פשוט מלכה

תאמת מאוד מרגיז העיניין של העדות !

ואני אומרת את זה בתור מרוקאית ! אני באמת לא חושבת שיש כאן הפלייה של עדות היחידה שעושה את זה זאת עינב בכבודה ובעצמה וחבל . מאוד קל להגיד שיש אפליה בין מזרחים לאשכנזים ולא לחשוב בכנות למה בחרו בה ובמה היא לא בסדר . את ההשכלה והערכים אתה לא רוכש ע"פ דת, גזע או מין ובטח לא ע"פ עדה .

Lomsahne

New member
מסכים...

דרך אגב גם אני מרוקאי והתחברתי הכי דווקא אל האשכנזים לשפרה צבר ולאון ודווקא שלושת האנשים האלה שהם הכי רחוקים מהדת ואני בא ממשפחה מסורתית אז מה זה לרגע לא עבר לי בראש או השפיע על ההעדפות שלי כי אם זה היה משפיע על ההעדפות שלי זה אומר שאני מקובע וצר אופקים בדיוק כמוהה. ואם כבר מדברים על מזרחיים אשכנזים בינתיים כל מי שהודח היה אשכנזי אז איפה פה האפליה בדיוק ? לא יודע אבל משום מה יש לי סימפטיה אל עינב אבל כל פעם היא באה ומנפצת את זה עם הדברים שהיא מוציאה מהפה {מתישהו כבר תגמר לי הסימפטיה}. והיא מנסה להסית בין אשר לצבר וזה כל כך מפריע לי כי הם ממש התקרבו אחרי כל התקרית {דבר שבחיים לא האמנתי שיקרה} ובכלל גם לפני התקרית הם היו מאוד קרובים ולדעתי אשר אוהב את צבר יותר משאר הבנים שם אחרי יוסי כמובן, וכל הכעס שהוא פיתח לצבר היה פרי ידו של שי.

לגבי עינב אני חושבת בדיוק ההפך

עינב בחורה מאוד וולגארית, היא צועקת וצורחת ללא רסן בלי סיבה ועם סיבה. גם שיש לה סיבה לכעוס אז היא חושבת שמותר לצעוק ולצרוח בלי הכרה לטעמי באופן מוגזם וחסר פרופורציות. כמו כן אני ממש לא אוהבת את העובדה שהיא גם סכסכנית, רכלנית ובנוסף גם משקרת במצח נחושה אפילו בחדר של האח הגדול כאשר שאלו אותה אם היא תיאמה עמדות עם אשר להדחה היא פשוט שיקרה במצח נחושה אפילו שהקרינו לה את הסרט והראו לה שהיא נתפסה בעדשות המצלמה גם אז היא המשיכה להכחיש, לפחות לאשר יש טיפה של כבוד עצמי ראשית הוא הודה במעשה ואף הצטער עליו אבל היא חסרת מוסר והגינות בסיסית. אני יכולה להבין למה היא כל כך שונאת את שפרה קשה לה לקבל שיש מישהי שעולה עליה בכל המדדים. אני לא אומרת ששפרה מושלמת אבל לטעמי היא בחורה יפה, איכותית, משכילה ותרבותית בכמה רמות יותר מעינב וזאת הסיבה שעינב יוצאת מהכלים ומנסה כל הזמן להראות את שפרה באור שלילי. כמובן שאני לא פותחת ויכוח מי יותר טובה שפרה או עינב כי מדובר בטעם אישי ולטעמי לעינב יש הרבה מה ללמוד בכלל ומשפרה בפרט.

פיסטוק ובוטן - כנסי בנוגע לשיפרה ועינב

גם אני שמגדירה את עצמי כאחת שהיא לא "וולגרית וצורחת ללא רסן", אם הייתי צריכה להיות עם שיפרה באותו הבית נראה לי שהיו יוצאים ממני הצדדים הפחות טובים, תביני (או תבין) שיפרה היא אחת הבחורות הכי הכי הכי הכי מעצבנות שראיתי או פגשתי בימי חיי (ואני לא מגזימה), שים לב שהרוב (וגם בתקשורת אגב) קרה להם מהפך בכל הנוגע לשיפרה, היא מעצבנת,חייבת להיות "הכי חכמה",השירה המעצבנת שלה משהו,ההתנשאות המגעילה הזאת,והנושאים הכי הכי משעממים לדבר עליהם...איך בעלי מגדיר אותה - "קיצ'ית", יש לשיפרה המון ,אבל המון מה ללמוד מעינב.

כפי שציינתי מדובר בטעם אישי אני יכולה

אני אישית יכולה להתחבר לאנשים עם דרך ארץ ונימוסים. לא צריך שיהיו משכילים ובעלי תארים מספיק שיכבדו את הסובבים אותם, ידברו בצורה מכובדת באמת שלא צריך שפה עשירה ועברית צחה כדי להרשים אותי, מספיק אדיבות, סובלנות וסבלנות. לצערי כל התכונות הנ"ל חסרות מאוד לעינב, ברור לי שאינה משכילה ואני לא רואה בכך פגם אבל בהחלט רואה בצעקות שלה הבלתי פוסקות פגם רציני מאוד, מכך שהיא לא מסוגלת ולא מוכנה לקבל דעה אחרת פרט לדעה שלה, לא מסוגלת לכבד אחרים ומבקשת כל הזמן כבוד מכולם. שוב אין פה ויכוח הכל עניין של טעם אישי.

לדעתי הכל בשיפרה לא יותר מאשר

צביעות, אני באופן אישי לא מאמינה שיש אנשים שהם על גבול ה"רובוטים" בחיים,לא יכול להיות, היא פשוט לא אמיתית וזה רק בגלל שהיא מודעת טוב טוב לזה שיש מצלמות 24/7,איך אמר עידו תדמור : "אני לא מאמין לה (לשיפרה) אני מחכה שיצא לה משהו אמיתי סוף סוף מהקישקע"...

גם אם שפרה לא מושלמת

אפשר להגיד שהיא מתנשאת לא אמיתית וכו' (אני אישית לא מסכימה אבל אפתח ויכוח) אבל יחד עם התכונות האלה שמייחסים לה אי אפשר להתעלם מכך ששפרה בחורה מאוד תרבותית ומכבדת את האנשים והסביבה. יש לה ערכים ובנוסף כבוד לבעלי דעה שונה משלה וזה ממש ערך מוסף. ולכן אני חושבת שעינב חסרת הסבלנות וחסרת הכבוד יכולה ללמוד ממנה לא מעט זה לא בושה.

שיפרה ממש לא מושלמת - כנסי

מה זה בשבילך מכבדת, ומעריכה???? להכנס באמצע ויכוח של כמעט כל דיירי הבית בליגלוג זה לכבד??ולא רק כשהיא כבר נכנסת לויכוח שלא נגע לה בכלל, היא חייבת לצאת תמיד ה"חכמה והמבינה". דיירי הבית כבר דיברו על תכונות האופי המזלזלות של שיפרה אפילו צבר אמר לה פעם "טוב טוב את צודקת", לדעתי אחת כמו עינב שאומרת/צורחת בחוסר סבלנות (כמו שאת מתארת) עדיפה על התייפיפות הנפש של שיפרה, עינב אמיתית לטוב ולרע ולכן הרוב אוהבים ומעדיפים אותה.

ברור שלך ולי יש דעה שונה

ממש מצטערת אבל לפי כל מה שראיתי עד עכשיו זה ההפך הגמור לרושם שאת קיבלת. אני ראיתי את צבר משכנע את שפרה לומר את דעתה יותר כי זה חשוב לו לשמוע. אפילו אשר אמר אתמול בערב שהוא מתחיל להכיר את שפרה ואוהב את מה שהוא רואה. לכל בן אדם יש חסרונות אני בטוחה שגם לשפרה יש, אבל אני מוכנה לקבל את החסרונות של שפרה בחורה בעלת מודעות עצמית גבוהה עם נכונות לשיפור ותיקון, בחורה שמוכנה לקבל וללמוד מאחרים והיא ציינה את זה לא מעט פעמים שחלק מהעניין שהיא באה זה ללמוד מאחרים ולהכיר דברים חדשים מה שמעיד על כך שהיא בחורה פתוחה לדעות של אחרים ממנה. אפשר לראות את זה גם בהתנהגות שלה אני צופה בערוץ 20 ותמונה שווה יותר מאלף מילים. לעומת עינב שחושבת שמותר לה להגיד ולעשות הכל, לא מוכן ללמוד מאף אחד ולהקשיב לאף אחד הבחורה פשוט חיה בבועה.

למעלה