עדכוניי בוקר - יום 57, ה-27.10

davidlev0255

New member
צבר ושפרה מייצגים דווקא את ההתנשאות האלטיסיטי

ולא את האשכנזיות

תמנונה

New member
או פרידמנים או לחם לבן

וואלה לא ידעתי שקוראים לי כשאני לא שומעת פרידמנית..... תמנונה פולניה גאה אז מה?

shlomitgueta

New member
לדעתי כל פעם שעינב או יוסי אומרים פרידמנים

מתים הם מתכוונים רק לקרירות- פרידמנים=אשכנזים מתים=ללא חיים/חום/רגש לאוכל ללא צבע/טעם. כידוע מזרחים מרבים בתבלינים חריף וצבע בניגוד לאשכנזים כל מה שאמרתי הוא ע"פ פירושי החברה.

סתונית5

New member
והפוסט שלך לא גזענות?

את חושבת שרק מי שצועק ומתלהם הוא אדם חם ואוהב וחסר רגש? צבר לא נחנק מדמעות כשמדבר על משפחתו וחבריו? הקשבת פעם לשפרה כשהיא מדברת על אחיותיה ואחיה? אני לא יודעת איפה את חיה, אבל סביבי ובמשפחתי, יש מיזוג עדות נפלא ואוהב. כשחלק מהנוער בא ממשפחות שבהן הם כבר דור שני, שכבר מוליד דור שלישי למיזוג. לכל אחד אופי שונה ומיוחד שלא קשור בכלל למוצא וודאי לא מתבטא ברמת הרגשית או ההשכלה. על הנושא הקולינרי אני כבר לא מדברת... שפרה הכינה קארי חריף. זה אוכל נטול טעם?????????? ואגב אם לא ידעת זה תבשיל הודי ולא אשכנזי.

shlomitgueta

New member
לא הוא לא. הסברתי למה הם התכוונו בכלליות

ואני לא אמרתי שזה נכון!

ההסבר שלך סתם מתרץ גזענות

"פרידמנים מתים" הוא ביטוי גזעני בדיוק כמו כל ביטוי גזעני אחר

סתונית 5 - הלוואי וההסבר ההגיוני שלך יעזור

בכל ניסיון לתת השקפה נוספת על הראייה הצרה והמאוד סובייקטיבית של הכותבים כאן מקבלים מטח מטורף של אוהבי מש' בובליל שלא מוכנים להשתחרר מהייחוס העדתי של האב ובתו, אותי העניין קצת מקומם כי בתור בת להורים יוצאי אפריקה אני ממש חשה בושה שכך מתנהגים מתמודדים שהגיעו בין היתר לאח הגדול לאיוש המשבצת של עדות המזרח ואם לא הגיעו על התקן הזה עינב די דאגה לכך שהם יוגדרו על תקן יוצאי המזרח. חבל מאוד שזה מה שאתם חושבים שיש לעדות המזרח להציע רק ההתנהגות מאוד גסה ולא מכובדת, התלונות והטענות הבלתי פוסקות נגד הקיפוח העדתי "פרידמנים" ???? כמובן שהמנטליות הזאת שעינב ניסתה להסביר היא ממש לא מתקרבת למנטליות שאני מכירה, ממה שאני יודעת הכבוד להורים, לזולת ולסביבה הם ערכים חשובים זה כמו נכס צאן ברזל שמושרש מדור לדור. לצערי משפחת בובליל הם דוגמא מאוד רעה למנטליות מזרחית.

קפרי

New member
אבא שלי צ'כי והוא מתרגש יותר מאמא שלי (שהיא

מזרחית) מכל דבר שקורה לנו, דוקא אמא שלי יותר מופנמת ושקטה ופחות רגישה, או פחות מראה, כשעזבנו לאיטליה לפני שנים, אבי בכה כמו תינוק ואמא הייתה מאופקת (בטוח כאב לה אבל הייתה יותר מופנמת), לא קשור לטוב או רע, לא קשור להשכלה אלא לחינוך של הפנמה או החצנה, לאופי, לגנים ושני הצדדים יכולים להיות אנשים מקסימים.

AG המקורי

New member
קללות לא מקובלות בכל סיטואציה, אולם...

האם אנחנו לא עושים גלים גבוהים מאוד על קללות ספציפיות של דייר זה (יוסי לצורך העניין), או אחר (שפרה לדוגמה).? מי שצופה בערוץ 20 או באינטרנט רואה כמה "קללות" מוציאים כל הדיירים מפיהם ואף אחד לא עושה מזה סיפור, לדוגמה ששי אמר לנעמה "בת אלף שרמותות" או "שתלך להזדיין". וליאון שמקלל כמעט כל היום וחותם את זה בביטול "סתם סתם" אם ע"י הערות גזעניות על "הערביה" או "זונה" "לכי תזדייני" וכו'. וונסה שכמות הקללות או הסברים על אברי המין של שני המינים כמעט בכל יום, אבל אל תגידו שזה לא חינני בייחוד שזה נשמע במבטא צרפתי. וגם שפרה עם פניני הלשון "שילך להזדיין" ושב לי על החור של התחת" FUCK YOU” " ועוד היד נטוייה. אני לא אוסיף אולם גם רנין לא חוסכת את מילותיה אם בעברית, ערבית או באנגלית מדוברת. ולא נמשיך למרות שניתן על כולם לפרט את אמרות השפר שלהם הן עינב, וצבר השקול, ואיתי המופנם ויוסי המבוגר לכולם יש "פליטות" פה כאלו או אחרות. ואני לא מתייחס ל"שאריות האדם" או "יהודים סוג ב'" כי לא שמעתי אישית ולאור כל הויכוח פה בפורום אני לא יכול לדעת מי צודק (עד שלא יעלו קישור). אבל שימו לב כל מה שיש להתווכח עליו הינו ה"שרמוטה" של יוסי, מי שלא זוכר יצא לו גם "קחבא" באחד הערבים שליאון עשה רעש ולא הפסיק לשיר. ואם אנני טועה אלו שתי הקללות היחידות שנשמעו ממנו בכל ה-55 יום. (ויתקנו אותי המכורים שרואים הכל ויודעים יותר ממני), וגם הן נאמרו "בעידנא דריתחא" בעקבות דברים שעשו או חשב שעושים לו בכוונה. אז אל תשכחו שהכל מגמתי מראים מה שעושה גלים ..שבובליל מקלל בערוץ 22 בפריים טיים נותן את האפקט המצופה. הינה ההתנהגות של "מזרחי", (רק מזרחים מקללים?). ושעינב אומרת "פרידמנים מתים" נשמע איום אולם מבחינתה זהו רק צורה להסביר שהדיירים שעליהם היא מדברת הינם "יבשים" ואין איתם צחוקים...(אולי זה מושג באשקלון?), אני כמעט בטוח שזה לא בא מכוונה רעה בהקשר הגזעני אלא תיאור מצב חברתי. כמו שהיא ענתה לשאלת האח הגדול ששאל מה את חושבת שהבאת לבית?, והיא ענתה "שמחת חיים וצבע". ולא התכוונה לצביעות, למרות שאיך שהיא נכנסה ביום הראשון לוילה עם שמלת "החמנייה" אין ספק שהיא הביאה הרבה צבע. משנות החמישים תמיד אמרו מזרחים, ואשכנזים, ווזווזים, וזו לא נחשבה קללה אלא תיאור עדתי הן אשכנזי והן מזרחי. ובואו לא נהייה תמימים זה לא יחלוף ..לא כל כך מהר אפילו שהיום אשכנזי נשוי לתימניה והמרוקאי לאשכנזיה וזה היפה בנו שכמעט בכל משפחה יש עירוב גלויות . אז קחו הכל בפרופורציות זה רק משחק. יום טוב

איזו הגדרה מעניינת לגזענות פשוטה

"מדובר בסוגייה של הגדרת זהות תרבותית: ים תיכונית או ארופאית/אמריקאית, שחוצה קבוצות מסורתיות של "אשכנזים" "ספרדים"." נו באמת ואם שפרה וצבר היו כל הזמן מדברים על "הפרענקים חמומי המוח האלו" בהשוואה ל"פרידמנים מתים" (ביטוי שעושה לי בחילה כל פעם שאני שומעת אותו) גם אז היית חושבת שזב פשוט ענין של הגדרת זהות תרבותית קשקושים אפשר לאהוב את עינב ועדיין להכיר בעובדה שההתבטאויות שלה גזעניות בהקשר הזה ואין להן מקום משום צד

אין מילים

"מדובר בסוגייה של הגדרת זהות תרבותית: ים תיכונית או ארופאית/אמריקאית, שחוצה קבוצות מסורתיות של "אשכנזים" "ספרדים". כזאת מכבסת מילים לגזענות פשוטה ונמוכה לא ראיתי הרבה זמן יוסי ועינב יכולים להיות חמודים, מצחיקים, חמים והרבה דברים אחרים הם גם גזענים ואני אישית לא יכולה לסבול את זה "הגדרת זהות תרבותית", נו באמת

cookies10

New member
יוסי כן היה והצליח לרכב על הסוס בלי ליפול

הוא היחיד שלא נפל מכולם
יוסי מלך, אבל אין מה לדבר שמרגישים שאת שיפרה מראים הכי הרבה, גם לסוויטה נתנו לה פעמיים ללכת מה הסיבה... כנראה שההפקה אוהבת אנשים מניפולטיביים, ורעים כמו שיפרה וליוסי שיש לב טוב והוא אדם פיקח ויש הרבה מה ללמוד ממנו דוקא אותו מראים לנו פחות.מכל הבחינות..את הטוב לא מראים את הרוע מראים רק את הרוע שזאת שיפרה שמנצלת את המצלמה לאינטרסים שלה עם הדעות המעוותות שלה, שהיה אסור לה לדבר על צ.ה.ל, ומלכלכת על הכל, אותה כן מראים לנו לצערנו... מה ההפקה אוהבת מילחמות... ולמה היא עושה את זה כדי להכעיס אותנו ואין עם מי לדבר...מה עושים, פשוט לא מסתכלים ואולי אז יזיז להם הם צריכים לתת לנו הרגשה טובה ולא רעה....

למעלה