בוקר טוב - אירוח פנג שואי

../images/Emo140.gifאירוח בפורום לפתיחת השנה החדשה

היום אנחנו מארחים בפורום, שרשור שיעשה לכל מי שירצה, טוב מבחינה אנרגטית עיצובית, זה המקום לעשות שינוי לכל תחום בחיים שבו תחפצו, זוגיות, פריון, שפע, בריאות, ילדים ועוד. שרשור פנג שואי לשנה החדשה מאי בן פרין שתתארח אצלנו היא אומנית פנג שואי בכירה, וחברה בארגון העולמי לפנג שואי. היא בעלת שני תארים במדעי ההתנהגות והחברה, ומייעצת לבתים פרטיים ולעסקים מטעם האקדמיה ללימודים רוחניים. כותבת מדור קבוע בנושא פנג שואי למגזין העיצוב "נישה", ומשמשת מנחת סטאג´ בקורס להכשרת יועצי פנג שואי במסגרת הפקולטה ללימודי פנג שואי. היא מתארחת מטעם הפקולטה ללימודי פנג שואי שהוקמה בשנת 1998. זהו בית הספר הראשון והמוביל מסוגו בישראל להכשרת יועצי פנג שואי. הפקולטה מציעה קורסים להכשרת יועצי פנג שואי מקצועיים וכן יועצים בכירים. בקורסים נלמדות כל האסכולות של פנג שואי וכל הגישות: החל מפנג שואי קלאסי-אותנטי ("פנג שואי של העבר"), דרך פנג שואי מערבי-מודרני ("פנג שואי של ההווה"), ועד פנג שואי אינטואיטיבי ")פנג שואי של העתיד"). הקורסים, הנערכים בשעות הבוקר או הערב, מורכבים מהרצאות, סדנאות ועבודה מעשית בבתים ובעסקים. בכולם משמש דר´ ירון זפרן מנהל מקצועי. לינק לאתר של דר' זפרן http://www.zafran.co.il לדוגמא הסבר איך משפיע הפנג שואי על הילדים: ילדים מאוד רגישים לתנועת האנרגיות בסביבתם. הם מסוגלים לזהות שינויים עדינים בזרימת האנרגיה ובאופייה, ולהגיב לכך בעוצמה. חדר הילדים הוא המרחב ההתפתחותי המשמעותי ביותר בבית, דרכו בונה הילד את עולמו, ולכן חשוב לארגן אותו בצורה נכונה וליצור עבורו מרחב אנרגטי הרמוני. חדר מאוזן ומותאם לצרכיו של הילד יספק לו סביבה תומכת, יפתח בו תחושת ביטחון עצמי, שליטה טובה יותר במתרחש בעולמו הקטן, וישפר את יכולת הריכוז שלו. זרימה טובה של האנרגיה בחדר תאפשר לילד לחוש רגוע ושמח ותשמור על בריאותו. אתם מוזמנים להתחיל לשלוח שאלות, נא לזכור שכל התשובות שיינתנו, אינן תחליף לבדיקה מקיפה של הבית, אבל לפחות ייתן לכם כיוון והתחלה לשינוי מרענן וחדש. בשאלתכם אנא תנו את מירב הפרטים כמו תאריך לידה וכיוון החדר בבית בו הייתם רוצים לערוך שינוי.

שלום מאי../images/Emo140.gif ותודה לך ולמנהלות

על האירוח הניפלא כידוע לי על פי שיטת הפאנג שואי אסור ולא רצוי שיהיהי חלון מול דלת הכניסה זה נכון? בעלי קנה לי כדור מראות ענקי אני יודעת שלפי הפאנג שואי זה משרה אנרגיות חיוביות איפה כדאי לתלות אותו? בנתים הוא תלוי מעל החלון מול כניסת הבית זה בסדר? מה הצבעים בורדו וצהוב חרדל משרים בבית? תודה רבה על שיתוף הפעולה שרי

דלת מול חלון, ועוד.

שלום, שרי מיקום דלת הכניסה מול החלון גורם ל"בריחת" צ'י מהירה מאותו חדר או מרחב. במצב האידאלי האנרגיה נכנסת דרך דלת הכניסה נעה במרחב, מזינה את השוהים בו ואת תחום החיים המיוצג בו, ורק לאחר מכן יוצאת דרך החלון. אם זה המצב בחדר שינה, אנשים עלולים להתעורר בבוקר עייפים, חסרי אנרגיה ומוטיבציה. לגבי כדור המראות ישנן דעות שונות. האחת היא שיש להימנע בבית מאובייקטים המורכבים מכמה חלקי מראות היוצרים דמויות שבורות. מיקום כדור כזה או כדור קריסטל באזור החלון הוא אפשרי, אך עליו להיחשף לאור השמש כדי לשקף את אנרגיות החוץ ללכוד את קרני השמש ולהכניסן אל תוך החדר. הצבע הצהוב מייצג את אנרגיית האדמה ובורדו עמוק מאוד שייך ליסוד המים, ורצוי להשתמש בהם בפינות המתאימות בבית. בברכה, מאי

שאלה כללית על פנג שואי...

ברוכה הבאה, ואני מצטער לשאול שאלה כזו- אבל הפנג שואי מעצבן אותי- ולמה? כי לא לכולנו יש כסף לבנות בית מתחילתו כדי שהחלונות ישקפו קו מזרח מערב (אל תתפסי אותי במילים- סתם בתור דוגמה) או שהגג ישקף את תנועת הקרקע של האזור. כמו כן- לא לכולנו יש אפשרות לחפור ליסודות ולהטמין שם את האבן שאנחנו רוצים. אז כן- דלת של שרותים תמיד אפשר לסגור וכמו כן את המיטה אפשר תמיד לסדר לפי הפנג שואי- אבל האם אפשר לומר אם כך שהפנג שואי בכללותו זה ענין לעשירים בלבד? ושוב, אני מדבר כמכלול, לא על סגירת הדלת או תלית הפעמון וכו'. לכן הפנג שואי מעצבן אותי- כי רובינו לא יכולים לחיות לפיו... ואם כבר- שאלה...יש ביכולתי לעשות בריכונת קטנה מחצר האחורית. האם לפנג שואי יש הדרכה מסויימת לפני שאני מבצע אותה? ושוב, תודה על האירוח ומצטער על הביקורת

קודם כל תירגע......./images/Emo9.gif

שלום אורן, גם ביקורת מתקבלת בברכה, לא רק שאלות...... שאלתך מצריכה דיון ארוך יותר בנושא הפנג שואי ולדעתי אין מקומו כעת בפורום. רק אומר שפנג שואי הוא בהחלט לא עניין לעשירים בלבד, הוא מיועד לכל אדם באשר הוא ללא קשר להכנסתו, והתוצאות המרשימות של השינויים והתיקונים גם בבתים צנועים וממוצעים הם ההוכחה הטובה ביותר לכך. ובאשר לשאלתך, בריכה כמו מקורות מים נוספים הינה דרך טובה למשוך אנרגיה חיובית אל הבית, בתנאי כמובן שהמים נקיים ונמצאים כל העת בתנועה. חשוב שהבריכה תהיה פרופורציונלית לבית, כי בריכה גדולה מדי תציף את הבית בעודף אנרגיה. רצוי שצורתה תהיה עגולה, אליפטית, או אמורפית, כדי להימנע מפינות חדות שיופנו לעבר הבית. בברכה, מאי

תודה פעמיים

ורק כתוספת- במידה והחצר האחורית נמוכה יותר מהבית (5 מדרגות)- האם זהו משהו להתחשב בו? להגביה אותה? ותודה- כבר למדתי עוד דברים- זויות וגודל... ותודה על העדינות שבקבלת הביקורת...אם תרצי- אשמח תמיד...

kerensztern1

New member
הי אורן

נחמד לראות אותך כאן. יכולת לשאול אותי את השאלה... לפני שאתה בונה את הבריכה (יא עשיר אחד...) באיזה כוון היא ביחס לבית??

איזו בריכה ואיזו נעליים- אולי 15-30

ס"מ...ובגלל שאין לי כסף אפילו בשבילה- זה עדיין לא קרה... אני אעבור למייל? ד"א- קיבלת ממני את המייל בבוקר בנוגע לאחות? ואני פה- תמיד!!

kerensztern1

New member
אז לא הבנתי...

אתה לא בונה אותה??? כי אם כן תענה לי על השאלה זה מאוד חשוב אתה לא יכול לדמיין כמה.. קיבלתי את המייל שלחתי לך חזרה ביי קרן

עניתי לך במייל. כן רוצה- אבל קשה

לקרוא לה בריכה...היא קטנה מדי...אולי שלולית יהיה השם המתאים...

olcתי

New member
שלום מאי!../images/Emo9.gif

יש לי שאלה די כללית (וכנראה גם די מפגרת
)... כשמדברים על כיוון המיטה, וכתוב כיוון הראש- צפון. למה הכוונה? שהראש יהיה בצפון והרגליים בדרום? או שמא שהראש יסתכל לכיוון צפון ואז המצב הפוך? ועוד שאלה. הילדה שלי (תאריך לידה- 1.6.03)היא מאד מאד אנרגטית, וצריכה לפי הפנג-שווי סביבה יותר מרגיעה. יש לך עיצות?החדר שלה נמצא בחלק הדרום-מערבי (משהו כזה - אין לי מצפן...) המון תודה.

איפה לשים את הראש?

שלום אסתי, כשמדברים על כיווני מיטה הכוונה היא שבעת השינה הראש (הקודקוד, אם לדייק...) יקבל את האנרגיה מכיוון שטוב לאותו אדם. כשמכוונים כסא לכיוון מיטיב הכוונה היא שמבטו של היושב יופנה לאותו כיוון. אם ילדתך מאוד אנרגטית אולם זה סגנון ההתנהגות שלה ואופייה, והדבר אינו מהווה בעיה מיוחדת, אני מציעה לא להתערב ברמת היסוד האישי שלה. ללא קשר לתאריך הלידה של הילד והיסוד האישי שלו חשוב להקפיד על כמה כללים בעיצוב חדר הילדים כדי לשמור בו על אנרגיה רגועה והרמונית: להימנע מהצבת המיטה בקו ישר מול דלת הכניסה. לכוון את המיטה לכוון שינה טוב (הכיוונים המתאימים לילדתך הם: מזרח, דרום-מזרח, צפון, דרום). להקפיד על סדר וארגון בחדר ולהימנע מאגירת חפצים. עומס של חפצים עלול ליצור אצל הילד עומס רגשי, בלבול וקושי להתמקד. מכיוון שחדר הילדים משלב איכויות שונות של אנרגיה – אנרגיה פעילה של משחק ולימודים ואנרגיה רגועה של מנוחה ושינה יש להשתמש נכון בצבעים בחדר כדי להגיע לאיזון הרמוני של תנועת האנרגיה בחדר, ולספק לילד גם את הנינוחות והרגיעה הנחוצים לו לשינה טובה, וגם את הגרייה החושית, החיונית להתפתחותו. צבעי הקירות המומלצים לחדר הילדים הם צבעים בהירים ופסטליים רכים – תכלת, ירקרק, סגלגל, ורוד או אפרסק בהיר. צבעים עזים ובוהקים יותר – אדום, כתום או צהוב – הם בעלי אופי ממריץ מדי, ועלולים לגרום לילד גירוי יתר, לעורר בו פעלתנות רבה, אי שקט ולפגוע באיכות שנתו. הדבר נכון גם לגבי ציורי קיר רבי צבע, קווים אלכסוניים, פסים לאורך ולרוחב הקירות, צורות לא סימטריות וריבוי של עיגולים ומרובעים. על רקע גוון הקירות הבהיר מומלץ להוסיף צעצועים, תמונות ושאר חפצים, שיתרמו לצבעוניות בחלל, ויספקו לילד את כל קשת הצבעים הנחוצה לו, אולם גם כאן חשוב לעשות זאת במידה כדי לא להציף אותו בגירויים. בברכה, מאי

jif

New member
תודה מראש למאי

אני מרגישה שבבית שלי יש אנרגיות שליליות וחשבנו לצבוע אותו. יש צבעים שעדיף לצבוע בהם?

אנרגיות שליליות

שלום לך, צביעת קירות אינה פתרון לבית שיש בו אנרגיות שליליות. חשוב לאתר את מקורה של האנרגיה השלילית ולטפל בו. לפני הכל, אני מציעה לבצע בבית טיהור אנרגטי. בברכה, מאי

AY1

New member
בוקר טוב מאי

בתי בת 5 וחצי חודשים תאריך לידה 20.07.04 לא ישנה טוב בכלל בלילה ניסינו את כל השיטות ושום דבר לא מועיל מתעוררת כל שעה
החדר שלה נמצא בצד מערב , המיטה שלה צמודה לקיר פנימי (דרום) כאשר הראש במערב והרגליים למזרח. אולי ממך תבוא הישועה
תודה מראש ויום נעים

ממעייני הישועה

שלום לך, כיווני השינה הטובים לעוללה הם דרום-מזרח, מזרח, דרום צפון, כך שלפי תיאורך מיטתה של הגברת לא ממוקמת נכון. נסי לשנות לה את כיוון המיטה, רק לאחר שהקפדת שמיטתה לא ממוקמת ממש מול דלת הכניסה, יש לה אפשרות לראות את דלת הכניסה כשהיא שוכבת במיטה, אם היא ישנה מתחת לחלון הקפידי לסגור אותו ולכסותו בוילון, ואין חפצים התלויים מעל מיטתה וראשה. בברכת לילות שקטים, מאי

AY1

New member
תודה רבה ../images/Emo39.gif זה כולל כם כילה ../images/Emo35.gif

חדר ילדים

שלום מאי ותודה לך על האירוח. מעין בת 6 (8/10/1998) לומדת בכיתה א'. אני מצרפת שרטוט של החדר שלה (עד כמה שיכולתי לעשות זאת מדויק). החדר ממוקם במערב הבית. המיטה שלה בצפון שולחן הכתיבה בדרום מזרח. החדר צבוע בחציו העליון לבן ובחציו התחתון ורוד - גל כלפי מעלה. מעל הכוננית ספרים ומשחקים יש שתי תמונות של פיות שאני הכנתי עבורה. והשאלה : מעין לא ישנה בחדר שלה. היא הולכת לישון בחדר שלה, נרדמת אבל מתישהו במהלך הלילה היא קמה ובבוקר אני מוצאת אותה ביננו, במיטה שלנו. היא כבר גדולה וזה ממש מתסכל ומשגע אותי. כל מה שעשיתי וניסיתי לדבר איתה לא הצליח. האם הפאנג שווי יכול לעזור ? תודה, אסנת.

למעלה