בוקר טוב - אירוח פנג שואי

יש לי שאלה../images/Emo187.gif

אני מאוד אוהבת לצבוע את הבית כך שכל חדר צבוע בצבע אחר קיר אחד של הסלון (במקום בו יש חלון גדול) צבוע באדום. קיר חדר השינה (מאחורי הצב של הראש במיטה) בחרדל. תקרת חדר ילדים בכחול ו wash לבן חדר משחקים צבוע בפסים בכתום, צהוב וורוד (על קיר אחד). האם צבעים אלו מתאימים , הרמונים ויוצרים אוירת חום ,רוגע ובטחון. תודה מראש על התשובה

קשת הצבעים

שלום לך, אחת הדרכים לשמור על איזון בבית היא לכלול בו עיצובים יאנגיים לצד עיצובים ייניים. חשוב לשים דגש על כך שכל חדר בבית יעוצב באופן שיתמוך בפונקציה אותה הוא ממלא. בחדרים המשמשים לפעילות או לאירוח – חדר עבודה, משרד, חדר מגורים או מטבח – יש להרבות באלמנטים יאנגיים. בחדרים בהם דרושה אוירה רגועה יותר, כמו בחדר השינה, חדר טלוויזיה או חדר אמבטיה – יש לשים דגש על עיצוביים יינים. חדרים המשמשים למספר מטרות כמו חדרי ילדים (שינה ומנוחה אך גם משחקים ופעילות) רצוי לעצב כל חלק לפי אופי הפעילות בו. שימוש בצבעים הוא אחד הדרכים להשפיע על אופי אנרגיית החדר צבעים יאנגיים הם הצבעים החמים כאדום, כתום או צהוב. והצבעים הייניים הם הקרים ככחול, ירוק וסגול. בצבעים היאנגיים ניתן להשתמש גם בחדרי שינה אם הם בגוונים בהירים ושקטים ולא עזים ובוהקים. באופן עקרוני הצבעים שציינת יכולים להתאים לחדרים השונים. בברכה, מאי

odeia

New member
שאלה או שניים לפני שבורחת

מה ניתן לעשות שיהיה לי יותר נעים בעבודה? או לחילופין למצוא משהו יותר טוב. מה ניתן לעשות שיהיה יותר נעים בבית והמתחים האישיים שלי יפחתו? (כרגע יש לי כרגע פתיל קצר מאוד מאוד שפוגע בכולם בבית).

odeia

New member
ומכיוון שלא ברחתי בסוף, עוד שאלונת

ילדה בת כמעט שנה וחצי, לא מוכנה לישון ליותר מ-2 דקות בלי לחוש את אמא צמוד וחשוף. יש מה לעשות מבחינת הפאנג שווי?

לא רוצים לישון?

שלום אודיה, בכמה מתשובותיי הסברתי את עקרונות הפנג שואי לגבי סידור ועיצוב נכון של חדר הילדים, הצצי בתשובות ייתכן שתיעזרי בהן. בברכה, מאי

odeia

New member
הקטנה ישנה איתי בחדר, בדר"כ

איתי במיטה. למרות שהיא עדיין יונקת לדעתי חלק מההצמדות שלה זה לא רק ציצי כי לא תמיד היא יונקת כשהיא נצמדת. היא אוהבת לחפור בי (גם בעירות).

מתחים ולחצים

שלום לך, הפעלות הקשורות לקריירה ועבודה נעשות בפינה הצפונית על ידי הפעלות של מים, כפי שהסברתי בתשובותיי הקודמות. לגבי מתחים וקונפליקטים, תיתכנה סיבות רבות. שני דברים שכדאי לבדוק הם הימצאות חלונות מול דלתות, האנרגיה יוצאת מהר מדי מהבית מבלי שתוכלי להינות מהזנה אנרגטית. או זרימה מהירה מאוד של אנרגיה בבית שקשורה למסדרונות הבית, ואז חשוב להאט ולווסת את זרימתה. בברכה, מאי

odeia

New member
מה עושים נגד חלון מול דלת?

איך משאירים את האנרגיה בפנים? למה הכוונה לזרימה מהירה של אנרגיה במסדרונות הבית?

הכל זורם

שלום לך, כדי לשמור על שהיית אנרגיה מספיק זמן בחדר מבלי שתברח מהר חשוב להציב חציצה באמצע הדרך, או במרחק מטר מהדלת או מטר מהחלון. החציצה יכולה להיות שטיח, מובייל, פעמון רוח או כדור קריסטל. לגבי מסדרונות - מסדרונות ארוכים וישרים יוצרים זרם אנרגיה חזק מאוד. ככל שהמסדרון ארוך יותר, כך מהירה יותר תנועת האנרגיה והדבר עלול לגרום לתחושות של לחץ, מתח וקונפליקט. גם חומרים ומרקמים מסוימים עשויים להשפיע על תנועת האנרגיה: רצפת שיש, או קירות זכוכית, יאיצו את זרימת הצ'י בשל שטח פניהם החלק, ואילו משטחים מחוספסים או לא אחידים, כמו עץ גולמי, אבן ירושלמית, וילונות, שטיחים, נישות או תמונות על הקירות, ייצרו תנועה איטית של צ'י ואנרגיה רגועה יותר במסדרון. בברכה,מאי

ילדים בחדר - כיוונים

צהריים טובים, הייתי שמחה לדעת מה הכיוונים הנכונים להשכיב את הילדים. כרגע שניהם ישנים לכיוון מזרח. יואב - תאריך לידה 30.6.01 (בשעה 16:55) אסף - תאריך לידה 27.10.04 (בשעה 9:32) אני מצרפת תרשים של החדר כפי שהוא היום.

אסף ויואב

שלום מיכל, כיווני השינה הטובים של יואב: דרום-מערב, צפון-מערב, מערב, צפון-מזרח. של אסף: צפון-מזרח, מערב, צפון-מערב, דרום-מערב. לפני שממקמים לכיוון מזל, חשוב לוודא שהמיטה ממוקמת נכון ביחס לדלת הכניסה, חלון וקירות תומכים. לגבי אסף, מיטתו נמצאת ממש מול דלת הכניסה וזה בעייתי, ובנוסף הוא אינו זוכה לתמיכת שני קירות. בברכה, מאי

רוני471

New member
שלום לך אשמח לתשובתך../images/Emo140.gif

שלום רב אני אם לגוזלית בת שנתיים שישנה איתנו , אני ניסיתי להעביר אותה לחדר שלה והיא חוששת,לישון שם לבד, החדר צבוע בחצי קיר ורוד וחצי לבן, יש בו מיטה וארוןבצבע דובדבן, שולחן עגול עם שני כיסאות שני מדפיים שבהם שמתי ספרים ובובות, ומחשב, את המיטה שמתי לה לכיוון הדלת ורחוקה מחלון, האם החדר נישמע לך עמוס מידי ,יש גם שטיח בחדר ודמויות של פה הדב על הקירות, הארון הוא ארון של 5 דלתות שעליו אני מאחסנת דברים שלה משהיתה תינוקת, האם יש השפעה על דברים שנימצאים גם בתוך הארון? תאריך הלידה שלה הוא:2003\01\23 תודה רבה רוני

קן לגוזלית

שלום רוני, החדר לא נשמע לי עמוס, אלא אם כן הוא ממש קטנטן. מתיאורך לא עולה כל בעיה, החדר נראה לי נעים ורגוע. לגבי מקומות איחסון חשוב שהם לא יהיו עמוסים מדי, שיהיו מאורגנים, אחת לכמה זמן למיין את תכולתם ולפנות בגדים או חפצים שאין בהם צורך, וגם לא יהיה בהם צורך בעתיד. כשציינת שהמיטה לכיוון הדלת, האם התכוונת שהיא נמצאת ממש מול הדלת? אם זה כך, חשוב להעביר את המיטה לחלק הפנימי והמוגן יותר בחדר. בברכה, מאי

ר של דן

New member
איך יודעים אם כיוון השינה טוב?

2 הילדים שלי ישנה עם הראש לכיוון מזרח. הגדולה נולדה ב16.8.99 והקטן נולד ב22.1.02 האם זה תקין? הם ישנים די טוב בלילה. הגדולה הייתה חולנית יחסית בשנותיה הראשונות, התקפי אסטמה. השנה המצב יותר טוב, אבל מאז שנולדה יש לה רגישות האיזור הבטן.

סופסוף מישהו ישן פה טוב....../images/Emo6.gif

שלום לך, אם ילדיך ישנים טוב בלילה (מצרך מבוקש....) אני מציעה לא לשנות את כיווני המיטה שלהם. רגישויות באזור הבטן ומערכת העיכול קשורות לאנרגיית יסוד האדמה, וזה אכן היסוד האישי של בתך. לצערי לא אוכל לתת לך המלצות ברמה הבריאותית. בברכה, מאי

kerensztern1

New member
שאלה דחופה

עברנו דירה ב1 ביוני. עברנו דרומה מהמקום בו אנו גרים. עד שעברנו דירה ילדתי שהיום בת שנה וחודיים (נולדה ב2.11.2003) ישנה כל הלילה ואף אכלה יפה. מהיום שעברנו דירה היא קמה מיליון פעם בלילה וגם לא אוכלת כהרגלה. אני יודעת שזה לא קשור רק לבית כי אם לסביבה כי עברנו כאן במקום החדש כבר עוד דירה מאז. בכלל מאז שעברנו אנחנו כל הזמן חולים... בקיצור החדר שאנו (כולנו) ישנים עכשו הוא החדר המזרחי בבית כשהראש פונה צפון מזרחה. (בבית הקודם ישנו אל המערב). תאריך הלידה שלי 27.6.1973 בן זוגי 13.5.1974. כמו כן אציין שההכנסות מאוד עלו אך גם ההוצאות הן ענקיות ובלתי צפויות כך שהתחושה היא (ולא היתה בבית הקודם ) היא שחסר כסף... הדלת פונה בביתנו אל הדרום מערב. אנא תנו עצה תודה רבה רבה

תשובה

שלום לך, את מציגה מספר בעיות הנוגעות לכולכם ואני מתרשמת שבאמת הבית החדש משפיע עליכם מאוד. אולם מגוון בעיות כזה מצריך בדיקה יסודית של הבית. לצערי על סמך תאריכי הלידה בלבד, אין לי אפשרות לתת פתרונות כיוון שלא ניתן לזהות את הבעיה. בברכה, מאי

אני חייבת עוד שאלה../images/Emo9.gif

האם יש קשר בין צבע ירוק זרחני של קיר אחד בחדר השני למצב בריאותי רעוע? אם כן, איזה צבע יהווה תחליף הולם יותר? הקיר הצבוע הוא מאחורי המיטה. בקיר הזה יש חלון עם וילון ירוק-קרם ובקיר ממול יש מראה.

למעלה