בוקר טוב - אירוח פנג שואי

osnat2

New member
שלום מאי, ותודה רבה על השתתפותך

עקב אילוצים שונים חדר השינה של הילדים הוא מרפסת חדר השינה של החדר שלנו, ההורים, שסגרנו לחצי חדר. כלומר הדלת שלהם מחדר השינה פונה לחדר השינה שלנו. אני מצרפת שרטוט של החדרון, שימי לב לצפיפות ואין לי הרבה יכולות לשחק עם כיוונים. מול הדלת שלהם יש מראה גדולה בחדר שלנו. החדר צבוע בצבע שמנת צהבהבה. כיוון צפון נמצא בשרטוט. החלון במשך היום פתוח, בלילה סוגרים רפפות לחלוטין.אין וילון. שניהם לא ישנים טוב במיטות שלהם, ערן מתעורר פעמיים שלוש בלילה סתם כך, ובנוסף גם מרטיב בלילה. נולד ב 29/2/00 אסף לא ישן טוב במיטה שלו,(יש לו מיטת מעבר) אצלנו במיטה הוא ישן נפלא לילה שלם. נולד ב 18/4/02 שאלתי היא האם יש אפשרות ע"י כיוון שינה או צבעים לשנות את הרגלי השינה שלהם לטובה?

ערן ואסף

שלום אוסנת, הפתרונות שניתן להציע הם חלקיים בלבד, כי נקודת המוצא היא האילוצים בחדר. ובכל זאת... לשנות את מיקום המראה הגדולה הנמצאת מול דלת חדרם, לכם כהורים הדבר אולי מאפשר שליטה טובה יותר על המתרחש בחדר, אולם לחדר הילדים זה אינו נכון. לפי השרטוט מיטתו של ערן ממוקמת טוב בחדר, רחוק מדלת הכניסה, בעמדת שליטה ממנה יכול לראות את הנכנסים, מיטתו נתמכת על ידי שני קירות והוא אינו ישן מתחת לחלון, עניין אחד שכן יכול להיות בעייתי ולהשפיע עליו הוא העובדה שמיטת אחיו פונה לכיוון ראשו. לגבי אסף הוא נמצא במיקום בעייתי, כיוון שאינו יכול לראות את דלת הכניסה בגלל הארון שמסתיר. לנוכח כל זאת אני מציעה לשנות רק את מיקום מיטתו של אסף, במקביל למיטתו של ערן ולא אנכית לה. להוציא לפרק זמן את הארון מהחדר, ולסגור חלקית את דלת החדר בעת השינה. מכיוון שאסף יימצא מול דלת הכניסה חשוב להציב חציצה בין הדלת למיטה: קריסטל, מובייל, פעמון רוח, או שטיח קטן. בברכה, מאי

blumm1

New member
טוב כמה דברים:

קודם כל תודה מאי על האירוח ועכשיו לשאלות: בני שחר נולד ב- 10.7.2004, הוא נולד פג ולכן הוא עדיין ישן בעריסה בחדר שלנו אבל, אני רוצה להעביר אותו לחדר שלו וככה: החדר צבוע בשני גווני סגול והתקרה לבנה, ואני כל הזמן משחקת עם המיטה פעם מול החלון (שהוא במערב) ופעם אני מזיזה לצד של החלון ואני לא יודעת מה להחליט..... דבר שני בעלי הפך את החדר למעין מחסן - יש שם צעצועים של שחר, מזגן נייד, מאוורר ועוד.... השאלה האם צריך להוציא את כל הדברים לפני שמכניסים אותו לישון שם והאם החדר צריך להיות מסודר (עם כל התמונות והדברים) לפני שאנחנו מעבירים אותו? דבר אחרון האם כשהוא כבר יישן שם האם להאכיל אותו בחדרו או האם לצאת איתו משם (גם בגלל עניין האנרגיה, גם בגלל החימום וגם כדי שיתרגל)? או שאין חשביות מבחינת פאנג שואי? וחוצמזה האם עלי לעשות שינויים כלשהם או להכניס משהו לחדרו אחרי שאת יודעת את שמו את הצבעים ואת תאריך הלידה??? אני מאד מודה, מודה, מודה (ואת מוזמנת אלינו לכפר מררררראררררר - בדיחה מארץ נהדרת) תודה, מאיה איתמר ושחר בלום

blumm1

New member
ועוד משהו אחרון

הדלת היא לא ממש מול החלון הנה אני מוסיפה ציור אז זה נחשב שזה מול החלון ומה עושים במקרה כזה?

שיגדל ויפרח הפג

שלום לך, כיווני השינה הטובים של שחר הם: צפון-מזרח, מערב, צפון-מערב, דרום-מערב. רצוי למקם מיטה לאחד מהכיוונים הטובים, רק לאחר שוידאת שמיטתו ממוקמת נכון ביחס לדלת (ראי תשובות קודמות בפורום). רצוי מאוד להכניס תינוק לחדר שהוכן עבורו ומסודר בהתאם. מרחב שנראה כמו מחסן לא מאפשר לאנרגיה לזרום בו בצורה טובה, והדבר נכון לגבי כל חדר. אם ההתלבטות שלך לגבי האכלתו של השחר היא בין חדר הנראה כעת כמחסן לבין חדר אחר בבית מרווח ונעים יותר, את מוזמנת לנסות את שני המקומות. ילדים רגישים לתנועת האנרגיה סביבם וילדך יגיב בהתאם ויכוון אותך. הקשיבי לו. וסמכי על עצמך. בברכה, מאי נ.ב. הדלת לא נמצאת ממש מול החלון ולכן זה לא מצב המצריך טיפול.

blumm1

New member
תודה מאי על התשובה

באמת חיכיתי הרבה, לא נורא....

מאי שלום ותודה על ההתארחות

מספר שאלות: אצלי בבית אין זויות של 90 מעלות, פרט למטבח, שבו יש. האם השבירה של הקירות שלא בזויות ישרות פוגעת בזרימת הצ'י בבית? בנוסף, מול דלת הכניסה שלי יש חלון גדול מאוד של יציאה לגינה. מה מומלץ לעשות כדי שהצ'י לא "יברח"? בחדר הילדים האפשרות שלהם היא או לישון עם הראש בכיוון החלון והרגליים לדלת (דלת פנימית של יציאה לחדרון תליית כביסה) או הפוך. מה עדיף? אם אפשר - אשמח לקבל טיפים איך לבדוק את האזורים בבית ואיך לגרום לכך שהבית יהיה מקום חמים, נעים ומזמין ובעיקר - רגוע. תודה רבה
עפרה

שיר המעלות

שלום עופרה, חדר בעל ארבעה קירות כשביניהם זוית של 90 מעלות, הינו בעל הצורה הכי קרובה להרמונית בבנייה המערבית. קירות של פחות מזוית עלולים לתקוע את הצ'י בפינות. כשמנסים לרבע חדרים כאלה רואים שקיימים בהם מרחבים חסרים, ואנשים החיים בחדרים כאלה יכולים לחוש תחושה בסיסית ותמידית ש"משהו חסר להם בחיים" ו"שהם לא שלמים". אני ממליצה לצבוע חדר שכזה בצבע אחיד כדי לא להבליט את צורת הקירות וכן להרבות בו בחפצים בעלי צורה סטנדרטית בחדר, לא מוזרים. המלצה אחרונה היא להכניס לחדר חפץ גדול ובעל נוכחות המייצג עבור השוהה בחדר שלמות, זו יכולה להיות מנורה גדולה ועגולה, שידה בצורת קובייה, או אובייקט אחר הנושא עימו את הסימליות של שלמות והרמוניה. כשיש חשש לבריחת צ'י מהירה חשוב לווסת את תנועת האנרגיה ולהאט את זרימתה. מומלץ להשתמש באחת מהחציצות הבאות: שטיח, מובייל, פעמון רוח או כדור קריסטל. חשוב להציב את החציצה בין פתח הכניסה לפתח היציאה, לא ממש על הדלת או על החלון, שכן הדבר עלול להקשות על האנרגיה להיכנס למרחב ולהקשות על יציאתה. שתי תנועות אלה הכרחיות לזרימה טובה. לגבי מיקום הראש – תמיד לתת עדיפות ליכולת לראות את דלת החדר בעת שכיבה במיטה מבלי לסובב את הראש. הדבר ישמור על תחושת שליטה טובה במרחב. לגבי שאלתך האחרונה, אין מקיפה ממנה.....לענות לך זה כמו ללמדך את הקורס הבסיסי בפנג שואי. בברכה, מאי

ashlaya

New member
שאלת חדר שינה

העוד מספר חודשים מחוסר ברירה נצטרך להחליף חדר עם הילדים הבעיה בחדר שהם יעברו אליו שכל הקירות בעצם "עמוסים" במגזן /חלון/נישות/ארון מה שיחייב העמדת לפחות מיטה אחד במקביל לאחד הדברים ואחרת אולי ב"אמצע" ז"א שתהיה אליה גישה משני צידי המיטה אשמח לעיצות מה לעשות ? אופציה שניה היא להשאיר אותם בחדר מאוד מאוד קטן ביחד אבל אז החדר יהיה נטו לשינה ובלי טיפטיפת מקום למשחקים שלהם מה עדיף?

ashlaya

New member
שכחתי להוסיף

תאריכי לידה עדי נולד ב 26.04.2002 יובל נולדה ב 23.12.2004

אמצע הדרך?

שלום לך, אם הבנתי אותך נכון ואת מתכוונת למקם באמצע החדר (פחות או יותר) ללא תמיכה של לפחות קיר אחד, אזי הדבר מאוד לא טוב. המצב הטוב ביותר הוא כשהישן זוכה לתמיכת שני הקירות. מקווה שעזרתי לך, מאי

jole

New member
איזה טיימינג מדהים, תודה על תשובתך

אנחנו עכשיו בשיא ההתלבטות אחרי שהחדר כבר שונה מיליון פעם ואף פעם זה לא מרגיש ה"נכון" (בלעי כבר צוחק שהחדר יגיע למצבו הסופי יום לפני הגיוס ). בכל אופן שני הבנים ישנים באותו חדר והוא גם חדר המשחקים והשינה. מבחינת סידור החדר צעצועים וכאלה דאגתי שהכל ייכנס לתוך מגירות, מה שכן יש מגירה של צעצועים מתחת למיטה (מה שמיועד למצעים). יש לנו הזדמנות לקבל מיטת קומותיים מה שמקל על ההצארגנות כל בוקר וכל ערב, כי המיטה שיש עכשיו נפתחת. הקירות צבועים בתכלת והארון ירקרק, פרט לזה אין עדיין שום דבר על הקירות. ההרגשה היא של חוסר שקט, בלילה לעיתים קרובות אנחנו מוצאים את שניהם אצלינו. היכן טוב יהיה למקם את המיטה? לאן צריכים לפנות הראשים שלהם? מה בנוגע לצעצועים בארגז המצעים? נקודות הקרינה (מחשב טלויזיה- )מה בעיתיות שלהם וכיצד ניתן להתגבר עליה? חשוב לקחת בחשבון שאת הארון אין לנו אפשרות להזיז(הוא בנוי מקצה לקצה) מה יהיה נכון להכניס מבחינת קישוטים לחדר בכדי ליצור אוירה של רוגע ?מה יהיה נכון לשים על הקירות? המון תודה מצרפת תרשים של החדר,

jole

New member
שכחתי את התאריכים של הבנים

לי-22/06/96 יהונתן-25/11/01

יהונתן ולי

שלום לך, מיטת קומותיים ניראית אומנם כפתרון פרקטי עבור שני ילדים החולקים חדר אחד, אולם היא אינה בחירה יעילה, כי לילד הישן במיטה העליונה תיחסר הקירבה לקרקע המקנה יציבות ובטחון, בעוד שהילד במיטה התחתונה עלול לחוש לחץ בשל הגוש הגדול המאיים מעל. כיוונים טובים לי: צפון, דרום, מזרח, דרום-מזרח. יהונתן: דרום-מערב, צפון-מערב, מערב, צפון-מזרח. מומלץ שבארגז המצעים יהיו מצעים ולא צעצועים. מומלץ לוותר על טלויזיה בחדר ולהמעיט בשימוש במכשירים חשמליים, אם לא ניתן אזי לנתקם מזרם החשמל בעת השינה. קישוטים – רצוי שבחדר יהיו סמלים, תמונות ומשחקים בעלי קונוטציות חיוביות, המעודדים פיתוח כישורים ויכולות המותאמים לילדים ומייצגים גדילה והתפתחות. מומלץ שלא להכניס לחדר חפצים המייצגים אלימות, או תמונות המשדרות מוות או צער. בברכה, מאי

my guy

New member
שאלה בנושא טיהור אנרגטי.

מאי תודה על התשובות. רציתי לשאול על טיהור אנרגטי בבית. מתי יש לעשות אותו והאם את יכולה להסביא איך נכון לעשות אותו. תודה מראש יעל

טיהור

שלום יעל, קיימות שיטות רבות לטיהור מרחבים, באמצעות קטורת, מרווה, נרות, וצלילים שונים. אם את מתכוונת לטהר את הבית בעצמך ולא באמצעות איש פנג שואי מקצועי – אני ממליצה לך להשתמש בעלי מרווה: הדליקי מעט עלי מרווה יבשים, ועברי עמם בכל חדרי הבית כשאת מתחילה בדלת הכניסה. הקיפי את כל הפתחים (דלתות, חלונות), מתחת למיטות וסביב כל אובייקט שברצונך לטהר. לאחר הוצאת האנרגיות השליליות, היכנסי לכל חדר ודמייני בו סיטואציות חיוביות שאת מבקשת שיקרו לך בבית. לסיום הניחי במרכז הבית או בחדר המגורים זר פרחים רעננים. בדרך כלל מומלץ לערוך טיהור לפני כניסה לבית חדש כדי לנקות את אנרגיות העבר, אחרי משבר או מחלה (לא עלינו). אפשר גם לערוך טיהור תקופתי כדי לרענן את התחושה בבית. בברכה, מאי

ריתS

New member
שלום מאי ותודה על ההתארחות

ועל העצות. השאלה היא בנוגע לחדר השינה של בני. נבו בן 4 (4.1.2001) והוא נמצא בחדר הצפון מזרחי. קיר אחד של החדר (זה שמול הדלת) כולו חלון גדול. נבו ישן במיטה קומתיים כשבחלק התחתון אין מזרון רק מזרונון שם אנחנו מתלבשים אחרי מקלחת. והמיטה מוצבת ממול (מקבילה) לחלון הגדול כשראשו לכוון צפון מערב. אולי חשוב לציין שאנחנו חיים בחלק הדרומי של כדור הארץ (אוסרליה), כך שבאמצע היום השמש בצפון. מציינת למקרה שזה משנה. שאלתי היא מה הכוונים הטובים עבור בני (שם נציב שולחן לימודים בהמשך) וכיצד להציב את המיטה. תודה מראש והמשך יום נעים
שרית

כיוונים של נבו

שלום לך, הכיוונים הטובים של נבו, אליהם פונה מבטו, בעת הישיבה הם: מזרח, דרום-מזרח, צפון, דרום. לגבי המיטה רצוי לכוון את הראש לאחד הכיוונים הטובים לו. על החלון הגדול לתלות וילון שקוף למחצה, ולהציב חציצה בין הדלת לחלון כדי למנוע בריחת צ'י מהירה מהחדר: שטיח, כדור קריסטל, מובייל או פעמון רוח. בברכה, מאי

למעלה