בוקר טוב - אירוח פנג שואי

לילה טוב

שלום לילך, לפי ציורך מיטתה של הילדה "כלואה" בין הארון לכוננית, ובנוסף מיטתה אינה ממוקמת בעמדת שליטה. חשוב שסביבת המיטה תהיה פנויה (במידת האפשר) מחפצים כדי לאפשר תנועת אנרגיה טובה סביב המיטה. מיקום מרגלות המיטה צמוד לארון אינו מאפשר תנועת אנרגיה טובה באזור הרגליים. ואני חוששת גם שהכוננית על חפציה סמוכה מדי לאזור הראש ועלולה ליצור עומס ותחושת לחץ בעת השינה. עמדת שליטה מאפשרת לילד שליטה טובה יותר במרחב החדר ובעולמו, המיקום הטוב ביותר למיטה הוא בקו אלכסוני לדלת הכניסה, כך הילד יכול לראות את מי שעומד להיכנס לחדר. מיטתה של מעיין לא בעמדת שליטה, ומוסתרת על ידי הכוננית, מציב אותה בסיטואציות בהן היא יכול להיות מופתעת על ידי הנכנסים ולהבחין בהם רק כשהם כבר ממש בשטחה. דבר זה עלול לגרום לילד לפתח תחושת חוסר בטחון במרחב האישי שלו, ובעת השינה כשהוא חשוף ופגיע יותר, מרחב שלא נתפס כמוגן מספיק עלול להטריד את שנתנו. בנוסף, הסתכלי שוב על מיטתה ובדקי האם היא נותנת לה תחושה של יציבות. נסי להניח סביבה בעת השינה מספר כריות כדי לתת לה תחושת הכלה והגנה (ודאי שנותר לה מספיק מרחב תזוזה במיטה). מבדיקת כיווני השינה הטובים מתאימים לה צפון, דרום, מזרח ודרום-מזרח. אם תשני את מיקום מיטתה במקום הארון, הדבר יכול להועיל לה מאוד. בברכה, מאי

Shampile

New member
הכנסת אנרגיה חיובית לבית....

באיזה אמצעים (לא הזזת רהיטים) ניתן לשפר אנרגיה בתוך בית. שמעתי שיש לפנג שואי מספר פתרונות לכך. אשמח לשמוע מהם. בנוסף, מהם הצבעים המועדפים בחדר ילדים ולאיזה כיוון מומלץ להשכיב את הנסיכה(הכוונה היא האם ראש לדלת, לחלון, קיר חיצונים????? וכו'...) תודה מראש

פתרונות רבים

שלום לך, שאלתך כללית מדי. לפנג שואי פתרונות רבים ומגוונים לשיפור האנרגיה, אך הם תלויים באופי הבעיה הספציפית ובמיקומה בבית. לגבי שאר השאלות בנושא צבעים ומיקום מיטה ראה/ראי תשובות קודמות. אם ינתן לי תאריך הלידה של הנסיכה אוכל להמליץ על כיווני שינה טובים. בברכה, מאי

Shampile

New member
תודה רבה ../images/Emo39.gif לבקשתך....

תאריך הלידה של מיקה הוא 11/09/2003. שוב תודה.

איזה יופי, ותודה מראש למאי ../images/Emo20.gif

1) מה מומלץ לגבי חדר השינה של ההורים, מה כדאי וממה כדאי להימנע - וזה גם קשור לילדים כי הם המון אצלנו...
2) שירה (בת 3 שבועות) תעבור בעוד מספר חודשים לחדר עם עידן או אולי לבד, יש המלצות איך לסדר את המיטות בחדר המשותף, או על מה להקפיד בחדר לבד של הילדים - למרות שהקירות באלכסון שסידר לנו האדריכל של הבניין לא משאירות הרבה אופציות... תודה ויום נעים
יעל

והפרטים שגיליתי שכדאי להוסיף בסוף :

חדר השינה (הורים) : צפון ומזרח, תאריכי לידה : 16.7.71 ו-11.2.69 עידן ואולי גם שירה : חלון למזרח, תאריכים מופיעים למטה בחתימה. חדר שאולי מיועד לשירה : חלון לצפון.

עידן ושירה

שלום יעל, לגבי שאלתך הראשונה היי בבקשה יותר ספציפית. לגבי שאלתך השנייה המלצות לגבי מיקום המיטות ניתנו בתשובות קודמות, ובאשר לילדיך כיוונים טובים הם: עידן: דרום-מערב, צפון-מערב, מערב, צפון-מזרח. שירה: דרום-מזרח, מזרח, דרום, צפון. בברכה, מאי

mbar30

New member
שלום מאי - ברוכה הבאה

שאלה כללית על חדרי ילדים: האם נכון לאמר כי באם יש משהו מתחת למיטה השינה תהיה לא רגועה. (אני מתכוונת לצעצועים, לא לארגז מצעים ודומיו). מה בנוגע לאי סדר בחדר - של צעצועים, האם משרה אוירה לא טובה סידרתי את חדר הילדים בשל בעיות מיקום בצורה הנ"ל אמיר, הגדול,ישן כשמיטתו ליד מיטת אלון אבל ראשו ליד הרגליים של אלון. האם טוב,אשמח להמלצות... יום נפלא מלי

ברוכים הנמצאים

שלום מלי, רצוי לא לאחסן צעצועים מתחת למיטת הילד. ילד זקוק בעת השינה לאנרגיה רגועה ולא פעילה מדי. אי סדר – אחד מחוסמי האנרגיה העיקריים הוא אי סדר בחדר. עומס חפצים רב וחוסר ארגון שלום מלי, יוצרים אצל הילד עומס רגשי, מצמצמים את המרחב הפיזי שלו ומפריעים לזרימת האנרגיה בחדר. מיקום המיטות כפי שתיארת אינו אידאלי אך לדברייך הוא כורח המציאות. אם הדבר אפשרי, עדיף להפריד בין המיטות, ולאפשר לכל אחד מהילדים פינה אישית עם העדפותיו, טעמו וצרכיו המיוחדים. בנוסף, חשוב שראש המיטה יהיה צמוד לשני קירות כדי לתמוך בילד בשנתו ולהעניק לו תחושת הגנה, מצב שאינו מתקיים אצל אמיר. בברכה, מאי

סידור חדר הילדים

שני הבנים (הוד 5/3/1999 ודביר 17/9/2001) ישנים באותו חדר. המיטות שלהם בצורת ר והם ישנים ראש לראש או ראש לרגליים (תלוי כמה הם רבו לפני השינה), המיטה של דביר מיד בכניסה ושל הוד מול הדלת צתחת לחלון. איך ניתן אולי לסדר באופן שונה את החדר (יש בו הרבה משחקים, שולחן ציור קטן וארון) כך שיווצר יותר רוגע (בעיקר לדביר שהוא שובב גדול). תודה.

עוד כמה פרטים

החדר נמצא בכיוון דרום מערב, המיטות אחת על קיר פנימי שפונה צפונה (דביר) והשנייה על קיר מערבי חיצוני (הוד) החדר צבוע תכלת והתקרה לבנה עם מדבקות של כוכבים זוהרים.

טובים השניים

שלום רני לפני שממקמים מיטות לכיוונים טובים חשוב להציב את המיטה נכון ביחס לדלת ולחלון. יש להימנע מהצבת המיטה בקו ישר מול הדלת, כדי שהילד לא יהיה חשוף לזרימה אגרסיבית מדי של אנרגיה הנכנסת דרכה. אם אין אפשרות להזיז את המיטה למיקום אינטימי יותר, מומלץ לתלות קריסטל, פעמון רוח או מובייל באמצע הדרך שבין המיטה לחדר. אם אפשר, רצוי שהילד לא יישן מתחת לחלון. אם זה המצב הנתון, חשוב לסגור את החלון במשך הלילה על מנת להגביר את תחושת הביטחון של הילד. כיוונים טובים להוד: דרום-מזרח, מזרח, דרום, צפון. דביר: דרום-מערב, צפון-מערב, מערב, צפון-מזרח. לגבי מיטות סמוכות, ראי תשובתי לשאלה הקודמת. בברכה, מאי

אילת27

New member
איך לשמור על האנרגיות החיוביות?

כל מי שנכנס אלינו הביתה מיד מעיר לי על הרגשת חמימות ואנרגיות טובות שיש לי בבית איך אני עכולה לשמר אותם שלא יצאו החוצה אני מקפידה להדליק קטורת כל כמה זמן ( אני גם יודעת שקטורת מוסיפה זרימה טובה של אנרגיות ) קודם כל קצת רקע על עצמי קוראים לי אילנית ותאריך הלידה שלי הוא 13/6/76 וכיוון הסלון שלי הוא לכיוון צפון והסלון השני פונה לכיוון מערב הדלת הראשית של הבית נמצאת בכיוון צפון איפה אני כיולה להעמיד את הספות בשני הסלונים??????????? והאם אני יכולה להוסיף שלניהם אקווריומים של דגים ? אם כן אלו דגים מומלצים ?????????.

אילת27

New member
ושכחתי עןד משהו שבעצם הכי חשוב לי

הילדה שלי לי-אור ( נולדה בתאריך 16/6/2004) מבלה הרבה בחדר שלה כיום המיטה ממוקמת בצד הדרומי של החדר כשהראש נמצא לכיוון מערב והרגליים לכיוון מזרח האם זה בסדר ככה או שאני צריכה לשנות לה את הכיוונים יש לציין גם שהחלון של החדר ממקום בצד מערב והדלת של החדר בצד מזרח ( מול החלון ) אני רק רוצה לדעת עם מיקום המיטה היא בצד נכון?

פנג שואי אינטואיטיבי

שלום אילת, הדלקת קטורת היא אמצעי לטיהור המרחב והוצאת אנרגיות שליליות, ואז אנרגיות טובות מורגשות טוב יותר. ייתכן שהאנרגיות הטובות מקורן בסידור נכון של הרהיטים במרחב, איזון טוב בין חמשת היסודות וגם אישיותם הנעימה של בני הבית. אם עיצבת את ביתך לפי חושיך והאינטואיציה שלך והגעת לתוצאה טובה, אני מציעה לך להמשיך לפעול ולחיות כך. אין כיוונים מומלצים למיקום ספות. חשוב שמערכת הישיבה תהיה בעלת 3 חלקים (אחד החלקים יכול להיות המזנון), שהגב הספה יזכה לתמיכת הקיר והמרחב מול העיניים יהיה פתוח, וכן לא להציב את הספה עם לגב לדלת המשדרת עמדה חברתית של סגירות והתבודדות. מכיוון שנוסחת הפקואה (חלוקת הבית לתחומי חיים) ישימה בכל קנה מידה, תוכלי לחלק כל מרחב בו נמצא הסלון, ולמקם את האקווריום בפינה הצפונית, מזרחית, או דרום מזרחית. לגבי הדגים, לפי המסורת הקלאסית צריכים להיות באקווריום 8 דגי זהב ודג אחד שחור. ניתן לבחור גם בדגים אחרים כי גם הם מניעים כל הזמן את המים, וזו הכוונה. הייתי נמנעת מדגי פירנאות ....... בברכה, מאי

אילת27

New member
תודה לך

שני מערכות הישיבה שבבית שלי הם בעלות 3 חלקים וכן עשיתי את הסידור לפי החוש שלי ונחמד שכל מי שנכנס לבית מיד אומר שזה בית חמים ובעל אנרגיות חיוביות

למעלה