לשוש
ולתמונות מהמיפגש

מירבלי

New member
ולקינוחים ../images/Emo13.gifדפי אורז ממולאים בקרם

ערמונים ברוטב קרמל של רובנס מ-ד-ה-י-ם
 

נופר א

New member
מתכון:עוגת שמרים דפים בטעם קפה

עוגת שמרים דפים בטעם קפה מצרכים: 30 גרם שמרים (טריים שמרית) 6 כפות מים פושרים. כף סוכר 5 כוסות קמח 2 חבילות מרגרינה רכה 4 חלמונים מילוי: 4 חלבונים 3/4 1 כוסות סוכר 3 כפות נס קפה כפית תמצית רום כוס אגוזים קצוצים גס תבנית אפייה: גדולה של התנור הכנה: בוחשים את השמרים עם המים והסוכר ומשאירים שיתפחו. לאחר שתפחו להוסיף לקמח +מרגרינה+חלמונים ולהכין בצק רך לקרר במקרר במשך חצי שעה. הכנת המילוי: להקציף את החלבונים עם הסוכר ואבקת הנס קפה לקצף חזק וקשה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-4 חלקים כל חלק מרדדים לגודל של התבנית אפייה , (כדאי לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה ואז קל יותר גם לרדד וגם להעביר לתבנית עלה שלם של הבצק בלי שיתפרק). להניח עלה מרודד בתבנית (שיכסה את כולה)ועליו שכבת קרם קפה, ככה לרדד 4 עלים ועל כל עלה למרוח מהמילוי שהכנו , צריכות להיות 4 שכבות של בצק ו-3 שכבות של קרם, לפזר אגוזים על שכבת הקרם התחתונה. את העלה העליון והאחרון לדקור במזלג. לאפות בערך חצי שעה בחום בינוני עד שמזהיב. אחרי האפייה לפזר אבקת סוכר ולחתוך למעויינים או מרובעים. יוצא טעים טעים !!! בתאבון! מקור המתכון :אמא שלי שלמדה את זה מחברה שלה לפני המון המון שנים.
 

רובנס

New member
עוגה טעימה מאוד חבל שאסור לי מתוק

בן זוגי אהב מאוד הולכת להיות אחת מעוגות הבית
 

clcl

New member
עוגה מעולה - בהחלט אאמץ אותה ויש

לי שאלה . . . האם לדעתך הוספת גרד לימון לבצק יתאים ויאזן את המתיקות? אני מתכוונת להכין עוגה זו בדרך זו כבר לשבת הקרובה. עוגה נפלאה . . . מזמן לא טעמתי עוגה במרקם עדין כל-כך
 

קישלורן

New member
לגבי המתיקות ../images/Emo26.gif

מנסיוני היא יותר במילוי. אם את רוצה פחות מתוק, שימי פחות סוכר. ואם כבר בגרד לימון עסקינן, באמת תהיתי למה שמים אותו בכלל בכל מיני מקומות ובייחוד בבצק. אני יודעת שיש טעם ויש ארומה אבל האם יש משהו מעבר, חבוי, שאני לא מכירה ?? אשמח לדעת
 

נירהמ1

New member
עוגת מוס נוטלה ופיסטוקים/נירהמ1

מצטערת על האיחור בשרשור המתכון. המתכון נראה קצת ארוך - אבל זה רק בגלל ההסברים המפורטים שיכולים לעזור בהכנה מהירה ונוחה יותר של העוגה. הנה הוא להנאתכם: עוגת קרם נוטלה ופיסטוקים/נירהמ1 העוגה הזאת זהה לעוגת ריבת חלב שאת המתכון שלה פרסמתי בפורום "מתכונים" (ויש גם תמונה שלה בגלריה) – אלא שבפעם הראשונה שהכנתי את עוגת הנוטלה "נתקעתי" בלי ריבת חלב, ולאחר סריקת המזווה שלי מצאתי שיש לי רק נוטלה - וכך נולדה העוגה הזאת (שלדעתי אפילו טעימה יותר מזו של ריבת החלב). למפגש הכנתי אותה מבישקוטים שוקו-וניל (שיש), אותם טבלתי באספרסו וברנדי. אפשר בהחלט גם להכין אותה משלוש שכבות טורט במקום בישקוטים. החומרים: ½ 1 חבילות בישקוטים שיש (שוקו-וניל) 1 צנצנת גדולה של נוטלה (נשאר ממנה בערך שליש) 1 כוס אספרסו + 2 כפות ברנדי או רום (אלכוהול לא תמצית! יש הבדל עצום בטעם) 3 מכלי שמנת 42% שומן (של "טרה" הם היחידים שיש להם 42%) 6 כפות סוכר (עבור השמנת) 3 סוכר וניל (גם כן עבור הקצפת) 3 כפיות ג'לטין מומס במים פושרים ומסונן 2 חפיסות שוקולד מריר ½ חפיסת שוקולד מריר גרוס לקישוט צדי העוגה ½ כוס חלב 50 גר' חמאה פיסטוקים קלויים וגרוסים לקישוט צדי העוגה ההכנה: 1. להקציף ½ 2 שמנת מתוקה (42% שומן) + 4 כפות הסוכר + 2 סוכר הווניל + ½2 כפיות ג'לטין מומס לקצף יציב (לשמור חצי מכל עבור צדי העוגה) 2. לערבב קפה עם ברנדי ו/או רום, להרטיב בישקוטים בקפה ולסדר בתבנית קפיצית. למרוח שכבה נדיבה של נוטלה, לצפות מעל במחצית מהקצפת 3. לשים שכבה שנייה של בישקוטים טבולים בקפה+ברנדי/רום. למרוח מעל שכבה נוספת של נוטלה ולצפות בחצי נוסף של קצפת. 4. לשים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, למרוח ביתרת של הנוטלה ולהקפיא. 5. להמיס בסיר קטן מעל סיר מים רותחים את השוקולד, החלב והחמאה ולקרר. למרוח את השוקולד על העוגה הקפואה ולהקפיא שוב. 6. לאחר ההקפאה להסיר את הטבעת של התבנית, להקציף ½ מכל שמנת מתוקה + 1 כף סוכר + סוכר וניל + ½ כפית ג'לטין מומס ולצפות את צדי העוגה. 7. להחזיק את העוגה בשתי ידיים – אחת על פני העוגה ואחת בתחתיתה ולגלגל את העוגה בתערובת השוקולד הגרוס והפיסטוקים. להקפיא בפריזר עד השימוש. לפני השימוש להפשיר במקרר כמה שעות. אני שכחתי להפשיר אותה וכך יצא שאכלתם אותה חצי קפואה וקשה היה. טיפ: לפני שמוסיפים את הג'לטין לשמנת המתוקה רצוי להמיס במים חמימים, לערבב היטב להמסה מלאה ואז לסנן במסננת קטנה כדי שלא ייווצרו גושים (הם בהחלט לא רצויים בקצפת). בהצלחה!
 
מתכון: פחזניות במלית קרם וניל

פחזניות במלית קרם וניל 1 כוס מים 100 גרם מרגרינה 1 כוס קמח 4 ביצים למלית: 1 שמנת מתוקה חב´ אינסטנט פודינג וניל 1 כוס חלב אופן ההכנה: מרתיחים מים בסיר בינוני. מוסיפים את המגרינה ומתיכים אותה.להסיר המאש ולהוסיף קמח.לבחוש, להחזיר לאש ולבשל עד שהבצק נפרד מדופן הסיר בבחישה מתמדת. להסיר מהאש ולהבליע ביצים אחת אחת ובמהירות רבה. לחמם תנור לחום בינוני גבוה (180 מעלות) בעזרת שק זילוף לזלף פרחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. יש להשאיר רווח בין הפחזניות היות והן "מתפשטות" באפיה. לאפות במשך כ-40 דקות עד שהפחזניות תופחות ןמשחימות יפה. להוציא הפחזניות ולעשות חתך אופקי במרחק 2/3 מהגובה להוצאת אדים. לצנן. לפני ההגשה להקציף שמנת מתוקה+ אינסטנט פודינג וניל+ כוס חלב, ולמלא את הפחזניות (אני מזלפת בעזרת שק זילוף) אפשר לזלף מעל סירופ שוקולד הערות: מומלץ לאפות בפונקציית טורבו אסור אסור ועוד פעם אסור לפתוח את התנור בזמן האפיה מקור: אמא של צליל ואופק. "טעם של עוד" מתכון מס' 357 בהצלחה ובתאבון
 

מאיה 72

New member
חצ'פורי: מתכון+תמונות

לבצק: 1 ק"ג קמח 450cc מים 60cc שמן (1/4 כוס) 1 ביצה כפית שטוחה מלח 3 כפות חומץ 3 כפות וודקה 1 אבקת אפיה למלית: 1 ק"ג חמד 250 גר' גבינה בוגרית 1 קוטג' או גבינה כחושה 2 ביצים ההכנה: ללוש את כל החומרים לבצק רך, להשתדל לא להוסיף קמח גם אם זה קצת דביק. ככל שלשים יותר - הבצק משובח יותר (סה"כ ללוש 10-15 דקות). לכסות את הבצק ולשים בצד לשעה. לחלק ל-24 חתיכות. לטבול כל חתיכה בקמח וללוש אותה לצורת כדור. לכסות היטב ושוב לשים בצד לשעה לפחות. ועכשיו מתחילה העבודה... לרדד כל כדור לעלה בקוטר כ-20 ס"מ. להניח את העלה על משטח מקומח ולקמח את העלה. לרדד בצורה כזו עוד 11 עלים, להניח אחד על השני ולקמח כל עלה לפני שמניחים עליו עלה נוסף. בסוף הופכים את הערמה על נילון כך שהעלה שרידדנו ראשון יהיה כעת העליון. מנסים לפתוח את העלה העליון, אם הוא לא נפתח בקלות מכסים במגבת ומשהים לכמה דקות. מכינים קערית עם כוס שמן בשביל לשמן את העלים. במידת הצורך מוסיפים עוד שמן. אופן פתיחת העלה - לוקחים מגש עגול בקוטר של כ-35 ס"מ או תבנית מלבנית בגודל דומה. שמים את המגש על קערה להגבהה. פותחים כל עלה לעלה דק, כמעט שקוף (כמו לשטרודל). מתחיל מהקצוות ואח"כ עם גב היד מותחים גם את החלק הפנימי. מניחים את העלה על המגש (אפשר לשמן מעט את המגש בתחילת העבודה בלבד). מפזרים עם קצות האצבעות שמן על העלה (זה עניין של ניסיון - טובלים פעם פעמיים את קצות האצבעות בשמן ומפזרים על כל העלה). מקפלים את העלה בצורה הבאה - מביאים קצה תחתון לכיוון המרכז, גם את הקצה העליון בצורה כזו שהם יחפפו בקצוות בכמה ס"מ (הכוונה לא לקפל ל-3 כמו בקיפול רגיל). שוב לשמן מעט את העלה ולהביא קצה ימין וקצה שמאל למרכז כמו קודם. לשים כף גדושה ממלית הגבינה במרכז העלה שנוצר ולשטח אותה מעט עם סכין משומנת. להביא 2 קודקודים מנוגדים למרכז ולקפל מעליהם את שתי הקודקודים האחרים. צריכים לקבל מעויין. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה. כשהתבנית מתמלאת משמנים כל חצ'פורי מלמעלה. אופים בטמפ' של 220 מע' כ-25 דק' - עד שהם זהובים. עדיף לצנן אותם על רשת. עכשיו צריך להתחיל את אותו תהליך עם 12 הכדורים שנשארו בצד... אם לא מעוניינים בכל הכמות אפשר מראש להכין חצי כמות מהבצק או להקפיא את הכדורים עטופים היטב.
 

מאיה 72

New member
התמונות גדולות מדי ולא עולות, אני

אקטין ואעלה אותן מאוחר יותר
 

נופר א

New member
ממש ממש טעים ולא נשאר פירור

טוב שנשארה התמונה,שלא יזללו אותה גם.....
 
למעלה