עוגת מוס נוטלה ופיסטוקים/נירהמ1
מצטערת על האיחור בשרשור המתכון. המתכון נראה קצת ארוך - אבל זה רק בגלל ההסברים המפורטים שיכולים לעזור בהכנה מהירה ונוחה יותר של העוגה. הנה הוא להנאתכם: עוגת קרם נוטלה ופיסטוקים/נירהמ1 העוגה הזאת זהה לעוגת ריבת חלב שאת המתכון שלה פרסמתי בפורום "מתכונים" (ויש גם תמונה שלה בגלריה) – אלא שבפעם הראשונה שהכנתי את עוגת הנוטלה "נתקעתי" בלי ריבת חלב, ולאחר סריקת המזווה שלי מצאתי שיש לי רק נוטלה - וכך נולדה העוגה הזאת (שלדעתי אפילו טעימה יותר מזו של ריבת החלב). למפגש הכנתי אותה מבישקוטים שוקו-וניל (שיש), אותם טבלתי באספרסו וברנדי. אפשר בהחלט גם להכין אותה משלוש שכבות טורט במקום בישקוטים. החומרים: ½ 1 חבילות בישקוטים שיש (שוקו-וניל) 1 צנצנת גדולה של נוטלה (נשאר ממנה בערך שליש) 1 כוס אספרסו + 2 כפות ברנדי או רום (אלכוהול לא תמצית! יש הבדל עצום בטעם) 3 מכלי שמנת 42% שומן (של "טרה" הם היחידים שיש להם 42%) 6 כפות סוכר (עבור השמנת) 3 סוכר וניל (גם כן עבור הקצפת) 3 כפיות ג'לטין מומס במים פושרים ומסונן 2 חפיסות שוקולד מריר ½ חפיסת שוקולד מריר גרוס לקישוט צדי העוגה ½ כוס חלב 50 גר' חמאה פיסטוקים קלויים וגרוסים לקישוט צדי העוגה ההכנה: 1. להקציף ½ 2 שמנת מתוקה (42% שומן) + 4 כפות הסוכר + 2 סוכר הווניל + ½2 כפיות ג'לטין מומס לקצף יציב (לשמור חצי מכל עבור צדי העוגה) 2. לערבב קפה עם ברנדי ו/או רום, להרטיב בישקוטים בקפה ולסדר בתבנית קפיצית. למרוח שכבה נדיבה של נוטלה, לצפות מעל במחצית מהקצפת 3. לשים שכבה שנייה של בישקוטים טבולים בקפה+ברנדי/רום. למרוח מעל שכבה נוספת של נוטלה ולצפות בחצי נוסף של קצפת. 4. לשים מעל שכבה נוספת של בישקוטים טבולים בקפה, למרוח ביתרת של הנוטלה ולהקפיא. 5. להמיס בסיר קטן מעל סיר מים רותחים את השוקולד, החלב והחמאה ולקרר. למרוח את השוקולד על העוגה הקפואה ולהקפיא שוב. 6. לאחר ההקפאה להסיר את הטבעת של התבנית, להקציף ½ מכל שמנת מתוקה + 1 כף סוכר + סוכר וניל + ½ כפית ג'לטין מומס ולצפות את צדי העוגה. 7. להחזיק את העוגה בשתי ידיים – אחת על פני העוגה ואחת בתחתיתה ולגלגל את העוגה בתערובת השוקולד הגרוס והפיסטוקים. להקפיא בפריזר עד השימוש. לפני השימוש להפשיר במקרר כמה שעות. אני שכחתי להפשיר אותה וכך יצא שאכלתם אותה חצי קפואה וקשה היה. טיפ: לפני שמוסיפים את הג'לטין לשמנת המתוקה רצוי להמיס במים חמימים, לערבב היטב להמסה מלאה ואז לסנן במסננת קטנה כדי שלא ייווצרו גושים (הם בהחלט לא רצויים בקצפת). בהצלחה!