שרשור עונה 6 פרק 14

נבובה

New member
פרק יפה מאוד.

אני נהנה מהעונה הזאת, והיא רק הולכת ומשתפרת.

austin1

New member
כל התיאוריות שלה מבוססות מש"שים

ובכלל כל הטורים שלה , הבחורה קוראת מש"שים באופן קבוע ואז קוצרת מחמאות על התיאוריות שלה התיאוריה של לוק מבוססת מש"שים (עדין אין הוכחה סופית לא לדאוג ) אבל זאת אחת האופציות המובילות

GossipGirl2

New member
../images/Emo58.gifאז,

מי שם את הפצצה במטוס? כל הודעה יש תאוריה אחרת,ולא הבנתי כלום מאף אחת. מישהו יכול לעשות לי קצת סדר? למה שזה יהיה לא-לוק? או וידמור? או בן וריצארד? ובכלל,זו שאלה שנקבל עליה תשובה לדעתכם? תודה!

../images/Emo58.gif דעתי

יש הרבה תיאוריית למי שם ולמה התיאוריה שלי אומרת שסעיד הטמין את הפצצה בהוראתו של לוק. למה? איך? לוק הרי הגיע למטוס. לפני שעלה אליו, לקח את השעון. הוא תיכנן משהו. הוא ידע שהוא צריך את זה. כשנכנס למטוס חיפש את הפצצה. לא ידע בדיוק איפה היא מונחת (אולי ידע רק את האיזור), בגלל שלא הוא הניח, אלא סעיד. הוא מצא את החוט והגיע אל הפצצה. ייתכן מאוד שהפצצה הייתה מונחת ככה למקרה שמישהו יכנס וזה ירתיע אותו, ואולי באמת היא הייתה מופעלת והיה צריך לדעת איך לפרקאותה, למקרה ש. תיאוריה נוספת, שווידמור שם את הפצצה. למה? הוא רוצה הרי לוודא שהלוסטיס ישארו על האי. הוא גם יודע שהוא לא יכול להרוג אותם. בהנחה שהוא צריך את המטוס בעתיד הקרוב למטרה כלשהי, הוא רצה לשמור אותו ולא להרוס אותו. לכן, הטמין פצצה, שבמקרה שהם ינסו לעזוב את האי בעזרת המטוס יתפוצץ, אך כמובן שהוא גם כפוף לחוקים ולכן יודע שזה לא יפגע במועמדים ולכן לא היה לו איכפת לפוצץ את הפצצה ליידם. רק לעשות עם התיאוריה הזו סדר: -אם הלוסטיס לא מגיעים למטוס, הוא זוכה לשמור את המטוס. -אם הלוסטיס כן מגיעים למטוס, הפצצה מתפוצצת ככה שהם נשארים על האי וכמובן שהוא לא יכול לפגוע בהם, כמישהו שגם כפוף לחוקים (יש את הקטע מעונה 4 נדמה לי שבן מחוץ לאי מדבר עם ווידמור ואומר לו משהו על החוקים ושווידמור אמר בפרק שהוא יכול להרוג את קייט כי היא לא ברשימה, להבדיל מהשאר שכן). לגבי התיאוריה השלישית שאומרת שזה ריצ'ארד בן ומיילס, לדעתי זה לא הם בהחלט. מאיפה הם השיגו C4?!

מיני-תיאוריה. ../images/Emo58.gif

לא יודע עד כמה זה חשוב, ואם זה יקבל איזושהי התייחסות עד סוף העונה (למען האמת, נראה לי שעוד יתייחסו לזה, אבל קודם אני אסביר), זה הולך ככה: אנחנו יודעים שבמציאות ב' סוייר כן איבד את הוריו, ואחראי לכך אדם בשם אנתוני קופר. כלומר, אביו של לוק הוא כן נוכל במציאות ב'. מה אם במציאות ב' הוא ניסה לרמות את לוק בדיוק כמו במציאות א', אבל התאונה שלהם על המטוס קרתה לפני שהוא הספיק לחשוף את פניו האמיתיים? כיוון שהוא נהיה מין צמח, לוק מעולם לא יידע שאביו ניסה לנצל אותו (אולי אפילו בשביל הכליה, כמו במציאות א') ויחשוב לנצח שאביו היה בן אדם טוב. סתם נקודה למחשבה. לדעתי, בטח עוד יתייחסו לזה עד סוף העונה (למרות שזה נראה לא אפשרי כרגע), וההתייחסות תבוא מהצד של סויר, כי אני מאמין שבמציאות ב' הוא ימצא את אנתוני קופר, וכשיראה אותו במצבו, יוותר על הרצח. אבל אולי זו גם הפעם האחרונה שראינו את קופר, לא יודע.

אה, ודרך אגב.. ../images/Emo58.gif

מייקל גיאצ'ינו גאון. אבל הנעימה של הצוללת... WTF?! אני היחיד שחושב שזו נעימה ממש גרועה? היא גורמת לסצינה להראות מגוחכת מדי פעם. שמעו את זה לראשונה בפרק 5.15, כתוספת לאפקט הכי גרוע בתולדות הסדרה, אז אולי מאז אני לא אוהב אותה, כי היא מזכירה לי בתת המודע את האפקט האיום ההוא של הצוללת. אבל מה אתם חושבים?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אני דווקא מחבב אותה, קראתי שזו אותה נעימת צוללת שהוא הלחין למשחק מחשב שהוא הלחין את המוזיקה שלה גם. אולי Metal Gear Solid? זו מוזיקה קצת מגוחכת, אבל זה כבר היה בעבר בסדרה. למשל, מוזיקת האחרים בסוף עונה 2 (כשהראו את המחנה המזוייף שלהם) נשמעה כאילו באה מ"כוכב הקופים". אם הייתי צריך להתלונן על משהו אחד מבחינת המוזיקה העונה זה נעימת ג'ייקוב שמופיעה יותר מדי פעמים לדעתי. זו הייתה מנגינה נהדרת בסוף עונה 5, אבל היא מלנכולית כזו, ולפעמים העונה היא הופיעה בסצינות לא מלנכוליות.

אבי1985

New member
לא מסכים כל כך

אם תשים לב כל אחד מקבל במציאות החלופית משהו שהוא ממש רצה במציאות המקורית. דזמונד רצה שוידמור יעריך אותו כמו שאלואיז אמרה. הרלי רצה מזל. נראה לי שלוק קיבל אבא טוב ולא נוכל לגבי השאר אנחנו לא יודעים או שזה לא מסתדר אבל נחכה ונראה

בורקיטו

New member
תיאוריה - קשורה גם לפרומואים (מש"ש)

יש לי תחושה שיש מועמדים גם לתפקיד ג'ייקוב וגם לתפקיד סמוקי, בפרומו נראה שהשניים אחים. מה שמוביל אותנו להקבלה של קלייר וג'ק האחים ג'ק כג'ייקוב וקלייר כסמוקי.

f r e c k l e d

New member
איבדתי לשניה את מיילס

יש מצב שהוא היה אחד מהשומרים שסמוקי ניקנק ליד המטוס או שרק נדמה לי

JohnLocke

New member
נדמה לך

הוא היה ביחד עם בן וריצ'רד לפוצץ את המטוס בפעם האחרונה שראינו אותו.

../images/Emo8.gif ישלי כינוי חדש: Bullet prooFlocke

הקטע הכי טוב של הפרק
.......סעיד לג'ק: At keast you didn't have to paddle ככה לפתוח פרק בבוסט של צחוק ? - נהדר! מעבר לדברים שנאמרו כאן לפניי: החלפת התיקים: את הטריק הזה עשה כבר ג'ק לקייט כשהם לקחו דינמיט מה"בלק רוק". אחרי שהם DREW SRAWS יצא שג'ק לא צריך לשאת דינמיט וקייט כן. ג'ק עזר לקייט לשים את התרמיל על גבה, כשהו עומד מאחוריה וככה שם עליה את התרמיל הריק. כשג'ון לוק נתפס ע"י המפלצת ג'ק הניח את התיק שלו ביער והיא נשארה עם שלה על גבה, כנגד מה שסוכם לפני היציאה החזרה, בהנחה שהדימנמיט אכן אצלה. בכ"מ, לא הופתעתי שפלוק תימרן את ג'ק - זה היה ברור. דחיפת פלוק למיים הייתה סתם עניין של עיכוב של פלוק, עד שיצא מישם... שהרי אי אפשר לפגוע בו ולהרוג אותו. כמו אחרים כאן גם אני ציפיתי שסאו תאמר לג'ין שיציל את עצמו כדי שלילדה יהיה לפחות אבא. למרות חיבתי הגדולה אליהם, ובכלל - ההקרבה שלהם אחד לשניה והאהבה שלהם למרות כל מה שהם עברו והסגנון הדומיננטי שלו בנישואים שלהם לפני ההתרסקות ולאחריה - הם צמודים הרבה יותר ב"תבור" מאשר דזמונד ופני, שלהאהבה שלהם גם יש את החוזק שלה והאריכות שלה. גם דז וגם ג'ין לא מוותרים!!
איזה יופי !! ד"א - מתי קייט פעם אחרונה חטפה כדור????... נראה לי שזו הפעם הראשונה שהיא חטפה משהו... חתיכת "מזל" שהיוצרים יצרו. (החיצים המרדימים של האחרים לא נחשבים! - עונה 2) בגדול - פרק יפה - לא צפוי, משנה לגמריי את חוקי המשחק ואת הדמויות שלאט לאט מצטמצמות (לצערי
) ונשארו עוד שלושה שידורים לסוף (כמו 3 פרקים כולו). המתח (עוד מעט) בשיאו

A&A

New member
2 שאלות

1. איך זה שהיה כל כך פשוט להרוג את ג'ייקוב וזה כמעט בלתי אפשרי להרוג את האיש בשחור? בן די בקלות דקר הרג שרף והעלים אותו... יש הסבר לסיפור הזה? 2. כולכם פה מתמקדים באיך זה שסעיד חזר להיות אנושי... אבל שכחתם את המשפט האלמותי של יוצרי הסדרה "מי שמת - מת". עד עכשיו הבלגתי על הנושא של סעיד כי חשבתי שהוא סוג של זומבי שהאיש בשחור יצר.. אבל ברגע שהוא מגלה רגשות הוא כבר לא זומבי... יש הסבר?

JohnLocke

New member
תשובות

1. ג'ייקוב הוא ככל הנראה אנושי בעל כוחות רבים. האיש בשחור היה פעם בן אדם, אבל לטענתו ג'ייקוב לקח את "האנושיות והגוף" שלו, ולכן עכשיו הוא כבר יצור לא-אנושי (לדעתי במהותו הוא מפלצת העשן, ההופעה כאנשים מתים היא "צ'ופר" שעוזרת לו להתנהג כמו אדם), שלא ברור אם ניתן להרוג. עוד לא קיבלנו את הסיפור המלא, כמובן. 2. ראינו שאפשרי לצאת מה"זומביות", או המחלה, עם סעיד. איך זה קרה בדיוק? לא ברור, אולי זה קשור לדברים שדזמונד אמר לו שלא ראינו (למשל, אולי הוא הצליח לגרום לו להתמזג עם סעיד של מציאות ב' וכך "הבריא" אותו). לדעתי סעיד היה היוצא מן הכלל המעיד על הכלל - עד שג'ייקוב מת, הבריכה הייתה מרפאה ממחלות ופציעות, ולא היה ניתן להשיב אנשים מהמוות אף פעם. כשג'ייקוב מת, הבריכה הפכה לכזאת שמדביקה במחלה, ויכולה לפעול גם אחרי שמישהו מת. אבל כנראה צריך להטביל אותו כשהוא גוסס - אם היו מטבילים את סעיד כשכבר מת, אני לא חושב שהוא היה חוזר. לכן, לדעתי סעיד היה האדם הראשון שמת לגמרי (אחרי הטבלה מידבקת), והוחזר לחיים עם המחלה, ושעליו לא עובד לגמרי המשפט "מי שמת מת". אבל בסופו של דבר, כמו שראינו, סעיד בעצמו הרגיש שהוא יכול לעזור הרבה יותר ע"י הקרבה - לדעתי הוא ידע שגם אם הוא הצליח "להבריא", הוא לא נועד לחיות יותר.

sirpad

New member
כדי להרוג את שניהם

צריך לדקור אותם בחנית ההיא, ואסור לתת להם לדבר אליך, כי אז הם כנראה יצליחו להשפיע על הכוונות שלך. מה שג'ייקוב עשה, הוא הביא את בן מול ג'ייקוב. ג'ייקוב היה מופתע מהמעשה, וכשהוא ראה שזה הולך לקרות, הוא רק הביט מאוכזב בבן. ג'ייקוב נתפס עם המכנסיים למטה, הוא לא ציפה שסמוקי יעשה זאת. אני לא חושב שיש הבדל בסוג היישות בין סמוקי לג'ייקוב. שניהם מאותו הזן. או ששניהם מלאכים, או ששניהם אלים, או ששניהם יצורים מעולם אחר.

JohnLocke

New member
אבל ראינו שלמרות שג'ייקוב דיבר עם בן,

בן יכל להרוג אותו. סמוקי רק אמר "שלום סעיד", לא משפט כזה משכנע, וכשסעיד ניסה לדקור זה לא הצליח. זה מראה שהם לא באמת יצורים מאותו זן - גם לא ראינו את ג'ייקוב הופך אף פעם למפלצת עשן כלשהי. קשה לי להאמין שפתאום, בפרקים האחרונים, נגלה שג'ייקוב הוא גם לא אנושי לגמרי (מהבחינה שיש לו לב אמיתי שפועם, אמנם במשך מאות/אלפי שנים אבל בכל זאת לב).

נקודה מעניינת../images/Emo58.gif

נקודה מעניינת - זו הפעם הראשונה שסוייר יכול להרגיש אשם על כך שלקח החלטה שגרמה למותם של אנשים - סעיד, ג'ין וסאן. חצי מהמועמדים כבר הלכו. האירוניה - היא שסוייר תמיד מתריס לג'ק על קבלת ההחלטות, כשהפעם ג'ק הוא זה שהיה צריך להקשיב לו, והוא היחיד שהצליח להבין את התמונה כפי שהיא. הוא היחיד שהבין שהאיש בשחור לא צריך שהם יעזבו כדי שהוא יצא מהאי, הוא צריך שהם ימותו, והוא לא יכול להרוג אותם, הם צריכים להרוג אחד את השני.

למעלה