שרשור עונה 6 פרק 14

ryngs

New member
קצת מוזר ../images/Emo58.gif

איך קייט חוטפת כדור, כמעט טובעת ובסוף כשהיא יוצאת לחוף היא מתנהגת כאילו יש לה קוץ ברגל, מקסימום. מקווה שלפידוס לא מת, אני מחבב את הדמות. הוא גם לא עשה רע בעברו כמו סעיד וג'ין. חוץ מזה, מי יטיס את המטוס? כנראה שאף אחד... גם ככה ריקרדו ובן הולכים לפוצץ את המטוס. אז איך הם יצאו מהאי? כנראה שלא יצאו. חוץ מהדמויות שהיו בפרק הזה אנחנו יודעים שדזמונד, סינדי והילדים, רוז וברנרד, בן, ריצ'רד ומיילס עדיין על האי.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אני לא מאמין שהמטרה, עד סוף העונה לפחות, תהיה לעזוב את האי, לכן אין ממש צורך בלפידוס. אני חושב שסוייר ירגיש אשם על כך שגרם למה שקרה, וג'ק יוביל את כולם כדי לעצור את סמוקי, בעזרת דזמונד כמובן. זו עוד נקודה לזכות הפרק - עכשיו אנחנו כמעט בוודאות יודעים שהפינאלה לא תהיה סתם חיפושים אחר מטוס/צוללת/כדור פורח/חללית כדי לצאת מהאי, אלא יהיה מאבק אחרון וגורלי בין הלוסטיז לסמוקי. איפשהו גם המציאות השנייה תיכנס לעניין, אני מניח שדרך דזמונד והידע שלו.

N o a m V

New member
../images/Emo58.gif

מסכים איתך שהפינאלה הולכת להיות מאבק של שני הצדדים, ואלי שלושה אם לוקחים בחשבון את ווידמור. אבל זה מעלה תהייה מסויימת כי מצד אחד לוק לא יכול ממש להילחם איתם וכנ"ל לגביהם. ונניח שהם יעזרו בדזמונד איכשהו, יביסו את לוק ומה אז ? אפשר לעזוב את האי......

tutiris

New member
../images/Emo58.gif משהו שלא הזכירו שלדעתי לא הגיוני

לא משנה מי שם את הפצצה במטוס- ווידמור או פלוק, בכל מקרה אחרי שפלוק מסביר ללוסטיז ש: "ווידמור רוצה שתהיו כולכם באותו מקום ואז - בום"... איך הם לא חושבים שזה יהיה אותו הדבר בצוללת?! הרי גם אם הם סומכים על פלוק שהוא לא יהרוג אותם כי הציל אותם עד עכשיו, אז למה שווידמור לא ימלכד גם את הצוללת?... (אם הם באמת האמינו שווידמור רצה להרוג אותם...)

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אני מסכים שאדם שקול היה נזהר יותר, אולי מוודא שאין פצצה בשום מקום בצוללת לפני הצלילה. אבל אני לא חושב שברגע שמישהו מילכד אמצעי תחבורה אחד, זה הכרחי להניח שגם אמצעי התחבורה השני הוא ממולכד, במיוחד שזהו אמצעי התחבורה שהוא הגיע איתו. פלוק שיכנע אותם שהמטרה של ווידמור הייתה למשוך אותם למטוס, לכן הם בטח הניחו שהסיכוי שהייתה לו גם Plan B נמוך.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif פרק 14 למעלה ופה

לא ראינו אותו על הצוללת, כמעט ואין סיכוי שהוא היה שם, אחרת היו מראים אותו. כנ"ל זואי, מספר ה-2 שלו.

tamarhp

New member
ככל הנראה לא, ../images/Emo58.gif

הגיוני שהם בתחנה של דאהרמה, איפה שחדר 23 וכו'.

../images/Emo58.gifאיפה האייקון של |אמרתי לכם!!|?

פשלה רצינית של תפוז שאין אייקון כזה.... כמובן חזיתי כאן שסמוקי עובד עלינו בעיניים, ושהמטרה שלו היא לא לצאת מאי עם המועמדים אלא שהם ייהרגו. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1217&MessageId=141127801 מה שלא חזיתי היה כמה מקרוב הוא הולך לארגן את זה. לתומי חשבתי שהוא ישאיר את הקבוצה של סוייר לוידמור ויד המזל בזמן שהוא משכנע את סעיד להרוג את ג'ק על האי העיקרי. זה היה בגלל שחשבתי שמספיק שמישהו חוץ מסמוקי יהרוג את המועמדים, ולא קלטתי שהמועמדים חייבים להרוג את עצמם. בדיעבד זה היה צריך להיות ברור מכך שהדינמיט לא פעל ולא הרג את ג'ק. אם ככה, המועמדים למעשה מוגנים מכל דבר שיכול לקרות להם על האי, חוץ מדבר אחד – הם יכולים לההרג כתוצאה מהפעולה של מועמד אחר. זה אומר שסמוקי בבעיה עכשיו. איך הוא הולך לשכנע את המועמדים שנשארו להרוג אחד את השני, אחרי שהם כבר עלו עליו? הדרך הכי שקופה היא כמובן להצמיד אקדח לראש של קייט ולהגיד לסוייר "או שאתה יורה בג'ק או שאני יורה בה". קצת פרימיטיבי ולא בטוח שזה יעבוד. חוץ מזה, האם קייט מועמדת או לא? למה היא לא מחוקה במגדלור? העובדה שהיא נורתה ע"י לא-מועמד מראה שהיא לא מוגנת ולכן לא יכולה להיות מועמדת. מצד שני היא נורתה ונשארה בחיים, אז אולי היא חצי מועמדת? יש דבר כזה? התחזית שלי לגבי הבלוף של סמוקי נבעה ישירות מהתאוריה שלי שסמוקי הובס בסוף העונה החמישית ע"י מעשה ההקרבה של הלוסטיז בתחנת הברבור. לכן לדעתי התאוריה הזו קיבלה עכשיו חיזוק רציני ביותר. מזה נובע שהדרך להביס את סמוקי היא מעשה הקרבה משותף של המועמדים שנשארו – ג'ק סוייר והארלי. מה זה יהיה בדיוק? אפשרות אחת - אם החוקים קובעים שסמוקי מפסיד אוטומטית אם הוא הורג את המועמדים, אז שיטה לנצח אותו תהיה לעבוד עליו או להכריח אותו להרוג את המועמדים שנשארו. זה הולך טוב עם התאוריה כי זה מעשה הקרבה. ועוד משהו לגבי נקודת ההתפצלות של מציאות ב': אנתוני קופר גרם למות ההורים של סוייר לפני פיצוץ הברבור. את הנקודה הזו הכותבים טרחו להבהיר לנו במפורש על חשבון זמן המסך היקר של הפינאלה של העונה החמישית, כאשר ב- 1977 סוייר הסביר לג'ק שהיתה לו האפשרות לנסות למנוע את מות הוריו. כלומר אם אכן היתה התפצלות בדיוק בפיצוץ הברבור כמו שאני טוען, אז אנתוני קופר הסנילי במציאות ב' הוא האחראי למות הוריו של סוייר ב', וסוייר עדיין מחפש אותו... נראה לי שלא סתם מבזבזים עליו זמן מסך יקר שלושה פרקים לפני הסוף.

אילנית99

New member
לא ראינו שיש אפשרות

למעבר בין שתי המציאויות. נראה לי הזוי... איך הוא יעבור? מה זה FRINGE או סליידרס? יש גשר לעולם מקביל?

"...וירא ה' לאמור: אתה הוא לוק אשר עשיתיו..."

"...ויאמר לוק: ה' אחד ה' גדול ועשיתני כתבקשני. ויאמר ה' ללוק: עוף על גלגליך למקום אשר הימצאיך. ויעלה לוק על כיסא גלגליו ויעוף על פני תהום כצווה ע"י ה' אחד ה' גדול. והגיעו לוק בשעת עפיו על פני תהום למקום בו חבוי האי בקרקעיו. ויאמר לוק: מה עכשיו ה' אחד ה' גדול? ותפארת ה' כי ה' אחד ה' גדול ורוחות עז נשבו על פני תהום ונפערו המים ויצנח לוק אל הקרקעית בהגיעו אל האי האבוד. ויאמר ה' ללוק: הנה אתה באי כי אני ה' אחד ה' גדול. ותסובב את הגלגל. ותיווכח לכוחי כי אני הוא ה' אחד ה' גדול. ועשה לוק כדבריו וסובב הגלגל ופני האי עלו עלו על פני תהום. וראה לוק כי אכן - ה' אחד ה' גדול. והתגלה האי במציאות ב' כשהיה במציאות א'..." (אני לגמרי אתאיסט אגב... יחי הבייקון!)

נראה לי שהתכוונת לשרשר לעמוס

ולתאוריה של עכבר העיר למעלה. אני לא חושב שיהיה מעבר בין המציאויות, בכל אופן לא מעבר של גוף, אבל אנחנו כבר יודעים שעוברת אינפורמציה בשתי צורות. צורה אחת זה שאנשים על סף המוות נוטים להיזכר במציאות החלופית (ג'ולייט) והצורה השנייה זה כמובן דזמונד שהתודעה שלו יכולה לעבור בין מציאויות. אני אפילו לא פוסל את האפשרות שהתודעה של לוק ממציאות ב' תתעורר בגוף של לוק במציאות א' ותעשה בעיות לסמוקי. אבל כיוון שעד עכשיו הכישרון הזה היה מוגבל לדזמונד, אנחנו נצטרך סיבה למה פתאום גם לוק יכול לעשות את זה. סיבה טובה יכולה להיות למשל שפייר צ'אנג ושרלוט, שכנראה עובדים ביחד על איזה פרוייקט במוזיאון שהארלי מימן, ואולי גם אלואיז ווידמור, פיתחו שיטות מדעיות לשחזר את היכולת הזו באופן מלאכותי.

JohnLocke

New member
הגוף של לוק במציאות א'

נמצא קבור מתחת לאדמה ורקוב אחרי שבועיים לפחות של מוות. סמוקי הרי רק מחקה אותו, אז אני לא חושב שאפשרי שפתאום לוק של מציאות ב' ישתלט על סמוקי,. הם יכולים להגיד שסמוקי גנב את הנשמה של לוק, ושהנשמה היא שמחברת בין המציאויות, אבל זה לא נראה לי הסבר קלוש מדי.

יש כמה אי התאמות בין המערה למגדלור...

לא רק קייט (שבעצם לא ראו אותה במערה, רק אמרו שהשם שלה מחוק), עוד כמה. לפי לוסטפדיה לא ברור האם זו טעות של ההפקה או אי התאמות מכוונות.

למעלה