שרשור עונה 6 פרק 15

דנה1982

New member
פרק מנומנם וקצת דבילי ../images/Emo58.gif

וקראתי את התגובות כאן, גם של אלה שלא מבינים למה ציפינו ליותר או למה אנחנו מתעצבנים מהתשובות שאנחנו מקבלים. אותי זה מאכזב ומעצבן כי במשך 5 עונות בנו עלילה סבוכה עם מליון שאלות בלתי פתורות, ובסופו של דבר פותרים את הסוגיות האלה עם הסברים שהם חצי סתומים וחצי מפגרים. בדיוק כמו ההסבר על הלחישות (נו באמת, אלה האנשים שלא "עברו הלאה", כמו מייקל.... בחיאת רבאק). הפרק הזה לא היה מיותר כמו שכמה אנשים אמרו פה - הוא פשוט נתן את התשובות הכי מטופשות שיכלו לתת לנו. זה שהם תאומים זה היה אולי קצת צפוי אבל כל השאר... מה ההגיון? מה הפך את האנשים על הספינה לרעים? זה שהם באו מבחוץ? כל מי שמחוץ לאי הוא "רע"? כי לפי ההסברים המטאפוריים בפרק, העולם בחוץ רע מיסודו ומושחת. כולם חוץ מהאישה ו-2 הילדים שהיא גנבה הם אנשים רעים? זה ההסבר? אם האי בשחור יירד מהאי העולם יושחת עוד יותר? באמת? ואיך היא בדיוק "וידאה שהם לא יוכלו להרוג אחד את השני"? וכמה מטופש זה היה לתת לג'ייקוב לשתות את היין כדי "להעביר לו את השרביט"? והאם באמת המלחמה בין האחים התחילה בגלל הקנאה של ג'ייקוב? זה כל מה שיכלו לתת לנו? לא יודעת, אולי ציפיתי ליותר מידי מסידרה שבנתה מתח במשך 5 עונות כדי להגיע לעונת הסיום ה"מפוצצת", אבל בינתיים קיבלנו עונה די בינונית (עם כמה רגעים טובים בלבד) ועם תחושה קשה שהיוצרים לקחו בדי.וי.די את המארז של 5 העונות הראשונות, סימנו נושאים שיש להתייחס אליהם והלבישו פתרונות שיתאימו להם. מאולץ, טפשי ודי פגיעה באינטלגנציה של הצופים.

shumdavar1

New member
../images/Emo58.gifדעה שלי על הפרק

לדעתי כל הסבר שיתנו יהיה יותר גרוע מהשני, אני צופה בסדרה הזאת כבר 6 שנים ואנחנו הצופים גלגלנו כבר כל תיאוריה אפשרית, ולדעתי לא משנה איזה הסבר יתנו אנחנו תמיד נתבאס ממנו כי וואלה יש לנו ציפיות עד השמיים ואין מה לעשות צריכים לתת הסבר כלשהו.. גם כן זה אחד הפרקים שמאוד נהנתי בוא בניגוד לאחרים שלא נהנו.. אבל גם בפרק של דזמונד שלדעתי הוא בינוני מינוס אנשים הפכו אותו לאחד הפרקים הטובים.. אז על טעם וריח אין להתווכח..

Black Stain

New member
../images/Emo58.gif אני רק שאלה

איך קוראים לשחקן ששיחק את האיש בשחור כשהוא נער?

Walk Two Moons

New member
משהו שלא הבנתי ../images/Emo58.gif.

אם סמוקי לא יכול להרוג את ג'ייקוב ולשם כך הוא זקוק לבן, איך ג'ייקוב יכול להרוג את סמוקי? בגלל שהוא ה"שולט" עכשיו? אבל חשבתי שגם הוא כפוף לחוקים, לא?

tamarhp

New member
ככל הנראה

ג'ייקוב לא הרג אותו - מה שיש באור זה "יותר גרוע ממוות".

Walk Two Moons

New member
אבל הוא בהחלט פגע בו,

והאמא אמרה שהיא "אירגנה" שהם לא יוכלו לפגוע האחד בשני...

JohnLocke

New member
"לפגוע" היה כנראה אמירה מוגזמת

כי ראינו לפחות פעמיים את ג'ייקוב מרביץ לאיש בשחור. אני חושב שהיא פשוט התכוונה לאי יכולת הריגה, ולא רצתה להגיד שיש אפשרות למכות כי הם היו ילדים תמימים.

Lady in red2

New member
אז האמא הטילה "כישוף" עליהם, או שהם

לא יכלו להרוג אחד את השני כי היא אמרה והם האמינו לכל מה שאמרה להם?

JohnLocke

New member
אני די בטוח שזה "כישוף"

לסמוקי לא היה איכפת מהאמא, הוא תקוע כבר 2000 שנה. ראינו שהוא היה חייב את הloophole. אני חושב שיש איזשהו תהליך שבו השומר של האי צריך לכתוב רשימת חוקים, או שיש לו דיאלוג כלשהו עם "האי", ושאלו בעצם החוקים. אני מקווה שירחיבו על זה בהמשך, דרך המחליף של ג'ייקוב.

austin1

New member
הסבר קצר בקשר לחוקים לפי דעתי

הוא לא כותב שום רשימת חוקים גיקוב בעצמו קובע את כל החוקים ( כנראה על ידי מגע ) ויש מספיק רמזים לזה בפרק האמא ( הגיקוב הקודם ) נוגעת בשני הילדים בפרק ואומרת להם שהם לא יכולים לפגוע אחד בשני שהאחים משחקים את המשחק MIB ממציא את החוקים של המשחק ואומר לגיקוב שיום אחד הוא גם ימציא את החוקים כל המשחק בן גיקוב והאיש בשחור בהווה הם תחת החוקים שגיקוב קבע אפילו אחרי שהוא מת גיקוב בתור ילד שומר שהאיש בשחור לא יעבור על החוקים

JohnLocke

New member
אני מסכים שלזה הפרק רמז

אבל אני לא חושב שיש לג'ייקוב שליטה מלאה לגמרי על החוקים, אחרת הוא היה סותם את החורים בחוקים ברגע שהוא ראה שסמוקי מנסה לפרוץ את החוקים.

austin1

New member
סיימתי לראות את הפרק שוב עכשיו בערוץ 3

בדיוק לפני שגיקוב שותה את היון הוא שואל את האמא למה זה יהפוך אותי היא אומרת לו בדיוק למה שאני (המגן של האי ) זה מפריח את כל התיאוריות הטפשיות שהאמא זאת המפלצת בנוסף לפני שגיקוב זורק את סמוקי לאור הוא אומר לגיקוב שהוא לא יכול להרוג אותו בגלל שככה אמא החליטה אני עדין חושב שגיקוב מחליט על החוקים בעצמו הוא לא חכם מספיק או תחמן מספיק להבין את צורת החשיבה של סמוקי שחיפש פירצה במשך 2000 שנה בשביל לסתום את החור בחוק הזה ( בעצם הוא כן הוא חשב על המחליפים למקרה שסמוקי ימצא פירצה ) הכוחות של האי זורמים דרכו על ידי נגיעה ככה הוא הצליח לרפא אנשים (כמו אחות של גוליט ) לתת לריצארד חיי נצח וכו

tamarhp

New member
נכון

או שהיא שיקרה או שהיא התכוונה רק לפגיעה של מוות או ש.. לא יודעת...

korinalir

New member
רק אני חושבת שהפרק (אולי ספוילר)

לגמרי חשף את מה שחלקינו חשבנו- ג'ייקוב הוא לגמרי ה"רע" ביחסים האלה הוא לא הגיוני בשום צורה- האיש בשחור מספר לו את המוצא האמיתי שלהם- האמא לא מכחישה והוא בוחר להישאר איתה לא לפני שהוא מחטיף לבלקי (שילוב של האיש בשחור וסמוקי) מכות למרות שהוא בכלל לא מחזיר לו (!) הוא היחיד שאלים. (חוץ מה"אמא") וגם בבגרותם הוא מחטיף לבלקי מכות ובלקי לא מחזיר לו כאילו שהוא רוצה להשתמט משירות צבאי על פציפיזם ... לאדעת איך ההגיון (הקומן סנס והמוסכמה הטלוויזונית כאחד) שלכם עובד אבל בספר שלי הדמות האלימה יותר והלא רציונאלית שרוצחת בן משפחה היא ה"רעה"....

למעלה