שרשור עונה 6 פרק 16

daeve1

New member
אגב, מה שאני לא מבין עדיין..

מה בעצם היה כל העניין עם הכפתור? סמוקי וג'ייקוב לא ידעו מזה? הם ידעו ולא עשו כלום? נורא מוזר העניין הזה.. וגם למה סמוקי בעצם שופט אנשים? אם כל מה שהוא רוצה זה רק לצאת מהאי למה הוא בכלל בזבז זמן לשפוט אנשים ואיך הוא שפט אנשים ולמה הוא שפט אנשים?

voguemaster

New member
סמוקי לא שפט אנשים

הוא פישפש בעבר שלהם וקרא אותם כדי שיוכל לדעת אם הוא יכול לנצל אותם לטובתו. לוק היה "מועמד" וכנ"ל אקו - שני דבילים בתכלס

You dont need to see this. ../images/Emo58.gif

But I want to. קטע ענק. הפרק עצמו לא היה מדהים, קצת מריחות וכו', אבל סה"כ נחמד. אבל בן היה פשוט ענק. הוא באמת עשה את הפרק הזה...

מישהו יודע מה קורה עם הפודקאסט הישראלי לסדרה?

למה הם לא העלו פרק לפרק הקודם ששודר?

לא הבנתי!!! ../images/Emo58.gif

בצד של מי היה בן לאורך כל הסדרה? הוא "הקשיב" תמיד לג'ייקוב ורצה להגן על האי, אבל בעצם הונחה בשולל על ידי המפלצת. הוא ידע שג'ייקוב שומר על האי מפני המפלצת? לצד מי היה ווידמור? כי אם הוא היה לצידו של המפלצת, אז איך בכזו קלות הוא הפך להיות בצד של ג'ייקוב? למה בן בכזו קלות משתף פעולה עם המפלצת ושואל את מי הוא רוצה שהוא יהרוג? זה לא היה נראה כזה משכנע שהוא אכן רוצה את האי לעצמו , אז מה המניע שלו? למה ווידמור לא פיצץ פשוט את המפלצת עם הC4 שניה לפני שהוא מת? למה ווידמור לחש למפלצת דברים שיכולים לעזור לו? מה לעזאזל הולך כאן???

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

בצד של מי היה בן לאורך כל הסדרה? בן היה מנהיג האחרים שקיבל מג'ייקוב הוראות מדי פעם בלי לפגוש אותו. פעמיים הוא חשב שג'ייקוב כן אומר משהו, לג'ון לוק בבקתה, אבל בפעמיים האלו זה דווקא היה סמוקי. באופן כללי, בן היה נאמן לג'ייקוב, אבל היה עצבני עליו על כך שנתן לבתו למות, ושלא מנע ממנו סרטן וכו', לכן הרג אותו ברגע של זעם. אח"כ התחרט על המוות לאילנה. הוא "הקשיב" תמיד לג'ייקוב ורצה להגן על האי, אבל בעצם הונחה בשולל על ידי המפלצת. הוא ידע שג'ייקוב שומר על האי מפני המפלצת? הוא לא ידע שהמפלצת היא אוייב של ג'ייקוב, הוא לא קיבל כנראה שום מידע בנושא. לצד מי היה ווידמור? כי אם הוא היה לצידו של המפלצת, אז איך בכזו קלות הוא הפך להיות בצד של ג'ייקוב? ווידמור היה גם מנהיג האחרים, שהודח מהתפקיד בגלל בן. הוא ניסה לחזור לאי, וטען ש"האי שלו", אבל לא הצליח לחזור. אחרי שהספינה שלו התפוצצה, ג'ייקוב בא לבקר אותו בפעם הראשונה בחייו וגרם לו להבין שטעה. לאחרונה ווידמור הגיע כדי לעזור לג'ייקוב, כדי למנוע מסמוקי לצאת מהאי דרך הבאת דזמונד לאי. למה בן בכזו קלות משתף פעולה עם המפלצת ושואל את מי הוא רוצה שהוא יהרוג? זה לא היה נראה כזה משכנע שהוא אכן רוצה את האי לעצמו , אז מה המניע שלו? לדעתי יש לו תכנית משלו, אבל לא ידוע בדיוק עדיין מה הסיפור. קשה לי להאמין שהוא באמת משתף פעולה עם המפלצת. למה ווידמור לא פיצץ פשוט את המפלצת עם הC4 שניה לפני שהוא מת? C4 לא היה הורג את המפלצת. למה ווידמור לחש למפלצת דברים שיכולים לעזור לו? הוא רצה להגן על ביתו, פני. חוץ מזה, שווידמור לא ידע שמה שהוא ילחש יגרום לסמוקי לחשוב על תכנית חדשה, שבה ינצל את דזמונד, האדם שווידמור חשב שדווקא יגרום להבסתו של סמוקי.

אילנית99

New member
../images/Emo58.gif יכול להיות...

שלבן יש תוכנית סודית והוא אמר לוידמור להיכנס לחדר עם אפוד מגן... ולכן הוא ירה בו... אבל, על פניו מה שהכי עיצבן אותו לדעתי, הייתה העובדה שג'ייקוב התגלה לוידמור ולא לפניו.

זה לא ממש נכון

על פניו מה שעצבן את בן זה שווידמור יכול לראות את הבת שלו פני, והוא לא כי ווידמור אחראי על מותה של אלכס. זה נראה שבן לא הצליח להתגבר על היריבות שהיתה ביניהם כל השנים

Noodlephilia

New member
../images/Emo58.gifתהיה לגבי ריצ'ארד

ריצ'ארד בזמנו ביקש מג'ייקוב לא למות "רוצה לחיות לנצח". האם זה אומר שריצ'ארד לא מת? אולי נחבל קשות אבל לא מת. גם במפגש הקודם בין "לוק" לריצ'ארד, "לוק" הרביץ לו אבל לא הרג אותו. האם זה בגלל שהוא לא יכול להרוג אותו?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

קשה לי להאמין שג'ייקוב, שאפשר להרוג אותו, יכול להעניק למישהו יכולת לא למות לעולם. אני חושב שהוא פשוט הפך את ריצ'רד לאחד שלא מזדקן, אבל עדיין הוא יכול למות. כשג'ייקוב אמר "אני יכול לעשות את זה" לגבי לחיות לנצח, אני חושב שזה היה סילוף האמת. לגבי סמוקי ויכולתו להרוג את ריצ'רד - אני חושב שהוא יכול להרוג אותו כשריצ'רד הגיע ב1867, אני לא חושב ששיטת המועמדים בכלל החלה - אני חושב שהניסיון הראשון לloophole היה זה שבו ריצ'רד ניסה להרוג את ג'ייקוב ליד הפסל. מאז ג'ייקוב הבין שמתישהו סמוקי ימצא דרך להרוג אותו, והוא מביא מועמדים חסינים מהריגה לאי. אני חושב שסמוקי לא הרג את ריצ'רד בתחילת העונה פשוט כי רצה להשתמש בו כדי לקבץ את המועמדים ביחד.

voguemaster

New member
זה לא מסתדר עם הדינמיט ב-Black Rock

ששם ריצ'ארד מיודענו אומר בפירוש שאם הוא ידליק את הדינמיט זה לא יעבוד (ומסתבר שגם אצל ג'ק זה לא יעבוד...)

JohnLocke

New member
אנשים שג'ייקוב נוגע בהם יכולים למות

אבל לא מפעולה של עצמם. לכן כשג'ק הדליק את הדינמיט, הוא לא יכל למות, ובגלל שהוא היה קרוב כ"כ לריצ'רד אז הדינמיט לא התפוצץ בכלל והגן גם על ריצ'רד. ג'ק כן היה יכול לקחת אקדח ולירות בריצ'רד בראש, וזה היה עובד.

The WizardMan

New member
ממש נהנתי מהפרק ! ../images/Emo58.gif

כל האזכורים מהעבר , כל ההכנות לעתיד. פגישה של בן ווידמור , תמיד נחמד , וטוב לראות שיריבויות ישנות לא משתנות. לכל מי ששואל מה המוטיבציה של בן ... צריך לזכור גם מה הייתה המוטיבציה שלו להרוג את ג'ייקוב ... העובדה שג'ייקוב לא "שם" עליו. גם בפרק הזה הוא גילה שג'ייקוב העדיף את וידמור עליו , וזה חימם אותו שוב. בכל מקרה אני מקווה שג'ון לוק של הפורום צודק , ובן אכן מתכנן CON אחרון ודי , זה יהיה אדיר. הארלי התפקח לחלוטין , זה גם היה נחמד לראות. הרגיז אותי קצת שג'ייקוב אומר לג'ק שהוא צריך להגן על האור , אבל לא אומר לו מה המשמעות (להגן פיזית על האור ? להגן על כל האי ? למנוע מסמוקי לעזוב/ למצוא אותו) ... נקווה שג'ק יבין לבד. היו עוד כל מיני קטעים ומשפטים מצחיקים בפרק ... מקווה שישמרו על ההומור עד הסוף. אני לא קולט שהסדרה נגמרת שבוע הבא ... כל כך שמח ועצוב גם יחד. למרות העונה האחרונה שקצת קצת הרסה , עדיין הסדרה שנהנתי ממנה הכי הרבה ... יאללה שיסדרו פינאלה לפנים.

פרק מעולה! ../images/Emo58.gif

ממש אהבתי את הפרק, ואני אגיב עליו יותר ברצינות בהמשך. אבל בשביל להוכיח שאני לא תמיד רק מחמיא לסדרה, הנה אני אציין כמה דברים טיפשיים לחלוטין שהופיעו בפרק: 1. קייט מספרת לג'ק על הילדה של ג'ין וסאן. היא מדברת כאילו הוא לא יודע על זה. אבל הוא חי עם קייט די הרבה זמן מחוץ לאי, ואם קייט ידעה, ואפילו אם סאן שנאה אותו באותה תקופה, איך הוא לא ידע על התינוקת? הוא גם ידע שסאן בהריון! טיפשי. 2. הקטע שמיילס אומר שהוא גר בדהארמוויל שלושים שנה לפני בן. הוא כבר שכח שבן היה ילד באותה תקופה? שסעיד ירה בו? ושבן חי שם מאז? בן הגיע משהו כמו שנה אחרי מיילס, סויר, ג'ולייט וכו' לדהארמה. 3. קייט מדברת עם הארלי, ממשיכה ללכת קצת בג'ונגל (בערך משהו כמו שנייה, והיא עוד הולכת לאט), ואז הארלי נתקל בג'ייקוב הילד, פולט צרחה, ואף אחד לא שומע. קייט אמורה להיות שני מטר לידו. טוב, אבל חוץ מהפאשלות הקטנות האלה, פרק פשוט מעולה. טס לי כמו כלום. רבע שעה בערך. והשאלה שהכי מטרידה אותי - מי הוציא את דזמונד מהבאר?! כאילו, חשבתי אולי שזה מיילס, אבל משהו אומר לי שזה יהיה מאד לא קשור ומוזר אם זה מיילס. אבל מי זה עוד יכול להיות? מי עוד נמצא שם על האי? אולי לפידוס שחרר אותו, והוא בכלל לא מת, אלא יצא אל החוץ ומצא את דזמונד. לא מצליח לחשוב על עוד אפשרות פרט לשניהם, ושתי האפשרויות האלה לא משהו.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

כרגיל, אני מצליח למצוא פתרונות ל"פאשלות" - לגבי הידע של קייט על ג'י-יון - אפשר להבין שג'ק וקייט לא שמרו קשר עם סאן בכלל אחרי שחזרה לקוריאה (הרי רק הארלי בא לבקר בקוריאה אחרי שסאן ילדה, וסאן אמרה שאף אחד מהשישה לא הגיע לבקר חוץ ממנו). קייט יודעת על ג'י-יון רק כי סאן ביקרה את קייט בלוס אנג'לס כמה ימים לפני שחזרו לאי, שם סאן אמרה לקייט את השם של התינוקת (פרק 502).

תגיד, ג'וני.. ../images/Emo58.gif

יתכן באמת שהקונצרט זה האירוע של אלואיז? כי אני זוכר דווקא שהאירוע התרחש באותו יום שבו התרחשה כל העלילה של פרק 11. הם הרי ממש הכינו שם את השולחות, עם הסכו"ם והכל.. מה אתה אומר?

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif

אני חושב שדחו את האירוע כי לא הצליחו להשיג את צ'ארלי, שברח להם. זה חייב להיות אותו אירוע, הוא מתרחש באותו מוזיאון (פראדיי אמר לדזמונד שהוא ראה את שארלוט כשהוא התכונן לאירוע, ושהיא הייתה במוזיאון ממול) ויש בו מוזיקה קלאסית. זה לא יכול להיות צירוף מקרים.

asafgolan

New member
דווקא הרעיון הראשון שעלה לי

הוא הקונצרט של הבן של ג'ק.

JohnLocke

New member
../images/Emo58.gif זה אותו אירוע

כמו שכתבתי: "בקשר לקונצרט - לדעתי זהו אותו קונצרט של דרייב-שאפט ביחד עם דניאל ווידמור, שביקש עזרה מכמה חבר'ה צעירים במוזיקה הקלאסית, כולל דיוויד שפרד. שימו לב שמיילס מדבר על אותו קונצרט, שמתקשר למוזיאון של אביו פייר צ'אנג - אותו מוזיאון שבו צ'ארלוט נמצאת. כשדניאל ווידמור התאמן על הקונצרט, הוא ראה באזור המוזיאון את צ'ארלוט - לכן אני מסיק שמדובר באותו אירוע."

למעלה