שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

netaK

New member
לא...../images/Emo58.gif

חי הוא לא, כל מי שבמציאות ההיא כביכול, מת הוא לא נכנס לכנסיה, הם כולם נפגשו שם כדי להמשיך הלאה אולי בן לא רוצה להמשיך הלאה..., לקבל את זה שהוא מת, לקבל את זה שהאי הלך...

ramiam69

New member
זה לא עניין ההשלמה...

בן אמר שהוא רוצה לתקן עוד כמה דברים. הוא רוצה לחיות את חייו יחד עם אלכס ועם רוסו. הוא רוצה לחיות את החיים שאף פעם לא היו לו, ושהוא הרס במו ידיו. כל שאר החברים שנמצאים בכנסיה כבר לא אבודים. הם מרגישים שלמים, ולכן יכולים להמשיך הלאה. בן, לעומתם, הרגיש שמצא סוף סוף את דרכו לגאולה, לחיים משותפים עם אלכס, אבל הסיפור שלו עוד לא נגמר, והוא לא ירגיש שלם עד שלא יממש את ההזדמנות הזו.

murphy

New member
בעוד שכולם קיבלו את מה שהם חיפשו

במציאות החלופית בן הוא היחיד שנשאר ממורמר ובעצם לא ממומש באותה מציאות, כנראה סוג של עונש על מה שהוא היה בחיים האמיתיים ולכן עכשיו יש לו דברים לסדר (בעיקר עם עצמו). העובדה שהוא לא הקריב את העתיד של אלכס (דבר שהוא כן עשה במציאות האמיתית/אי) מראה שהוא בדרך הנכונה.

eladts

New member
בן זה עוד כלום לעומת אנתוני קופר

האבא של ג'ון לוק, שבמציאות החלופית הוא צמח מזיל ריר, כנראה כעונש על כל הדברים הרעים שעשה בעולם האמיתי.

ErezT24

New member
ככה גם אני הבנתי את הסוף

פרק מעולה לסיום של סדרת מופת!!!

Free Smile

New member
המממם דורש ביאור

זה כאילו לומר שהאי כן היה מה שהיה וכל הפלאשים של העונה האחרונה הם סוג של מציאות אחרת-זמנית עד הרגע שבו כולם מוכנים לקבל את זה שהם מתו? -שכמובן המושג "רגע" הוא שונה מלכתחילה כפי שכריסטיאן אומר שאין ממש "עכשיו" ב"כאן" שלהם.. ומה פני עושה שם? מתי היא מתה
? מה לגבי המטוס - חלק מהאנשים שעל המטוס היו גם בכנסיה, כפי שהיו נותרי האי וחלק מהם לא היו (למיטב זכרוני - מיילס לפידוס וריקרדו) הם מתו? הם לא מתו? מה הרעיון בזה שהם "הצליחו" לעזוב את האי? אני דורש הודעה (או הודאה) מABC שצריכים להיות עוד 4-5 פרקים!

netaK

New member
את זה הסבירו ../images/Emo58.gif

כל מי ששם (בכנסייה, לצורך העניין אבל בכלליות לכל אורך העונה במה שחשבנו שהוא מציאות אלטרנטיבית)מת. איך פני מתה? מי יודע, זה לא אומר שהיא מתה עכשיו, זה אומר שהיאמתה מתישהו אין זמן מוגדר להגיד לנו באיזה זמן אנחנו, אם אנחנו 100 שנה אחרי שג'ק מת, או שנתיים. מה שכן, כולם מתים. למה כולם נראים כמו שאנחנו מכירים אותם? כי ככה המתים זוכרים וצריכים אותם במציאות שהם יצרו לעצמם. סוייר קייט מיילס ואלה הצליחו לעזוב את האי, זה לא סותר כלום, הם פשוט מתו אח"כ, לא משנה ממה... מה שמשנה הוא הצורך של כולם בכולם במציאות שאחרי המוות.

dealing

New member
ספויילר

גם קייט אמרה לג'ק בג'יפ I missed you SO MUCH.. או משהו בסגנון זה אולי באמת רמז שאחרי שקייט יצאה מהאי בפעם השנייה, היא חייה חיים מלאים עד גיל מכובד..

גם אני הבנתי כך

דשתי ודשתי בפרק, ומסתבר שהפירוש שלך מתאים למה שחשבתי. חשבתי על משהו אחר גם: כולם מתו בהתרסקות המטוס, שום דבר שקרה בכל הפרקים היה מציאותי, הם היו במעין עולם שבין לבין, לא יודעת בעצם, די אהבתי את הסוף למען האמת, אם כי הזכיר המון סופים אחרים, מסתבר שבמאים שלא מצליחים למצוא בום פנטסטי, מסיימים במשהו רוחני, ראו מטריקס. אבל סך הכל אהבתי את הפרק האחרון, התאים לי.

../images/Emo58.gifעצוב שנגמר...

כבר מההתחלה הייתה לי תחושה שהם מתים אבל חשבתי שג'ק לא מת כי הוא היחידי שלקח לו זמן להיזכר... אוף אני לא מאמינה שככה עברו להם 6 שנים ): הסוף ממש טראגי אבל אני שמחה שלפחות הוא סגור נתגעגע

22ק ו ס ם

New member
במחשבה שנייה הפרק יותר מאכזב ממה ../images/Emo58.gif

שחשבתי קודם והנה למה: במשך שנים הבטיחו לנו היוצרים שהסוף לא יהיה כאילו הם בגיהנום או גן עדן אבל זה בדיוק מה שהם עשו. אמנם הם לא עשו את זה לגבי ההתרחשויות על האי אבל הם כן עשו את זה לגבי העונה האחרונה. חלקים גדולים של הפרק האחרון היו מרוחים וזהים לגמרי לפרק הסיכום שעשו קודם. אז יפה שהם נתנו כמה איזכורים לפרקים קודמים אבל לדעתי זה היה קצת מוגזם. אין שום הסבר לגבי מה המשמעות של מה שג'ולייט אמרה שזה עבד, ובכלל שום דבר שנוגע לפיצוץ בסוף העונה החמישית, חוץ מההסבר הטריוויאלי שזה הקפיץ אותם בחזרה בזמן. בקיצור, כל הקטע של שתי מציאויות שנוצרו כתוצאה מהפיצוץ היה הונאה. הרבה שאלות נותרו ללא פתרון וזה רק מעיד שהיוצרים הגאונים כנראה הסתבכו יותר מדי עם עצמם. מה עם וולט ומייקל (הסיפור הכי מפוספס בסדרה לטעמי)? הפסל בין 4 האצבעות ועוד הרבה דברים אחרים? זו חכמה קטנה מאוד לזרוק מיסתורין ובסוף להשאיר את זה באוויר.

דנה1982

New member
../images/Emo58.gif לגבי הפצצה

אני לא חושבת שמישהו אי פעם טען שהמציאות המקבילה נוצרה בגלל הפצצה. אנחנו שיערנו שזה העניין כדי להסביר את המציאות המקבילה. זה גם כנראה נעשה כדי לגרום לנו לחשוב שזה העניין וכאן בדיוק ה"טוויסט". אני מסכימה שהמון שאלות נותרו ללא כל מענה, אבל לא ציפיתי לקבל תשובות לכל השאלות... אז יחסית למה שציפיתי, הפרק היה טוב. אפילו טוב מאוד. בייחוד החלק הראשון. הסבירו לנו מה המשמעות של דזמונד, נתנו לנו תחושה של "כמה צפוי שג'ק יחליף את ג'ייקוב" ובסוף זה דווקא היה הרלי, יצאו יפה מהסיפור של האיש בשחור (שבעצם פגע בעצמו כשהפך את עצמו לאנושי), סגרו יפה את הסיפורים מחוץ לאי ונתנו לנו הסבר למציאות החלופית. מאחר ולא חשבנו שנקבל תשובות לכל השאלות שלנו, למה להתבאס שלא קיבלנו אותן?

22ק ו ס ם

New member
האכזבה היא יחסית

בעיקר מהעובדה שפרק של שעה וארבעים נמרח וחלק גדול ממנו היה כמו פרק הסיכום שהיה לפניו. מסכים שאי אפשר היה לתת תשובות להכל אבל בכל זאת, מה שניתן די מאכזב וגם הסוף ככה.

JohnLocke

New member
בדעה על פרק הסיום של הסדרה

אתה לוקח בחשבון פרק סיכום שABC הכינו? לא הכריחו אף אחד לראות את הפרק, זה היה ברור שלא נלמד שום דבר ממנו אז להתלונן שהפרק עצמו חזר על אירועים מהסדרה בגלל שראית כבר את האירועים האלו בפרק סיכום זה קצת טיפשי.

22ק ו ס ם

New member
ראיתי את הסיכום

לא חייבים לראות את הסיכום. התלונה שלי היא לא שחזרו על דברים משם אלא שחזרו על הרבה דברים שהיו לאורך הסדרה. פרק הסיום דומה מדי לפרק הסיכום והעלילה בו הייתה די רזה ביחס לציפיות מפרק כפול וחצי.

tamarhp

New member
לא ראיתי את פרק הסיכום

ציפיתי שפרק הסיום יהיה פרק גם מסכם ומאחד, והייתי מתאכזבת אם זה לא היה פרק שיש בו איחודים מרגשים וסגירת מעגלים.

השורד

New member
גם לי המחשבה הזו עלתה בראש

פרק ה-recap לא ירד לי ולכן ויתרתי עליו, ותוך כדי צפיה המומה בפרק הסיום חשבתי לעצמי "טוב, לא הייתי צריך את ה-recap ממילא..."

דנה1982

New member
לא אמרו במפורש

שהתפקיד של דזמונד זה לכבות את ה"אור" כדי להפוך את סמוקי לפגיע, אבל אם מחברים את הפרק הזה לפרק שבו ווידמור הביא את דזמונד לאי זה ההסבר המתבקש (בעיניי) ונדמה לי שגם בפרק הזה הייתה תזכורת לזה. דזמונד הוא היחיד ששרד פרץ של אנרגיה א"מ. ווידמור ידע שדזמונד שרד את זה בצוהר ולכן הביא אותו לאי ושם אותו בחדר שבו היה פרץ אדיר של אנרגיה א"מ. דזמונד שרד גם את זה. זו הסיבה שגם סמוקי וגם ג'ק היו צריכים את דזמונד.

למעלה