שרשור פרק סיום הסדרה אבודים

Boran

New member
אני מאוד מרוצה. קצר + כמה שאלות

אני מאוד מרוצה ומסופק. הסדרה התחילה בג'ק פוקח עין, ונגמרה בג'ק עוצם עין. העולם החלופי הוא "האור הלבן" + "החיים שחולפים מול העיניים" שכולם ראו לפני המוות, כל אחד בעיתו. יפה שחזרו לקטע של הארון המת של אבא של ג'ק מעונה 1. זה לא פתרון לתעלומה, אבל לא אכפת לי, כי זה היה סוג מאוד יפה של סגירת מעגל. אני חושב שלבן ולריצ'ארד היה סוף מאוד ראוי - בן זוכה סוף סוף להיות בעל תפקיד מרכזי במיסטיקה של האי, וריצ'ארד כבר יכול להזדקן. וממש לקראת הסוף של הפרק, החזירו את הסאונד של מטוס ממריא כשעברו בין המציאויות השונות, אהבתי. אני מסופק מהתשובות שניתנו, ומסופק גם מהדברים שהשאירו ללא-מענה. חוץ משלושה דברים: 1. מי זו אלואיז, ומאיפה היא יודעת הכל? (ובכלל זה - תחנת המגדלור) 2. ראינו מה יש איפה שהאור. מה שם הפך את האיש בשחור לסמוקי? ולמה זה לא קרה לג'ק? 3. איך לעזאזל קוראים לאיש בשחור? הם אמרו שזו לא אמורה להיות תעלומה, והם יענו על זה!!! 4. למה לעזאזל גרם הפיצוץ של פצצת המימן? 5. מה הקטע עם האפר שמונע מהאיש בשחור לעבור? ומישהו יכול להזכיר לי איך דזמונד סיים?

Boran

New member
ואגב

אהבתי גם את ההקבלה של האיש בשחור שבועט את ג'ייקוב לאש אחרי שהוא נדקר, לבין ג'ק שבועט באותה פוזה את סמוקי למים אחרי שהוא נורה.

tamarhp

New member
תשובות

1. מי זו אלואיז, ומאיפה היא יודעת הכל? (ובכלל זה - תחנת המגדלור) - ככל הנראה היא יודעת הכל מהיומן של פראדיי שהיא מצאה בשנת 77. 3. איך לעזאזל קוראים לאיש בשחור? הם אמרו שזו לא אמורה להיות תעלומה, והם יענו על זה!!! הם לא אמרו שהם יענו על זה. וחוצמזה, כל שם שהיו נותנים לו היה סתם מאכזב. 4. למה לעזאזל גרם הפיצוץ של פצצת המימן? הם קדחו בחור של האלקטרומגנטיות וכנראה שהפצצה ניטרלה את מה שהיה אמור לקרות, מה שאיפשר להם לבנות שם את תחנת הברבור ולשלוט על הדליפה. 5. מה הקטע עם האפר שמונע מהאיש בשחור לעבור? לא יודעת.

JohnLocke

New member
תשובות

1. אלואיז למדה הרבה על העתיד בזכות היומן של בנה שהגיע מהעתיד, והיא עבדה כדי לשמור על קו-הזמן הזה למרות שידעה שהיא הולכת להרוג את בנה, כי ידעה שמה שקרה, קרה. היא בכל זאת רצתה שהעולם לא ייהרס, וכדי שזה יקרה דזמונד היה חייב להגיע לאי (כדי לסובב את המפתח בעונה 2) - לכן היא הופיעה בפרק הדז'ה-וו של עונה 3 בתקופה שהיא ידעה (מהיומן) שדזמונד יכול לגרום שינויים גדולים בעבר, כדי לוודא שהוא יעשה את מה שהוא צריך, להיפרד מפני. המגדלור איפשר לג'ייקוב לעקוב אחרי חייהם של המועמדים. אפשר לשער אם הוא ראה שם את ההווה, את העבר או את העתיד - זה לא קריטי. העיקר הוא שלג'ייקוב היה ידע רב על המועמדים והוא ידע בעזרת המגדלור לכוון את חייהם כך שיגיעו לאי. 2. ראינו מה יש איפה שהאור. מה שם הפך את האיש בשחור לסמוקי? ולמה זה לא קרה לג'ק? ג'ק הגיע כשבהתחלה לא היה אור. אחרי שהחזיר את הפקק, האור חזר, אבל לא היה בעוצמה המלאה, עוד לא היה את האור החזק שהיה כשדזמונד היה (שהוא שרד בגלל החסינות שלו לאלקטרומגנטיזם). לכן ג'ק הוקפץ מחוץ למערה לפני שהוא הפך למפלצת עשן, והגיע לאותה נקודה שאליה הגיעה הגופה של האיש בשחור, שהגיע כשהאור היה מספיק חזק כדי להפוך אותו למפלצת, וכשהוא הוקפץ לנקודה ההיא נשארה רק הגופה, בלי נשמה. 3. הם אמרו לאחר פרק 615 שהם החליטו החלטה מודעת לא להגיד את שמו. כנראה זה נעשה כדי לשמור על המסתורין שלו, שאם נותנים לו שם אז הוא נעשה פחות מפחיד. 4. הפיצוץ של פצצת המימן תמיד הייתה התקרית. בלי הפצצה, הקידוח של דארמה היה יכול להשמיד את האי ואת העולם. הפצצה בלמה את ההתפרצות ואיפשרה לדארמה לבנות פרוטוקול של לחיצה על הכפתור כל 108 דקות כדי לשחרר את האנרגיה באופן מבוקר. דזמונד סיים על האי, אבל אני מאמין שבזכות הארלי הוא יצא מהאי והתאחד עם פני וצ'ארלי.

Boran

New member
תודה!

ב-1, התכוונתי לתחנת המגדלור, זו שמוצאת איפה האי נמצא ואיך אפשר להגיע אליו ומסתבר שלאיש בשחור יש שם. הוא אפילו נכתב בתסריט. אבל רק בסוף הכותבים החליטו להשמיט אותו. והשם הוא... ... סמואל. האמת - מתאים לו.

JohnLocke

New member
זו תחנת הLamp-Post

כלומר, פנס-רחוב. הלוגו שלו הוא של מגדלור, משום מה. הקטע של התחנה הזו היא שדארמה בנו אותה כדי למצוא את האי. מתישהו האחרים השתלטו על התחנה, אחרי שהם חיסלו את דארמה, וכך האחרים הצליחו לחזור לאי. אלואיז עשתה שם מילואים, בתור מנהיגת האחרים לשעבר.

אלעד ר

New member
לגבי למה ג'ק לא הפך למפלצת

גם אני חשבתי שהוא יהפוך למפלצת. אני חושב שהוא לא הפך לעשן בגלל שהוא עוד היה חי באותו רגע, לכן האור רק הקפיץ אותו. לעומת האיש בשחור, שראינו אותו נחבט ואולי שובר את המפרקת, ובנוסף ראינו שהנפילה לתוך האור היא גבוהה, ז"א שגם אם ג'ייקוב לא הרג אותו באותו רגע - הנפילה למערה כן הרגה אותו ואז הוא נסחף לאור בתור מת, ובתור מת האור הקפיץ אותו החוצה וגם יצר את המפלצת.

השורד

New member
למה באמת ג'ק לא הפך למפלצת

התשובה היא - ככה! כי ככה בא למפיקים. ככה הסתדר להם. אם מספיק אנשים ישאלו על זה, אז הם יקחו את התשובה הכי טובה שיקראו באינטרנט, נניח זו של אלעד ר שמעלי. אם לא ימצאו, אז יגידו "אבל..אבל..הסידרה זה על הדמויות!! כל דבר אחר לא באמת חשוב!" או "אל תדאג, מתישהוא נעשה סרט סיום-בהחלט, ושם אנחנו מבטיחים לענות על ה-כ-ל!"...

השורד

New member
זכותי להיות ציני

אבל בוא נהיה ענייניים. תענה לי תשובות הגיוניות על השאלות שהצבתי בשרשורים אחרים. לגבי ה-incident שכנעת אותי (נניח). מה לגבי הסמוק מאנסטר לדוגמא? אין לזה הסבר. ואלו שאלות סופר-מהותיות.

tamarhp

New member
גם איך העולם נברא זו שאלה סופר מהותית

וכרגע התיאוריה היחידה שיש זה המפץ הגדול וגם היא מוטלת בספק. ואנחנו חיים עם זה.

אלעד ר

New member
העולם לא נוצר משום פצצה

הדבר היחיד שהפצצה עשתה זה להקפיץ את המועמדים בזמן קדימה. איך? כנראה היא יצרה אפקט דומה לסיבוב הגלגל ביחד עם האלקטרו-מגנטיות. היא לא הרגה אותם ולא פיצלה מציאות ולא שום דבר בסגנון. העולם במציאות השנייה הוא תחנת המעבר, בו כל נשמה חיה בעולם הזה בדרך קצת "מתוקנת" עד שהיא נזכרת בחיים האמיתיים שלה, מרגישה שהיא הגיעה לשלום עם עצמה וממשיכה הלאה. מי ברא את העולם? נגיד שאלוהים.

אלעד ר

New member
Silly me.. ../images/Emo9.gif

אני קראתי את זה בתור "העולם השני נברא מהפצצה (של ג'ולייט)". טוב כבר השתבש בי משהו, אני לא יכול לקרוא הודעה בפורום שלא קשורה לסיום.

השורד

New member
אבל אבודים זה לא החיים

והכותבים הבטיחו לענות. אם הם לא היו אומרים לנו כל הזמן "אל תדאגו, נענה על הכל" - לא הייתי בא אליהם בטענות. אבל הם שיקרו. אז המעריצים שפחות אכפת להם מהתשובות, ויותר מהדמויות - מרוצים. אבל יש עוד מעריצים, שהתעניינו בסידרה לא בגלל הדמויות (כל הפאן הדרמטי והבניה של הדמויות היה די גרוע לדעתי), אלא בגלל המסתורין. הפינאל התאמץ רק לענות על הפן של הדמויות, והתעלם כמעט לגמרי מהפן המד"בי ומחלק גדול מהעלילה לאורך 5 עונות.

השורד

New member
אמרו שיענו על השאלות הגדולות

מהי מפלצת העשן זו בהחלט שאלה גדולה, שעד היום הזה הרבה צופים מנסים לענות עליה.

tamarhp

New member
אמרו איך היא נוצרה, פחות או יותר

מה עוד אתה רוצה לדעת? איזה אטומים יש בה?

השורד

New member
יותר לכיוון ה"פחות"

אני ממש לא מחפש לדעת את הכל ברמה המדעית ולפרטים הכי קטנים - אבל לבוא ולהגיד - זרקו מישהו לאור ויצא משם יצור בצורת עשן שיש לו כוחות מסוימים... מאיפה הגיע היצור הזה ומהו בעצם? למה יש לו את הכוחות האלו? למה הוא יכול ללבוש צורות של מתים?

למעלה