שאלון אוקטובר

mokasosex

New member
כי ברור שהחברים הצפלונים שלו לא מסוגלים להגן

עליו מפנינו . (את הבחירה שלי דווקא אהבת
)

nini18

New member
ברור שאת שלך אהבתי ../images/Emo24.gif

את קייטי פרי גם אני בחרתי חחח היא מגניבה, יפה ומצחיקה. נו וציקס תמיד יהיה מקום ראשון אצלי

עונהנהנהנה ../images/Emo9.gif

שם – חן גיל – 17.5 מזל – דגים
ימניים או שמאליים? ימניים צבע אהוב? לבן -כללי- ההופעה הכי טובה שראיתם (לייב \ דיוידי \ מחשב \ ) - הופעה של גרין דיי מהדי וי די Bullet In A Bible מה הכי מושך אתכן אצל גברים ? עיניים וחיוך
שאת שניהם יש לאדם כמובן
שיר שלא יוצא מהראש - TFM כמובן
וגם Ironic של אלאניס מוריסט איך אתם עם השעון חורף? אני והוא לא מסתדרים, שונאת שמחשיך מוקדם
אם יכולתם לברוח לאן הייתם בורחים? מיאמי
ספר טוב שקראתם לאחרונה - לא קראתי ספר מאז שהיה לי בוק ריפורט בכיתה י"א
סרט טוב שראיתם לאחרונה - ממ גם סרטים לא ראיתי בזמן האחרון
טרנד שנוא - ג'ינסים בגזרה גבוהה
שחקן אהוב - ג'ים קארי שחקנית אהובה- אן האתווי ספורט אהוב - ממ נגיד כדורעף... הסינגל של אדם - בסגנון של TFM או שונה לגמרי? לדעתי ? שונה לגמרי עם איזו שחקנית \ זמרת מהארץ או חו"ל היה מתאים לאדם לצאת? מממ אין לי מושג עם איזה שחקן \ זמר מהארץ או חו"ל היוה מתאים לאדם לצאת? צ'ייס קרופורד ! הוא מהמם

t r e c o o l

New member
ראיתי את ההופעה.../images/Emo99.gif

נכון שהכינוי שלך הוא שם של שיר מאמריקן אידוט??..

עונה ../images/Emo13.gif

שם – הדס גיל – 14.5 מזל – דגים ימניים או שמאליים? ימנית צבע אהוב? כחול שחור סגול -כללי- ההופעה הכי טובה שראיתם (לייב \ דיוידי \ מחשב \ ) - במחשב- אדם כמובן
בלייב- מדונה
מה הכי מושך אתכן אצל גברים ? חיוך, שיער כהה ועיניים בהירות
ואופי טוב וחוש הומור... שיר שלא יוצא מהראש - UPRISING , TFM איך אתם עם השעון חורף? סבבה לא מפריע לי אני אוהבת חושך..P: אם יכולתם לברוח לאן הייתם בורחים? ..... ספר טוב שקראתם לאחרונה -המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה סרט טוב שראיתם לאחרונה - כמעט מפורסמים,אינדיאנה ג'ונס טרנד שנוא - ...... שחקן אהוב - ג'וני דפ
,ג'ים קארי,ליאונרדו דיקפריו,דניאל רדקליף ואדם למברט
שחקנית אהובה- ג'ניפר אניסטון,וינונה רידר,הלנה בונהם קרטר,רייצ'ל מקאדמס ספורט אהוב - חדר כושר P: הסינגל של אדם - בסגנון של TFM או שונה לגמרי? שונה לגמרי משהו יותר גלאמי...P: עם איזו שחקנית \ זמרת מהארץ או חו"ל היה מתאים לאדם לצאת? קייטי פרי נראת חמודה :) עם איזה שחקן \ זמר מהארץ או חו"ל היה מתאים לאדם לצאת? אממ לא יודעת \: אבל דרייקי מושלם בשבילו :)

mokasosex

New member
איזה טעם טוב יש לבנות ה14 האלה ../images/Emo6.gif

סוףסוף מישהי נורמלי, קייייייייטי פרי, דההההה :) איזה מרגש זה הספר "המקרה המוזר של הכלב בשעת לילה מאוחרת" , נכון ?

mayarel

New member
זה מבוסס בחופשיות על אספרגר

שזו תסמונת של הקשת האוטיסטית
כן ספר שנהנתי ממנו.

mokasosex

New member
הבנתי שזה על ילד אוטיסט שבא מרקע קשה..

לא ידעתי שיש סוגים לאוטיזם. הסיפור הזה ממש קרע לי את הלב, ובאמת שזה אחד מהספרים היחידים שגרם לי להסתכל אחרת על העולם.

mayarel

New member
אוטיזם הוא ספקטרום=קשת

יש את האוטיזם הקלאסי שזה מה שיותר מכירים מכל הפרסומות של אלו"ט .. אבל זה משתנה מאוד בין האנשים. אספרגר זה סוג של אוטיזם בתפקוד גבוה. יש אנשים שמאובחנים רק בבגרותם. בעיקר קשיים חברתיים וריגשיים אבל גם תחושתיים. ליקוי התקשורת לא בא לידי ביטוי בשפה, שהיא דווקא מאוד גבוהה אצלם
עוד ספר יפה הוא קשר עין של קאמי, והוא על אוטיסט בתפקוד נמוך. יש גם את מהירות החושך שגם אהבתי.

mokasosex

New member
מה זאת אומרת תפקיד נמוך?

אף פעם לא הבנתי את זה.. ומה זה אומר שהילד בספר לא הבין הבעת רגשות או הבעות פנים? איך אפשר בכלל ללמד דברים כאלו?

mayarel

New member
עונה ../images/Emo13.gif

יש אוטיסטים שלא מסוגלים פיזית לדבר, או להבין שפה. רוב התקשורת שלהם נישארת ברמה מאוד מאוד בסיסית, גם אם האינטיליגנציה שלהם גבוהה יותר. יש אמצעים שמחליפים את השפה כמו תמונות או מחשבים אבל לא כל אחד יכול ללמוד את זה.. תלוי בלקות... הבן שלי למשל מוגדר תפקוד בינוני נמוך. למה? מאוד מתקשה לדבר כי קשה לו פיזית לשלוט בשרירי הפה ברמה שמספיקה לדיבור, ההבנה של השפה מאוד פגועה אם כי התקדם בזה מאוד בעזרת תמונות וסמלים, לא יוצר קשרים חברתיים עם ילדים אלא רק עם מבוגרים וכו. לעומת זאת אשף מחשבים קטן.. חח.. אז זה מסובך.. איך מלמדים רגשות או הבעות פנים? קשה אבל בעזרת קלפים והמחשות של מצבים חברתיים, סיפורים שכותבים במיוחד והרבה תמונות. יש בחתימה שלי קישור לקומונה- מדריך הטרמפיסט לאוטיסט, שהיא קומונת ידע שאני מנהלת אותה עם עוד אמא לילד אוטיסט. אם מעניין אותך יש שם דוגמאות לחומרים כאלו

mokasosex

New member
לא ידעתי את כל זה, תודה.

אני מעוניינת ללמוד עוד, אבל הקומונה שלך חסומה ואני לא יודעת מה לכתוב. אני מפחדת לכתוב משהו לא ראוי שיפגע, כי זה לא שיש בסביבה הקרובה שלי מישהו עם אוטיזם. פשוט הנושא הזה מרתק אותי.

mayarel

New member
אוי שלחי בקשה ואני אאשר אותך

זה חסום רק כי היו כמה בעיות בעבר.. לא כי זה חסוי או משהו כזה..

mayarel

New member
דוגמה להמחשת שפה- מצגת סיפור

הינה המצגת של הספר גלגלים של מיריק שניר שהכנתי לבן שלי.. חולה על סיפורים וחולה על כלי תחבורה אז זה מסתדר טוב

mokasosex

New member
ואו צריך המון המון סבלנות בשביל להכין דבר כזה

עדיין קשה לי להבין איך החשיבה מתבצעת בתמונות. תמונות הן כלכך מאופקות, יש בהן משהו מאוד מגביל ... אני אפילו לא יכולה להתחיל לדמיין חשיבה כזאת.

mayarel

New member
מנסה להעביר את התחושה כמו שאני תופסת אותה

בואי ניקח מילה- ים. אז אנחנו (הנוירו טיפיקלים= נ"ט= לא אוטיסטים) נחשוב קודם במילים ובמושגים. נחשוב ונאמר בראש את המילה ים, נחשוב גלים , חול, שמשיה.. כל אחד לפי החוויות שלו ואולי בצירוף זכרונות מעשיים שאנחנו נקריא לעצמינו בראש עם או בלי התמונות שמלוות לנו את הזיכרון. אצל אוטיסטים זה יהיה תהליך שונה. הם יהיו בתוך מעיין קלים של ים. אולי קליפ שהם "הקליטו" מתוך זיכרון שלהם, אולי מתוך סרט.. זה יהיה המראה והריח והקולות וההרגשה. ובמידה והם לא מאוד פגועים מבחינת השפה אז הם ידעו לשייך לחוויה הזו את המילה-ים. כדי לדבר הרבה מהם ממש צריכים לתרגם מראות ויזואלים למילים. כל שפה היא שפה שנייה.. זה מגביל מהבחינה של חשיבה מופשטת או חשיבה מטאפורית. זה יכול להיות ייתרון לחשיבה אומנותית או יצירתית.... מסובך

למעלה