שרשור עדכונים לילה
17/08/11

dudutaza 1

New member
../images/Emo150.gif ומה זה אומר ../images/Emo35.gif

עכוכוסתהטל צפתאפהיאכוסתהטל
וזה... עכוכוסתהשלג צפתאפהיאכוסתה

Klayhamn

New member
טוב הבנו ../images/Emo9.gif

הנה חידה אמיתית: היה היו שני שכנים. יום אחד נפגשו במקרה בכניסה לבניין. השכן הצעיר יותר שאל את השכן הזקן החכם "כמה ילדים יש לך?" והלה השיב "שלושה". "ומה הגילאים שלהם?" שאל הצעיר -- והזקן השיב: "את התשובה אתן לך בצורת חידה. מכפלת הגילאים של השלושה היא 36, וסכום הגילאים של שלושתם זהה למס' הבית שלנו." השכן הצעיר חשב לרגע ואמר: "רגע, חסר נתון!" והזקן החכם אמר: "אתה צודק, כמעט שכחתי -- הבן הבכור מנגן בכינור". מיד לאחר מכן אמר הצעיר את הגילאים הנכונים של השלושה. מה הם שלושת הגילאים?

Lichy7

New member
2,3,6 זו המכפלה היחידה ל 36

שתיצור 3 מספרים שונים, אבל מההיכרות שלי עם החידות האלה המכשול נמצא דווקא בחלק האחר של השאלה או שזו פשוט הנטייה שלי לחפש מוקשים גם בדברים הברורים :)

Klayhamn

New member
לא הבנתי

למה צריך שהגילאים יהיו שונים? לא אמרתי בשום שלב שהם שונים

Lichy7

New member
לא יודעת למה החלטתי שאין לו תאומים ../images/Emo10.gif

הם קצת יותר נדירים התאומים
אם כך יש הרבה מכפלות אפשריות אז מה ההיגיון של החידה- לנחש את כולן?? חשבתי יותר בכיוון של תשובה שטמונה בכלל בין השורות

Klayhamn

New member
לא

יש רק תשובה אחת נכונה, לא צריך לנחש כלום צריך אבל כן לגלות את כל המכפלות (אין *כל כך* הרבה) בשביל לדעת את הפתרון התשובה אכן טמונה בין השורות

Lichy7

New member
כן.. זה טבען של חידות כאלה

יש לי מרצה למתמטיקה שלא מתחיל שיעור בלי חידת היגיון. בד"כ מתמטית לא במפתיע. רק בגללו אנשים מתחילים "לבוא באיחור"

noaxxx

New member
הסבר:

בודקים את כל המכפלות של 3 מספרים/ספרות שנותנים את התוצאה 36. מכל האופציות רק שתי קומבינציות מסתכמות ל 13 2 2 9 ו 6 6 1 הרמז של הבן הבכור אומר שלא יכול להיות 6 6 1 ולכן נשארנו עם 2 2 9. 9= הבן שמנגן על הכינור

למעלה