ילדים זה כאן

blue4u2

New member
אז ככה......

קודם כל
לך עמית על מהירות התגובה.... לגבי הראייה - נאמר לנו שהם "בהתחלה" לא ממוקדם ולא רואים הרבה אלא שחור ולבן (כהה/בהיר) וכיו"ב. השאלה היא מה זה ה"התחלה" הזו???... לגבי האוכל - היא לא נולדה פגית, ושוקלת היום 3850, נולדה 3175 ועלתה בינתיים די יפה לפי טיפת חלב. העניין הוא שממש הרגשנו רע שלא האכלתי אותה כ"כ הרבה שעות בלילה אפילו שהיא לא בכתה...כי כולם מדברים על הנקה בטווחים של בין שעתיים וחצי למקסימום 4 שעות בין הנקה להנקה. אז?!!?!? מה את אומרת? (ואשמח לשמוע עוד דיעות כמובן).

בהחלט לא פגית

(או פגה??)
. סמכי על התינוקת שלך, היא יודעת מתי היא רעבה, ובכל מקרה לא מניקים לפי השעון, אלא לפי דרישה.

עמית@

New member
אין שום בעיה, שתישן בכיף.

הראייה בהתחלה (בימים הראשונים) באמת לא ממוקדת, אבל הם בהחלט רואים.

היי!

אנסה לענות:
תקופת הדימומים משתנה מאשה לאשה, אצלי היא נמשכה 4 שבועות, הפסקה של מס' ימים ושוב דימום למס' ימים.
הראיה בתקופה הראשונה, היא לכ- 30 ס"מ, ובשחור-לבן. עם הזמן הטווח הולך וגדל, עד שבערך בגיל 8 חודשים הראיה מושלמת.
אפשר ואף רצוי (לתינוק ובמיוחד לאם) לצאת החוצה, למעט בימים של זיהום אויר קשה.
כן, תהנו מהלילות הרגועים כל עוד הם קיימים... (אלא אם לירון נולדה מתחת ל2.5 ק"ג).

nubi

New member
אז כמה תשובות../images/Emo8.gif

אצלי הדימום נמשך כ-5 שבועות אחרי הלידה. תינוקות רואים מהרגע שהם נולדים. אנחנו יצאנו עם שי כבר אחרי שבוע (וזה היה בחורף). צאי איתה כמה שיותר-מזג אויר נפלא. רק למרוח לה הגנה מפני השמש ולשים כובע. לגבי אוכל בלילה-זה תלוי במשקל שלה. אם היא נולדה קטנה (מתחת לשלושה ק"ג)-אני עוד הייתי מעירה. אם לא-הרווחתם. תהנו מהשינה. מזל טוב!!!שיהיה לכם בכיף.

דוק26

New member
לגבי האוכל יש לי דעה קצת אחרת. אני

בכל מקרה הייתי מתייעצת עם אחות טיפת חלב משום שהילד שלי בן 3.5 חודשים ושוקל (נכון ללפני שבוע) 5.300 ק"ג ובכל זאת אמרו לי לא לפתוח רווח של יותר מ- 4 שעות במיוחד בימים חמים משום שההנקה מספקת להם גם שתיה. אז נכון שהלילות אולי עוד לא חמים אבל לתינוקת בת שבועיים, אני לא בטוחה שצריך לתת לישון 6 שעות ללא אוכל. דרך אגב זה בהחלט לא מעיר אותם. פשוט מצמידים אותם לציצי הם יונקים וחוזרים לישון. כמו שאמרתי לי יש אחות טיפת חלב שאני מאד סומכת עליה ובכל מקרה כדאי להתייעץ. אסנת

דוק

לאחיות טיפת חלב יש נטיה לדבר שטויות בעיקר בנושא תזונה, קחי אותם בערבון מוגבל. לדעתי תינוק בן יומו יודע ל"הגיד" בדיוק מה שהוא צריך צריך רק להקשיב-ואם אינו מתעורר הוא אינו זקוק להיות ער.

זה נכון מאוד, למעט מקרים קיצוניים

של אי עליה במשקל או חלילה אפילו ירידה במשקל, וגם של תינוקות שנולדו קטנים במיוחד. יש מקרים שתינוק לא מתעורר מרעב משום שאיננו חזק ותשוש, ואז קשה לו לינוק מכיוון שלא אכל והוא יותר חלש ותשוש, ולכן ממשיך לישון ולישון... במקרים כאלה יש להזהר. אבל פער אחד של 6 שעות ואפילו יותר במשך היממה איננו מעיד על כך. תינוק כזה היה ממשיך לישון גם במשך היום, ולא עולה יפה במשקל כמו שתואר למעלה. לסיכום: תינוק שכל שאר המדדים שלו טובים (נולד במשקל תקין, יונק בין 8-12 פעמים ביום, נותן מספיק שתן וצואה, עולה במשקל כראוי, וכו') ופותח פער ארוך יותר בלילה, אפשר לתת לו לישון.

קובולט

New member
../images/Emo49.gifבלו לא הספקתי לברך אותך

אז המון המון מזל טוב חיכיתי שתיכנסי לפה.... אין מה לעשות אנחנו מכורות לפורומים של תפוז..... וד"ש לבעלול ונשיקה לקטנה...

blue4u2

New member
../images/Emo51.gif קובולט יקירתי../images/Emo13.gif

אשלח לך מסר.....

ציף שלי

New member
קצת תשובות ממני ../images/Emo140.gif

לי היו דימומים במשך שבועיים, תודה לאל לא היו לי תפרים! צאי איתה לטייל במזג אויר נעים שכזה (לא לשכוח כובע). אני יצאתי איתו לטייל בגיל חודש אבל היה גשם וקררררררר.
אם היא לא מבקשת אוכל - אל תעירו אותה. אם היא תהיה רעבה היא תקום ותאכל ואז לא יהיה לכם זמן לרגשות מצפון
ביחוד לאור משקלה ולאור זה שהיא עולה יפה במשקל.

sharonmx

New member
מה שלי יש לתרום...

לי היו דימומים עד בערך חודש, אבל הם נחלשו מאוד כבר לאחר כשבועיים. לראות? הם רואים דברים קרובים ממש מההתחלה. לצאת? בטח! יש ימים כאלה יפים! למה להשאר בבית? אנחנו יצאנו כבר בגיל 3 ימים (אחרת הייתי משתגעת). באותה נימה- למה להעיר? שנו טוב, זה רק ישפר את איכות החיים. רומי ישנה כבר די מההתחלה כ-8 שעות רצוף (טפו טפו...) ולא טרחנו להעיר. אם היא לא פגה ועולה במשקל- שנו בשקט, היא כבר תדע מתי להעיר אותכם. תהנו מלירון!

די להאשים את עצמך!

בסך הכל ניסית לחשוב מה מטריד את הקטנה שלך, אנחנו לומדות להכיר את התינוקות שלנו לאט לאט ובדרך לשם לעיתים אנחנו טועות אבל גם זה עם כל הרצון הטוב להיטיב לקטנטנים הללו . אין שום סיבה לכעוס על עצמך, באותו רגע היה נדמה לך שמה שמפריע לה הוא המשפחתון, בפעם הבאה בטוח שכבר תהיי יותר ריאלית.

אור67

New member
ת'אמת../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

הייתי חושבת כמוך זה די מתבקש שילדה בת חודשיים וחצי שעברה יום ראשון במשפחתון תבכה ותראה חוסר נוחות בגלל השינוי והריחוק מאמא מאשר כאבי שיניים בגיל הזה. זה הופך גם אותי למטומטמת? ואם היומחלקים כסף אז גם הייתי מקבלת קצת? שתרגיש טוב המתוקה. ולך שיהיה לילה נעים ושקט
|חרופ

wieci

New member
../images/Emo24.gif לא לא , ממש לא לכעוס על

עצמך!! את עדיין לומדת להכיר את הילדה, והדברים משתנים יום יום. הנה, אתמול לא היו שיניים והיום יש, אז בפעם הבאה את הרי תנסי גם את זה, ואז תהיה פעם נוספת עם משהו חדש.... חבל לי רק שהיום האחרון לחופשת הלידה שלך התנהל כך, אבל תתעודדי ותבדקי בלוח השנה מתי יוצאים יוצאים לחופש בחגים הבאים
ונעשה טבלת יאוש משותפת

odeia

New member
קורה המון, וזו לא פעם אחרונה שזה

ייקרה לך. אנחנו תמיד, כשיש בכי לא מוסבר, בודקים נתינת משהו מרגיע לשיניים, כולל גליגם. דרך אגב - גליגם צריך להנתן בצורה קבוע, מספר פעמים ביום, איך זה פעם אחת הספיקה לה? אולי הרגיע לה משהו אחר?

משוש30

New member
קודם כל הרשי לי להגיד שאני בשוק!

שיניים בגיל חודשיים וחצי?!?!?!!?!? סליחה?!?! אני מכירה ילדים בני שנה בלי אף שן! וחוץ מזה זה ממש טבעי מה שעברת. ולפעמים אנחנו ננעלים על רעיון מסוים וטוב שיש עוד צד שיכול לראות דברים מפרספקטיבה אחרת! ויש לך בעל מדהים אז במקום להתעצבן צריך לשמוח! ונרא גם שטוב לה במשפחתון אז בכלל!

גלשני

New member
אין לך מה להאשים את עצמך.

לא תמיד אפשר להבין את הבכי, וגם אני הייתי נוטה לחשוב שזה נגרם מהשינוי שבפרידה ממך.

מה,

את לא קוראת-מחשבות??.
אחד מהדברים הקשים ביותר עם תינוק, שלא מסוגל להביע את עצמו, זה לנסות להבין מה מציק לו. גם אני מוצאת את עצמי (והרבה
) חסרת אונים מול התקפי בכי של מעין (הרבה מהם בלילות
), והרבה פעמים פשוט אין לי מושג למה. בעלי כבר צוחק עלי כשאני אומרת שיניים... ובנוסף, בגיל חצי שנה פלוס מעין סובלת מגזים נוראיים - אז כל פעם אני חושבת לעצמי: איך זה יכול להיות גזים, שהרי בגיל כזה כבר אין גזים, ומה לא בסדר בילדה, ואם לא זה, אז מה כן.... וכו' וכו'. הקיצר, אל תכעסי על עצמך, ושמחי שיש לך בעל זהב!
מירב

למעלה