שמעתי המון
ואני אפרט על השירים- 1. the root of all evil- שיר ממש טוב, הריף בהתחלה מגניב ממש וגם ההמשך טוב, השבירות בשיר בדיוק במקום. רק היתה חסרה לי איזו התחרפנות פטרוצ'י-רודס-מיונג אופיינית לסדרת הglass prison. 2. the answer lies within- לא אהבתי. ברור שהוא מכוון לרדיו וכל זה, אבל הוא מרגיש חסר אופי ומשעמם אותי ממש. 3. these walls- שיר שמזכיר בלחן של הפזמון את awake, וזה משובח. המילים לדיסקים החדשים יותר הרבה פחות טובות לטעמי מבישנים, הן נורא קיטשיות ומעצבנות לפעמים, גם פה דרושה התחרפנות טוטלית אבל אין. לא נורא, עדיין טוב. 4. i walk beside you- מה זה? דרים ת'יאטר עושים U2? הכיצד? שיר פשוט, "רדיו פרנדלי" מה שנקרא, וחביב מאד. 5. panic attack- שיר עם לחן דיי ניו מטאל, והיה יכול להיות בסדר אם הוא לא היה כל כך ארוך, והוא ארוך בלי סיבה כי הוא ממצה את עצמו בדקה ה3 כבר. 6. never enough- לא טוב. ממש ממש לא טוב. מצטער, אבל השיר הזה נשמע כמו מיוז, אבל בול כמו מיוז. זה עצוב שלהקה כמו דרים ת'יאטר מחכה את מיוז, שמושפעים מהם... בכלל, הסאונד של הגיטרות באלבום מעצבן אותי ממש, והוא נשמע כמו אורגן דיסטורשן מקולקל- מרגישים את זה הכי הרבה פה. 7. sacrificed sons- בתכלס, שיר טוב, אפילו שלא שמעתי אותו יותר מדי. גם הוא ארוך מדי לטעמי ופחות מדי מעניין, יחסית לדרים. 8. octavarium- אוקיי, בשביל השיר הזה, ולו בגללו בלבד, צריך לקנות את הדיסק. ההתחלה נמשכת קצת יותר מדי זמן וכשהשיר מגיע הוא מתחיל מאד רגוע ושקט, עד שנכנס סולו קלידים מהטוסים של רודס, ומשם השיר ממש יצירת מופת. תכלס, לדעתי, לא משתווה לawake-images-change of seasons.