שם: ניק, ניקולאי, שליט עליון, צאר
גיל שהייתם רוצים לחזור אליו, לבלות בו שבוע, ואז לחזור לגילכם האמיתי: וואו, זאת נשמעת כמו אופציה די נהדרת. ויש כל כך הרבה גילאים שהייתי רוצה לעשות את זה איתם. באופן כללי זה נשמע כמו יכולת על מגניבה מאוד. נראה לי נחמד לנפוש בגיל 7 כזה. להדהים אנשים איך אני יודע המון דברים ועושה בקלות מבחנים. אבל בעיקר לנוח כי תכלס לא היו לי מחויביות אמיתיות אז.
דיוויד אהוב, חוץ מדיוויד טננט: זאת שאלה קצת מגעילה, אבל אני אנסה.
כמובן צעד ראשון זה גוגל, ואחריו IMDB. שבאופן הזוי הציע לי 7 דייוידים אחרים לפני טננט. ואז עוד יותר הזוי הציע לי את ג'וד לאו שמסתבר ששמו הראשון הוא דייויד.
אז עברתי לנסות את ChatGPT שהיה חוצפן מספיק כדי להציע לי 20 שונים ולא לכלול את טננט ברשימה בכלל.
אבל אז ביקשתי ממנו דייוידים פיקטיבים וכאן נחלתי הצלחה:
דייויד הלר - Legion - הבן של פרופסור אקס מהאקס מן.
סדרות החודש:
ארץ נהדרת - תוכנית יום עצמאות מאוד מצחיקה
זהו זה - גם תוכנית יום העצמאות שלהם הייתה מצחיקה
SNL - בכלל לא עשו תוכנית לכבוד יום העצמאות. אנטישמים.
קופה ראשית - אני לא יודע למה אבל אחרי שלא ראיתי כמעט שום פרק בעונות 2 ו3 חזרתי לסדרה לכבוד עונה 4. ובנתיים שני פרקים מצחיקים.
הרופא הטוב - דרמה, מקרים רפואיים, לפעמים אני שוכח ששון הוא אוטיסט, זה כבר כל כך נון אישו.
באפי קוטלת הערפדים - כיף גדול. ועדיין רק ההתחלה.
פילדלפיה זורחת - ממשיך לראות וזה גם מצחיק אבל מרגיש נמרח. יש פשוט כל כך הרבה פרקים.
מסע בין כוכבים: פיקרד - עונת סיום מעולה.
Animal Control - ככה ככה.
המנדלוריאן - העונה השלישית היא בפירוש הכי פחות טובה עד כה. אם כי אני לא כועס על דברים כמו חלק מהמעריצים באינטרנט. אבל פשוט יחסית שכיחה.
Extrapolations - סדרה מדכאת. עשויה מאוד טוב לדעתי. ומעניינת. אז היה שווה את זה.
KIN - כיף גדול (
לגרום לעדי לחכות לי כמה ימים כל שבוע ). אבל ברצינות היא מותחת באותה מידה כמו בעונה הראשונה.
Yellowjackets - פחות מדהימה מהעונה הראשונה כי הרוב כבר מרגיש מוכר. אם כי דבר אחד בהחלט הפיל אותי. גם עצוב שיש לי רק את יעל לדבר איתה על זה והיא נעלמת.
Transatlantic - מקרה מוזר של סדרה על יהודים בזמן השואה, אבל עם טון קומי שכזה. בסופו של דבר לא ממריא מספיק. (ויש בה קטע מוזר שג'יליאן ג'ייקובס ששיחקה בקומיוניטי את בריטה משחקת כאן דמות שהיא בהרבה מובנים זהה לבריטה מבחינת אופי. ולכן קשה מאוד לקחת אותה ברצינות)
Unstable - רוב לאו והבן האמיתי שלו משחקים אב ובן. וזה מצחיק באמת. אבל גם לא ממש ממריא (אם כי זה כן טוב יותר מהקודם)
The Big Door Prize - סדרה מוזרה שבהחלט מושכת אותך פנימה. עם הרבה דברים טובים מאוד כמו דמויות מצחיקות ומוזרות וסיפורים לא שגרתיים. אבל אני מרגיש שאני קצת מחכה לסוף העונה כדי לדעת אם זה ירגיש מוצדק.
שמיגדון - העונה הזאת לדעתי הרבה יותר טובה מהראשונה (וגם את הראשונה אהבתי).
גברת מייזל המופלאה - בנתיים היו חמישה פרקים ומרגיש שהסדרה חזרה להיות כיפית כמו שהייתה בעבר (תכלס פשוט עונה 4 הייתה קצת נפילה). ומרגיש שמאוד השקיעו בלהפוך את העונה האחרונה למשהו מיוחד.
סרטי החודש:
פרוזן 2 - לא משהו מדהים. בהחלט לא כמו הראשון. אבל טוב.
מבוכים ודרקונים: כבוד בין גנבים - סרט הרפתקאות ממש ממש כיפי. אני ממליץ.
שיקגו - המחזמר שראיתי בגלל שמיגדון. לא נפלתי, חלק לא היה הכי מעניין. אבל כלל כמה ביצועים מעולים ובאופן כללי עלילה נחמדה.
צעצוע של סיפור 2 - שכחתי שהוא בעצם סרט טוב באותה מידה כמו הראשון.
מוצאים את דורי - מעולה לדעתי. היה ממש כיף. חבל שלא ראיתי בקולנוע.
משפחת סופר-על 2 - אולי טוב באותה מידה כמו הראשון, אבל כבר אין לו את החידוש. ובגלל זה בדברים מסויימים חוזר על עצמו.
ספרי החודש: כלום ענקי. נאדה. גרמת לי להרגיש רע. את שמחה?
רגע, אולי אני יכול להחשיב ספרים שעליהם מבוססים סדרות שאני עכשיו רואה. כמו The Big Door Prize.
שירי החודש: כאן דווקא יש שיר ממש יפה ששמעתי אם אני זוכר בסוף פרק של TBDP (ראה תשובה קודמת)
הוא נקרא Our Town של Iris Dement (שגם שרה את שיר הפתיח של עונה 2 של הנותרים)
דמויות החודש: מידג' מייזל המופלאה, באפי סאמרס, מיסטי קוויגלי, דאסטי (TBDP)
שחקני החודש: טייטוס ברג'ס (שמיגדון), פטריק סטיוארט (פיקרד), מלני לינסקי (yellowjackets)
קראש החודש: לוקאס אנגלנדר מהסדרה טרנסאטלנטיק
מאכל מתוק החודש: עוגיות חיוכים של עלית
סיפור החודש: זה היה במאי 2023 שהעולם שלנו השתנה לעד. הרבה אנשים טוענים עד היום שזה לא מקרי שזה שחללית חייזרית הגיעה לכדור הארץ דווקא ב4 למאי. אבל על החללית הזאת לא היו חייזרים כמו במלחמת הכוכבים. אם כי גם לא עד כדי כך שונים. אבולוציה מתכנסת וכל זה. היו להם עיניים, פה, אוזניים, לא ממש אף, אבל בכל זאת.
הם גם דיברו עברית. זה בהחלט היה מוזר. כלומר הם לא ממש דיברו עברית, אבל מכונות התרגום שלהם היו מכוונות לעברית. זה בהחלט לא ישב טוב עם מעצמות עולם מסויימות. אבל זה כן הסביר למה הם נחתו דווקא בשדות ממזרח לרעננה.
היו כמובן מיליון תיאוריות קונספירציה, טענות לפברוק של כל הדבר הזה. זה לא קל לפברק חללית ענקית שיושבת מעל הקצה הצפוני של נתיבי איילון, אבל אם לא הייתי רואה את זה בעיניים שלי בטח גם אני לא הייתי מאמין. מצד אחד אני רואה איך סטיבן קולברט מהסס לטעון שזה אמיתי, מצד שני בשעות הבוקר החללית קצת מסתירה את השמש.
אבל הכי הזוי זה שהעולם ממשיך להסתובב.
ב4 אחר הצהריים החללית נוחתת וכל תפיסת העולם שלי משתנה. מה הלאה מכאן? מה זה אומר לגבי עתיד המין האנושי? האם בכלל יהיה מחר? האם מדינות אחרוות ישגרו טילים אטומיים עלינו?
אבל בין לראות משדרי חדשות, לקרוא ממים מצחיקים על המצב באינסטגרם ולהסתכל דרך החלון בתדהמה אני גם צריך לבדוק מה קורה בפורום. זה שיש פלישה חייזרית זאת לא סיבה לספלייר עלילות של סדרות שבהם זה כבר התרחש. כלומר אני מבין את הסקרנות, אבל בשביל זה יש תיבות ספוילר. חוץ מזה יש את הווטסאפ. אחותי כבר בנסיעה לדרום למשפחה של בעלה שגרים בקצה הנגב. אחיינית אחת בהיסטריה אחיין בשוק גמור, גיס שלי עדיין לא עיבד. בחצר אחותי האחרת בדמעות מנסה לשכנע את אבא שלנו והבן שלה לא לנסוע קרוב יותר לחללית.
ב6 אני מחליט להיות הראשון להתייחס למה שקורה בקבוצת הווטסאפ של העבודה.
"אז אני מניח שמחר מבוטל, נכון?"
"אני אבדוק את זה" עונה הבוס
"עכשיו שאני חושב על זה אז בטח כדאי להתקשר לאנשים, נכון?" אני שואל, ומיד מבין מה עשיתי. שאלת קיטבג קלאסית.
"מה אנחנו אומרים לאנשים?" שואלת קולגה שלי.
אם הצלחתי להרגיע אנשים בזמן מגפה עולמית אני חושב שאני יכול להמציא משהו גם עכשיו.
"הלו"
"הי ציפי, זה ניק, מה שלומך?"
"למה אתה מתקשר?"
"רק רציתי לשמוע שאת בסדר. את יודעת... עם המצב."
"איזה מצב?"
"המצב. עם החללית. את ראית אותה? אולי בחדשות?"
"אני לא רואה חדשות."
"אוקי... אז יש חללית. שנחתה ליד רעננה."
"בסדר."
"אז רק שתדעי שהכל בסדר."
"אני אבוא מחר לעבודה."
"יופי. כלומר לא. אני לא בטוח אם נהיה פתוחים מחר. בעצם אמורים כנראה להודיע לי בקרוב."
"אז פתוחים או לא פתוחים?"
"אני אחזור אליך לגבי זה.
בשלב הזה היא מנתקת לי.
רוב האחרים לא עונים לי, אבל אז לאט לאט רובם חוזרים אלי.
חלק בוכים, חלק בפאניקה, הרוב פשוט מבולבלים.
השיחות ממשיכות לשעות מאוחרות יחסית.
ובמקביל עידכוני חדשות.
כי בשלב הזה חצי מהממשלה בשיחות מעמיקות עם החייזרים. אין לאף אחד מושג על מה.
והחצי השני של הממשלה מוציא את צווי השעה. הלימודים מושבתים, רוב מקומות העבודה באזור השרון מושבתים. אבל לא הכל.
למחרת בבוקר אני צריך למצוא כיצד אני מגיע לעבודה כשחלק גדול מהכבישים בסביבה שלי סגורים על ידי המשטרה בגלל שהם קרובים מידי לחללית.
זה רק כשאני מגיע לעבודה שאני נזכר שכבר שעות לא הייתי בפורום. מסתבר שפיספסתי את ההתחלה של בינג' של הסדרה V על פלישה חייזרית. לפחות כולם מקפידים על תיבות ספוילר.
ציטוט החודש: Think of something cool, tell him I said it.
סיבה למסיבה: החורף הבא קרוב יותר מאשר אתמול