זה המשפט שחיכיתי כל חיי לשמוע מישהו אומר לי.מאוד מעניין אותי עכשיו למות ולהתעורר בשביל לראות איך אנחנו חיים בתור התרנגולות האלו! עשית לי חשק להיות תרנגולת.
אני מרגיש שאת אולי סרקסטית, אבל אני הולך לעשות את זה.אני חושבת שאתה צריך לרשום פטנט על השיטה שהמצאת ליצירת מים קרירים.
זה כי עוד לא סיפרתי לך על הפטנט שלי בשביל זה.התארגנת היטב. (חוץ מזה שאני לא יודעת אם יש דבר כזה אוהל שעמיד לטמפרטורות).
תודה. אני גאה ברעיון.אני חייבת להגיד שאני לא שונאת את הרעיון שלך, זה יכול היה גם להתאים.
אוקי, אני אשקול את זה יותר.צפיתי ברוב הסרטון. ואני רוצה להמליץ לך שוב לקרוא יותר ספרות מד"ב, וספציפית את הטרילוגיה שנקראת The Three Body Problem. בין השאר יש שם דברים מאוד מעניינים על קיום במימדים שונים (אמנם לא בספר הראשון. אבל גם על עוד המון דברים מרתקים).
יש את הדברים האלו שכמות גדולה של אנשים זוכרים משהו שלא היה במציאות.אני באמת חשבתי הרבה זמן שאת נמשכת לבנות (או לפחות גם וגם). בעצם אני עדיין די חושבת ככה.
קוראים לזה אפקט מנדלה
אפקט מנדלה – ויקיפדיה
he.wikipedia.org
גם לי יש 6 אחיינים. 2 מהאחות הגדולה, 3 מהאמצעית, אחת מהקטנה.4 מאחותי ו-2 מאחי. 6 בס"כ.
ועכשיו גם יש עוד תינוק שהוא הבן של אחיינית שלי ואני עדיין לא בטוח איך לקרוא לזה. (אחיין רבא? אחיינין? אחיין-על?)
אני בהחלט ניצחתי בתחרות הזאת (לא שזאת תחרות) (אבל זאת כן תחרות)זה מרגיש לי ממש מוזר עכשיו שאני לא הייתי דודה בגיל יותר צעיר כי אחותי שילדה ראשונה הייתה גדולה ממני ב-12 שנים ואני זוכרת שגם היא ילדה בסביבות הגיל הזה (אבל מתמטית אם היא ילדה לראשונה כשאני הייתי בת 16 אז מסתבר שהיא הייתה בת 28! איכשהו זה מוזר לי כי חשבתי שהיא ילדה בגיל יותר צעיר). אח שלי גדול ממני ב-14 שנה, אבל לו נולדו ילדות הרבה אחרי. אני לא יודעת אם אצלך זה היה ככה. אבל זה היה שינוי ממש משמעותי בשבילי, כי עד אז הייתי הילדה הקטנה במשפחה וסוף וסוף יצא לי לחוות לטפל בילדים יותר קטנים ממני שזאת הייתה חוויה לחלוטין חדשה בשבילי (יש לי משפחה ממש קטנה, אשכנזים בכל זאת ).
כשהיא נולדה זה בהחלט היה שינוי גדול מאוד. קודם כל כי מבחינה מסויימת אני השקעתי את כולי בלהיות דוד כבר אז. הייתי שומר עליה המון, מלמד אותה דברים, עושה איתה דברים. למרות שאני רק 9 שנים גדול ממנה במשפחה מתייחסים לזה כאילו אני גידלתי אותה.
יחד עם זה גם עדיין הייתי הבן זקונים של ההורים שלי וזה בהחלט הורגש ככה.
אגב, כפי שציינתי לאחיינית הגדולה שלי (שהיא עכשיו בת 30) יש תינוק. אבא שלה התחתן מחדש לפני כמה שנים ויש לו עכשיו שני ילדים קטנים. הקטן מבינהם בעצם נולד כמה חודשים אחרי שנולד האחיין שלו.
אני גם מאוד אוהב להיות עם קטנים כאלו.אני יכולה להיות עם ילדים עד גיל 4 שעות. כמובן יש הבדל גדול בין כל הגילאים האלה. ובכל שלב האינטראקציה היא קצת אחרת, אבל אני אוהבת את כל השלבים. תינוקות ממש קטנים אני יכולה פשוט לשבת איתם מחובקים ולדבר איתם בקול המפגר שמבוגרים מדברים אל תינוקות. מה שאני הכי אוהבת אצלם זה שלא משנה מה אני אעשה הם לא ישפטו אותי. סביר להניח שהם בכלל לא יודעים שאני שם.
עכשיו הייתי בשיחת וידאו של איזה חצי שעה עם אחיינית שלי בת ה3. כמות הפעמים שעשיתי כאילו אני אוכל אותה דרך הטלפון הייתה גדולה מידי, אבל זה המשיך להצחיק אותה.
היא גם לפעמים אוהבת להקטין אותי (כלומר במשך שלה להקטין את התמונה שלי) ואז לצעוק שאני קטן ואז אני עושה קול גבוה וצועק שאני לא רוצה להיות קטן.
במקביל יש את הבן של אחיינית שלי שהוא בן 10 חודשים וגם איתו מאוד כיף לי. נכנסו להרגל שאנחנו עושים את הדבר הזה עם השפתיים... אוקי קלטתי שאין לי שום דרך לתאר את זה בכתב ואני לא יודע אם יש לזה שם באיזושהי שפה. אבל זה לרוב גורם לכך שרוק משפריץ. וזה מאוד מצחיק אותו.
אם זה עוזר, אני באמת מתחיל להיות מתוסכל מהזיכרון הלא טוב שלי.well played. אבל אולי לא התאמצתי לזכור כי אני ידעתי שגם אתה לא תזכור את זה. אבל אני זוכרת עליך המון דברים כולל מה אתה חושב כמעט על כל דמות בבאפי כולל את הדמות היחידה בסדרה שאתה לא אוהב, שזה נראה לי הרבה יותר ממה שאתה זוכר עלי. (אל תדאג אני לא כועסת. למדתי לקבל אותך כמו שאתה).
גם עם בני משפחה שלי אני לא זוכר איזה סדרות הם ראו. לפעמים אני שואל את אחותי אם יצא לה לראות סדרה מסויימת והיא אומרת לי שדיברנו עליה כמה פעמים בעבר. כמובן גם עם דברים אחרים יש לי את זה, אבל אני נותן את עניין הסדרות בתור דוגמה.
הוא שחקן מעולה.הגיוני. אני חושבת שגם אני ראיתי דקסטר לפני עמוק, אבל ממש לא הייתה לי בעיה להאמין לו כדייוויד פישר עוד מהפרק הראשון. אני מעדיפה אותו כדייויד פישר דרך אגב.
אני ראיתי את עמוק באדמה לפני דקסטר, והיה לי מוזר מאוד בהתחלה לקבל אותו בתור דמות שונה כל כך.
אגב, זה לא היה כל כך העניין שהוא רוצח, זה בעיקר שדקסטר הוא מין טיפוס כריזמתי, בטוח בעצמו לרוב, בעוד דייויד פישר היה מין נחבא לכלים כזה לרוב.
(אני אומר לרוב כי שתי הדמויות הן מורכבות מאוד אז הן ממש לא דבר אחר).
אבל העניין הוא שמהר מאוד קיבלתי אותו כי הוא באמת הרגיש משהו אחר.
מזל שכאן אני זה שמקנסל אנשים.בכל מקום אחר היו מקנסלים אותך על אמירה כזאת.
אני באמת חושב עליו פעם בשנה. אבל רק פעם אחת כל שנה.כל אדם צריך לפחות פעם בשנה לחשוב על דיוויד בואי.
וגם אתאבל גם אתה תרנגולת.
זאת באמת בעיה שמסבכת אותי בשאלונים לפעמיםתמיד אתה חייב להיות מיוחד.
אני לא בטוח אם אני מוכן לקבל ממך הוראות כשאת אפילו לא ענית על כל השאלות שלךכי זאת השאלה שלי וככה אני החלטתי
זה לא מרגיש לי "לחיות בטבע" אם יש לך אינטרנט.
אוקי זה מאוד מגניב ואני מאוד אוהב את זה.ספוילרים למחלקת גנים ונוף ולברוקלין 99
ג'ייק פרלטה עם בן זה יהיה מעניין!
לזלי ואיימי נראה לי שיסתדרו מעולה ביחד, כל היום הן יכינו קלסרים מדוגמים לכל מיני דברים!
אבל זה לא מה שאני הצעתי.
אני הצעתי שאנדי סמברג ישחק בסדרה מחלקת גנים ונוף דמות שנקראית לזלי נופ, עובד מחלקת גנים ונוף (לזלי זה גם שם של בן).
הוא זהה ללזלי שאנחנו מכירים בכמעט כל מאפיין אישיות חוץ מזה שהוא גבר ולא אישה. והוא הומו.
יש לו שאיפות פוליטיות, הוא קצת בן אדם פסיכי, יש לו חברה קרובה בשם אן שהוא מטורף עליה ויש לו קראש על איזה בחור בשם מארק (?).
ואז בעונה 2 הוא פוגש את בן, שמגיע לעשות סדר בפאוני ונותר בינהם קשר והם מתאהבים ובסוף מתחתנים והם מאמצים שלישיה.
ובסדרה בורקלין 99 יש את ג'ייק פרלטה, בלשית משטרה מאוד טובה שאוהב לפעול באופן לא שגרתי ומסתבכת עם הקפטן שלה בגלל זה. משחקת אותה איימי פולר.
בטח יש AI שיכול לכתוב פרקים של הרופא הטוב (וזאת כנראה הבעיה)יש כאלו. קראתי איפשהו ש-AI עברה כבר בהצלחה מבחני הסמכה לרפואה.
יש גם רובוטים שעושים כיום ניתוחים מסוגים שונים, ואני מניחה ש-AI טוב יכול לשפר אותם בכל מיני דרכים.
אני בטוחה שגם בתחום האבחון יש המון דברים שאפשר לעשות עם AI.
בקיצור לא חסרות אפשרויות.
האמת שרציתי בעיקר שתפרטי מה ביקשת.לפרט איך העזתי? איך ביקשתי?
בעקרון מאוד מאוד חששתי והתביישתי כי אני אף פעם לא העזתי לבקש דברים ממנהלים שלי. לא העלאות שכר, לא התמקחתי על ימי חופש או כלום. אבל במקרה ההוא זה היה משהו שנורא היה לי חשוב, וחברות מאוד מאוד עודדו ודחפו אותי להעיז ושאין לי מה להפסיד מלבקש.
אז יום אחד תפסתי אותו ואמרתי לו בשקט שכשיש לו כמה דקות אני רוצה לדבר איתו. ואז כשהתיישבנו בחדר אני הייתי מאוד בנימה מתנצלת וכזה "אני אף פעם לא מבקשת כלום, אבל זה משהו שממש חשוב לי..." והסברתי גם למה זה לא יפגע בתפוקה שלי וכו'.
אבל אני לא חושבת שאתם צריכים ללמוד מהדרך שבה עשיתי את זה, כי למרות שזה הצליח - היא בעקרון לא הדרך "הנכונה". אני חושבת שבנאדם עם בטחון עצמי, צריך פשוט לבקש את מה שהוא רוצה בלי התנצלויות וכל זה. אפילו לדרוש לפעמים. הייתי שמחה אם הייתה לי יותר מסוגלות לזה.
בקיצור עדיף שתלמדו דברים כאלו מדילן ולא ממני.
אבל גם עניין באמת האיך. אני שמח שעשית את זה.
בעיקרון ממה שהבנתי זאת בעיה שיש יותר לנשים מאשר לגברים והיא חלק מהסיבה שנשים לרוב מרוויחות פחות מגברים שבאותה משרה.
אבל כמובן כמו כל דבר זה לא רק נשים או גברים. גם לי מאוד קשה לבקש דברים. וזאת גם חלק מהסיבה שעזבתי חלק מהמקומות, כי לא ידעתי להסביר שקשה לי ולבקש שיקלו עליה.
בכל מקרה גם אם עשית את זה דרך "הלא נכונה" כביכול, זה עדיין צעד משמעותי שבכלל עשית. ואני מקווה שזה עודד אותך לעמוד על שלך יותר בעתיד.
חזרה אליך.מאוד מסכימה שזה חשוב.
זו גם אחת הסיבות שאני לא רוצה לעבוד בשום חברה שמייצרת מערכות קריטיות (מה שנקרא מערכות תומכות חיים, כלומר כל דבר שחיים תלויים בו + מערכות פיננסיות), כי זה יהיה לי מלחיץ מידי וכבד מידי.
אבל אני כן חושבת שלמדתי עם הזמן לקחת את העבודה שלי קצת פחות קשה מבעבר, ולדעת להזכיר לעצמי שמה שאני עושה זה לא עניין של חיים ומוות, ושאני עובדת בשביל לחיות ולא חיה בשביל לעבוד.
המשפט האחרון הוא משהו שחשוב באמת לזכור.